Basissaus voor pastaSHEIngrediënten:1 pond rundergehakt
2 uien ( gesnipperd )
2 chili pepers; snijden, ontlijsten
1 glas rode wijn
4 laurierblaadjes
2 theelepeltjes italiaanse kruiden of gedroogde basilicum
1 lepel zeezout
5 tenen knoflook
kilo tomaten ( ietsje meer is best )
Bereidingswijze:Pers de knoflook in een bakje, zout erbij en goed roeren/opwrijven
Doe olijfolie in de pan en laat heet worden; draai dan vuur laag en doe de uien erin
Laat het geheel 30 minuten langzaam fruiten
Na die 30 minuten doe je de chili's erbij. Nu binden de capsiden van de pepers zich aan de uien en dat is een grappig en gezond chemisch proces. Je zult niets meer van de pepers voelen.
Na 10 minuutjes zachtjes bakken doe je het gehakt erbij; rullen
Als gehakt gaar is, mag de knoflook+zout erbij. Daarna de kruiden
Goed doorroeren en dan de tomaten stapelen. Let op; vuur moet op standje stoof blijven
Zorg voor een grote stoofpan!
Daartussen doe je de laurier en je wacht tot de tomaten al iets zachter worden.
Dan gaat de wijn erbij
Met rust laten en na een uur of 3 weer eens kijken.
Als het goed is zie je geen spoortje vet meer; door het stoofproces hebben de vetten zich aan de tomaten gebonden en dus heb je die voedzame en vitaminerijke saus.
Als er geen vet meer op de saus ligt en alle tomaten zijn verdwenen en de saus een mooie rode kleur heeft; is het klaar.
tips:* De saus kun je invriezen en weken bewaren
* Lekker over pasta; of als basis saus voor je pizza