Muck | maandag 28 april 2008 @ 23:32 |
![]() Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven ![]() ![]() ![]() In dit hoofdstuk vindt je recepten voor mensen die een speciaal dieet moeten volgen. Niet alleen recepten om af te vallen dus, maar ook recepten voor mensen met bijvoorbeeld allergieën. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 44% gewijzigd door realAIVD op 15-05-2019 10:58:39 ] | |
Muck | maandag 28 april 2008 @ 23:43 |
![]() MinderMutsig Ingrediënten: 1 courgette (ongeveer 250 gr) 1 sjalotje 2 tenen knoflook (of meer natuurlijk ) 4 dl. bouillon kruiden, zout en peper naar smaak beetje boter Bereidingswijze: Sjalotje en knoflook fijnsnijden en even fruiten in boter, courgette snijden en ook even meefruiten, bouillon toevoegen en even laten koken, pureren en op smaak brengen. Tip: Nog lekkerder met een dot crème fraîche | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 00:09 |
![]() Tezz Ingrediënten 500 gram yoghurt 2 groene zure appels sap van een halve citroen 2 ruime eetlepels havermoutvlokken een flink handjevol geroosterde noten vers fruit naar keuze evt. honing of gecondenseerde melk om te zoeten Bereidingswijze Doe de yoghurt in een kom. Rasp de appels en doe dit bij de yoghurt, inclusief eventueel aanhangend sap. Sprenkel hier het sap van een halve citroen overheen (om verkleuring tegen te gaan). Doe hier twee ruime eetlepels havermoutvlokken overheen en roer goed door. Voeg dan de geroosterde noten toe Doe het verse fruit er in stukken er bij, afdekken met plasticfolie en minimaal 6 uurtjes laten weken in de koelkast. Tip: Dit gerecht moet je de avond van te voren klaarmaken (vanwege het weken van de havermout) | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 00:23 |
![]() Tezz Ingrediënten (voor 4 personen (twee borden p.p.)) Een flinke ui Een teen knoflook Roomboter 500 gram in roosjes gesneden broccoli 1,5 l kippenbouillon Een handvol verse peterselie Sap van een halve limoen Uitgebakken spek- of hamreepjes Crème fraîche Parmezaanse kaas Bereidingswijze Fruit een flinke ui en een teen knoflook in roomboter. Doe er 500 gram in roosjes gesneden broccoli bij en fruit dit even mee. Dan anderhalve liter kippebouiilon erop en laten koken. Als de broccoli gaar is de hele handel pureren. Dan een hand verse peterselie erdoor. Op smaak brengen met peper en zout en het sap van een halve limoen. Dan aan tafel in elk bord een handje uitgebakken spek- of hamreepjes, een dot creme fraiche en wat parmezaanse kaas. Tip: Ook lekker met courgette in plaats van broccoli. | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 00:28 |
![]() SHE Ingrediënten: 1 pond rundergehakt 2 uien ( gesnipperd ) 2 chili pepers; snijden, ontlijsten 1 glas rode wijn 4 laurierblaadjes 2 theelepeltjes italiaanse kruiden of gedroogde basilicum 1 lepel zeezout 5 tenen knoflook kilo tomaten ( ietsje meer is best ) Bereidingswijze: Pers de knoflook in een bakje, zout erbij en goed roeren/opwrijven Doe olijfolie in de pan en laat heet worden; draai dan vuur laag en doe de uien erin Laat het geheel 30 minuten langzaam fruiten Na die 30 minuten doe je de chili's erbij. Nu binden de capsiden van de pepers zich aan de uien en dat is een grappig en gezond chemisch proces. Je zult niets meer van de pepers voelen. Na 10 minuutjes zachtjes bakken doe je het gehakt erbij; rullen Als gehakt gaar is, mag de knoflook+zout erbij. Daarna de kruiden Goed doorroeren en dan de tomaten stapelen. Let op; vuur moet op standje stoof blijven Zorg voor een grote stoofpan! Daartussen doe je de laurier en je wacht tot