abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_59168418
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 11:38 schreef Tezz het volgende:
Ik heb kroketten uit de supermarkt zometeen, maar ik ga echt wel proberen om ze eens zelf te maken, zal wel veel lekkerder zijn! Thx voor het recept Obli!
Uccie dit compliment is voor jou!

En echt!
Ik dacht onderwijl het maken dat het helemaal fout was gegaan te zacht veel rotzooi...tot het bakken.
Je moet ook niet zo'n dikke korst en dikke vulling willen hebben zoals de "andere" kroketten die je bekend zijn.
Maar de smaak...damn...had ik veel eerder moeten doen.

Verdere tips:
Eerst in fijn paneermeel en dan in grover.
Dan nog even opstijven in de koelkast! Komt het helemaal goed!
Dit had ik allemaal niet gedaan, maar goed....volgende keer dus wel.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59184384
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 11:29 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Da's mooi! Het is namelijk de sterkste 'natuurlijke' smaakversterker, las ik gisteren in McGee. Prettig dat hij dat wel trekt dan, heb je toch nog een fatsoenlijke smaakversterker tot je beschikking!
Trouwens:
quote:
Suiker en kleurstoffen

Hoewel suiker en kleurstoffen vaak genoemd worden in verband met gedragsproblemen, zijn meestal doodgewone voedingsmiddelen de oorzaak van ADHD. Uit diverse buitenlandse onderzoeken blijkt dat kinderen op meerdere voedingsmiddelen kunnen reageren.


Bron: http://www.pelsser.nl/

Deze mevrouw doet er dus onderzoek naar.
En kan dus echt alles zijn! Ook zoiets onschuldigs als bruine bonen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59184534
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 12:07 schreef Oblivion het volgende:


Verdere tips:
Eerst in fijn paneermeel en dan in grover.
Dan nog even opstijven in de koelkast! Komt het helemaal goed!
Dit had ik allemaal niet gedaan, maar goed....volgende keer dus wel.
Even aanvullen:

Als je de ragout gemaakt heb, kan je die beter laten opstijven (alleen dus)
Dan een fijne zeef nemen, beschuit erin fijn maken.
Dan bruine broodjes open breken en die lang (half uurtje om en nabij) in de oven leggen op een graad of 120.
Dat tot grof stampen.
Dan heb je dus 3 bordjes:
Fijn beschuit----geklutst ei-----grof broodjes.

Omdat de ragout stijf is, is het gemakkelijk om bolletjes of kroketten te draaien.
En dan de 3 bordjes af!

Vanavond zo gedaan en iedereen heeft gesmuld!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59274361
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 11:06 schreef Oblivion het volgende:

[..]


Niet dus!

Heb je zelf wel eens geprobeerd kroketten te maken?
nog niet, maar dat gaat veranderen na dit topic.. (al is de kans groot dat het met garnalen gaat gebeuren...)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_59274402
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 12:32 schreef The_stranger het volgende:

[..]

nog niet, maar dat gaat veranderen na dit topic.. (al is de kans groot dat het met garnalen gaat gebeuren...)
Ja, die ga ik ook nog eens proberen!

Hollandse garnalen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59284329
Sperziebonensalade
4 personen

1 blik sperziebonen zonder zout
1 stengel bleekselderij, dunne plakjes
3 kleine augurken, kleingesneden
1 rode paprika, reepjes
1 gele paprika, reepjes
zuurkool
slabladeren
zonebloempitten
vinaigrettedressing voor serveren


Meng alles tot een luchtige salade.


Stoofschotel van adukibonen.
4 personen

1 groentebouillontablet
1 eetlepel misopasta
250 g adukibonen, geweekt
1 kleine pompoen, in stukjes
1 ui, ringen
2 wortels, plakjes
handje kervel
1 stronk witlof
1 radijsje per witlofblad


Breng 750 ml water aan de kook met het bouillontablet en de misopasta, doe de bonen erbij en laat ze 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg na 15 minuten de pompoen toe en 5 minuten later de ui en wortels. Roer de kervel erdoor en garneer met kiemgroente, witlof en radijsjes.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_59285609
Dank je wel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59929523
Deze vakantie heb ik een lunch hapje of voorgerecht gemaakt.

