abonnement Unibet Coolblue
  zondag 6 juli 2008 @ 13:23:53 #301
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59924030
quote:
Op zondag 6 juli 2008 11:41 schreef Electrocute het volgende:
Haii!

Ik was vandaag een beetje aan het rondgooglen over Mirena toen ik hier terecht kwam. Ik gebruik momenteel de Nuvaring, omdat ik niet bijzonder goed reageer op hormonen. De pil was dus sowieso al nooit een optie. Nu vind ik de Nuvaring op zich best fijn, maar er zijn nog steeds een aantal minpuntjes. Zo is het voor mij onmogelijk om mijn menstruatie fatsoenlijk uit te stellen. Als ik in plaats van de ring eruit te laten een nieuwe in doe word ik een paar dagen later dan normaal toch gewoon ongesteld. Heel irritant. Daarnaast heb ik toch nog wel een beetje last van hormoonkwaaltjes. Ik heb al wel gelezen dat er in de Mirena nog minder hormonen zitten dan in de Nuvaring, dat zou dus op zich kunnen helpen.

Nu is mijn huisarts een goede vent, maar niet op het gebied van anticonceptie. Toen ik er voor de eerste keer kwam wilde hij me koste wat kost de pil aansmeren. Ik hoop dus dat ik hier wat informatie kan krijgen, voordat ik naar hem toe ga. Mijn prangende vragen:

- Hoe lang moet ik gestopt zijn met mijn huidige anticonceptie voordat ik een Mirena kan laten plaatsen?
- Wordt het (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars?
- Zo nee, wat kost zo'n ding?
- Hoe is jullie ervaring op het gebied van minder wordende ongesteldheid?
- Is het normaal om een doorverwijzing te vragen naar een gyneacoloog, of kunnen alle huisartsen het in principe ook?
- Zijn er hier ook vrouwen die nog geen kind hebben met een Mirena? Ik heb gehoord dat het dan een stuk pijnlijker is.
- En tot slot, zijn er misschien ook dames die net als ik eerst de Nuvaring hebben gehad en nu een Mirena hebben? Ben wel erg benieuwd naar de vergelijking.
Ik weet geen antwoord op al je vragen, maar hier komen wat antwoorden! -->
- Ik denk dat je gewoon je 3 weken kan afmaken met die nuvaring, dan ongesteld worden en 'm dan laten plaatsen. Maar ik zou het idd even aan je arts vragen. Of anders de gyn, want zo'n huisarts is idd wat minder.
- Volgensmij wel, tenzij je je eigen risico nog niet hebt opgemaakt. Bij mij kostte het plaatsen 159 euro, en omdat ik mn eigen risico nog niet had betaald mocht ik mooi 150 euro dokken. Maja.
- Zie antwoord hierboven
- Bij mij is het echt een heel stuk minder. Bloeden is echt onzettend afgenomen, heb eigenlijk alleen nog maar van die micro-inlegkruisjes nodig De pijn is nog wel wat aanwezig, maar wordt ook stukken minder.
- Ja, dat is normaal. Sommige huisartsen doen het ook bij vrouwen die nog geen kinderen hebben gehad, maar sommigen ook niet (zoals de mijne). Ik moest naar de gyn.
- Yup, me.. Ik vond het erg pijnlijk, ik dacht dat mijn menstruatiepijn erg was, maar dit was echt tien keer erger.. Al is het het wel waard, moet ik zeggen. (heb 'm nu bijna een half jaar) Maar ik moet wel zeggen dat het ontzettend verschilt! Er zijn hier ook genoeg meiden zonder kinderen die helemaal geen pijn hebben gehad met het zetten.
Ik heb geen nuvaring gehad, dus daar kan ik niks over zeggen.
I never look back, darling. It distracts from the now.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')