FOK!forum / Lifestyle / Friet in de oven??
biggerwoensdag 6 maart 2002 @ 15:34
ik zit een beetje met een probleem:

ik heb onwijs veel zin in een groot bord patat met, maar het frituurvet in de pan in de keuken is zwarter dan je je ooit kan voorstellen (idd studentenhuis):) Eigenlijk heb ik ook geen zin om helemaal naar de supermarkt te lopen voor nieuw vet, dus leek het me wel wat om het in de over te bakken.

Maar nu mijn vragen: kan dat zomaar of heb je er speciaal friet voor nodig? Hoelang moet het er in en op hoeveel graden?

Op de verpakking van de friet staat namelijk niet aangegeven dat het in de over gebakken kan worden. (alleen iets over frituurpan dus)

Iemand ervaring???

Barbwoensdag 6 maart 2002 @ 15:37
Kan alleen met speciale Ovenfriet, die je in dezelfde supermarkt kunt kopen als je nieuwe frituurvet. Ovenfriet is wat slapper, maar wel minder vet en persoonlijk vind ik het lekkerder dan frietjes uit de frituurpan.
Flingwoensdag 6 maart 2002 @ 15:39
En als je dan toch al de deur uit moet om ovenfriet te halen, kan je net zo goed naar de snackbar gaan en daar gewoon een frietje bestellen
sopwoensdag 6 maart 2002 @ 15:41
Ik heb het een tijdje zonder frietpan proberen te doen. Echter ovenfrieten zijn geen optie, dat worden echt slappe lellen. Inderdaad, niet zo heel vet, maar wel slap.
Ik heb dure merken geprobeerd, maar de goedkope (ALDI) kwamen er ook nog beter uit.
Overigens kun je bij de ALDI ook vloeibaar frituurvet kopen voor 3x niks. En is nog best goeie ook!: knapperige frietjes.
Probeer ook eens loempia's in de oven! Kun je helemaal lachen!!! Nee, frituurpannen hebben ze niet voor niets uitgevonden!
qube808woensdag 6 maart 2002 @ 15:44
Als je bij mij in de buurt zou wonen hoef je alleen maar snackbar giros te bellen (na 16.00 uur). Die bezorgen!
Uit mijn hoofd 2943104 (in Utrecht)
n0.G3nwoensdag 6 maart 2002 @ 15:45
antwoord is al gegeven... kan alleen met speciale overfriet
ViSioN_TFHwoensdag 6 maart 2002 @ 15:57
Laten we daar niet zo moeilijk over doen..

Flikker die patat in een combi oven, 200 graden
is wel okay... + uiteraard de grill op max zodat
ze niet zo slap worden... af en toe f checken of het
goed gaat..
Voedsel is Voedsel. Het werkt,..
Gelukkig ben ik niet een van die mensen die sinds
jaar en dag 1,50 extra betalen omdat er ook het
woord 'Oven' op de zak patat staat...

Lockewoensdag 6 maart 2002 @ 16:10
Kan je friet ook in de magnetron doen
Buurmannetjewoensdag 6 maart 2002 @ 16:33
quote:
Op woensdag 06 maart 2002 16:10 schreef Locke het volgende:
Kan je friet ook in de magnetron doen
Ja hoor, kan wel, of het daarna eetbaar is durf ik niet te zeggen...
Barthezz1woensdag 6 maart 2002 @ 16:49
Een patat met alstublieft!!
Inpakken hoeft niet
ViSioN_TFHwoensdag 6 maart 2002 @ 17:01
quote:
Op woensdag 06 maart 2002 16:10 schreef Locke het volgende:
Kan je friet ook in de magnetron doen
Uiteraard.. gewoon 1100w stand en klaar.
maar het is niet echt lekker ofso.. wel lekker
genoeg om f snel wat te vrete te make als
je toch al zo zat ben dat je soches niet weet
waar je friet heen is gegaan..
rubywoensdag 6 maart 2002 @ 20:08
quote:
Op woensdag 06 maart 2002 16:10 schreef Locke het volgende:
Kan je friet ook in de magnetron doen
Bij de Konmar hadden ze van die MacDonalds-achtige pakjes die je inderdaad in de magnetron kan doen...dus het is niet onmogelijk. Of het lekker is, geen idee.
quote:
Op woensdag 06 maart 2002 15:41 schreef sop het volgende:
Probeer ook eens loempia's in de oven! Kun je helemaal lachen!!! Nee, frituurpannen hebben ze niet voor niets uitgevonden!
Heb ik onlangs gedaan en ik moet zeggen dat het bijzonder goed smaakte, alleen iets minder vet!

Verder doe ik tegenwoordig m'n patat altijd in de oven want ik heb geen frituurpan. En eerlijk gezegd mis ik die frituurpan ook niet zo eigenlijk.

Oscar.woensdag 6 maart 2002 @ 20:15
ik eet almzins me leven hier thuis ovepatat... ik vindhet lekkerder dan frituurpatat...gewoon de oven wat hoger zetten...duurt alleen wat langer..maar reken eens met de tijd dat het vet moet warm worden... ik berkies ovenpatat boven de frituur
Spuuglokjewoensdag 6 maart 2002 @ 20:18
Er is een heerlijke soort ovenfrites die in 6 minuten klaar is. Ja, in de oven!!! En die dingen zijn nog knapperig ook
Ik dacht dat het van McCain was (iets van Super/Turbo frites?)
Jordy-Bdonderdag 7 maart 2002 @ 01:12
hmmm...

zou je patat niet gewoon ff in een koekenpan met (olijf-)olie kunnen bakken? lijkt me best lekker

bixisterdonderdag 7 maart 2002 @ 01:22
quote:
Op woensdag 06 maart 2002 15:44 schreef qube808 het volgende:
Als je bij mij in de buurt zou wonen hoef je alleen maar snackbar giros te bellen (na 16.00 uur). Die bezorgen!
Uit mijn hoofd 2943104 (in Utrecht)
daar heb ik vlàk bij gewoond.

maar ovenfrietjes zijn ook lekker hoor.

Pardonluldonderdag 7 maart 2002 @ 02:18
quote:
Op woensdag 06 maart 2002 20:08 schreef ruby het volgende:


Bij de Konmar hadden ze van die MacDonalds-achtige pakjes die je inderdaad in de magnetron kan doen...dus het is niet onmogelijk. Of het lekker is, geen idee.


Dat is niet aan te raden. Toen ik mijn nieuwe magnetron kocht ging ik het is uitproberen. Wat een gore bende kwam daaruit. Ik weet niet wat het was, maar het was geen friet, I can tell you that!
The_Lizard_Queendonderdag 7 maart 2002 @ 02:35
quote:
Op donderdag 07 maart 2002 01:12 schreef Jordy-B het volgende:
hmmm...

zou je patat niet gewoon ff in een koekenpan met (olijf-)olie kunnen bakken? lijkt me best lekker


In een wok kan het iig
Dr_Croutondonderdag 7 maart 2002 @ 03:21
Oven friet... Vind het nog steeds niks. En de frituurpan is altijd lastig met dat vet en zo. Dan maar naar de snackbar, waar ze al gewoon lekkere patat verkopen.

*Opeens trek krijgt*

LenLdonderdag 7 maart 2002 @ 15:44
Frituur 0wnz jullie allemaa. Koop gewoon een goede frituurpan en een jaar voorraad vet e frikandellen en curry (vand e aldi natuurlijk, aldi=fituurwinkel nummer 1!).
mat_herbenzondag 22 juni 2003 @ 20:48
kan je frikandellen en kroketten ook in de oven stoppen??
ijsvrieszondag 22 juni 2003 @ 20:50
En met de grill.
kan dat ook?
of krijg je dan zwarte patat?
#ANONIEMzondag 22 juni 2003 @ 20:52
Gewoon in de pan, gaat een stuk sneller hoor.
mat_herbenzondag 22 juni 2003 @ 20:53
quote:
Op zondag 22 juni 2003 20:52 schreef heaven7 het volgende:
Gewoon in de pan, gaat een stuk sneller hoor.
ow kan dat ook jah?

en dan wel in frituurvet?

#ANONIEMzondag 22 juni 2003 @ 20:53
quote:
Op zondag 22 juni 2003 20:53 schreef mat_herben het volgende:

[..]

ow kan dat ook jah?

en dan wel in frituurvet?


Nee joh Gewoon klontje margarine oid.
#ANONIEMzondag 22 juni 2003 @ 20:54
Frikadellen wel regelmatig omrollen anders wordt 1 kantje helemaal zwart terwijl de andere kant nog koud is

[Dit bericht is gewijzigd door heaven7 op 22-06-2003 20:54]

mat_herbenzondag 22 juni 2003 @ 20:54
oke dan


bedankt

ijsvrieszondag 22 juni 2003 @ 20:57
quote:
Op zondag 22 juni 2003 20:53 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Nee joh Gewoon klontje margarine oid.


moet je zeker heel vaak de friet omdraaien?
#ANONIEMzondag 22 juni 2003 @ 20:59
quote:
Op zondag 22 juni 2003 20:57 schreef ijsvries het volgende:

[..]

moet je zeker heel vaak de friet omdraaien?


Dat denk ik niet want frikadellen zijn een stuk dikker dan friet, dus friet is veel sneller gaar, hoewel een kant misschien bruiner zal zijn dan de andere kant, het is iig wel gaar aan die andere kant
Kyarazondag 22 juni 2003 @ 21:12
quote:
Op zondag 22 juni 2003 20:48 schreef mat_herben het volgende:
kan je frikandellen en kroketten ook in de oven stoppen??
yup

ovenkroketten en -frikandellen

erg lekker

en binnekort toch maar weer ns ovenfriet maken

Marialicezondag 22 juni 2003 @ 21:19
quote:
Op zondag 22 juni 2003 20:53 schreef heaven7 het volgende:
Nee joh Gewoon klontje margarine oid.
Olie werkt beter (wordt heter).
djkoelkastzondag 22 juni 2003 @ 21:21
er zijn speciale bakplaten voor patat in de oven
draai dat ding op 250, 10 minuutjes met die bakplaat (met gaatjes) of bakpapier en voila

kanpperig!!!

zwijntjezondag 22 juni 2003 @ 21:22
Het meest simpele frieten recept is nog altijd: Dikke laag olie in de wok [ca 1,5 cm] , op hoog vuur zetten, 2 aardappels schillen en in blokjes hakken [tegen die tijd is de olie warm genoeg], in wok kieperen die piepers en frituren maar.
Binnen 10 minuten topfrieten!
qbuszondag 22 juni 2003 @ 21:24
Als je friet in de oven gaat bakken: "Dolce frita's" van Aviko zijn lekker. Bovendien vet-arm doordat ze in olijf-olie voorgebakken zijn.