Omkron, wat is je hoogt genoten opleiding dan??quote:Op zondag 20 juli 2008 15:54 schreef Omkron het volgende:
Even een update :
Niemand heeft interesse in me. Probleem is dat ik kennis van zaken niet kan aantonen door werkervaring op opleiding. Heb zo'n 8 bedrijven geprobeerd. Ik heb op dit moment nog één sollicitatie lopen (niet in de ICT, wel technische functie), als dat hem niet wordt, dan ga ik mezelf certificeren middels thuis studie via de LOI. En dan ga ik beginnen met compTIA a+, en in de tussentijd gewoon loze baantje aannemen om mijn rekeningen te betalen.
En voor jezelf een lekkere dikke bonus natuurlijkquote:Op donderdag 14 augustus 2008 18:04 schreef thaduck het volgende:
Waarom heb je je PM uitstaan Omkron?
Mocht je uit de regio Utrecht komen (of bereid zijn ervoor te reizen) dan mag je me een PM sturen.
Dat mag trouwens iedereen die een functie zoekt in de IT als starter. Misschien heb ik wat voor je!
Als je aangeeft dat je pascal, wat toch wel een redelijk makkelijke imperatieve taal is om te leren, te moeilijk vond, weet ik niet of het handig is om je heil te gaan zoeken bij andere talen. De meest 'gevraagde' talen die je gaat vinden zijn C++, C#, Java, PHP en VB.quote:Op zondag 20 juli 2008 16:06 schreef Heatseeker het volgende:
Vroeger (7/8 jaar geleden) zat ik op de MTS informatica, waar we onder andere leerden programmeren met Pascal, maar wegens desinteresse en te hoge moeilijkheidsgraad toen ben ik er mee gestopt.
Graag zou ik wel weer ooit in de ict terecht willen komen, en het liefst iets met programmeren, zijn er programmeertalen waar iedere noob zich mee bezig kan houden maar waar je wel de basics er mee leert om zo een stapje verder te komen?
Heh, ik zit ook bij een detacheerder en ik mag blij zijn als ik een kopje koffie of een biertje krijg als ik iemand aanbrengquote:Op donderdag 14 augustus 2008 18:33 schreef Scorpie het volgende:
[..]
En voor jezelf een lekkere dikke bonus natuurlijkProost!
Als ik iemand aanbreng bij ons bij de detacheer tak dan is de bonus schijnt 500 euro. Maar dat heb ik nog niet meegemaakt. Ik ben werkzaam als staff (overkoepelend ICT) en heb niet veel van doen met de werkmaatschappijen op dat gebied.quote:Op donderdag 14 augustus 2008 22:41 schreef paladin het volgende:
waar je 1000 E vangt als je iemand aanbrengt die een jaarcontract tekent.
webcoordinator of projectmanagement in de webdevelopment.quote:Op donderdag 3 juli 2008 14:23 schreef Freaky_d het volgende:
Hoi mensen....
Zijn er mensen hier die opzoek zijn naar een ICT baan?
betalen die nog maar 1000 euro joh?quote:Op donderdag 14 augustus 2008 22:41 schreef paladin het volgende:
[..]
Heh, ik zit ook bij een detacheerder en ik mag blij zijn als ik een kopje koffie of een biertje krijg als ik iemand aanbreng
Neemt niet weg dat ik die toch wel bij het kantoor kom halen als ik daar langsrijd
Maar we zijn dan ook voor een groot deel afhankelijk van studenten en part-timers, dus het is niet zo een opgeblazen markt zoals bijv bij Sogeti, waar je 1000 E vangt als je iemand aanbrengt die een jaarcontract tekent.
Sowieso mogen all werving en selectie bureaus wat mij betreft vandaag nog opgeheven worden. Wat een incompetente zakkenwassers zijn dat.quote:Op woensdag 20 augustus 2008 14:52 schreef Stpan het volgende:
Ah, 'een ICT-baan' bij 'een werkgever'!
Als het zo makkelijk werkt kunnen Monsterboard en Recruitmentbureaus wel worden opgeheven!
Dit dus. Er wordt puur geselecteerd op uiterlijkheden, niet op inhoud.quote:Op woensdag 20 augustus 2008 17:51 schreef Stpan het volgende:
En andersom hebben ze ook geen idee wat de vrijstaande functie precies inhouden.
Als werkzoekende sta ik wel ingeschreven ivm de lucky shot, maar de beste banen vind ik zelf.
