abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_59054665
Als we bij onze plaatselijke chinees nasi of bami bestellen, krijgen we er altijd een goddelijk lekker eitje bij. Het is zeg maar een gebakken eitje wat in water 'gekookt' is (betere omschrijving: een gebroken ei in kokend water/olie).

Nu vraag ik me af hoe ik dit soort eitjes zelf kan maken. Wat is het geheim achter het ei
pi_59054695
Dat is gewoon een ei openslaan over een groot hoeveelheid heet olie.
A little bit hateful
pi_59054747
ei in frituurpan:)
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_59054767
In de pan bakken met een beetje water en een deksel wil ook wel eens helpen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59054816
quote:
Op zondag 1 juni 2008 20:17 schreef Liquidootje het volgende:
Dat is gewoon een ei openslaan over een groot hoeveelheid heet olie.
Wel buiten doen, met brandwerend body protectie, grote kans dat de olie gaat ontploffen namelijk.


Wie is jouw favoriete sprookjesfiguur, Sinterklaas, Hans en Grietje, Roodkapje, of Jezus?
pi_59054918
Alhoewel ik het zonder water doe, verdampt toch maar...
Wel de deksel erop! Krijg je zo'n rubber eitje.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59054928
is toch gepocheerd?
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_59054989
quote:
Op zondag 1 juni 2008 20:28 schreef charon het volgende:
is toch gepocheerd?
volgens mij ook ja, gewoon een pan kokend water en daar je eitje in stuk breken
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_59055001
bolgens mij bedoelt ie idd gewoon gepocheerd eitje... wat fucking lastig is om zelf perfect te doen...

een pan water aan de kook brengen, klein beetje azijn en zout erbij, draaikolk maken en dar het eitje ingooien...
pi_59055018
quote:
Op zondag 1 juni 2008 20:28 schreef charon het volgende:
is toch gepocheerd?
Die hebben we ook nog in de aanbieding:

http://www.videojug.com/film/how-to-make-poached-eggs

Stap voor stap op video.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 1 juni 2008 @ 20:35:25 #11
39328 RijstNatie
Cool Hwhip
pi_59055068
in een pan met olie doen
echt super simpel

zorg wel dat het ei helemaal onder het olie gaat, dus gewoon halve liter olie in mikke
Nothing to see here, carry on
pi_59055100
Zonder ringen:

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59055126
Geloof mij nu maar dat het vaak niet met water gebeurd. Je bedoelt toch gewoon dat perfecte spiegelei die ze boven de nasi of bami doen.

Bij water heb je een te lage kookpunt en dan krijg je bubbelvorming enzo. Met olie op een constante temperatuur (heet genoeg om een ei vrijwel meteen te laten stollen) terwijl het niet kookt.
Met 30 eieren in een uur ga je echt niet met liefde een ei pocheren hoor.
A little bit hateful
pi_59055209
gooi nooit een heel ei in de frituur want dan zijn de muren opnieuw geschilderd met vet
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
pi_59055261
Ik krijg zo'n eitje in een gewone droge non-stick pan.
Goed heet laten worden en dan eitje tikken en gelijk de deksel erop.

Geen water en geen olie.

Maar goed, weet niet wat voor pannen TS heeft.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59055493
quote:
Op zondag 1 juni 2008 20:32 schreef steve2003 het volgende:
bolgens mij bedoelt ie idd gewoon gepocheerd eitje... wat fucking lastig is om zelf perfect te doen...

een pan water aan de kook brengen, klein beetje azijn en zout erbij, draaikolk maken en dar het eitje ingooien...
Ik gooi dat eitje dan wel in een stalen soeplepel anders eindigt het slierterig in het water.
Het is wel waar wat er hier beweerd wordt en kun je het beter in hete olie doen.
pi_59081290
wordt in warme olie gedaan bij de chinese resto
pi_59081437
Gepocheerde eitjes zijn echt anders dan de spiegeleitjes die je bij de Chinees krijgt:
Spiegelei


gepocheerd ei:
pi_59081506
Ei bakken in olie en ondertussen de hete olie over de dooier scheppen....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_59081540
Voor mensen die niet al te vet willen eten kan het ook best met water en deksel. Niet teveel water en niet te hard vuur. Prima eitjes krijg je dan!
pi_59081802
Ik kan ook best een ei bakken met weinig vet, idd in een anti aanbakpan.
Maar dat andere ei. dat bak ik in vet of olie. Als het gaar moet dan keer je het om. Als het half gaar moet dan giet je er heet vet over.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')