abonnement Unibet Coolblue
pi_59944651
Maak maar weer een extra spaarrekening aan:
quote:
Monaco biedt 8,5 miljoen voor Bradley
Door Sander Berends
Maandag, 07 juli 2008, 11:10

AS Monaco wil Michael Bradley aan de selectie toevoegen voor het nieuwe seizoen. De Franse krant Le Figaro meldt dat de club uit de Ligue 1 zo'n 8,5 miljoen euro heeft geboden voor de 20-jarige middenvelder van sc Heerenveen. De Friezen lieten al weten de international van de Verenigde Staten te willen laten gaan, omdat hij volgend jaar transfervrij is en niet wil bijtekenen.

Ook Bayer Leverkusen en Middlesbrough zijn geïnteresseerd in Bradley, maar de Monegasken hebben tot nu toe het hoogste bod uitgebracht. Leverkusen kwam tot slechts 4,5 miljoen euro. Dat Bradley het begin van het seizoen mist vanwege de Olympische Spelen in Peking is voor alle clubs geen bezwaar.

AS Monaco zou ook diens landgenoot Freddy Adu van Benfica willen overnemen.
  maandag 7 juli 2008 @ 12:04:14 #277
121310 venomsnake
El Saltador
pi_59944732
Het wordt tijd dat ze in Heerenveen eens gaan investeren in een geldpakhuis. .
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_59944744
8,5 miljoen voor een 1 jarig contract!
Ik zou het gelijk doen als ik Heerenveen was.
pi_59944827
Fucking hell....dit seizoen al dik over de 40 miljoen aan transfers....
pi_59944850
8,5 miljoen voor een jaar, das nog meer dan voor Sulejmani
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_59944996
Het is een beetje een spiraal waar je in komt te zitten. Er wordt opgemerkt dat spelers van Heerenveen vaak duur worden verkocht, dus wordt aangenomen dat er hier veel goede talenten zitten, die veel kosten. Na de transfers van Huntelaar, Samaras is die spiraal alleen maar vergroot. Het is Heerenveen, dus zal de speler het wel waard zijn.

Grappig, want een Bradley speelde bijvoorbeeld al een half seizoen kut.
Het is het imago van Heerenveen die de prijs bepaald schijnbaar. Onvoorstelbaar, want van het kaliber Bradley lopen er zat goedkopere versies rond.
pi_59945091
Btw nog mensen naar de eerste training morgen? Gaat een aardig groepje al heen in ieder geval.
pi_59946801
quote:
‘SC Heerenveen wil Lurling terughalen naar Friesland’

- Datum: 7-jul-2008 12:12

SC Heerenveen wil Anthony Lurling (foto, rechts) overnemen van NAC Breda, zo schrijft BN/De Stem. De Brabanders willen echter niets weten van de Friese interesse in de aanvaller. Een transfer van Lurling naar Friesland zou een terugkeer op het oude nest betekenen. Lurling stapte voor aanvang van het seizoen 2002/2003 na drie seizoenen Heerenveen over naar Feyenoord.

Voor NAC’s technisch directeur Earnest Stewart is het echter zonneklaar dat Lurling in Breda blijft: ‘Ons punt is duidelijk. Wij willen Anthony absoluut niet laten gaan. We zijn net aan de voorbereiding begonnen en willen de selectie intact laten.’ De Brabanders willen het contract van de vleugelaanvaller zelfs verlengen. ‘Die intentie hadden we al. Nu gaan we misschien wat sneller om de tafel,’ aldus Stewart. (EvS)
Dit zal dan die gearriveerde eredivisie-aanvaller zijn waar Max het over had. Ik vond hem tegen Heerenveen heel sterk spelen, weet niet of hij dat niveau een heel jaar kan halen.

Sowieso een nadeeltje: NAC gaat onredelijke prijzen vragen (of gewoon helemaal niet praten).
pi_59947360
quote:
Op maandag 7 juli 2008 13:35 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Sowieso een nadeeltje: NAC gaat onredelijke prijzen vragen (of gewoon helemaal niet praten).
Dat zie ik dan weer als een voordeel; des te kleiner is de kans dat dit doorgaat..

Met al die miljoenen die binnen zijn gekomen en nog komen kun je toch echt wel wat beters kopen lijkt mij..
Bij Feyenoord kon hij de druk niet aan, en nu zou hij dan Sulejmani moeten opvolgen..
pi_59947478
Lurling en Lucius daluk naar Heerenveen
pi_59947858
quote:
Op maandag 7 juli 2008 14:00 schreef TerroRobbie het volgende:
Lurling en Lucius daluk naar Heerenveen
kom je een keertje langs?
pi_59948386
quote:
Op maandag 7 juli 2008 14:18 schreef MaxPower het volgende:
kom je een keertje langs?
Als Heerenveen lekker veel betaald zeker
pi_59952597
Geen lurling a.u.b...
pi_59953054
Laat Lurling maar lekker in Brabant blijven...
pi_59960471
quote:
Lurling al bijna in Heerenveen
Door SJOERD MOSSOU

BREDA - De beste NAC-speler van afgelopen seizoen dreigt op korte termijn te worden weggekaapt uit Breda. SC Heerenveen heeft zijn zinnen gezet op aanvaller Anthony Lurling en de speler zelf ziet een overstap wel zitten. Een transfer lijkt een kwestie van tijd.

,,Heel veel andere clubs had ik afgezegd, maar deze belangstelling streelt me enorm,’’ aldus Lurling. ,,Ik heb het heel goed naar mijn zin bij NAC, maar Heerenveen is in sportief opzicht een prachtige stap vooruit. Bovendien heb ik heel mooie herinneringen aan Heerenveen. Zowel sportief als op het menselijke vlak.’’

Voor Lurling zou het een terugkeer betekenen naar de club waar hij tussen 1999 en 2002 ook al speelde. De Brabander kende een succesvolle periode in Heerenveen en verdiende met zijn spel destijds een transfer naar Feyenoord. Bij die club slaagde hij niet, maar afgelopen seizoen maakte de 31-jarige Lurling een uitstekende indruk bij NAC, dat verrassend derde werd in de reguliere competitie.

,,Het is nu afwachten hoe het verder gaat,’’ aldus Lurling. ,,De bal ligt bij de clubs.’’

NAC tracht zijn Speler van het Jaar - gekozen door de supporters - te behouden. ,,We willen Anthony absoluut niet kwijt,’’ aldus technisch directeur Earnest Stewart. ,,Dat hebben we ook zo gecommuniceerd aan Heerenveen. Nee, we zijn niet onder de indruk van het eerste bod.’’

Vraag wordt echter hoe lang NAC weerstand kan bieden aan de druk vanuit Friesland. Het contract van Lurling loopt slechts tot medio 2009 en NAC had tot afgelopen weekeinde nog geen concrete actie ondernomen om Lurling langer vast te leggen. ,,Nee, over contractverlenging was tot op heden nog niet gesproken,’’ aldus Lurling. ,,Nu zegt NAC alsnog te willen verlengen, maar dat is pas gaan spelen toen Heerenveen interesse toonde. Een langer verblijf in Breda wijs ik niet gelijk af, ik vind NAC een prachtige club, maar het mooie aanbod van Heerenveen heeft mijn situatie natuurlijk wel veranderd.’’

De Friese club heeft miljoenen te besteden op de transfermarkt, dankzij de verkoop van onder meer Miralem Sulejmani aan Ajax (16,25 miljoen euro) en Gianni Zuiverloon aan West Bromwich Albion (4 miljoen). Ook Michael Bradley (Monaco heeft interesse) en Danijel Pranjic (diverse clubs) zouden wel eens voor forse bedragen verkocht kunnen worden.

Voor Lurling zou een transfer naar Heerenveen de derde terugkeer betekenen naar een club waar hij eerder speelde. ,,Eerder haalde FC Den Bosch me terug en ook bij NAC heb ik al eens op huurbasis gespeeld,’’ aldus de aanvaller. ,,Als het met Heerenveen rondkomt, is dat de derde club die me terughaalt. Dat zie ik als een grote blijk van waardering. ’’
Gefeliciteerd !
  maandag 7 juli 2008 @ 23:04:43 #291
89850 Proud2beDiepfries
Fryslân Boppe!!!
pi_59960661
Er is veel kritiek op Lurling, ook vanuit Heerenveen-kamp, echter zou ik het nog niet eens zo'n gekke transfer vinden. Oké, het is niet een jong talent dat later voor veel geld kan worden doorverkocht. Maar Lurling is wel een speler met ontzettend veel dreiging en afgelopen seizoen erg belangrijk bij NAC. Voetballen kan 'ie zeer zeker wel. En met dat 'vervelende' valt het ook wel mee, er zijn genoeg spelers die vele malen harder/gemener/irritanter/etc. zijn.. Het is vooral een stempel wat hij door bepaalde groepen opgedrukt heeft gekregen en wat dan overheerst..

Ik verwacht (en hoop) overigens niet dat hij voor de basis (34 wedstrijden) wordt gehaald, maar in zijn luwte kunnen de jonge(re) spelers zich mooi ontwikkelen en hun speelminuten pakken. En wanneer Geraldinho de kicksen opbergt, hebben we meteen een nieuwe 'oldie' (met Heerenveen-verleden) tussen de vele jonkies..
I'm a shooting star leaping through the sky like a tiger defying the laws of gravity
Farookh Bulsara (Freddie Mercury) 05/09/1946-24/11/1991
Hattrick: SC diepFries (1295088)
  maandag 7 juli 2008 @ 23:07:02 #292
4090 Sandyman
Super nubila jubila
pi_59960734
quote:
Op maandag 7 juli 2008 12:15 schreef dagizmo het volgende:
Grappig, want een Bradley speelde bijvoorbeeld al een half seizoen kut.
Het is het imago van Heerenveen die de prijs bepaald schijnbaar. Onvoorstelbaar, want van het kaliber Bradley lopen er zat goedkopere versies rond.
Bradley is anders vorig seizoen met 15 doelpunten wel een redelijk productieve middenvelder geweest. En hij heeft wel mindere wedstrijden gespeeld, maar een half seizoen kut is ook een beetje overdreven
If a man hasn't discovered something that he will die for, he isn't fit to live.
pi_59962084
De 15 goals werden met namen net voor en net na de winterstop gemaakt. Sowieso de laatste 6 reguliere wedstrijden en de PO's was hij een schim van wat hij daarvoor was. Daarbij opgeteld het aflopende contract vind ik het een illustere situatie dat hij 8,5 mag gaan opbrengen. Schitterend, maar ik denk dat de reputatie van Heerenveen een grote rol speelt en niet zozeer Bradley zelf. Want als je hem elke week bekeek...hij werd luier en luier en verzaakte finaal.
pi_59962777
quote:
Op maandag 7 juli 2008 23:55 schreef dagizmo het volgende:
De 15 goals werden met namen net voor en net na de winterstop gemaakt. Sowieso de laatste 6 reguliere wedstrijden en de PO's was hij een schim van wat hij daarvoor was. Daarbij opgeteld het aflopende contract vind ik het een illustere situatie dat hij 8,5 mag gaan opbrengen. Schitterend, maar ik denk dat de reputatie van Heerenveen een grote rol speelt en niet zozeer Bradley zelf. Want als je hem elke week bekeek...hij werd luier en luier en verzaakte finaal.
Maar ja, een goede scout prikt juist door een paar slechte wedstrijden heen toch? Ajax laat Alves en Sulejmani lopen, want er wat mankeerde wel wat aan deze jongens. Maar de Heerenveenscouts zien dat ze geweldige potentie hebben, mits ze goed gebruikt worden. Dus het argument 'op het laatst speelde hij niet goed' vind ik niet op gaan.

Maar goed, 8,5 miljoen lijkt me ook te veel, ben nooit écht onder de indruk van Bradley geweest. Ik denk dan ook dat dit gewoon een gerucht is, en de uiteindelijke transfersom lager zal uitvallen.
pi_59967041
Fact blijft dat ze Bradley dan juist langer hebben bekeken ogv de reputatie van Heerenveen. Anders ga je toch niet zoveel moeite doen en een risico nemen? Want hij was echt niet goed bezig voor meer dan 1/4 seizoen aan het einde. Dat soort wisselvalligheid wordt meestal niet beloond met een dergelijk hoog transferbedrag.

Ik probeer juist ook aan te geven dat het lijkt alsof spelers van Heerenveen ineens extra in de gaten worden gehouden, sinds Huntelaar, Samaras (daarvoor hadden we ook leuke namen afgeleverd). Het feit dat Heerenveen de speler gescout heeft zorgt ervoor dat clubs sneller hier komen kijken, ook nu dus vanuit het buitenland.
  dinsdag 8 juli 2008 @ 15:05:05 #296
89850 Proud2beDiepfries
Fryslân Boppe!!!
pi_59973036
MVV-uit in de 2e ronde KNVB-beker, speeldatum 23, 24 of 25 september..

Leuke andere lotingen: Jong PSV - PSV en Ajax - Utrecht
I'm a shooting star leaping through the sky like a tiger defying the laws of gravity
Farookh Bulsara (Freddie Mercury) 05/09/1946-24/11/1991
Hattrick: SC diepFries (1295088)
  dinsdag 8 juli 2008 @ 15:09:17 #297
89850 Proud2beDiepfries
Fryslân Boppe!!!
pi_59973165
Overigens nu ook een kennismaking met Sollied op de clubsite (Heerenveen.tv)
I'm a shooting star leaping through the sky like a tiger defying the laws of gravity
Farookh Bulsara (Freddie Mercury) 05/09/1946-24/11/1991
Hattrick: SC diepFries (1295088)
  dinsdag 8 juli 2008 @ 15:28:54 #298
116532 The_Verve
Midfield Maestro
pi_59973733
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 00:31 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Maar ja, een goede scout prikt juist door een paar slechte wedstrijden heen toch? Ajax laat Alves en Sulejmani lopen, want er wat mankeerde wel wat aan deze jongens. Maar de Heerenveenscouts zien dat ze geweldige potentie hebben, mits ze goed gebruikt worden. Dus het argument 'op het laatst speelde hij niet goed' vind ik niet op gaan.
Was Sulejmani niet getipt door Milko Djurovski trouwens?
De Nostradamus van FOK! 6 mei 2009: Iniesta 90 + 3.
  dinsdag 8 juli 2008 @ 20:54:05 #299
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_59981460
Ook weer 2 nieuwe buitenlandse B-junioren
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  woensdag 9 juli 2008 @ 08:21:25 #300
121310 venomsnake
El Saltador
pi_59988908
quote:
Rijk Heerenveen zonder toppers
Door EDDY VAN DER LEY

HEERENVEEN - Heerenveen verdiende al 40 miljoen euro, maar geld maakt niet gelukkig. Lurling en de Zweed Elm zijn onderweg.

Heerenveen startte gisteren met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar de definitieve samenstelling van de spelersgroep staat nog verre van vast. Na Miralem Sulejmani (Ajax) en Gianni Zuiverloon (WBA) dreigen ook Michael Bradley en Danijel Pranjic te vertrekken.

Druk transferverkeer in de laatste weken voor de competitie, het is bijkans een traditie bij Heerenveen. Juist in de voorbereiding neemt de Friese club steevast de gedaante aan van een handelshuis.

Ook de nieuwe trainer Trond Sollied heeft nog geen flauw idee met welke spelers hij op 30 augustus aan de start van de competitie verschijnt. Los van de tijdelijke afwezigheid van een groot aantal Olympiërs is het de vraag of Bradley en Pranjic nog deel zullen uitmaken van de Friese selectie.

Beide sterkhouders azen op een transfer naar een hoger gedoteerde club. Zo hoopt Kroatisch international Pranjic zijn sterke prestaties op het afgelopen EK te verzilveren. ,,Ik ben klaar voor een volgende stap,’’ zegt hij. ,,Vorig jaar heb ik mijn contract verlengd tot 2012, maar ik wil hogerop. Als de club mij verkoopt, hoef ik geen aandeel van de afkoopsom te hebben, dat heb ik zo laten vastleggen.’’

Ook Michael Bradley, met de Amerikaanse selectie in voorbereiding op de Olympische Spelen, heeft nooit gras laten groeien over zijn ambities. ,,Ik wil naar een grote competitie, omdat ik voel dat ik er klaar voor ben. Bovendien loopt volgend jaar mijn contract af, dan vangt Heerenveen niets voor me.’’

AS Monaco, Middlesbrough en Bayer Leverkusen zijn in de markt voor de Amerikaan. De Fransen zouden zelfs een bedrag 8,5 miljoen euro naar Friesland willen overmaken. ,,Maar concreet is er nog niets,’’ zegt directeur Yme Kuiper van SC Heerenveen. ,,Er wordt zo links en rechts naar onze spelers geïnformeerd, maar ik acht de kans aanwezig dat Bradley en ook Pranjic gewoon bij ons blijven. Financieel gezien zou het slim zijn om vooral Bradley te verkopen, maar we moeten ook de sportieve balans bewaken.’’

Daarbij komt dat de financiële noodzaak voor Heerenveen ontbreekt. Door de verkoop van Afonso Alves (in de winterstop voor 17,8 miljoen euro aan Middlesbrough), Miralem Sulejmani (voor 16,2 miljoen aan Ajax) en Gianni Zuiverloon (voor 4 miljoen euro aan West Bromwich Albion) zit SC Heerenveen erg ruim in de liquide middelen.

Slechts een klein gedeelte van de astronomische opbrengst - bijna 40 miljoen euro - is tot dusverre aangewend voor nieuwe aankopen.

De ploeg versterkte zich met drie relatief jonge en onbekende spelers (de Macedonische linksback Goran Popov, de Tsjechische centrumverdediger Milan Kopic en de Braziliaanse aanvaller Pedro Beda) en staat op het punt Anthony Lurling over te nemen van NAC Breda.

Ook de Zweedse middenvelder Viktor Elm van Kalmar FF komt de gelederen van Heerenveen versterken. De vraag is alleen wanneer. ,,We zijn rond met de speler, maar de club wil hem niet per direct laten gaan,’’ zegt Kuiper. ,,Misschien komt hij op korte termijn, anders na afloop van de Zweedse competitie, dan is het bij ons winterstop.’’

De directeur zegt vertrouwen te hebben in de huidige selectie (,,Vergis je niet, we hebben behoorlijk ingekocht’’), maar beseft dat de aanvalslinie door het vertrek van Sulejmani flink aan kwaliteit heeft ingeboet. ,,We oriënteren ons dan ook op een nieuwe spits.’’

Gevraagd naar de verwachtingen voor het nieuwe seizoen kan Trond Sollied niet anders dan realisme prediken.

,,Natuurlijk is de ambitie groot en natuurlijk kan Heerenveen stappen maken,’’ zegt de Noor, ,,maar laten we eerst maar even kijken hoe de selectie er binnenkort uitziet.

,,Als ik naar het Heerenveen van vorig jaar kijk, zie ik dat het offensief fantastisch was, maar dat het verdedigend beter kan. Mijn doel is om daar een juiste balans in te vinden.’’

bron: AD
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')