Leef | zaterdag 19 april 2008 @ 12:42 |
Ik heb een tijdje in Israel gewoond en weet dus wel een beetje wat er te eten is. Maar heeft er iemand nog leuke creatieve tips voor een Israelisch driegangenmenu? Zelf dacht ik aan brood (liefst challa) met chumus of knoflookboter (en lekkere olie en za'atar en verse knoflook) als binnenkomertje borsht vooraf, met zure room en dille als lekker garnituur met granaatappelsap gemarineerde zalm hoofd (petrusvis zou ik nog lekkerder vinden maar zelfs mouwes zegt dat het hier in nl niet te krijgen is) met een simpele salade erbij (lollo rosso of ijsbergsla ofzo, komkommer, tomaten, knof, witte mosterd, witte peper en zeezout, goeie olie, witte azijn, citroen, olijven, peterselie, mss nog koriander en eventueel nog wat anders? tuinkers ofzo?) toe iets met vijgen, vijgen mousse ofzo. Met slagroom. Het is een melkmenu dus dat mag.. edit: shoot, alleen de gelatine moet ik dan iets op vinden, want dat is van vlees.. weet iemand of je ook mousse kan maken met agar-agar? en dan met een garnituur van druiven en dadels, maar hoe laat je dat er leuk uitzien? (als het niet kan maak ik anders wel vijgen ijs) olijven, druiven, vijgen, dadels, tarwe, gerst, granaatappels zijn natuurlijk de zeven klassieke "vruchten" van Israel. Misschien kan ik daar verder nog iets mee doen? [ Bericht 8% gewijzigd door Leef op 20-04-2008 19:15:15 ] | |
Buschetta | zaterdag 19 april 2008 @ 13:11 |
pita :p met falafal | |
Manono | zondag 20 april 2008 @ 03:57 |
bedoelloe koosjere keuken of Israelische? | |
Caesu | zondag 20 april 2008 @ 04:04 |
http://he.wikipedia.org/w(...)A8%D7%A7%D7%95%D7%AA israelische salade. fijngehakte komkommer en tomaat. | |
Leef | zondag 20 april 2008 @ 04:31 |
kosher zou wel fijn zijn.. dadelijk zijn er mensen die anders niet willen meeeten. komkommer en tomaat.. ja, dat is een prima standaard israelische salade. Misschien nog dressing en tonijn en olijven erbij maar dan wordt het wel al weer heel maaltijterig he. rode bieten salade ligt dan nog meer voor de hand, maar dat is weer zo dubbelop met de borsht. | |
Moragh_DaughterofSune | zondag 20 april 2008 @ 09:11 |
Latkes bij de zalm? Benodigdheden 6 grote geschilde aardappelen 1 ui 3 eieren 1/2 kop meel zout en peper olie Bereiding De rauwe aardappelen grof raspen en in vergiet uit laten lekken. Dan laatste water eruit persen en droog deppen met keukenpapier. Ui klein snijden. Eieren klutsen. Alle ingrediënten mengen. Mengsel mag niet te stijf worden. De olie heet laten worden. Met een lepel portie maken en deze in de olie leggen. Een beetje platdrukken. Aan beide zijden op niet te hoge temperatuur voorzichtig bakken. Serveren met appelmoes, compote of zure room. | |
Leef | zondag 20 april 2008 @ 12:19 |
Latkes.. dat is geen slecht idee voor het bijgerecht. Dat wordt dan wel met zure room anders is het geen combi met de zalm natuurlijk.. | |
Leef | zondag 20 april 2008 @ 13:57 |
ben gek op pita met goeie falafel trouwens, maar is in dit menu niet echt te combineren.. | |
Feitosa | zondag 20 april 2008 @ 13:58 |
Jodekoeken na..... ![]() | |
Leef | zondag 20 april 2008 @ 13:59 |
met echte stukjes Jood? | |
golfer | zondag 20 april 2008 @ 14:07 |
Borsjt als voorafje lijkt mij wat zwaar. Waarom niet gewoon ouderwetse Joodse kippen- of linzensoep? | |
Leef | zondag 20 april 2008 @ 14:11 |
dan moet je wel kibbesoep zeggen natuurlijk ![]() Nou borsht kan je natuurlijk ook lichter maken.. meer water erbij en linzensoep.. mm misschien geen slecht idee, wel blanke linzen dan. Maar dat is op zich niet lichter dan borsht natuurlijk. | |
zoalshetis | zondag 20 april 2008 @ 15:53 |
tvp | |
Leef | zondag 20 april 2008 @ 19:11 |
- edit foutje - |