Boeken van voor tot achter doornemen heeft geen zin. Inderdaad examens oefenen en de dingen die je niet (goed) begrijpt opzoeken in de boeken of Samengevat. Succesquote:Op woensdag 21 mei 2008 14:36 schreef SjaakSjofel het volgende:
Nou, dit is dus mijn eerstvolgende examen (maandag pas weer), maar ik heb geen flauw idee hoe ik dt ga leren. Ik ben nog nauwelijk begonnen omdat ik voor de examens heel veel wiskunde en geschiedenis heb zitten leren, en ik heb nu ook geen tijd meer om dat hele boek nog helemaal door te lezen en samen te vatten enzo
. Dus ik denk dat ik gewoon 100 proefexamens gaa doen, ofzo
Examens maken en wat je niet snapt opzoeken en lerenquote:Op donderdag 22 mei 2008 00:08 schreef Extraordinary het volgende:
Wat is het makkelijkste om te doen.. eerst leren dan examens maken of eerst examens maken dan de moeilijke dingen nog leren? Economie is niet mn sterkste kant (A)
Het zijn wel heel andere titels dan de boeken die ik heb, welke samenvattingen zijn goed voor mijn examen dan? Ik heb Eco 1,2.quote:Op donderdag 22 mei 2008 09:09 schreef Powerpritt het volgende:
Voor mensen die het nog niet kennen:
http://members.home.nl/rsmeets/VWOindex.htm
R. Smeets is een held die voor elke lesbrief een samenvatting+tips en trucs+begrippen op zijn site heeft staan. Ook heeft hij het geweldige onderzoek gedaan naar welke lesbrieven het meest worden gevraagd tijdens het examen. Voor de samenvattingen etc klik op de bijbehorende lesbrief, voor de 'wat is het belangrijkste' lijst klik dan op 'Weinig tijd om te leren voor je examen? Kijk hier!'
Alles. Ik heb dezelfde 'boeken' (het zijn officieel lesbrieven geloof ik), en voor 1,2 moet je ze allemaal kennen.quote:Op donderdag 22 mei 2008 09:51 schreef xxiessiexx het volgende:
[..]
Het zijn wel heel andere titels dan de boeken die ik heb, welke samenvattingen zijn goed voor mijn examen dan? Ik heb Eco 1,2.
Best handig, thnqquote:Op donderdag 22 mei 2008 09:09 schreef Powerpritt het volgende:
Voor mensen die het nog niet kennen:
http://members.home.nl/rsmeets/VWOindex.htm
R. Smeets is een held die voor elke lesbrief een samenvatting+tips en trucs+begrippen op zijn site heeft staan. Ook heeft hij het geweldige onderzoek gedaan naar welke lesbrieven het meest worden gevraagd tijdens het examen. Voor de samenvattingen etc klik op de bijbehorende lesbrief, voor de 'wat is het belangrijkste' lijst klik dan op 'Weinig tijd om te leren voor je examen? Kijk hier!'
Oké thnqquote:Op donderdag 22 mei 2008 08:58 schreef -Marlii- het volgende:
[..]
Examens maken en wat je niet snapt opzoeken en leren
Het enige waar ik mee kan komen is.. Je hebt die formules van Ep= (voor binnen- en buitenlandse reizen) en Ek= , die waarden zijn dus gegeven. Als je dan ook een procentuele verandering krijgt moet je de Ep van buitenlandse reizen aanpassen. Dan kun je weer wat met die Ek (die verandert) waardoor je de Ep van de binnenlandse reizen kent, en de vraag kan beantwoorden? lijkt mij gewoon wiskundig gegoochel. Maar ter Disclaimer; ik heb Wa1 en extra vak eco 1 en sta respectievelijk een 6,6 en 5,3quote:
B:quote:Op vrijdag 23 mei 2008 15:10 schreef Myers het volgende:
Reisbureau Delta heeft uitsluitend binnenlandse vakantiereizen in het assortiment. Het ondervindt in toenemende mate concurrentie van reisbureaus die buitenlandse vakantiereizen in Europa aanbieden. Op korte termijn wordt de concurrentiepositie van Delta vooral bepaald door de prijzen.
Delta beschikt over de volgende gegevens:
- de kruiselingse prijselasticiteit van de vraag naar binnenlandse vakantiereizen ten opzichte van de prijs van buitenlandse vakantiereizen is +0,7
- de prijselasticiteit van de vraag naar binnenlandse vakantiereizen is –0,5
- prijselasticiteit van de vraag naar buitenlandse vakantiereizen is –1,4
De directie van Delta verwacht dat buitenlandse vakantiereizen 4% goedkoper worden. De commercieel-directeur van Delta stelt voor de prijzen van Delta-reizen zodanig aan te passen dat de afzet gelijk blijft. Maar dat gaat ten koste van de omzet. De financieel-directeur is daarom tegen het voorstel. Hij stelt dat de omzetdaling kan worden beperkt door niet op de prijsdaling van de buitenlandse reizen te reageren.
b Bereken met hoeveel procent de prijs van binnenlandse Delta-reizen moet dalen om de afzet gelijk te houden.
c Is de stelling van de financieel-directeur juist? Verklaar het antwoord met behulp van de beschikbare cijfers.
Snapt iemand wat je hier moet doen?
Ik ken het gevoel, ik heb er al weer helemaal genoeg van.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 11:27 schreef -Marlii- het volgende:
Ik kan me er niet toe zetten aan economie te beginnen
Ik sta nog een 6,7 dus een 4,3 zou leuk zijn aangezien ik ak behoorlijk verknalt heb gister en dat al een 5 isquote:Op zaterdag 24 mei 2008 11:34 schreef Enceladus het volgende:
[..]
Ik ken het gevoel, ik heb er al weer helemaal genoeg van.
Het enige probleem is dat ik een 5.8 sta, en dus een 5.2 moet halen... Dus ik ga toch maar even een oefenexamen maken.En als dat slecht is gegaan, een oefenexamen Engels erachteraan omdat ik dan wel een hoog cijfer heb, dat verlicht het weer een beetje.
Oké dankjewel, dan ga ik dat toch maar eens bestuderenquote:Op zaterdag 24 mei 2008 11:26 schreef v0lt het volgende:
Het zou kunnen dat ze vragen:
Bestaat er volgens de Keyniaanse theorie een negatief of positief verband tussen het minimum loon en werkgelegenheid. Iets in die trant kan er in zitten ja.
wau, écht handig,quote:Op zaterdag 24 mei 2008 13:51 schreef lobzorenzo het volgende:
Ik heb gemerkt dat de economie examens uit sommen bestaan, en uit vragen waarbij je verbanden moet leggen tussen een oorzaak en een gevolg. Voor dat laatste heb ik deze pagina gevonden, waar ze bijna allemaal staan. Je moet ze alleen wel zelf invullen, maar opzich is het een goede oefening!
Vind ik dan
http://home.wanadoo.nl/ec(...)Pijltjesschema's.htm
Overheidssaldo is B-O, anders krijg je een mingetal terwijl dr een overschot is!quote:Op zaterdag 24 mei 2008 16:56 schreef ChinChezo het volgende:
Is het overheidstekort B-O of O-B?
En kan iemand mij nog ff kort uitleggen hoe de prijselasticiteit ook alweer in elkaar steekt (zowel kruislingse als de normale)?
Alvast bedankt
Als de invoerrechten op staal omhoog gaan, dan wordt het toch juist duurder om staal in te voeren? dus dan gaat de importprijs toch omhoog ?quote:Op zaterdag 24 mei 2008 16:38 schreef lobzorenzo het volgende:
[...]
7
Invoerrechten op staal ↑ → importprijs staal omlaag → dumping omlaag
klopt wel denk k, japan wordt goedkoper voor VS, dus ze importeren meer. Terwijl VS juist duurder wordt voor Japan, dus de export daalt. Door de daling van export, zal de productie ook wel dalen.. er hoeft immers minder geproduceerd te worden tochquote:Op zaterdag 24 mei 2008 16:38 schreef lobzorenzo het volgende:
2
Koersdaling yen = koers $ omhoog → import VS uit Japan omhoog (want goedkoop toch?) en export VS naar Japan omlaag (want Japan het nu niet zo makkelijk betalen?) → productie VS omlaag .
Hier heb ik wel m'n twijfels bij ...
Ja je hebt gelijk, niet echt slim van mij. Misschien heb ik importprijs in mn hoofd verwisseld met simpelweg import. Want de import gaat omlaag en dumping zal niet meer mogelijk zijn. Dus de importprijzen moeten inderdaad omhoog. Foutje!quote:Op zaterdag 24 mei 2008 17:16 schreef Extraordinary het volgende:
[..]
Als de invoerrechten op staal omhoog gaan, dan wordt het toch juist duurder om staal in te voeren? dus dan gaat de importprijs toch omhoog ?
(kan t verkeerd hebben, economie is níét mn sterkste vak)
Dumping is het verschijnsel dat een land tegen héle lage prijzen goederen aan jouw land verkoopt. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om een goed te importeren in plaats van zelf te produceren. De welvaart van je eigen land kan er zo op achteruitgaan. Daarom doet je eigen land de importheffingen omhoog, zodat het voor het andere land niet meer gunstig is bij jou te 'dumpen'.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 17:56 schreef Extraordinary het volgende:
oké, maar heb nog wel vraagje; ik snap dat hele dumping idee niet echt ..
importprijzen gaan omhoog & dumping omlaag? I kinda don't get it !
Nice, dankje welquote:Op zaterdag 24 mei 2008 13:51 schreef lobzorenzo het volgende:
Ik heb gemerkt dat de economie examens uit sommen bestaan, en uit vragen waarbij je verbanden moet leggen tussen een oorzaak en een gevolg. Voor dat laatste heb ik deze pagina gevonden, waar ze bijna allemaal staan. Je moet ze alleen wel zelf invullen, maar opzich is het een goede oefening!
Vind ik dan
http://home.wanadoo.nl/ec(...)Pijltjesschema's.htm
Bij dumping biedt een exporteur zijn goederen voor veel lagere prijzen aan dan in het thuisland. Als er dan maatregelen worden getroffen om dumping tegen te gaan (dmv heffingen etc.), wordt het dus duurder (de importprijs gaat omhoog) om die goederen te kopen voor de importeurs. Dan heeft het hele dumping idee niet zoveel zin meer.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 17:56 schreef Extraordinary het volgende:
oké, maar heb nog wel vraagje; ik snap dat hele dumping idee niet echt ..
importprijzen gaan omhoog & dumping omlaag? I kinda don't get it !
Ohh oké thanks thanks thanksquote:Op zaterdag 24 mei 2008 18:14 schreef lobzorenzo het volgende:
[..]
Dumping is het verschijnsel dat een land tegen héle lage prijzen goederen aan jouw land verkoopt. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om een goed te importeren in plaats van zelf te produceren. De welvaart van je eigen land kan er zo op achteruitgaan. Daarom doet je eigen land de importheffingen omhoog, zodat het voor het andere land niet meer gunstig is bij jou te 'dumpen'.
Zoiets in ieder geval
en jij ook bedankt (A) hahaquote:Op zaterdag 24 mei 2008 18:15 schreef Bananenman het volgende:
[..]
Bij dumping biedt een exporteur zijn goederen voor veel lagere prijzen aan dan in het thuisland. Als er dan maatregelen worden getroffen om dumping tegen te gaan (dmv heffingen etc.), wordt het dus duurder (de importprijs gaat omhoog) om die goederen te kopen voor de importeurs. Dan heeft het hele dumping idee niet zoveel zin meer.
Nee iedereen zit braaf te studeren voor maandagquote:Op zaterdag 24 mei 2008 19:13 schreef Extraordinary het volgende:
Waauw dit topic staat bestwel stil, heb ik iedereen weggejaagd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |