abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 10 april 2008 @ 10:53:03 #1
205595 GoodfelIas
"The fuck is that?"
pi_57952600
quote:
Willem Frederik Holleeder (Amsterdam, 29 mei 1958) is een Nederlandse crimineel. Hij kreeg in 1983 bekendheid als één van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken. Nadat hij voor deze misdaad een gevangenisstraf had uitgezeten, zou hij zich hebben opgewerkt tot de top van de Amsterdamse misdaadwereld. Eind december 2007 werd hij tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens afpersing van vastgoedhandelaren. De bijnaam van Holleeder is De Neus wegens de omvang van zijn neus.



Start criminele carrière
Met kompanen Sam Klepper, John Mieremet, en zijn latere zwager Cor van Hout vormde Holleeder al in de jaren '70 een bende. In de Amsterdamse Kinkerbuurt waren de tieners betrokken bij knokploegen die in opdracht van huiseigenaren en projectontwikkelaars krakers te lijf gingen. Volgens oud-commissaris van politie in Amsterdam Joop van Riessen was de bende in 1974 verantwoordelijk voor een spectaculaire gewapende overval op het Gemeentegirokantoor aan het Singel, waarbij onder meer gebruik werd gemaakt van een speedboot. De tieners zouden bij meer zware overvallen betrokken zijn geweest. Op 18-jarige leeftijd bleken ze al over veel geld te beschikken en reden ze rond in dure auto's.

De jonge criminelen richtten vervolgens het eigen aannemersbedrijf Epan B.V. op, waarmee ze handel in een aantal horecagelegenheden dreven. Na het faillissement hiervan belandden ze in de koppelbazerij, waarbij in de bouw op illegale wijze arbeidskrachten worden geleverd. Later stortten ze zich op de huizenhandel.

Ontvoering Freddy Heineken
Toen de zaken bergafwaarts gingen, besloten Holleeder en Van Hout het grootser aan te pakken. Samen met Frans Meijer, Jan Boellaard en Martin Erkamps ontvoerden ze op 9 november 1983 biermagnaat Freddy Heineken en diens chauffeur Ab Doderer. De eerste plannen hiervoor dateerden van 31 december 1981 en waren geïnspireerd door de roemruchte ontvoering van zakenman Maup Caransa in 1977.

Ondanks de betaling van een losprijs van 35 miljoen gulden (circa 16 miljoen euro) werden de ontvoerden aanvankelijk niet vrijgelaten. Na een anonieme tip vond de politie Heineken en Doderer precies drie weken na de ontvoering levend in een loods in het Amsterdamse westelijk havengebied, waar ze al die tijd gevangen hadden gezeten in kleine cellen. Dezelfde dag werden Boellaard en Erkamps gearresteerd. Meijer, Van Hout en Holleeder bleken te zijn gevlucht, maar eerstgenoemde gaf zich enkele weken later alsnog zelf aan.

Holleeder werd in februari 1984 samen met Van Hout in Frankrijk gearresteerd. Advocaat Max Moszkowicz ontdekte echter dat in het uitleveringsverdrag tussen Frankrijk en Nederland afpersing en vrijheidsberoving niet werden genoemd als grond voor uitlevering. Nadat de Franse justitie het tweetal naar Sint-Maarten had gebracht, mogelijk in de hoop dat ze daar door de Nederlandse justitie van het eiland zouden worden overgenomen, werden ze later alsnog uitgeleverd en in 1987 veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. In 1992 kwamen beiden weer vrij.

Na de vrijlating
Na de vrijlating begaf Holleeder zich net als Van Hout weer in het criminele circuit. Hij zou zich bezig hebben gehouden met grootschalige drugshandel en afpersingspraktijken, maar justitie kon hiervoor geen bewijs op tafel krijgen. Met Van Hout en vastgoedhandelaar Rob Grifhorst kocht Holleeder in 1994 de erotische nachtclub Casa Rosso op de Amsterdamse Wallen. Ook investeerde het drietal in Alkmaarse prostitutiepanden in de Achterdam (Alkmaar). In 1996 raakten Holleeder en Van Hout gebrouilleerd. Holleeder ging in zee met zijn jeugdvrienden Mieremet en Klepper, die kort daarvoor Van Hout en Holleeder probeerden af te persen en vermoedelijk verantwoordelijk waren voor een mislukte liquidatiepoging van Van Hout in maart van datzelfde jaar. In dezelfde periode werd ook Grifhorst aan de kant gezet en ging Holleeder in zee met financieel adviseur en vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Afpersingen
Eind 2002 kwam Holleeder in het nieuws toen het maandblad Quote in het decembernummer een foto afdrukte van Holleeder in gezelschap van Endstra. Deze foto was in september van dat jaar heimelijk genomen. Endstra die werd beschouwd als de 'bankier' van de Nederlandse onderwereld, had eerder verklaard Holleeder nauwelijks te kennen. Volgens John Mieremet was Holleeder de sterke arm van Endstra.

Holleeder zou vanaf deze periode Endstra hebben afgeperst. Zo zou de vastgoedhandelaar meermalen zijn afgetuigd in het Amsterdamse Bos om hem tot betalen te dwingen. Begin augustus 2005 werd bekend dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam in juli huiszoeking had verricht in de woning van Holleeder te Wassenaar in het kader van het onderzoek naar de moord op Endstra. Ook in de woning van Holleeders vriendin, Maike Dijkhuis (dochter van vastgoedhandelaar Chris Dijkhuis), en van een van zijn financiële adviseurs werd een huiszoeking verricht.

Op 2 juli 2003 werd Holleeder gearresteerd op verdenking van verboden wapenbezit. Drie dagen later werd hij opnieuw aangehouden en werd zijn auto in beslag genomen. Deze zou een geheime bergruimte bevatten waarin een wapen zou zijn aangetroffen. De auto kreeg hij niet terug. In mei 2004 werd zijn rijbewijs ingenomen wegens een snelheidsovertreding. Holleeder probeerde het terug te krijgen met de bewering dat zijn leven in gevaar was en hij zich dus wel in een gepantserde auto moest verplaatsen. De rechter bleek op 5 juli van datzelfde jaar gevoelig voor het argument dat Holleeder 'wegens de doodsbedreiging geen chauffeur kon vinden' en gaf hem zijn rijbewijs terug.

Op 20 september 2004 werden twee leden van Hells Angels Holland geroyeerd, onder wie voorzitter Willem van Boxtel. Vastgoedhandelaar Willem Endstra had hen de opdracht gegeven Holleeder te vermoorden. Ze weigerden die opdracht, maar moesten onder druk van Holleeder toch weg. Holleeder werd - samen met Angels-vicepresident Harry Stoeltie - ook wel de ware leider van de Hells Angels genoemd.

Begin 2005 werd Holleeder genoemd als de man die voor twee miljoen euro een zakelijk geschil tussen Erik de Vlieger en een groep Israëlische vastgoedhandelaren had geregeld. Hij zou ook betrokken zijn geweest - samen met De Vlieger en Endstra - bij bedreiging en afpersing van een café-uitbater.

Arrestatie
In de nacht van 29 op 30 januari 2006 werd Holleeder op verdenking van afpersing en mishandeling van onroerendgoedhandelaren aangehouden. Eén van de slachtoffers was de in 2004 geliquideerde Endstra. Naast Holleeder hield de nationale recherche nog dertien andere verdachten aan. De arrestaties werden in Amsterdam, Haarlem, Voorburg en Zandvoort verricht. Het onderzoek richt zich op een netwerk van Nederlandse en Joegoslavische verdachten. Bij deze acties werden computers en enkele tassen in beslag genomen. De nationale recherche voerde het onderzoek uit in samenwerking met de recherche in Amsterdam en de FIOD-ECD. Ook de reeks liquidaties in het criminele circuit in Amsterdam in de afgelopen jaren was onderdeel van dat onderzoek, maar het OM benadrukte dat de aanhoudingen daar geen direct verband mee hielden.

Op 21 maart 2006 meldde het Amsterdamse dagblad Het Parool dat Willem Endstra uitgebreid zou hebben gesproken met de Criminele Inlichtingendienst van de Amsterdamse recherche. De krant had de hand gelegd op een 254 pagina's tellend dossier van uitgewerkte bandopnamen. Endstra zou in de 15 gesprekken van 20 maart 2003 tot en met 28 januari 2004 onder meer hebben verklaard dat Holleeder verantwoordelijk was voor 25 liquidaties, onder andere die op diens zwager Cor van Hout en op Sam Klepper, Jan Femer, George Plieger, Magdi Barsoun, Jules Jie en Gijs van Dam. Hij zou Endstra vaak van te voren hebben verteld dat er weer een liquidatie ging plaatsvinden. Endstra zou zo in 2002 John Mieremet voor een op handen zijnde liquidatie hebben geprobeerd te waarschuwen.

Holleeder zou volgens Endstra ook plannen hebben gehad zijn eigen zuster - getrouwd met Van Hout - en haar kinderen te laten ombrengen, om te voorkomen dat zij wraak zouden nemen voor de moord op Van Hout. Om eventuele verdenking van zich af te schuiven had Holleeder destijds 250 duizend euro voor de met pracht en praal omgeven begrafenis van Van Hout betaald. Vervolgens pikte hij via zijn zuster een serie winstgevende prostitutiepanden van Van Hout in Alkmaar in.

Holleeder zou Endstra voor vele tientallen miljoenen euro's hebben afgeperst. De rechercheurs hadden Endstra herhaaldelijk gevraagd aangifte te doen, maar dat had Endstra steeds geweigerd, bang dat Holleeder voor een kleinigheidje zou worden vastgezet en na zijn vrijlating wraak zou nemen. Endstra maakte notities over zijn gesprekken met de rechercheurs bij de CIE. Die verdwenen in november 2003 bij een inbraak uit zijn woning in IJmuiden, en vervolgens maakte Holleeder duidelijk op de hoogte te zijn van de inhoud van deze aantekeningen.

Naast Endstra zou Holleeder ook nog de vastgoedhandelaren Erik de Vlieger en John Wijsmuller hebben afgeperst. De afpersingen zouden volgens een vast patroon zijn verlopen: Holleeder liet doorschemeren dat de betreffende handelaar gevaar liep, maar dat hij tegen een flinke betaling de zaak wel kon regelen. Vervolgens werd de persoon in kwestie afgeperst. In het geval van De Vlieger zou het om zes miljoen euro zijn gegaan.

Holleeder ging van 30 oktober 2006 tot 10 november 2006 in hongerstaking, om zo te protesteren tegen het - in zijn ogen - strenge regime in de EBI in Vught. Zo was hij van zijn advocaat, Bram Moszkowicz gescheiden door een glazen wand tijdens hun besprekingen over de verdediging. Sinds 10 november mag hij zonder glazen wand met zijn advocaat spreken.

Holleeders advocaat Bram Moszkowicz maakte op 19 februari bekend dat hij Holleeder niet langer zal verdedigen. Jan-Hein Kuijpers wordt de nieuwe advocaat van Holleeder.

'Proces van de eeuw'
Op maandag 2 april 2007 begon de strafzaak tegen Willem Holleeder in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam-Osdorp. Dit proces wordt het Proces van de eeuw genoemd. In de nacht voor het proces werd er een aanslag gepleegd op deze rechtbank, rond 3:00 uur. De rechtszaak ging ondanks die explosies gewoon dezelfde dag door met enige uren vertraging, werd verplaatst naar het gebouw van Rechtbank Amsterdam en het proces begon met de bezwaren van twee vrouwelijke verdachten tegen de dagvaarding: Holleeders ex-vriendin Maike Dijkhuis en Orminda (Minnie) Soerel (de zus van de nog voortvluchtige Dino Soerel, een vermeend handlanger van Holleeder). De twee vrouwen worden verdacht van witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De bezwaren van deze twee vrouwelijke verdachten werden diezelfde dag nog door de rechtbank afgewezen, waarna ze ook in het proces tegen Holleeder betrokken werden. Naar aanleiding van informatie uit het proces tegen Holleeder werd er 3 april 2007 een verdachte gearresteerd in verband met de liquidatie van Kees Houtman.

Het proces tegen Holleeder werd een dag na de aanslag op de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam al weer voortgezet in de Bunker. Holleeder's advocaat Kuijpers gaf op de zitting van donderdag 5 april aan dat zijn cliënt tekenen van uitputting vertoonde en dat zijn behandeling grensde aan marteling. Men liet op die dag ook fragmenten horen van de Endstra-tapes. Het was iedere aanwezige verboden dit naar buiten te brengen en commercieel te gebruiken. Diezelfde dag wees de rechter het verzoek om anonieme getuigen te horen af. Verder werd Holleeder die dag onwel in de rechtszaal, waarna het proces echter wel werd voortgezet.

Op 9 april, 2e Paasdag werd Holleeder opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum. Zowel de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) als Holleeders advocaat Jan Hein Kuijpers wilden daarover geen details geven en zeiden alleen dat Holleeder "ernstig ziek" was. Volgens Kuijpers waren de kwalen van zijn cliënt te wijten aan het strenge regime in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught en het nachtelijk vervoer naar de rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Op 10 april werd bekend dat hij op de intensive care lag en met spoed geopereerd moest worden, omdat hij het anders niet zou overleven: hij had lekkende hartkleppen en een nierkwaal. Op diezelfde dag besloot de rechtbank het proces voor onbepaalde tijd uit te stellen in verband met de verslechterde gezondheidstoestand van Holleeder. Het was namelijk van belang dat hij -net als iedere andere verdachte- het recht heeft zijn eigen proces bij te wonen. Verder zou Holleeder last hebben van een psychose volgens zijn raadsman Kuijpers. Op donderdag 12 april werd hij met succes aan zijn hart geopereerd.

Op 16 april 2007 besloot de rechtbank, dat het proces tegen Holleeder voorlopig werd uitgesteld tot 7 mei 2007 om hem (grotendeels) te laten herstellen van zijn hartoperatie. Op 7 mei besloot de rechtbank, dat het proces tegen Holleeder verder werd uitgesteld tot september 2007. Door dit uitstel heeft de rechtbank besloten dat drie van de vier andere verdachten die vast zitten buiten de gevangenis mochten tot het proces verder zou gaan. Holleeder zelf onderging zijn revalidatie in het gevangenisziekenhuis van Scheveningen.

De rechtszaak ging, met in totaal ruim twee maanden vertraging, op 9 juli 2007 van start met de pro-forma zitting. Tijdens de zitting voor de rechtbank in Haarlem liet advocaat Kuijpers weten dat het herstel van Holleeder voorspoedig verliep. Hij was bij de inhoudelijke behandeling vanaf 10 september 2007 weer aanwezig. Een helikopter hield het transport van Holleeder naar de bunker vanuit de lucht in de gaten. Tijdens het proces droeg Holleeder een 'wit zendertje' waarmee zijn lichamelijke conditie constant in de gaten gehouden werd.

Op 9 oktober 2007 werd het lichaam van de kroongetuige in het proces, ex-advocaat Bram Zeegers, dood aangetroffen in zijn woning in Amsterdam. Zeegers, die bevriend was met Willem Endstra, zou "onder verdachte omstandigheden" zijn omgekomen. Later bleek het om een overdosis Ecstasy te gaan.

Op 5 november 2007 werd Holleeder opnieuw met spoed opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), nadat hij onwel geworden was en verbleef een dag later in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.

Op 12 november 2007 eist het O.M 12 jaar cel tegen Willem Holleeder.

Veroordeling
Op 21 december 2007 heeft de rechtbank Willem Holleeder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar, met aftrek van het voorarrest. Hiertegen kan nog beroep worden aangetekend. Willem Holleeder kondigde meteen na de uitspraak (waarbij hij aanwezig was) aan, dat hij in hoger beroep zal gaan.
"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." - Henry Hill, Brooklyn N.Y. (1955).
A.F.C. Ajax - Tottenham Hotspur F.C. - S.S. Lazio S.p.A. - Club Atlético de Madrid S.A.D. - R.S.C. Anderlecht
  donderdag 10 april 2008 @ 11:42:57 #2
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_57953720
Het is wel een vent, die Holleeder.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_57953742
Het is een stumperd.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57958823
Hij word op een voetstuk geplaatst, terwijl het gewoon een crimineel is.
Wat voor goeds heeft hij eigenlijk gedaan?
Alleen zichzelf verrijkt, en dat over lijken..
pi_57964127
Ach op een voetstuk geplaatst, het is fascinerend om te lezen wat hij heeft gedaan, maar niemand zegt het toe te juichen.
Pretentieus geneuzel.
pi_57971316
quote:
Op donderdag 10 april 2008 19:49 schreef roooosje het volgende:
Ach op een voetstuk geplaatst, het is fascinerend om te lezen wat hij heeft gedaan, maar niemand zegt het toe te juichen.
Fascinatie hebben waarschijnlijk veel mensen over Holleeder.
Lees eens de kranten en kijk eens tv en zie hoe er over Holleeder gepraat word.
Alsof het een soort van Robin Hood is.
  dinsdag 15 april 2008 @ 14:54:02 #7
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_58067212
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:48 schreef Bommenlegger het volgende:

[..]

Fascinatie hebben waarschijnlijk veel mensen over Holleeder.
Lees eens de kranten en kijk eens tv en zie hoe er over Holleeder gepraat word.
Alsof het een soort van Robin Hood is.
Liever hem aan de macht in de onderwereld dan een één of andere balkan/ islam freak.
pi_58127521
quote:
Op dinsdag 15 april 2008 14:54 schreef Keltie het volgende:

[..]

Liever hem aan de macht in de onderwereld dan een één of andere balkan/ islam freak.
Wat is het verschil?
Ze gaan allemaal over lijken en handelen alleen in eigenbelang...
  vrijdag 18 april 2008 @ 07:18:31 #9
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_58128476
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 01:13 schreef Bommenlegger het volgende:

[..]

Wat is het verschil?
Ze gaan allemaal over lijken en handelen alleen in eigenbelang...
Die anderen zijn wat geflipter.. Daarnaast heb ik een ietwat rechtse instelling:
Eigen criminelen eerst!

  dinsdag 25 augustus 2009 @ 22:04:53 #10
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_72155057
Het valt mij op dat er zo ontzettend weinig recente foto's van hem zijn. Okee, hij is een onderwereldfiguur en wil natuurlijk niet gezien worden. Maar dat het het hem zó goed lukt...
pi_72219746
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 22:04 schreef poohy het volgende:
Het valt mij op dat er zo ontzettend weinig recente foto's van hem zijn. Okee, hij is een onderwereldfiguur en wil natuurlijk niet gezien worden. Maar dat het het hem zó goed lukt...
Nou ik zou dus egt niet ff naar holleeder gaan zoeken om voor zen neus een foto te gaan maken
pi_72219918
Mensen afpersen of ontvoeren om ze geld af te troggelen, dan ben je echt een mongooltje 1e klas en snap je totaal niets van criminaliteit.

De echte Godfathers hebben een emperium opgebouwd met restaurants, hotels, handel of andere bedrijvigheid. Ze hebben hun loopjongens die het werk verrichten en geld ophalen en zitten zelf op hun luie reet...
Nothing to see here, carry on
pi_72231638
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 01:42 schreef RijstNatie het volgende:
Mensen afpersen of ontvoeren om ze geld af te troggelen, dan ben je echt een mongooltje 1e klas en snap je totaal niets van criminaliteit.

De echte Godfathers hebben een emperium opgebouwd met restaurants, hotels, handel of andere bedrijvigheid. Ze hebben hun loopjongens die het werk verrichten en geld ophalen en zitten zelf op hun luie reet...
Mee eens, hij is ook echt geen Godfather. Dat hij niks van criminaliteit weet slaat alleen nergens op, daar hoef je geen Godfather voor te zijn. Hij is een succesvolle crimineel (geweest).

Daar hoef je niet per sé Bruinsma voor te heten.
pi_72239776
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 14:56 schreef El_Liberaliste het volgende:

[..]

Mee eens, hij is ook echt geen Godfather. Dat hij niks van criminaliteit weet slaat alleen nergens op, daar hoef je geen Godfather voor te zijn. Hij is een succesvolle crimineel (geweest).

Daar hoef je niet per sé Bruinsma voor te heten.
ook als je crimineel bent wil je continuiteit in je organisatie en bedrijf.
als je mensen gaat afspersen gaat je dat niet lang lukken.

als je een hasj kartel hebt met veel loopjongens gaat dat wel werken...
Nothing to see here, carry on
pi_72332354
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 01:42 schreef RijstNatie het volgende:
Mensen afpersen of ontvoeren om ze geld af te troggelen, dan ben je echt een mongooltje 1e klas en snap je totaal niets van criminaliteit.

De echte Godfathers hebben een emperium opgebouwd met restaurants, hotels, handel of andere bedrijvigheid. Ze hebben hun loopjongens die het werk verrichten en geld ophalen en zitten zelf op hun luie reet...
En wat denk je dat Endstra aan het doen was? Die kerel stond in de Quote 500 en heeft héél veel projecten onder zijn hoede gehad, zoals o.a. vliegveld Weeze/Niederrhein. Holleeder deed in principe de bveiliging en legde de contacten met criminelen voor Endstra, zodat deze minder opviel. Dat is op het laatst alleen nogal mis gegaan toen grote criminelen als Mieremet ineens het geld van hun investeringen in de bovenwereld terug wilden hebben.

Die conectie tussen boven- en onderwereld was er gewoon. Al het criminele geld ging in vastgoed zitten.
2007: Kuala Lumpur, Perhentian Islands, Kreta, Luxemburg, Rome
2008: Gerlos, Bern, Valencia, Ibiza, Madrid, Boekarest, Dublin, Londen
2009: Hamburg, Riga, Praag, Ibiza, Krakau, Budapest, Bratislava
pi_72441889
op z'n vespa die holleeder ^^
  maandag 21 maart 2011 @ 10:45:56 #17
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_94411635
Ze zijn met opnames bezig voor een film over De Heineken ontvoering. Dus zal binnenkort weer wat aandacht zijn van De Neus. Al worden in de film Remmetje en De Neus 1 persoon gemaakt. Uiterlijk van Holleeder en de naan van Remmetje.

[ Bericht 30% gewijzigd door Toekito op 21-03-2011 10:55:55 ]
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_94412966
quote:
19s.gif Op maandag 21 maart 2011 10:45 schreef Toekito het volgende:
Ze zijn met opnames bezig voor een film over De Heineken ontvoering. Dus zal binnenkort weer wat aandacht zijn van De Neus. Al worden in de film Remmetje en De Neus 1 persoon gemaakt. Uiterlijk van Holleeder en de naan van Remmetje.
Dat verneukt imo het hele verhaal
pi_94910073
Grote man hoor die holleeder!
pi_95062776
Willem holleeder is één van de grootse criminellen van nederland. Maar Godfather is hij niet. omdat er nog veel meer topcriminellen zijn. En die zijn allemaal hetzelfde, namelijk keihard en meedoogeloos en wreed. De meeste mensen zeggen van de nederlandse maffia is niks vergeleken met de amerikaanse italiaanse of russis (moelijk woord) maffia. Ze moorden allemaal. ze persen allemaal af. en ze beroven en stelen ook allemaal. Alleen is de amerikaanse maffia en italieaanse enz. een groteren orginisatie.
  dinsdag 5 april 2011 @ 11:36:44 #21
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_95063047
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 11:29 schreef El_Liberaliste het volgende:

[..]

Dat verneukt imo het hele verhaal
jups maarja het gaat om geld niet om waarheid heb ik het idee bij die film. Zag een foto en vond Hauer ook niet echt op Heineken lijken.
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_95064448
quote:
19s.gif Op dinsdag 5 april 2011 11:36 schreef Toekito het volgende:

[..]

jups maarja het gaat om geld niet om waarheid heb ik het idee bij die film. Zag een foto en vond Hauer ook niet echt op Heineken lijken.
Dat doet mij te denken aan de film, de dominee. over het leven van klaas bruinsma Alias de dominee. Je ziet ook in die film dat er zoveel veranderd werd dat je niet veel of niks meer van terug zie van de echte leven van klaas bruinsma. Zo werd etiene urka en andre brillenman in één personage samengevoegd. Dat verneukte in die fim in die tijd eigenlijk ook het verhaal. Ligt niet alleen aan geld kan me herineren dat eutiene urka het niet goed vond dat ze een film wilden maken over hem en de hele Orginisatie bruinsma dus dat zou ook een reden kunnen zijn dat ze het verhaal en de personages deels hebben veranderd net als nu in de film over holleeder en de ontvoering van freddy heineken. die nu komt
  dinsdag 5 april 2011 @ 19:19:26 #23
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_95082814
Misselijkmakend, het romantiseren van die vent.
  dinsdag 5 april 2011 @ 19:27:06 #24
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_95083302
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 19:19 schreef BasEnAad het volgende:
Misselijkmakend, het romantiseren van die vent.
:Y

en ook die mafketels die roepen dat die vrij moet komen. Erg irritant.
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_95257738
Hoe is het mogelijk een speelfilm te maken over de Heineken-ontvoering zonder Willem Holleeder? De Volkskrant had vandaag een stuk over de film, maar ook daar geen duidelijkheid. Verwachtten de makers problemen met Holleeder? In het artikel staat: 'Regisseur Maarten Treurniet licht het ontbreken van 's lands bekendste misdadiger toe vanuit een productiewagen op de set: 'Holleeder is niet zonder macht. Op deze manier voorkomen we veel problemen. Maar er zijn meer redenen: het verhaal van een opklimmend hulpje als Rem is dramatisch interessanter dan een zware crimineel die een zware crimineel blijft.' Gelooft hij het zelf?

De MIsdaadjournalist dacht aan een 1 april-grap. Maar bij de keuze voor de zo 'dramatische' Remmetje beginnen bij hem wel wat kwartjes bij hem te vallen.

Korterink zocht Erkamps niet lang geleden op in Panama. 'Het zou mij niks verbazen als er met hem een deal is gemaakt om de rechten van het boek van Peter de Vries te omzeilen.'

Korterink heeft een mailtje gestuurd, maar in het verre Panama heeft Remmetje nog niet geantwoord.

Boekschrijver over de Heinekenontvoering Peter de Vries komt ook aan het woord in de Volkskrant. Hij denkt: 'sukkels, had nou het echte verhaal genomen.'

Al twintig jaar waren er plannen voor verfilming van zijn boek. De Vries: 'Eén keer was ik heel ver met een Hollywood-producent. Cor zag het uiteindelijk toch niet zitten, omdat de aandacht zijn opgroeiende kinderen zou schaden. Ik bezit de rechten, dus ik had zijn verzoek kunnen negeren, maar ik vond dat ik mijn boek aan zijn medewerking te danken heb.'

Bron: http://www.crimesite.nl/n(...)onder-holleeder.html

Wat vinden jullie hiervan?
For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.
  donderdag 15 september 2011 @ 19:00:45 #26
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_101985394
Het schijnt dat Mr Holleeder zijn advocaat druk op de scriptschrijver heeft laten uitoefenen. Eerder deed Van Hout hetzelfde al.
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 08:53:06 #27
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_103065805
quote:
19s.gif Op donderdag 15 september 2011 19:00 schreef Toekito het volgende:
Het schijnt dat Mr Holleeder zijn advocaat druk op de scriptschrijver heeft laten uitoefenen. Eerder deed Van Hout hetzelfde al.
hmmm raar dat hij nu ineens een verbod eist dan.

Hij is wel weer veel in het nieuws. Eerst die 5 liquidaties en nu weer de dood van die Tonijn van hem http://www.nu.nl/binnenla(...)anger-holleeder.html
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_103072285
Wie van 'de oude garde' is er momenteel (naast Holleeder dan) nog in leven eigenlijk?
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 09:20:03 #29
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_103106328
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 13:07 schreef StateOfMind het volgende:
Wie van 'de oude garde' is er momenteel (naast Holleeder dan) nog in leven eigenlijk?
http://www.holleeder.info/0022.De%20medeverdachten.html maar volgens mij meest vrienden van hem.
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
  donderdag 20 oktober 2011 @ 18:53:01 #30
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_103336641
Straks zijn zijn advocaten bij De Wereld Draait Door
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
  donderdag 20 oktober 2011 @ 19:03:42 #31
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_103337137
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2009 22:04 schreef poohy het volgende:
Het valt mij op dat er zo ontzettend weinig recente foto's van hem zijn. Okee, hij is een onderwereldfiguur en wil natuurlijk niet gezien worden. Maar dat het het hem zó goed lukt...

http://img148.imageshack.us/img148/4990/willemdeneusholleederji7.jpg (copy/paste deze link) {werkt niet als ik hem link}
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_103774334
quote:
19s.gif Op dinsdag 5 april 2011 19:27 schreef Toekito het volgende:

[..]

:Y

en ook die mafketels die roepen dat die vrij moet komen. Erg irritant.
Nou ja, als de rechter hem onschuldig verklaard moet hij inderdaad vrij komen. Zo gaat dat nu eenmaal in een rechtstaat.
Honey ! Take me drunk, i am home !
  maandag 31 oktober 2011 @ 07:08:21 #33
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_103774536
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 05:42 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Nou ja, als de rechter hem onschuldig verklaard moet hij inderdaad vrij komen. Zo gaat dat nu eenmaal in een rechtstaat.
dst is waar, al geloof ik niet in zijnonschuld. Jij?
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_103774555
quote:
1s.gif Op maandag 31 oktober 2011 07:08 schreef Toekito het volgende:

[..]

dst is waar, al geloof ik niet in zijnonschuld. Jij?
Nee, ook niet. Maar o.b.v. onderbuikgevoelens word je gelukkig niet veroordeeld.
Honey ! Take me drunk, i am home !
  maandag 31 oktober 2011 @ 07:27:12 #35
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_103774630
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 07:12 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Nee, ook niet. Maar o.b.v. onderbuikgevoelens word je gelukkig niet veroordeeld.
ik heb bijna alle boeken over Holleeder of misdaden waarin zijn naam valt en tsja dan krijg je ren bepaald beeld.
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
  dinsdag 1 november 2011 @ 17:00:03 #36
344378 J2T
Niet kijken is niet voetballen
pi_103836101
Is er ergens op het net het interview van Moskowicz, Holleeder en Cor van Hout terug te zien? Ik heb het zelf nergens kunnen vinden iig :-( .
  dinsdag 1 november 2011 @ 17:11:12 #37
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_103836624
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 17:00 schreef J2T het volgende:
Is er ergens op het net het interview van Moskowicz, Holleeder en Cor van Hout terug te zien? Ik heb het zelf nergens kunnen vinden iig :-( .
uit de jaren 80? Heb alleen een dvd met beelden van tros aktua
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_103867392
Ik heb wel respect voor deze man eigenlijk. Jammer alleen dat hij zovaak gepakt word voor zijn daden.
  woensdag 2 november 2011 @ 17:46:31 #39
359675 MisterTodd
We zijn wat we doen.
pi_103882650
Op een voetstuk plaatsen is de juiste omschrijving. Hij is een crimineel, misschien wat koelbloediger en geraffineerder dan de meeste die Nederland te bieden heeft, maar meer dan dat is hij niet. De term 'Godfather' doet hem teveel eer aan. Hij is alle aandacht niet waard. Hem de rest van z'n leven lang stilletjes laten wegrotten in een cel is de beste oplossing.
pi_103882749
quote:
99s.gif Op woensdag 2 november 2011 10:54 schreef DonJoris het volgende:
Ik heb wel respect voor deze man eigenlijk. Jammer alleen dat hij zovaak gepakt word voor zijn daden.
Ik heb geen respect voor zo'n stuk tuig. Helemaal niet.
  donderdag 3 november 2011 @ 12:06:37 #41
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_103910680
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 17:48 schreef Nemephis het volgende:

[..]

Ik heb geen respect voor zo'n stuk tuig. Helemaal niet.
precies.
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
  vrijdag 4 november 2011 @ 02:26:42 #42
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_103945721
:)
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_103945756
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2009 01:42 schreef RijstNatie het volgende:
Mensen afpersen of ontvoeren om ze geld af te troggelen, dan ben je echt een mongooltje 1e klas en snap je totaal niets van criminaliteit.

De echte Godfathers hebben een emperium opgebouwd met restaurants, hotels, handel of andere bedrijvigheid. Ze hebben hun loopjongens die het werk verrichten en geld ophalen en zitten zelf op hun luie reet...
Je moet onderaan de ladder beginnen, het is geen Klaas Bruinsma die toen een vermogende familie had.
Probeer eens met niets zoiets op te bouwen, daar zijn heel wat hersens en heel wat zwaar werk aan vooraf gegaan.
pi_104105083
Willem Holleeder is gewoon een keiharde crimineel maar om hem nou te bestempelen als Godfather vind ik iets te ver gaan. Hij is gevaarlijk, intimiderend, vooral omdat hij niet bluft als het erop aan komt. Zijn carriere is imposant... maar hij zit met hartklachten in de bak. En bovenal, zijn geweten zal er ook niet blij mee zijn met wat er allemaal op zijn kerfstok staat. Als hij al een geweten heeft gezien zijn akelige jeugd.
Ik bewonder Willem Holleeder als crimineel, maar dat komt omdat ik geen zaken met hem hoef te doen. Ergens lijkt het me wel vet om is een keer een bakkie met em te doen maar ik zou me niet echt veilig voelen met W H als buurman.

Een vraag: Denkt er iemand dat W H wordt geliquideerd? Zo ja, binnen een tijdsbestek van 2 jaar na zijn vrijlating?

Gr
Zelfs een dwaas die zijn mond houdt gaat nog door voor wijs
  woensdag 9 november 2011 @ 23:09:30 #45
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_104185377
Ik denk dat de kans wel bestaat ja
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_107284936
quote:
'Willem Holleeder vandaag op vrije voeten'

Politie waarschuwt topcrimineel voor aanslag

Omgeven met allerlei veiligheidsmaatregelen wordt Willem Holleeder vandaag in alle stilte vrijgelaten om een aanslag te voorkomen. De topcrimineel heeft zes jaar gevangenisstraf uitgezeten.
http://www.parool.nl/paro(...)p-vrije-voeten.dhtml

In alle stilte noemen ze dat, het staat in alle kranten. 8)7
  vrijdag 27 januari 2012 @ 11:19:45 #47
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_107288830
Ja maar weet jij waar die nu is? Dat weet alleen het OM volgens mij. En zou me niet verbazen dat er vanmorgen een lege geblindeerde auto weggereden is en De Neus al vanaf bijv. dinsdag elders vast zat en daar nu vandaan vrij gelaten is.
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_107292213
Als zijn vrijlating maar geen aanleiding geeft tot een knalfeest. Holleeder heeft wel vaker een lange neus naar zijn vijanden gemaakt dus ik kijk nergens meer van op.
pi_107296064
quote:
Wat hangt Nederlands bekendste crimineel boven het hoofd?

EenVandaag spreekt met misdaadauteur Bas van Hout, die Holleeder in het verleden meermalen heeft ontmoet. En met Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite (link). Hij schreef het boek De Liquidatiedossiers over de oorlog in de Amsterdamse onderwereld, waar Holleeder een belangrijke rol in zou hebben gespeeld.
http://www.eenvandaag.nl/(...)m_holleeder_vrij_man
pi_107320845
quote:
vrijdag 27 januari 2012
Willem Holleeder heeft mazzel

'Blauwe lucht en mooi zonnig weer, vanmorgen. Een goede dag om vrij te komen. Beter dan op een koude, miezerige, regenachtige dag als je na zoveel jaren weer eens je voeten op vrije bodem kunt zetten'. Dat zou ik denken als ik in Holleeder's schoenen zou staan.
http://bondtehond.blogspot.com/

Niks geen geheime opnames maar wel een foto van de mobiel van onze eigen, deugdzame Peter R. de Vries die intensief contact onderhoudt met nabestaanden van slachtoffers en altijd een oordeel over de inconsequenties van anderen heeft.

Waarom zou Holleeder, die via Peter R. de Vries een foto van zichzelf naar buiten heeft laten brengen en die verder niets te vertellen had, met Peter R. de Vries praten?
Kan het zijn dat onze crimefighter het in zijn enthousiasme niet in de gaten had dat hij werd gebruikt? ):O
pi_107400729
Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat Holleeder als zware crimineel een gepantserde auto kan bestellen,een luxe appartement ergens kan kopen en vervolgens royaal kan leven nu hij vrij man is.
Ik dacht dat de Politie tegenwoordig de Plukze-wetgeving toepaste op criminelen zoals hij.

Of heeft Holleeder een suikeroom?
pi_107403723
De pluk ze wet is op Holleeder van toepassing. Maar als hij het een beetje handig aanpakt, staat er geen rooie cent op zijn naam. Dus valt er niet al te veel te plukken.
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_107440328
Of of...hij heeft rijke suikerooms zoals bijvoorbeeld dhr. Olivier die na zijn celstraf gewoon in dure auto's ging rondrijden en als adviseur werd gebruikt door allerlei figuren met veel geld die wel van zijn (vroegere)diensten als oplichter gebruik wilde maken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')