de tomaten al iets zachter worden. Dan gaat de wijn erbij Met rust laten en na een uur of 3 weer eens kijken. Als het goed is zie je geen spoortje vet meer; door het stoofproces hebben de vetten zich aan de tomaten gebonden en dus heb je die voedzame en vitaminerijke saus. Als er geen vet meer op de saus ligt en alle tomaten zijn verdwenen en de saus een mooie rode kleur heeft; is het klaar. tips: * De saus kun je invriezen en weken bewaren * Lekker over pasta; of als basis saus voor je pizza | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 00:34 |
![]() p_iglet Ingrediënten: 200gr bloem 2tl bakpoeder 3 eieren 3 bananen 100gr rozijntjes 1 appel in kleine stukjes Bereidingswijze: Pureer de bananen en klop ze met de eieren luchtig Roer de bloem en bakpoeder er zo luchtig mogelijk door Doe de rozijntjes en appel erbij. Doe het in kleine cakevormpjes doen en bak ze ongeveer 45 minuten op 160 graden | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 00:37 |
![]() Vandaag... Ingrediënten (Voor 1 pot van ongeveer 7.5 dl.): 100 gram havervlokken; 100 gram havermout; 75 gram grofgehakte pacannoten; 50 gram geroosterd sesamzaad; 75 gram blanke rozijnen; 100 gram heel fijn gesneden gedroogde abrikozen; 1/2 dl. walnootolie; 1 dl. ahornsiroop (maple sirup)of vloeibare honing; Bereidingswijze: Verwarm de over voor op 120 graden C. Meng de havervlokken, havermout, pecannoten, sesamzaad, blanke rozijnen en de abrikozen door elkaar en roer er de walnootolie door. Spatel de stroop of honing erbij totdat er een kruimelig, kleverig mengsel ontstaat. Verdeel dit mengsel over een licht ingevette bakplaat. Laat de cruesli in het midden van de oven in 1.5 uur drogen. Schep het elke 15 minuten om zodat het gelijkmatig lichtbruin en krokant wordt. | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 00:44 |
![]() Vandaag... Ingrediënten: 500 gram tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 1 dl azijn 1 eetlepel honing 1 plakje verse gember 1 stukje citroengras 1 laurierblad 1 stukje rode peper geraspte schil van een kwart citroen zout Bereidingswijze: was de tomaten en snijd ze in kwarten doe de tomaten in een ruime pan met de overige ingredienten breng langzaam aan de kook laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken wrijf de gehele inhoud van de pan door een roerzeef of een gewone zeef zodat de schilletjes e.d. achterblijven in de zeef doe de gezeefde tomatenmassa in een schone pan en kook het geheel in ca. 15 minuten langzaam in maak de ketchup goed op smaak met zout en evt. extra honing en azijn naar smaak vul schone en in kokend water gesteriliseerde weck- of jampotten tot 2 centimeter onder de rand met de kokende ketchup sluit direct af met eveneens gesteriliseerde deksels en zet de potten in een pan vul deze op met kokend water totdat de potten voor 2/3e in het water staan breng het water weer aan de kook en laat de ketchup in 15 minuten (met deksel op de pan) steriliseren zet de potten op een droge theedoek om af te koelen en bewaar ze max. 6 maanden op een koele, donkere plek | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 00:50 |
![]() Brighteyes Ingrediënten: 1 zakje verse peterselie (25 gr) 2 teentjes gepelde knoflook geraspte schil van 1 limoen (+ eventueel wat sap) 100ml olijfolie 1 rode peper zonder zaadjes Bereidingswijze: Hak de peper, de peterselie en de knoflook heel fijn. Meng in een schaal rode peper, peterselie, knoflook, limoenschil en de olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout. Tips: * (Semi-) verse pasta koken, spulletje er doorheen roeren en klaar. * Je zou er evt. ook nog ansjovis doorheen kunnen doen [ Bericht 33% gewijzigd door Muck op 29-04-2008 00:58:59 ] | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 00:56 |
![]() debuurvrouw Ingrediënten: 750 ml bouillon 500 g diepvrieserwten 1 lenteuitje 1 bol mozarella Bereidingswijze: Laat de bouillon aan de kook laten komen Doe de diepvrieserwten erin Laat een lenteuitje in zijn geheel meekoken. Als de erwtjes gaar zijn uitje eruit, mozarella in stukken erin en dan maar pureren. Tip: verse dorperwten kan ook, maar dan wel zelf pellen. Poterwten en voorgepelde verse geven van die harde schillen in de soep | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 01:01 |
![]() Uccie Ingrediënten ong. 75 gram boter ong. 75 gram bloem 0,5 liter bouillion zout, peper, mosterd (van alles waar je het mee op smaak kan brengen) Vlees (soepvlees, kip, wat je wilt) eieren paneermeel Benodigdheden Frituurpan Bereidingswijze: De boter smelten, in een keer de bloem bijvoegen en met een houten lepel roeren tot een bal ontstaat. Dan de "bloembal" een paar minuten doorwarmen om de bloem smaak weg te halen. Voorzichtig steeds een beetje bouillion toevoegen tot je de gewenste dikte hebt (voor kroketten moet dat nog best stevig zijn). Het vlees toevoegen en op smaak maken. Dan af laten koelen. Vervolgens kroketten (of bitterballen) vormen. Even door een losgeklopt eitje halen en dan door de paneer en in de frituur. | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 01:10 |
![]() Trusten Ingrediënten (voor 16 stuks): 1 pak witbroodmix 250 gr gehakt 1/2 zakje nassi kruiden (laten wellen in een paar el heet water) 1/2 zeer fijn gesneden prei 2 worteltjes geraspt (op de grove rasp) 1 teen knoflook (geperst) Benodigdheden: Stoompan Bereidingswijze: Maak de broodmix klaar zoals aangegeven staat op de verpakking, maak terwijl het deeg aan het rijzen is de vulling klaar: bak het gehakt rul in de koekenpan, bak de prei,knoflook en de wortel kort mee, voeg de nassikruiden toe. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel het deeg in 16 stukjes en maak er platte ronde schijfjes van, vul het deeg met een hoopje vulling en vorm er een rond broodje van en leg deze op een stukje bakpapier, doe dit met alle broodjes. Laat de broodjes nog even rusten. Zet intussen een stoompan op het vuur met een laagje water. Zodra het water kookt de broodjes in het stoom gedeelte doen en in 20 min gaar stomen. Tips: * vervang het gehakt door gehakte quorn of kippengehakt * doe de broodjes in een stevig diepvrieszakje en vries ze in, 1 minuut in de magnetron en je hebt een heerlijk lunchgerecht of bijgerecht voor de rijsttafel. * varieer met de grootte van de broodjes, kleine broodjes zijn heerlijk bij de borrel. * bak de broodjes in een normale oven. * gebruik de vulling ook eens voor loempia's of samosa's | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 01:14 |
![]() Maneki.Neko Ingrediënten (voor 36 stuks): 18 vellen dieprvriesbladerdeeg 2 eieren, licht geklopt 750 gr. gehakt 1 ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, geperst 80 gr. vers broodkruim 3 el peterselie 3 el gehakte tijm 1/2 tl saliepoeder 1/2 tl versgeraspte nootmuskaat 1/2 tl gemalen kruidnagels Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 C Bladerdeeg doormidden snijden en de randen licht insmeren met het geklopte ei. De helft van het resterende ei mengen met de ingrediënten en 1/2 tl peper in een grote kom. Schep de vulling midden op elk stuk bladerdeeg en bestrijk de randen met geklopt ei. Vouw het deeg over de vulling, laat de randen overlappen en keer de naad naar onder. Bestrijk daarna weer met ei Leg ze op ingevette bakplaten (of bakpapier) en bak ze 15 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 180 C en bak ze in nog 15 minuten goudbruin. Tip: * Heel geschikt om in te vriezen na de eerste keer bakken | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 01:17 |
![]() MinderMutsig Ingrediënten: 1 citroen 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 tl sambal oelek 2 el ketjap 500 gr kipfilet Olie Zout 12 satépennen (hout) Bereidingswijze: Pers de citroen uit Pel het sjalotje en het teentje knoflook en wrijf ze fijn Roer in een kom een marinade van het citroensap met het sjalotje, de knoflook, de sambal en ketjap Snijd de kipfilet in blokjes en schep die door de marinade Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de kip ca 2 uur staan Schep het vlees af en toe om Rijg de blokjes kip aan de sat‚pennen Leg deze tot gebruik afgedekt op een bord in de koelkast Bestrijk ze, voordat u ze op de barbecue legt, dun met olie Rooster de saté in ca 10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig om | |
Muck | dinsdag 29 april 2008 @ 01:21 |
![]() teigan Ingrediënten: 275 gram bloem 2 eieren Koude thee (kan thee met een smaakje zijn, hoeft niet) Bereidingswijze: Mix de bloem en de eieren door elkaar Daarna voeg je koude thee toe tot het de dikte heeft van cakebeslag. Als vulling kan je bijvoorbeeld abrikozen, appel, vijgen, noten, gember, rozijnen of sukade gebruiken, dat geeft de cake de smaak. Dan ongeveer 50 minuten in de oven bij 175 graden. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 21:59 |
![]() Maringo Ingrediënten (voor 3 personen): 500 gram Kipfilet 150 gram sugarsnaps (Als het in pakketjes van 100 of 125 gram gaat kan dat ook natuurlijk) 250 gram Blok Jong belegen kaas 150 gram verse spinazie 2 gele paprika's 2 rode uien 200 gram champignons 1 eetlepel Oestersaus Sladressing Tuinkruiden zout & peper Bereidingswijze: Snijd de kip, champignons, ui en paprika. Snijd de kaas in hapklare blokjes. Braad de kip in een pan op halfhoog vuur lichtbruin. Doe vervolgens de champignons, paprika, ui, sugarsnaps en een 1 eetlepel oestersaus erbij en roerbak dit gaar. Doe eventueel nog wat zout en peper voor de smaak erbij Verdeel ondertussen de spinazie over de borden. Doe het vuur uit en vervolgens de kaasblokjes in de pan en roer het goed door. (Wel het vuur uitdoen en meteen de volgende stap, anders smelt de kaas teveel.) Verdeel het geheel over de borden en doe er wat sladressing overheen. | |
realAIVD | woensdag 15 mei 2019 @ 10:57 |
![]() Deuce92 Ingrediënten: Ei: 50 gram Zoetstof: 5-6 gram Zelfrijzend bakmeel: 35 gram Whey: 42 gram Halfvolle melk: 170 gram De whey die ik heb gebruikt is Whey Perfection Vanille van Body en Fit. Ik heb ook een tijdje vanille van XXL Nutrition gebruikt, maar die was veel te sterk en moest ik combineren met een naturel whey om de pannenkoeken eetbaar te maken. Met andere woorden: als je de pannenkoeken niet te vreten vindt, kan dat best aan de whey liggen. Bereiding: 1. Pleur alle ingrediënten in een kom en mix ze door elkaar. 2. Giet iets van de gecreëerde zooi in een pan met iets van boter (ik gebruik zelf PAM spray omdat de calorieën verwaarloosbaar zijn, zolang je geen half uur gaat spuiten) 3. Paar uur laten pruttelen. Zoals altijd met pannenkoeken. Jwz. 4. Hopen dat het te eten is. stappenplan met plaatjes Gezien het doel van dit recept, volgen hier nog de voedingswaarden per 100 gram beslag: 155,55 kcal 16,44 gram eiwit 13,69 gram koolhydraten 3,17 gram vet |