FOK!forum / Culinesse à gogo / Gemarineerde tofu bewaren? (spoed..)
tuxepuxmaandag 16 juni 2008 @ 22:36
Help!

Gisteravond heb ik tofu in de marinade gezet, om het vandaag te bakken en een deel op te eten.
Maar nu is de planning veranderd (ik at niet thuis), dus heb ik dat spul nog in de koelkast staan. Wat is nu het verstandigste: nu bakken en dan morgen opwarmen, of nog een nacht laten staan en morgen pas bakken? Het is te veel om in 1x op te eten, dus ik zou het tof vinden als ik er niet alleen morgen, maar ook overmorgen nog van zou kunnen eten.

Iemand advies/ervaring met hoe lang je het spul kunt bewaren en hoe?
GGMMmaandag 16 juni 2008 @ 22:38
Maak er een spacetofu van
tuxepuxmaandag 16 juni 2008 @ 22:41
quote:
Op maandag 16 juni 2008 22:38 schreef GGMM het volgende:
Maak er een spacetofu van
Wordt 'ie daar langer houdbaar van?
powerfluxmaandag 16 juni 2008 @ 22:50
koelkast, voor de rest is het bij tufo irrelevant

langer als 3 dagen wordt het wel klef enzo (misschien eng - ligt aan je koelkast) maar 2 dagen moet gewoon kunnen.
tuxepuxmaandag 16 juni 2008 @ 22:59
quote:
Op maandag 16 juni 2008 22:50 schreef powerflux het volgende:
koelkast, voor de rest is het bij tufo irrelevant

langer als 3 dagen wordt het wel klef enzo (misschien eng - ligt aan je koelkast) maar 2 dagen moet gewoon kunnen.
Tof! Ik vond eigenlijk zelf al dat dat moest kunnen.
Ik laat het nog wel even weten als ik er ziek van ben geworden
mjandinsdag 17 juni 2008 @ 00:11
Waar heb je de tofu in gemarineerd? (pure nieuwsgierigheid hoor )
tuxepuxdinsdag 17 juni 2008 @ 07:49
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 00:11 schreef mjan het volgende:
Waar heb je de tofu in gemarineerd? (pure nieuwsgierigheid hoor )
Ketjap, ketchup, sesamolie en sambal. Maar ik ben nog maar een beetje aan het experimenteren, dus ik weet nog niet eens of het lekker is.
vergeetmewelletjedinsdag 17 juni 2008 @ 09:12
Toevallig dat ik me dit gister ook afvroeg.

Tofu is wel lekker, maar geen twee dagen achter elkaar dus ik was van plan om het tweede deel van de gemarineerde tofu pas woensdag of donderdag te eten.
Aangezien de marinade met (o.a.) knoflook en olie was, durfde ik het toch niet aan (ivm botulisme).
Ik heb maar helemaal afgezien van tofu en een vega-worstje gebakken.

Vraag me nu nog steeds wel af of het slim is om het een paar dagen te bewaren als je knoflook en olie gebruikt.
vipergtsdinsdag 17 juni 2008 @ 12:49
botulisme in de koelkast volgens mij kan dit niet en als het uit de verpakking komt kun je het in de koelkast best drie dagen bewaren lijkt me.
EricTdinsdag 17 juni 2008 @ 15:02
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 09:12 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Toevallig dat ik me dit gister ook afvroeg.

Tofu is wel lekker, maar geen twee dagen achter elkaar dus ik was van plan om het tweede deel van de gemarineerde tofu pas woensdag of donderdag te eten.
Aangezien de marinade met (o.a.) knoflook en olie was, durfde ik het toch niet aan (ivm botulisme).
Ik heb maar helemaal afgezien van tofu en een vega-worstje gebakken.

Vraag me nu nog steeds wel af of het slim is om het een paar dagen te bewaren als je knoflook en olie gebruikt.

Juist ja !
vergeetmewelletjedinsdag 17 juni 2008 @ 16:18
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 12:49 schreef vipergts het volgende:
botulisme in de koelkast volgens mij kan dit niet en als het uit de verpakking komt kun je het in de koelkast best drie dagen bewaren lijkt me.
Ah, ik wist niet dat koelen zou helpen.
Even gegoogled, en dat bljikt wel zo te zijn.
Dank.
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 15:02 schreef EricT het volgende:
Juist ja !
Wat is hier gek aan?