Greatmarked | zondag 1 juni 2008 @ 20:16 |
Als we bij onze plaatselijke chinees nasi of bami bestellen, krijgen we er altijd een goddelijk lekker eitje bij. Het is zeg maar een gebakken eitje wat in water 'gekookt' is (betere omschrijving: een gebroken ei in kokend water/olie). Nu vraag ik me af hoe ik dit soort eitjes zelf kan maken. Wat is het geheim achter het ei ![]() | |
Liquidootje | zondag 1 juni 2008 @ 20:17 |
Dat is gewoon een ei openslaan over een groot hoeveelheid heet olie. | |
rene90 | zondag 1 juni 2008 @ 20:20 |
ei in frituurpan:) | |
Oblivion | zondag 1 juni 2008 @ 20:21 |
In de pan bakken met een beetje water en een deksel wil ook wel eens helpen... ![]() | |
Sakura | zondag 1 juni 2008 @ 20:24 |
quote:Wel buiten doen, met brandwerend body protectie, grote kans dat de olie gaat ontploffen namelijk. ![]() ![]() | |
Oblivion | zondag 1 juni 2008 @ 20:28 |
Alhoewel ik het zonder water doe, verdampt toch maar... ![]() Wel de deksel erop! Krijg je zo'n rubber eitje. | |
charon | zondag 1 juni 2008 @ 20:28 |
is toch gepocheerd? | |
justmattie | zondag 1 juni 2008 @ 20:31 |
quote:volgens mij ook ja, gewoon een pan kokend water en daar je eitje in stuk breken | |
steve2003 | zondag 1 juni 2008 @ 20:32 |
bolgens mij bedoelt ie idd gewoon gepocheerd eitje... wat fucking lastig is om zelf perfect te doen... een pan water aan de kook brengen, klein beetje azijn en zout erbij, draaikolk maken en dar het eitje ingooien... | |
Oblivion | zondag 1 juni 2008 @ 20:33 |
quote:Die hebben we ook nog in de aanbieding: http://www.videojug.com/film/how-to-make-poached-eggs Stap voor stap op video. | |
RijstNatie | zondag 1 juni 2008 @ 20:35 |
in een pan met olie doen echt super simpel zorg wel dat het ei helemaal onder het olie gaat, dus gewoon halve liter olie in mikke | |
Oblivion | zondag 1 juni 2008 @ 20:37 |
Zonder ringen: | |
Liquidootje | zondag 1 juni 2008 @ 20:38 |
Geloof mij nu maar dat het vaak niet met water gebeurd. Je bedoelt toch gewoon dat perfecte spiegelei die ze boven de nasi of bami doen. Bij water heb je een te lage kookpunt en dan krijg je bubbelvorming enzo. Met olie op een constante temperatuur (heet genoeg om een ei vrijwel meteen te laten stollen) terwijl het niet kookt. Met 30 eieren in een uur ga je echt niet met liefde een ei pocheren hoor. | |
densmee | zondag 1 juni 2008 @ 20:42 |
gooi nooit een heel ei in de frituur want dan zijn de muren opnieuw geschilderd met vet | |
Oblivion | zondag 1 juni 2008 @ 20:44 |
Ik krijg zo'n eitje in een gewone droge non-stick pan. Goed heet laten worden en dan eitje tikken en gelijk de deksel erop. Geen water en geen olie. ![]() Maar goed, weet niet wat voor pannen TS heeft. | |
Stali | zondag 1 juni 2008 @ 20:54 |
quote:Ik gooi dat eitje dan wel in een stalen soeplepel anders eindigt het slierterig in het water. Het is wel waar wat er hier beweerd wordt en kun je het beter in hete olie doen. | |
ASSpirine | dinsdag 3 juni 2008 @ 00:25 |
wordt in warme olie gedaan bij de chinese resto | |
conleche | dinsdag 3 juni 2008 @ 00:34 |
Gepocheerde eitjes zijn echt anders dan de spiegeleitjes die je bij de Chinees krijgt: Spiegelei ![]() gepocheerd ei: ![]() | |
krakkemieke | dinsdag 3 juni 2008 @ 00:40 |
Ei bakken in olie en ondertussen de hete olie over de dooier scheppen.... ![]() | |
conleche | dinsdag 3 juni 2008 @ 00:43 |
Voor mensen die niet al te vet willen eten kan het ook best met water en deksel. Niet teveel water en niet te hard vuur. Prima eitjes krijg je dan! | |
krakkemieke | dinsdag 3 juni 2008 @ 01:10 |
Ik kan ook best een ei bakken met weinig vet, idd in een anti aanbakpan. Maar dat andere ei. dat bak ik in vet of olie. Als het gaar moet dan keer je het om. Als het half gaar moet dan giet je er heet vet over. |