Je kan ook wat zinnigs zeggen natuurljik.quote:Op woensdag 20 augustus 2008 14:52 schreef Stpan het volgende:
Ah, 'een ICT-baan' bij 'een werkgever'!
Als het zo makkelijk werkt kunnen Monsterboard en Recruitmentbureaus wel worden opgeheven!
Kom op zegquote:Op woensdag 20 augustus 2008 19:12 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Dit dus. Er wordt puur geselecteerd op uiterlijkheden, niet op inhoud.
Die ervaring heb ik niet.quote:Op donderdag 21 augustus 2008 17:13 schreef Buschetta het volgende:
[..]
Kom op zeg![]()
Je klinkt wel verbitterd he? Alsof ze jan met de pet een functie als systeembeheerder geven omdat hij een goed uiterlijk heeft. Als je een goed doortimmerde cv hebt dan kan je gewoon via die bureaus een baan vinden.
Dan kijken ze gewoon naar inhoud dus.
Nou wat ik eerder al zei dus: Representatief uiterlijk, goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal, communicatief vaardig en enthousiast.quote:Op donderdag 21 augustus 2008 17:06 schreef Stpan het volgende:
Ik heb niets over een bonus gezegd, neem aan dat die opmerking ook niet voor mij was bedoeld.
Mijn tip is dat je even op websites van recruitmentbureaus kunt kijken hoe je iets over de functie zegt, wat het profiel is van de kandidaten die jullie zoeken, zonder ook maar iets prijs te geven over je bedrijf.
Software testen is niet iets dat je er even naast doet zoals een helpdesk. Je schat mijn vakgebied (helaas) te simpel in. Maar dat doen wel meer mensen, dus ik zal het niet persoonlijk opvattenquote:Op donderdag 12 juni 2008 20:45 schreef motorbloempje het volgende:
Ik doe nu wél een relevante opleiding: Informatiekunde aan de Radboud Universiteit, eerstejaars.
Graag zou ik iets in de IT naast mijn studie doen. Bijvoorbeeld testen van software, eventueel iets van een helpdesk, géén idee waar ik zou kunnen zoeken.
Mwah als ik nou mijn werkgever neem, die selecteert voornamelijk om communicatieve vaardigheden en HBO denkniveau. Ze stimuleren dat je een HBO opleiding gaat doen, maar hameren vooral op certifceringen. Zeker als je de technische kant op wil zijn die heel belangrijk. Omdat je HBO diploma in een technische richting ook na een aantal jaar nl. weer outdated is omdat je continu bij moet blijven spijkerenquote:Op zondag 28 september 2008 11:05 schreef PietjePuk007 het volgende:
Leuk topic [ afbeelding ]. Het lijkt wel of in de IT veel meer naar geaccrediteerde cursussen wordt gekeken dan naar een goede HBO of universitaire opleiding, opvallend.
Gelukkig willen de meeste bedrijven wel gewoon dokken voor certificeringen, en vaak zelfs ook voor HBO/WO studies, mits relevant, of enigszins relevantquote:Op zondag 28 september 2008 11:12 schreef Captain_Fabulous het volgende:
De kloof tussen school en praktijk is helaas nogal groot. Dus het bedrijfsleven heeft weinig keus op dit gebied.
Een echte Alfa dusquote:Op zondag 28 september 2008 13:54 schreef Loveless85 het volgende:
[..]
I know, het was ook meer een aanvulling dan een aanval ofzo
Ja die strikte regels snap ik niet zo, ik werk in vergelijkbare job bij grote organisatie (Getronics). En bij ons is het juist heel vrij, als je kapt hoef je niks van studiekosten e.d. terug te betalen enzovoort.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 18:51 schreef Omkron het volgende:
Ik ben inmiddels binnen. compTIA deed de deur open. werk op een helpdesk, laag salaris, leuke organisatie, doch strikte regels wat begrijpelijk. Perfect plaats om te laten zien wat mijn potentie is en om natuurlijk werkervaring op te doen. Ik ben meer dan tevreden voor dit moment!
Ik heb kort(!) bij een bedrijf gewerkt waar men belangrijke finaniele websites liet bouwen door iemand die in een paar maand van alleen HTML was ''opgeleid'' naar 'webdeveloper'... Fijn hoor, zo'n collega zonder opleiding, kan je fijn vragen als 'wat is een int?' en 'wat is het declareren van een variabele' beantwoorden...quote:Op donderdag 3 juli 2008 14:36 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dus ze zetten tegenwoordig al eerstejaars studenten in op software ontwikkel trajecten? Moet niet gekker worden zeg.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |