abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58886238
Misschien kan je ook ijslollies maken van yoghurt en stevia, eventueel met fruit wat iets beter gaat?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58887354
Zo maak ik de knoflooksaus meestal..

En in deel 1 hebben we ijsjes gehad..
Daar heb ik speciale ijsjesdingus voor gekocht.
Silicone malletjes.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58887440
Ok, ik roep gewoon wat en ik vergeet dingen. Ijsjusdingus zijn tof!
Opeens bedenk ik iets geks....... Tomatensoep ijs?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58887785
Ijslollies dus.

Kook een half pond rabarber met 100 ml water. Roer het door een zeef en voeg zoetstof naar smaak toe.

Sap van 2 blikjes mandarijntjes
half potje zure room
citroensap
zoetstof
Meng alles door elkaar enzo.


Ik meld het even, misschien kan je aanpassen als er verkeerde dingen inzitten.

Ik weet niet of banaan kan, ik zet het er toch bij:
2 flinke bananen
100 ml pindakaas
zoetstof
Prak de bananen en voeg de rest toe.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58887796
Ik denk niet dat ik dat erin krijg, krak...

We hebben wel weer wat nieuws gevonden: Afgekoelde zelf gemaakte munt thee met beetje honing.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58887919
Lol!
Da's ook lekker!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58887938
Een halve bevroren banaan met een stokje erin ook niet?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58888304
Ja, maar ja, dan doe ik die liever in een shake...
Vind hij lekkerder.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58888957
ok
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58895542
Obli, de vertaling van Dr Gillians recept

Ovenschotel van zoete aardappelen. (4 pers.)

4 tl extra vergine olijfolie
1 teen knoflook
1 ui, in ringen
2 stengels bleekselderij, plakjes
1 laurierblad
1 kleine pompoen, in blokjes
450 ml groentebouillon
1 blik kidneybonen (420g)
2 rode/gele paprika's, reepjes
4 tomaten, gehalveerd
2 courgettes, plakes
1 stronk broccoli, roosjes
3 wortels, plakjes
2 el peterselie, fijngehakt
2 tl aardappelmeel
4 zoete aardappelen, 15 min gestoomd, gepureerd.


Verhit wat water met de olijfolie in een braadpan,. Doe de knoflook erbij met de ui, bleekselderij en laurierblad en verwarm alles zachtjes 3 minuten. Voeg de pompoen toe en verwarm die al roerend 3 minuten. Schenk de bouillon erop en breng die op middelhoog vuur aan de kook. Laat alles onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg kidneybonen, courgettes, paprika's, tomaten, broccoli en wortels toe, laat nog 5 minuten zachtjes koken. Roer de peterselie erdoor en bind het gerecht met wat aardappelmeel.
Doe het mengsel in een ovenvaste schaal. Meng de gepureerde zoete aardappelen met wat van het kookwater en dek de groenten ermee af. Zet de schaal 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Het gerecht moet stevig zijn.

Good luck!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_58895627
Ik heb nog een paar titels, als ze je aanspreken wil ik ze wel voor je overtypen:

Kip in folie
Quinoapap
Stoofschotel van Adukibonen
Uiensaus
Broccolicrèmesoep
Mungbonenschotel
Sperziebonensalade
Soep van pompoen en zoete aardappelen. (van evt. leftovers van de schotel?)
Sushirolletjes van groente
Avocadosaus
Stevige linzensoep
Gemarineerde zalm uit de oven
Groenteburgers
Koolraap-preisoep

Citroenpudding
Carobe-toffeerepen
Sesam-misodressing

Guacamole
Groentespreads.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_58898086
quote:
Op zondag 25 mei 2008 12:27 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb nog een paar titels, als ze je aanspreken wil ik ze wel voor je overtypen:

Kip in folie
Quinoapap
Stoofschotel van Adukibonen
Uiensaus
Broccolicrèmesoep
Mungbonenschotel
[Sperziebonensalade
Soep van pompoen en zoete aardappelen. (van evt. leftovers van de schotel?)
Sushirolletjes van groente
Avocadosaus
Stevige linzensoep
Gemarineerde zalm uit de oven
Groenteburgers
Koolraap-preisoep

Citroenpudding
Carobe-toffeerepen
Sesam-misodressing

Guacamole
Groentespreads.
Ik denk: Ik ga kiezen....
Maar vind het allemaal wel zeer interessant!
Behalve de carobe-toffeerepen, daar kan hij niet tegen.

Hoeft niet allemaal tegelijk, toch?
Bedankt voor het vertalen van dat ene recept!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58898237
quote:
Op zondag 25 mei 2008 14:28 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ik denk: Ik ga kiezen....
Maar vind het allemaal wel zeer interessant!
Behalve de carobe-toffeerepen, daar kan hij niet tegen.

Hoeft niet allemaal tegelijk, toch?
Bedankt voor het vertalen van dat ene recept!
Geen probleem.
In de Carobe-toffeerepen zit geen toffee hoor! Beetje verraderlijke titel misschien,
maar de ingredienten zijn: dadels, rozijnen, carobepoeder, paranoten, water, zonnebloempitten, walnoten, sesamzaad.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_58905921
quote:
Op zondag 25 mei 2008 14:35 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Geen probleem.
In de Carobe-toffeerepen zit geen toffee hoor! Beetje verraderlijke titel misschien,
maar de ingredienten zijn: dadels, rozijnen, carobepoeder, paranoten, water, zonnebloempitten, walnoten, sesamzaad.
Nee, gaat niet om de toffee...
Maar om de carobe! Maar dat was in combo met Vanille... dus, wellicht zou het toch kunnen, want hij vond carobe erg lekker.

Vanavond heerlijk eenvoudig gegeten:

Voor de liefhebbers:

Romeinse sla, cherri tomaatjes, pijnboompitten, croutons, eitje, tilapita en dressing.

Croutons: parmazaanse kaas raspen, olijfolie en geperste knoflook. Mengen.
Op het brood smeren en in de oven doen op 180 graden. Tot hard.
Dressing: Mayo, ansjovis, knoflook, worcestershire sauce en dijon mosterd. In blender!
Tilapita zout en peper op doen, bakken in olijfolie.

En mayo kan je zelf maken en mosterd is zonder toevoegingen te koop.

Appeltje, eitje en beregezond!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58909173
Snack idee!
Kletskoppen van kaas.
Hoopje iets belegen geraspte kaas op bakpapier op de bakplaat. Bakken tot krokant.

Beetje jammer dat ik geen recept heb....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 mei 2008 @ 13:55:22 #166
171890 Chicolate
Chemicals
pi_58918716
Komen hier erg lekkere recepten voorbij ! Ik ga zeker kijken of ik hier zelf ook wat van kan maken.

Ik heb zelf helaas geen recepten voor je, maar hoe doe je dat als je uit eten wil/moet ofzo? Kan hij dat nog wel of moet hij dan naar speciale restaurants? (die ik helaas nog niet heb kunnen vinden)
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  maandag 26 mei 2008 @ 13:58:13 #167
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58918786
quote:
Op zondag 25 mei 2008 20:53 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nee, gaat niet om de toffee...
Maar om de carobe! Maar dat was in combo met Vanille... dus, wellicht zou het toch kunnen, want hij vond carobe erg lekker.
carobe? Wat is dat?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58918833
quote:
Op maandag 26 mei 2008 13:55 schreef Chicolate het volgende:
Komen hier erg lekkere recepten voorbij ! Ik ga zeker kijken of ik hier zelf ook wat van kan maken.

Ik heb zelf helaas geen recepten voor je, maar hoe doe je dat als je uit eten wil/moet ofzo? Kan hij dat nog wel of moet hij dan naar speciale restaurants? (die ik helaas nog niet heb kunnen vinden)
Kijk altijd naar de kaart en zoek dan wat uit wat ik denk dat hij lekker vindt.
Uiteraard vraag ik het wel even...
Het is niet zo dat hij NIKS meer van die toevoegingen krijgt, soms kom je er niet onderuit.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58918873
quote:
Op maandag 26 mei 2008 13:58 schreef Muck het volgende:

[..]

carobe? Wat is dat?
quote:
De johannesbroodboom (Ceratonia siliqua) is een plant uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae). De soort komt voornamelijk voor in het Middellands Zeegebied. De plnt staat bekend om de hoge voedingswaarde van de peulen, die johannesbrood worden genoemd.

Een ander veelgebruikt product van de johannesbroodboom is het johannesbroodpitmeel, ook wel carob genoemd. Dit is een wit tot geelwit, haast reukloos poeder dat wordt verkregen door het malen van kiemende zaden van de johannesbroodboom. Het wordt als verdikkingsmiddel (emulgator) gebruikt in de voedingsindustrie. Een veelgebruikte toepassing is het indikken van babyvoeding met johannesbroodpitmeel om problemen met reflux (spugen) bij zuigelingen te voorkomen. Het johannesbroodpitmeel komt voor op de lijst van toegelaten voedingsadditieven van de Europese Unie onder E-nummer E410.

Omdat het gewicht van de vruchtjes van deze boom vrijwel constant is - te weten 0,2 g - werden zij gebruikt als gewichtjes bij precisiemetingen (van bij voorbeeld goud). Het woord karaat zou afgeleid kunnen zijn van het Oudgriekse woord keration = vrucht van de johannesbroodboom.


Ook een E nummer...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58949870
Tja... Bietenrood en rozemarijn extract zijn ook e-nummers......Kan geen enkel e-nummer?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58949892
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 21:00 schreef krakkemieke het volgende:
Tja... Bietenrood en rozemarijn extract zijn ook e-nummers......Kan geen enkel e-nummer?
Bijna niet nee, maar ik ga 'm laten testen.
Ik kom er niet helemaal uit.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 28 mei 2008 @ 04:41:24 #172
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58955594
quote:
Op maandag 26 mei 2008 14:02 schreef Oblivion het volgende:

[..]


[..]



Ook een E nummer...
weer wat geleerd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58957257
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 21:01 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Bijna niet nee, maar ik ga 'm laten testen.
Ik kom er niet helemaal uit.
Allergietest? Met alle bestaande E-nummers?

Je kunt trouwens, als je een sapcentrifuge hebt, sommige 'kleurstoffen' prima zelf maken. voor hartige toepassingen, vooral.
pi_58957658
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 09:40 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Allergietest? Met alle bestaande E-nummers?

Ik heb werkelijk geen idee hoe dat te werk gaat.
Het is trouwens niet alleen E nummers waar deze kinderen op reageren.
Kunnen net zo goed aardappels zijn.
Zoonlief heeft eerst een second opinon bij een andere neuropsychiater die gespecialiseerd is epilepsie en ADHD.
Maar kijken wat daar uit komt.

Het belachelijke is, dat ritalin en al die andere rotzooi in grote getallen gegeven wordt aan de kinderen (ziekenfonds), maar als je dus begeleiding wilt hebben in dit soort dingen (basis behoefte nummer 1: eten)
Kan je even 730 euro dokken... (Voor 4 weken)
En ze angstvallig alle regels verborgen houden, uit angst dat ouders hun kinderen teveel of te kort aan iets geven...
Wat ik wel kan begrijpen, maar dit is waanzin!
Je wilt niet weten wat zoonlief de staat kost....
Ik zou zo alles inruilen voor de kennis die mensen hebben over de macht van het eten.

Maar goed, we ploeteren door...

quote:
Je kunt trouwens, als je een sapcentrifuge hebt, sommige 'kleurstoffen' prima zelf maken. voor hartige toepassingen, vooral.
Soms is een kleurstof helemaal niet nodig.
Dan heeft het maar de natuurlijke kleur.
Ook een kwestie van gewenning.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58971630
Ik lurk ook al een tijdje mee in dit topic en heb een vraagje over de pastasaus uit het vorige topic.

Moet ik daar nog bang zijn voor tomatenvelletjes in de saus?
pi_58977437
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 20:20 schreef Weird- het volgende:
Ik lurk ook al een tijdje mee in dit topic en heb een vraagje over de pastasaus uit het vorige topic.

Moet ik daar nog bang zijn voor tomatenvelletjes in de saus?
Ik ontvel ze voordat ze meegekookt worden.
Ben niet zo gek van velletjes...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58980714
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 20:20 schreef Weird- het volgende:
Ik lurk ook al een tijdje mee in dit topic en heb een vraagje over de pastasaus uit het vorige topic.

Moet ik daar nog bang zijn voor tomatenvelletjes in de saus?
Ik hield wel velletjes over dus ik ga ze de volgende keer ook ontvellen. Ik ben er ook niet zo'n fan van om fliebervelletjes in mijn saus tegen te komen.

Edit: Ik maak zelf ook regelmatig deze saus, echt een aanrader al sta je dan wel even in de keuken. Ik heb wel een paar aanpassingen in het recept gemaakt. Ik gebruik geen gelijke hoeveelheden wortel en bleekselderij maar doe op het oog ongeveer hetzelfde volume, dan heb je dus qua gewicht meer wortel dan bleekselderij. Verder gebruik ik gewoon rundergehakt en doe ik er rode wijn in, in plaats van witte.

[ Bericht 30% gewijzigd door MinderMutsig op 29-05-2008 08:55:13 ]
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58981463
Leuke site, MinderMutsig!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58993562
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 09:37 schreef Oblivion het volgende:
Leuke site, MinderMutsig!
Zal ik je eens eerlijk vertellen dat ik de rest van die site nog nooit bekeken heb?
Ga ik gelijk even doen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58993685
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 18:12 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Zal ik je eens eerlijk vertellen dat ik de rest van die site nog nooit bekeken heb?
Ga ik gelijk even doen.
Staan ook kroketten op!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59138771
Kip is al uit de vriezer.
Ik ga dit vanavond maken.
Ben zeer benieuwd!
quote:
Op maandag 7 april 2008 22:42 schreef Uccie het volgende:
Kroketten:

ong. 75 gram boter
ong. 75 gram bloem
0,5 liter bouillon
zout peper mosterd (van alles waar je het mee op smaak kan brengen)
Vlees (soepvlees, kip, wat je wilt)
eieren
paneermeel

De boter smelten, in een keer de bloem bijvoegen en met een houten lepel roeren tot een bal ontstaat.
Dan de "bloembal" een paar minuten doorwarmen om de bloem smaak weg te halen.
Voorzichtig steeds een beetje bouillon toevoegen tot je de gewenste dikte hebt (voor kroketten moet dat nog best stevig zijn). Het vlees toevoegen en op smaak maken. Dan af laten koelen. Vervolgens kroketten (of bitterballen) vormen.
Even door een losgeklopt eitje halen en dan door de paneer en in de frituur.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59142448
Kipkroketten trekt mij om een of andere reden niet echt maar ik ben benieuwd wat je er van vindt.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_59143873
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 08:47 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik hield wel velletjes over dus ik ga ze de volgende keer ook ontvellen. Ik ben er ook niet zo'n fan van om fliebervelletjes in mijn saus tegen te komen.

Edit: Ik maak zelf ook regelmatig deze saus, echt een aanrader al sta je dan wel even in de keuken. Ik heb wel een paar aanpassingen in het recept gemaakt. Ik gebruik geen gelijke hoeveelheden wortel en bleekselderij maar doe op het oog ongeveer hetzelfde volume, dan heb je dus qua gewicht meer wortel dan bleekselderij. Verder gebruik ik gewoon rundergehakt en doe ik er rode wijn in, in plaats van witte.
Ben inmiddeld groot fan van het "originele" pastasaus recept van het eerste deel, maar deze gaat ook gemaakt worden, en dan waarschijnlijk in de vorm van de lasagne....
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_59143903
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 13:13 schreef MinderMutsig het volgende:
Kipkroketten trekt mij om een of andere reden niet echt maar ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Oh, maar dit kan met alles soorten vis en vlees...etc etc...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59149490
Sushirolletjes van groente.

velletjes nori
500 ml gepureerde avocado of avocadosaus
500 g zilvervliesrijst gekookt
dunne repen komkommer
125 g wortel geraspt
kiemgroenten, bijv klaver
125 g kool geschaafd
dille fijngehakt


Bestrijk de velletjes nori met de glanzende kant naar onderen met avocadopuree. Laat aan één kant ruim een centimeter over voor het oprollen. Leg in het midden in rijtjes naast elkaar: rijst, komkomer, wortel, kiemgroente, kool, dille. Rol de nori strak op, na het rollen moeten de rolletjes stevig zijn.

Avocadosaus.

3-4 el water
2 rijpe avocado's
2 bosuitjes, ringen
0.5 tl koriander
zout en peper
1 tl olijfolie


Doe het water in een blender en vervolgens de avocado, bosui, koriander, peper en zout, olijfolie en vervolgens nog een snuf zeezout en meng tot alles romig is.

Gemarineerde zalm uit de oven.


2 preien
2 zalmsteaks
grote hand spinaziebladeren
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 el gember geraspt
sap van 1 citroen
100 g fijngehakte koriander


Snijd de preien in circa 12 stukken en stoom of kook ze in 6 minuten beetgaar. Speol de zalm af en dep hem droog. Leg een royale hoeveelheid spinaziebladeren in een ondiepe vuurvaste schaal. Leg de prei erop, en daarop de zalm. Meng de olijfolie met de knoflook en geraspte gember en bestrijk de zalm ermee. Gebruik niet alle saus. Besprenkel de vis en spinazie met het citroensap. Zet de schaal circa 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bestrijk de zalm tijdens bereiding elke 10 minuten met de resterende olijfoliesaus. Garneer het gerecht met de koriander en sprenkel er nog wat citroensap over.


Eens kijken, we hebben een voorgerecht. Een hoofdgerecht. Nu nog een nagerecht


Citroenpudding.


2 avocado's gepureerd
250 g citroenvruchtvlees
300 g dadels, pitloos
3 el ahornsiroop
2 el perensap
sap van halve citroen
sap van halve sinaasappel


Alles mengen en een uurtje laten opstijven in de koelkast (hoewel niet noodzakelijk).


Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_59149661
Oh ik ben wat vergeten te vermelden.
De sushi is voor 4 personen, de zalm voor 2 personen en bij de rest staat niets.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_59149727
En ik heb al zo'n honger!

Dank je wel PluisigNijntje! Cool!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59152673
Ja, godver...

Nu wil ik nooit meer anders!
Wat is dat lekker zeg, kan geen snackbar kroket tegen op!
Uccie!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59152694
Vergeet in mijn enthousiasme te vertellen hoe zoonlief het vond!

Ik word aanbeden...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 5 juni 2008 @ 19:47:54 #190
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_59152829
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 19:41 schreef Oblivion het volgende:
Ja, godver...

Nu wil ik nooit meer anders!
Wat is dat lekker zeg, kan geen snackbar kroket tegen op!
Uccie!
Ook geen van dobben?
pi_59152837
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 19:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ook geen van dobben?
Nope, die vond ik sowieso niet te eten..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59154117
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 19:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ook geen van dobben?
Megadikke kroketten met nauwelijks vlees.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_59154165
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 20:45 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Megadikke kroketten met nauwelijks vlees.
Ieuw en dan van die dikke stukken vet erin...
*kippenvel heeft....

BLEEEEEEEERG!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59165810
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 19:48 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nope, die vond ik sowieso niet te eten..
Dacht dat ik de enige was die die staven niet weg kreeg...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_59166745
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 10:30 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Dacht dat ik de enige was die die staven niet weg kreeg...

Niet dus!

Heb je zelf wel eens geprobeerd kroketten te maken?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59166875
Ik heb een keer kroketten gemaakt, maar ik had ze niet goed gepaneerd
Het vet kon ik weggooien

Obli, kan je zoon tegen parmezaanse kaas?
pi_59167262
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 11:09 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb een keer kroketten gemaakt, maar ik had ze niet goed gepaneerd
Het vet kon ik weggooien

Obli, kan je zoon tegen parmezaanse kaas?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59167357
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 11:24 schreef Oblivion het volgende:

[..]


Da's mooi! Het is namelijk de sterkste 'natuurlijke' smaakversterker, las ik gisteren in McGee. Prettig dat hij dat wel trekt dan, heb je toch nog een fatsoenlijke smaakversterker tot je beschikking!
pi_59167643
Ik heb kroketten uit de supermarkt zometeen, maar ik ga echt wel proberen om ze eens zelf te maken, zal wel veel lekkerder zijn! Thx voor het recept Obli!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_59168172
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 11:29 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Da's mooi! Het is namelijk de sterkste 'natuurlijke' smaakversterker, las ik gisteren in McGee. Prettig dat hij dat wel trekt dan, heb je toch nog een fatsoenlijke smaakversterker tot je beschikking!
Hij wordt er wel druk van, maar dat is okay.
Geen agressie. Als die agressie maar weg blijft.
En inderdaad het is een goede smaakversterker.
Niet teveel dus.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59168418
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 11:38 schreef Tezz het volgende:
Ik heb kroketten uit de supermarkt zometeen, maar ik ga echt wel proberen om ze eens zelf te maken, zal wel veel lekkerder zijn! Thx voor het recept Obli!
Uccie dit compliment is voor jou!

En echt!
Ik dacht onderwijl het maken dat het helemaal fout was gegaan te zacht veel rotzooi...tot het bakken.
Je moet ook niet zo'n dikke korst en dikke vulling willen hebben zoals de "andere" kroketten die je bekend zijn.
Maar de smaak...damn...had ik veel eerder moeten doen.

Verdere tips:
Eerst in fijn paneermeel en dan in grover.
Dan nog even opstijven in de koelkast! Komt het helemaal goed!
Dit had ik allemaal niet gedaan, maar goed....volgende keer dus wel.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59184384
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 11:29 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Da's mooi! Het is namelijk de sterkste 'natuurlijke' smaakversterker, las ik gisteren in McGee. Prettig dat hij dat wel trekt dan, heb je toch nog een fatsoenlijke smaakversterker tot je beschikking!
Trouwens:
quote:
Suiker en kleurstoffen

Hoewel suiker en kleurstoffen vaak genoemd worden in verband met gedragsproblemen, zijn meestal doodgewone voedingsmiddelen de oorzaak van ADHD. Uit diverse buitenlandse onderzoeken blijkt dat kinderen op meerdere voedingsmiddelen kunnen reageren.


Bron: http://www.pelsser.nl/

Deze mevrouw doet er dus onderzoek naar.
En kan dus echt alles zijn! Ook zoiets onschuldigs als bruine bonen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59184534
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 12:07 schreef Oblivion het volgende:


Verdere tips:
Eerst in fijn paneermeel en dan in grover.
Dan nog even opstijven in de koelkast! Komt het helemaal goed!
Dit had ik allemaal niet gedaan, maar goed....volgende keer dus wel.
Even aanvullen:

Als je de ragout gemaakt heb, kan je die beter laten opstijven (alleen dus)
Dan een fijne zeef nemen, beschuit erin fijn maken.
Dan bruine broodjes open breken en die lang (half uurtje om en nabij) in de oven leggen op een graad of 120.
Dat tot grof stampen.
Dan heb je dus 3 bordjes:
Fijn beschuit----geklutst ei-----grof broodjes.

Omdat de ragout stijf is, is het gemakkelijk om bolletjes of kroketten te draaien.
En dan de 3 bordjes af!

Vanavond zo gedaan en iedereen heeft gesmuld!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59274361
quote:
Op vrijdag 6 juni 2008 11:06 schreef Oblivion het volgende:

[..]


Niet dus!

Heb je zelf wel eens geprobeerd kroketten te maken?
nog niet, maar dat gaat veranderen na dit topic.. (al is de kans groot dat het met garnalen gaat gebeuren...)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_59274402
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 12:32 schreef The_stranger het volgende:

[..]

nog niet, maar dat gaat veranderen na dit topic.. (al is de kans groot dat het met garnalen gaat gebeuren...)
Ja, die ga ik ook nog eens proberen!

Hollandse garnalen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59284329
Sperziebonensalade
4 personen

1 blik sperziebonen zonder zout
1 stengel bleekselderij, dunne plakjes
3 kleine augurken, kleingesneden
1 rode paprika, reepjes
1 gele paprika, reepjes
zuurkool
slabladeren
zonebloempitten
vinaigrettedressing voor serveren


Meng alles tot een luchtige salade.


Stoofschotel van adukibonen.
4 personen

1 groentebouillontablet
1 eetlepel misopasta
250 g adukibonen, geweekt
1 kleine pompoen, in stukjes
1 ui, ringen
2 wortels, plakjes
handje kervel
1 stronk witlof
1 radijsje per witlofblad


Breng 750 ml water aan de kook met het bouillontablet en de misopasta, doe de bonen erbij en laat ze 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg na 15 minuten de pompoen toe en 5 minuten later de ui en wortels. Roer de kervel erdoor en garneer met kiemgroente, witlof en radijsjes.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_59285609
Dank je wel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59929523
Deze vakantie heb ik een lunch hapje of voorgerecht gemaakt.

Gevulde champignons.
Voor 3 personen:
9 grote champignons, kleiner dan portobello's
9 eetlepels broodkruim
1 teentje knoflook
peper, zout, tijm
klontje boter
pittige kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de champignons schoon en haal de steeltjes eruit. Hak de steeltjes fijn. Blancheer de hoeden en laat ze uitlekken.
Bak het broodkruim en de gehakte knoflook goudbruin. Voeg de gehakte stelen toe en laat ze gaar worden.
Maak op smaak met peper, zout en tijm. Vul de hoeden met het mengsel, doe er de kaas op en zet in de oven tot de kaas gesmolten is.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_59931061
Lekker recept, maar hij eet geen champignons meer, penicilline allergie...
Dan wordt dit afgeraden.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59931279
Ok. Tomaatje dan?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_59932403
Dat zou inderdaad kunnen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59932769
Als groente serveer ik wel eens halve tomaten provencale. Dus knoflook, zout, peper en provencaalse kruiden en dan even grillen of in de oven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_59933550
quote:
Op zondag 6 juli 2008 19:24 schreef krakkemieke het volgende:
Ok. Tomaatje dan?
Kan ook met paprika's.
  dinsdag 8 juli 2008 @ 15:48:34 #214
35189 Troel
scherp en bot
pi_59974321
Obli, ik weet niet of je inmiddels al bij de Makro of Sligro ofzo bent geweest, maar heel ver woon je niet bij me vandaan, dus als je een keer wilt, ik heb een pasje en ik kan je hem zo uitlenen of je een keer meenemen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_59985642
Waarvoor moet ik naar de Sligro of Markro?
Familie zelf heeft ook kaarten, bedankt voor je aanbod.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 juli 2008 @ 18:55:26 #216
35189 Troel
scherp en bot
pi_60002239
Ze hebben daar van die gigantisch grote bussen kruiden waarop goed staat wat erin zit (eerst je eerste topic over de kibbeling enzo doorgelezen )
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_63312866
We zijn inmiddels weer een aantal maanden verder...
Eten gaat nog steeds goed hier in huis! Hij is minder druk!
(De hele straat heeft inmiddels de regel "minder suiker en andere rotzooi" al toegepast.)
Ze zagen dat het werkte op zoonlief.

Echter, het geen concentratie hebben op school en het drukke (wat wel veel minder is door beter te eten)
is niet helemaal over.
Niet zo gek, want hij is de medische molen weer ingegaan in verband met zijn epilepsie en de dokter is zich kapot geschrokken van de uitslag.
Ondanks dat hij geen vallende epilepsie heeft is het zo frequent in zijn koppie, dat de arts het eigenlijk nog een wonder vindt dat hij redelijk mee kan komen op school.
Heeft weinig te maken met eten en CUL, maar wilde toch even een update geven.

Recepten worden nog dagelijks toegepast! Onze hartelijke dank daarvoor!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_63317392
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 12:07 schreef Oblivion het volgende:
We zijn inmiddels weer een aantal maanden verder...
Eten gaat nog steeds goed hier in huis! Hij is minder druk!
(De hele straat heeft inmiddels de regel "minder suiker en andere rotzooi" al toegepast.)
Ze zagen dat het werkte op zoonlief.

Echter, het geen concentratie hebben op school en het drukke (wat wel veel minder is door beter te eten)
is niet helemaal over.
Niet zo gek, want hij is de medische molen weer ingegaan in verband met zijn epilepsie en de dokter is zich kapot geschrokken van de uitslag.
Ondanks dat hij geen vallende epilepsie heeft is het zo frequent in zijn koppie, dat de arts het eigenlijk nog een wonder vindt dat hij redelijk mee kan komen op school.
Heeft weinig te maken met eten en CUL, maar wilde toch even een update geven.

Recepten worden nog dagelijks toegepast! Onze hartelijke dank daarvoor!
Fijn om te horen dat er verbetering is Obli! En heel veel succes met alles wat nog op jullie weg komt!
Misschien is deze nieuwe inpuls aan het topic wel een reden om weer nieuwe recepten te posten, wie weet!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_68623090
De verbetering is van zodanige aard dat meneer niet meer naar REC 4 hoeft!
Hij heeft een positieve beschikking gekregen naar een REC 3.
Op naar een nieuw begin dus.

Van de week flink gesnoept....
Dan gaat het dus finaal fout.
Dus bedenk goed wat je te eten geeft aan je kinderen, het verschil kan heel groot zijn.

Zover het klein updeetje..

Ik zat laatst BBC te kijken over het verschil in kippen die aangeboden werden.
En werd niet blij van de resultaten.
Het vlees van een kip dat geen zonlicht zag, met 1000ende in een schuur opgesloten zaten, was zo vet als het vlees van een hamburger...
Bevatte nauwelijks meer de aanbevolen omega 3 en 6 (geloof ik)
Nu is dat in Engeland, zijn er hier ook onderzoeken naar gedaan?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 3 mei 2009 @ 16:20:19 #220
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_68623167
quote:
Op zondag 3 mei 2009 16:19 schreef Oblivion het volgende:


Ik zat laatst BBC te kijken over het verschil in kippen die aangeboden werden.
En werd niet blij van de resultaten.
Het vlees van een kip dat geen zonlicht zag, met 1000ende in een schuur opgesloten zaten, was zo vet als het vlees van een hamburger...
Bevatte nauwelijks meer de aanbevolen omega 3 en 6 (geloof ik)
Nu is dat in Engeland, zijn er hier ook onderzoeken naar gedaan?
oh my, is dat zo?
en maar denken dat kip relatief gezonder is dan ander vlees...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 3 mei 2009 @ 16:21:19 #221
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_68623244
Ik denk dat het voor een Engelse kip niet zo heel anders zal zijn dan voor een Nederlandse kip
Wil je omega 3 en 6 dan vette vis een goed alternatief(en nee, daar bedoel ik geen frituurvet mee )
pi_68623333
quote:
Op zondag 3 mei 2009 16:21 schreef Erasmo het volgende:
Ik denk dat het voor een Engelse kip niet zo heel anders zal zijn dan voor een Nederlandse kip
Wil je omega 3 en 6 dan vette vis een goed alternatief(en nee, daar bedoel ik geen frituurvet mee )
In de gekweekte zalm/vis zit bijna niks meer...
Weten mensen dat eigenlijk wel?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 3 mei 2009 @ 16:44:25 #223
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68624575
niet alleen dierlijke producten hoor. In bijvoorbeeld sinaasappels zitten heel weinig vitaminen. Vroeger werden ze rijp geplukt en zaten ze door het zonlicht wel vol, maar omdat ze tegenwoordig groen geplukt worden stelt het weinig meer voor.

Ik blijf ze toch maar eten ben niet zo van de vitaminepillen ed
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 3 mei 2009 @ 16:45:45 #224
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_68624630
desillusie op desillusie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 3 mei 2009 @ 16:52:01 #225
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68624881
idd . Over de kip ben ik wel verbaasd trouwens. Maar als die net zo vet is als hamburgers (wat op zich niet erg is) hoe zit het dan met de eiwitten ed?

ookal is dit nogal offtopic
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')