je kan ook gewoon een dagje zee plannen en dan schelpen rapen en die in stukjes slaan, als ze dat niet al waren. kalk is ook goed voor de grond. en anders escar-go. biologisch en toch effectief.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 12:31 schreef sigme het volgende:
Heb je enig idee hoe dat ruikt? Ik wel. Ik weet ook hoe dooie schapen ruiken na drie weken in de zomerzon gelegen te hebben. Potjes verzopen slakken stinken harder.
Koperringen helpen ook, net als opstaande randjes van plastic.
Ik hou het op kort gras en veel spreeuwen, en er zijn hier gelukkig bepaald niet veel slakken.
quote:
Eine Beetumrandung aus Profilen, die aus mit Kochsalz verpreßtem Holzmehl bestehen: Beim Zusammentreffen mit diesem Material bekommen Schnecken einen Kontaktschock
zout op een ingelijmd plankje strooien is ook niet zo duur.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 12:40 schreef sigme het volgende:
Dit lijkt me ook mooi, als ik veel slakken & veel geld had schafte ik het aan.
[..]
Kalk is natuurlijk niet voor alle groenten op alle gronden echt goed, daar moet je toch wat voorzichtig mee zijn. En bij een grote moestuin is schelpen kopen misschien handiger. Cacoadoppen schijnen ook te helpen (maar zijn ook kalkrijk!). Scherp zand is misschien wel het eenvoudigst.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 12:36 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je kan ook gewoon een dagje zee plannen en dan schelpen rapen en die in stukjes slaan, als ze dat niet al waren. kalk is ook goed voor de grond. en anders escar-go. biologisch en toch effectief.
Da's wel een goeie. Die stank komt inderdaad bij het weggooien pas goed vrij, werkelijk, wat een stankquote:en over die stank, die kan ik me idd nog herinneren van bij mijn ouders. maar die komt alleen maar voor als je het weggooit, want het bier doet dienst als een aardig stankslot voor de opgeloste slakkendrab onderin. ik raad aan om potten te gebruiken en het deksel erop te draaien, als ze nog in de grond staan, bij vervanging.
Maar dat is na een buitje toch weg, lijkt mij?quote:Op zaterdag 24 mei 2008 12:43 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
zout op een ingelijmd plankje strooien is ook niet zo duur.
misschien moet eens gaan praten met iemand die die zoutblokken voor paarden maakt.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 12:53 schreef sigme het volgende:
[..]
Kalk is natuurlijk niet voor alle groenten op alle gronden echt goed, daar moet je toch wat voorzichtig mee zijn. En bij een grote moestuin is schelpen kopen misschien handiger. Cacoadoppen schijnen ook te helpen (maar zijn ook kalkrijk!). Scherp zand is misschien wel het eenvoudigst.
Wat ik doe: een flinke rand goed droog en zwart houden (schoffelen!) is hier afdoende. En lang gras trekken.
[..]
Da's wel een goeie. Die stank komt inderdaad bij het weggooien pas goed vrij, werkelijk, wat een stank. Ik kon het
net binnenhouden .
Er hoeft trouwens na een eerste laagje bier niks aan gedaan te worden - slakken vinden de lucht van dodeslakkendrap ook behoorlijk aantrekkelijk. En op mysterieuze wijze raakt zo'n potje nooit vol. Het stinkt gewoon zachtjes de opgeloste slakkendrap omhoog.
[..]
Maar dat is na een buitje toch weg, lijkt mij?
Nee ik heb het nog nooit geroken. Ik had die tip gekregen voor bij ons in de tuin maar als ik jou zo hoor geloof ik dat ik eerst andere methoden ga proberen.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 12:31 schreef sigme het volgende:
Heb je enig idee hoe dat ruikt? Ik wel. Ik weet ook hoe dooie schapen ruiken na drie weken in de zomerzon gelegen te hebben. Potjes verzopen slakken stinken harder.
Koperringen helpen ook, net als opstaande randjes van plastic.
Ik hou het op kort gras en veel spreeuwen, en er zijn hier gelukkig bepaald niet veel slakken.
Ik heb aan een zijde van de moestuin een haag staan (rozebottel), waaronder gras groeit. Aan de andere zijden kan ik het gras maaien, maar onder die haag niet. Lang gras is fijn voor slakken - dus onder de haag trek ik het uit.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 13:47 schreef liesell het volgende:
Sigme, wat bedoel je precies hiermee? >>>Wat ik doe: een flinke rand goed droog en zwart houden (schoffelen!) is hier afdoende. En lang gras trekken . Gras als slakkengangvertraging?
Een phytophthoraresistent aardappelras is er ook niet, dat is de heilige graal van de aardappelveredelaars.quote:Op zaterdag 12 april 2008 05:31 schreef sigme het volgende:
Zoalshetis, ik ken wel aardappels die resistent zijn tegen aardappelmoeheid (aaltjes), maar tegen aardappelziekte (phytophthora) ken ik geen resistentie. Wel rassen die er het wat langer uithouden, maar niet meer dan dat.
Gelukkig kan je phytophthora voor blijven.. dus eet ik ze jong & malsquote:Op woensdag 18 juni 2008 01:10 schreef freako het volgende:
[..]
Een phytophthoraresistent aardappelras is er ook niet, dat is de heilige graal van de aardappelveredelaars..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |