Maartel | vrijdag 21 maart 2008 @ 14:41 |
Vrijwel altijd als ik vla of yoghurt in huis heb en die een paar dagen laat staan wordt het op den duur meer een soort klonterige drinkyoghurt dan de substantie die het hoort te zijn.. Dit is vaak al ver voor de uiterste houdbaarheidsdatum, maar erg smakelijk is het zo ook niet meer.. Is dit een natuurlijk verschijnsel wat nu eenmaal vla-eigen is of valt er iets tegen te doen? | |
Underdoggy | vrijdag 21 maart 2008 @ 14:45 |
zit de stekker wel in het stopcontact? | |
Maartel | vrijdag 21 maart 2008 @ 14:48 |
quote:Als dat niet het geval was had ik waarschijnlijk wel iets meer problemen dan alleen waterige zuivel.. ![]() | |
Whatashockr | vrijdag 21 maart 2008 @ 14:50 |
Je bent een ransaap en drinkt stiekem uit het pak, daar komt het van. | |
Maartel | vrijdag 21 maart 2008 @ 14:51 |
quote: ![]() | |
OldJeller | vrijdag 21 maart 2008 @ 14:52 |
Als je het eenmaal geopend hebt is het ongeveer 2 à 3 dagen houdbaar. Hetzelfde geldt ook voor pakken drinken (sapjes e.d.). Alhoewel yoghurt langer houdbaar is, aangezien het enigszins zuur is. | |
Maartel | vrijdag 21 maart 2008 @ 14:53 |
quote: ![]() ![]() Ik doe meestal zeker een week met zo'n pak.. | |
Godtje | vrijdag 21 maart 2008 @ 14:54 |
Klonterig? Van dat verschijnsel heb ik nooit last. Hoe lang bewaar je het na openen? Zoals Oldjeller ook al zegt is de datum die er op staat voor gesloten pakken. | |
Whatashockr | vrijdag 21 maart 2008 @ 15:06 |
quote:Ja zeker kan dat, geloof mij maar daar komt het van! | |
Whatashockr | vrijdag 21 maart 2008 @ 15:06 |
quote:Ja zeker kan dat, geloof mij maar daar komt het van! | |
OldJeller | vrijdag 21 maart 2008 @ 16:14 |
quote:Ja, dat ken ik.. als ik dan ergens anders ben en vraag hoe lang het pak al open is en zei duidelijk maken dat ze het niet weten, dat je dan van die verrassingen in je glas drinken krijgt. Betekent niet dat alles na meer dan drie dagen openstaan al bedorven is, heel veel drankjes zijn dan nog wel goed. Maar goed, ik houd me gewoon aan die standaard. ![]() | |
dingdang | vrijdag 21 maart 2008 @ 16:39 |
quote:Als er enzymen in je vla komt, dan wordt het inderdaad een slappe zooi...ff je pak door elkaar schudden helpt vaak al veel. Tis overigens gewoon nog goed te eten.. | |
BBQ-kip | vrijdag 21 maart 2008 @ 17:13 |
quote:Precies, dus óf met een schone droge vinger de druppels wegvegen en het pak dichtdoen, óf uit elkaar gevallen vla of yoghurt (met toevoegingen die vatbaar zijn voor enzymen) voor lief nemen. | |
LoudGirl | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:58 |
Dat van die enzymen heb ik eerder gehoord voor vla. Maar geldt dat ook voor yoghurt? | |
dingdang | vrijdag 21 maart 2008 @ 23:55 |
Volgens mij ook, maar niet zo erg als bij vla..... | |
BBQ-kip | zaterdag 22 maart 2008 @ 02:11 |
Wel van die (imo vieze) yoghurt waar spulletjes aan toegevoegd zijn om het dikker te maken, zoals veel fruityoghurts, magere yoghurt en die optimelzooi enzo. Bij gewone, puur natuur zure melkzooi gebeurt het niet. | |
Tezz | zaterdag 22 maart 2008 @ 07:39 |
Je kunt het pak schoonvegen met een papiertje en niet met je vingers, dat scheelt misschien al wel iets. Verder koop ik zelf altijd halve literpakjes vla, want ook hier staat het ooit wel eens langer dan 3 dagen open en dan is het inderdaad niet meer lekker! | |
Popples | zaterdag 22 maart 2008 @ 12:40 |
![]() hier gaat het de ene dag open de andere dag opmaken of wegflikkeren. hoelang kun je yoghurt dan open houden? ik vertrouw het heel snel niet. | |
Muck | zaterdag 22 maart 2008 @ 12:54 |
quote:dat meen je niet.... ![]() ![]() natuurlijk kun je het langer dan een dag open hebben! | |
Popples | zaterdag 22 maart 2008 @ 13:52 |
quote:ik heb een beetje te veel gezien bij schoonmoeder die een beetje heel erg laks is met dat soort dingen. ![]() manlief was daar altijd ziek en sinds hij met mij getrouwd is niet. zo gaat het hier ook met gewoon eten. hmmm dan dus toch maar een dagje langer doen met yoghurt en vla enzo. scheelt een hoop centjes. ![]() |