Gevulde champignons.
Voor 3 personen:
9 grote champignons, kleiner dan portobello's
9 eetlepels broodkruim
1 teentje knoflook
peper, zout, tijm
klontje boter
pittige kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de champignons schoon en haal de steeltjes eruit. Hak de steeltjes fijn. Blancheer de hoeden en laat ze uitlekken.
Bak het broodkruim en de gehakte knoflook goudbruin. Voeg de gehakte stelen toe en laat ze gaar worden.
Maak op smaak met peper, zout en tijm. Vul de hoeden met het mengsel, doe er de kaas op en zet in de oven tot de kaas gesmolten is.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_59931061
Lekker recept, maar hij eet geen champignons meer, penicilline allergie...
Dan wordt dit afgeraden.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59931279
Ok. Tomaatje dan?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_59932403
Dat zou inderdaad kunnen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59932769
Als groente serveer ik wel eens halve tomaten provencale. Dus knoflook, zout, peper en provencaalse kruiden en dan even grillen of in de oven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_59933550
quote:
Op zondag 6 juli 2008 19:24 schreef krakkemieke het volgende:
Ok. Tomaatje dan?
Kan ook met paprika's.
  dinsdag 8 juli 2008 @ 15:48:34 #214
35189 Troel
scherp en bot
pi_59974321
Obli, ik weet niet of je inmiddels al bij de Makro of Sligro ofzo bent geweest, maar heel ver woon je niet bij me vandaan, dus als je een keer wilt, ik heb een pasje en ik kan je hem zo uitlenen of je een keer meenemen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_59985642
Waarvoor moet ik naar de Sligro of Markro?
Familie zelf heeft ook kaarten, bedankt voor je aanbod.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 juli 2008 @ 18:55:26 #216
35189 Troel
scherp en bot
pi_60002239
Ze hebben daar van die gigantisch grote bussen kruiden waarop goed staat wat erin zit (eerst je eerste topic over de kibbeling enzo doorgelezen )
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_63312866
We zijn inmiddels weer een aantal maanden verder...
Eten gaat nog steeds goed hier in huis! Hij is minder druk!
(De hele straat heeft inmiddels de regel "minder suiker en andere rotzooi" al toegepast.)
Ze zagen dat het werkte op zoonlief.

Echter, het geen concentratie hebben op school en het drukke (wat wel veel minder is door beter te eten)
is niet helemaal over.
Niet zo gek, want hij is de medische molen weer ingegaan in verband met zijn epilepsie en de dokter is zich kapot geschrokken van de uitslag.
Ondanks dat hij geen vallende epilepsie heeft is het zo frequent in zijn koppie, dat de arts het eigenlijk nog een wonder vindt dat hij redelijk mee kan komen op school.
Heeft weinig te maken met eten en CUL, maar wilde toch even een update geven.

Recepten worden nog dagelijks toegepast! Onze hartelijke dank daarvoor!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_63317392
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 12:07 schreef Oblivion het volgende:
We zijn inmiddels weer een aantal maanden verder...
Eten gaat nog steeds goed hier in huis! Hij is minder druk!
(De hele straat heeft inmiddels de regel "minder suiker en andere rotzooi" al toegepast.)
Ze zagen dat het werkte op zoonlief.

Echter, het geen concentratie hebben op school en het drukke (wat wel veel minder is door beter te eten)
is niet helemaal over.
Niet zo gek, want hij is de medische molen weer ingegaan in verband met zijn epilepsie en de dokter is zich kapot geschrokken van de uitslag.
Ondanks dat hij geen vallende epilepsie heeft is het zo frequent in zijn koppie, dat de arts het eigenlijk nog een wonder vindt dat hij redelijk mee kan komen op school.
Heeft weinig te maken met eten en CUL, maar wilde toch even een update geven.

Recepten worden nog dagelijks toegepast! Onze hartelijke dank daarvoor!
Fijn om te horen dat er verbetering is Obli! En heel veel succes met alles wat nog op jullie weg komt!
Misschien is deze nieuwe inpuls aan het topic wel een reden om weer nieuwe recepten te posten, wie weet!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_68623090
De verbetering is van zodanige aard dat meneer niet meer naar REC 4 hoeft!
Hij heeft een positieve beschikking gekregen naar een REC 3.
Op naar een nieuw begin dus.

Van de week flink gesnoept....
Dan gaat het dus finaal fout.
Dus bedenk goed wat je te eten geeft aan je kinderen, het verschil kan heel groot zijn.

Zover het klein updeetje..

Ik zat laatst BBC te kijken over het verschil in kippen die aangeboden werden.
En werd niet blij van de resultaten.
Het vlees van een kip dat geen zonlicht zag, met 1000ende in een schuur opgesloten zaten, was zo vet als het vlees van een hamburger...
Bevatte nauwelijks meer de aanbevolen omega 3 en 6 (geloof ik)
Nu is dat in Engeland, zijn er hier ook onderzoeken naar gedaan?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 3 mei 2009 @ 16:20:19 #220
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_68623167
quote:
Op zondag 3 mei 2009 16:19 schreef Oblivion het volgende:


Ik zat laatst BBC te kijken over het verschil in kippen die aangeboden werden.
En werd niet blij van de resultaten.
Het vlees van een kip dat geen zonlicht zag, met 1000ende in een schuur opgesloten zaten, was zo vet als het vlees van een hamburger...
Bevatte nauwelijks meer de aanbevolen omega 3 en 6 (geloof ik)
Nu is dat in Engeland, zijn er hier ook onderzoeken naar gedaan?
oh my, is dat zo?
en maar denken dat kip relatief gezonder is dan ander vlees...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 3 mei 2009 @ 16:21:19 #221
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_68623244
Ik denk dat het voor een Engelse kip niet zo heel anders zal zijn dan voor een Nederlandse kip
Wil je omega 3 en 6 dan vette vis een goed alternatief(en nee, daar bedoel ik geen frituurvet mee )
pi_68623333
quote:
Op zondag 3 mei 2009 16:21 schreef Erasmo het volgende:
Ik denk dat het voor een Engelse kip niet zo heel anders zal zijn dan voor een Nederlandse kip
Wil je omega 3 en 6 dan vette vis een goed alternatief(en nee, daar bedoel ik geen frituurvet mee )
In de gekweekte zalm/vis zit bijna niks meer...
Weten mensen dat eigenlijk wel?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 3 mei 2009 @ 16:44:25 #223
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68624575
niet alleen dierlijke producten hoor. In bijvoorbeeld sinaasappels zitten heel weinig vitaminen. Vroeger werden ze rijp geplukt en zaten ze door het zonlicht wel vol, maar omdat ze tegenwoordig groen geplukt worden stelt het weinig meer voor.

Ik blijf ze toch maar eten ben niet zo van de vitaminepillen ed
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 3 mei 2009 @ 16:45:45 #224
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_68624630
desillusie op desillusie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 3 mei 2009 @ 16:52:01 #225
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68624881
idd . Over de kip ben ik wel verbaasd trouwens. Maar als die net zo vet is als hamburgers (wat op zich niet erg is) hoe zit het dan met de eiwitten ed?

ookal is dit nogal offtopic
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_68625993
Goed nieuws Obli!
Ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft straks op REC 3. Ik neem aan dat ze daar ook wat meer uitgedaagd worden qua lesstof?
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 3 mei 2009 @ 17:35:05 #227
63722 z80
I fink you freaky
pi_68626549
het is weer tijd voor asperges.
kan hij deze wel hebben?
of de arme luizen uitvoering, schorseneeren.
beide zijn puur natuur en bij de meeste groente winkels te koop.
lekker klaar te maken, en zelfs zonder toevoegingen te eten.

offtopic
alles wat niet op een natuurlijke manier heeft kunnen groeien zal van mindere kwaliteit zijn.
een plofkip moet in zo kort mogelijke tijd zo dik mogelijk worden.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 3 mei 2009 @ 17:37:47 #228
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_68626646
Asperges kun je in de meeste gevallen ook gewoon bij de teler kopen, er is er altijd wel een in de buurt.
pi_68627683
Wat fijn voor jullie Obli!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_68627692
Nou da's hard zoeken hier in Groningen hoor.
There is no love sincerer than the love of food.
  † In Memoriam † zondag 3 mei 2009 @ 19:03:12 #231
34726 Fratz
Max
pi_68629359
quote:
Op zondag 3 mei 2009 18:07 schreef MinderMutsig het volgende:
Nou da's hard zoeken hier in Groningen hoor.
kijk hier eens http://www.meinardi-asperges.nl/index2.php
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_68630137
quote:
Op zondag 3 mei 2009 16:52 schreef The_Hives het volgende:
idd . Over de kip ben ik wel verbaasd trouwens. Maar als die net zo vet is als hamburgers (wat op zich niet erg is) hoe zit het dan met de eiwitten ed?

ookal is dit nogal offtopic
In dat programma, zal zo eens zoeken online, werden 3 kippen met elkaar vergeleken.
1 Zo'n gewone kip. (nou ja gewoon... )
1 Mais kip.
1 Biologische kip.

Ik vond het echt shocking wat ze te zeggen hadden....

Hebbes:



En het is niet echt off topic, ze praten hierover kinderen, kleine hersentjes en wat die eigenlijk nodig zouden hebben.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_68630188
quote:
Op zondag 3 mei 2009 17:19 schreef MinderMutsig het volgende:
Goed nieuws Obli!
Ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft straks op REC 3. Ik neem aan dat ze daar ook wat meer uitgedaagd worden qua lesstof?
Zeker! En wellicht een iets andere toekomst.
quote:
Op zondag 3 mei 2009 18:07 schreef krakkemieke het volgende:
Wat fijn voor jullie Obli!
Ja, vond ik ook!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 5 mei 2009 @ 19:31:22 #234
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68703192
quote:
Op zondag 3 mei 2009 19:25 schreef Oblivion het volgende:

[..]

In dat programma, zal zo eens zoeken online, werden 3 kippen met elkaar vergeleken.
1 Zo'n gewone kip. (nou ja gewoon... )
1 Mais kip.
1 Biologische kip.

Ik vond het echt shocking wat ze te zeggen hadden....

Hebbes:



thnx . Zal het van het weekend even rustig bekijken
quote:
En het is niet echt off topic, ze praten hierover kinderen, kleine hersentjes en wat die eigenlijk nodig zouden hebben.
ja okay, maar omdat het topic vooral over recepten ging en dergelijke (ookal is het wel een ingrediënt )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')