abonnement Unibet Coolblue
pi_58601915
Waar: L'Auberge d'Ill in Illhaeusern.
Illhaeusern is een plaatsje in de Elzas ergens tussen Colmar en Straatsburg.
Achtergrondinfo : De Auberge (en dus vader en zoon Haeberlin, de koks) vierden dit jaar het feit dat ze al veertig jaar drie Michelin sterren bezitten. In heel Frankrijk zijn er maar twee restaurants te vinden die nog langer zoveel sterren hebben weten te behouden. Dat maakt het dus vrij uniek.

Wanneer: woensdag 8 mei, een weekje van te voren gereserveerd. Ik vermoed dat ik geluk heb gehad, maar het is ook een groot restaurant.

Wat at je?
Op aandringen van mijn vriendin toch maar gekozen voor het menu Haeberlin (zoals gezegt: de naam van de kok) bestaande uit een stuk of zeven gerechten
Het begon met een mozaïek van laagjes foie gras, gelei van sauternes, een reductie van mokka en gekonfijte druiven. Zoals wel duidelijk is een nogal subtiel gerecht, zoals eigenlijk alle gerechten. Maar wel heerlijk, ongeloofelijk hoe de smaken op elkaar aansluiten an aanvullen.
Het volgende gerecht was een signature-dish van de vader van de huidige kok: een mousseline van kikkers 'Paul Haeberlin":


Het was echt bijzonder: de saus/het schuim eromheen smaakte subtiel en vulde de zachte mousseline gevuld met stukjes kikker en snoek prima aan. Dit gerecht verving op mijn verzoek een andere gerecht uit het menu aangezien ik dit graag wilde proberen..
Het hoofdgerecht bestond uit fraaie perfect gegaarde duivenfileetjes in een rijke saus plus een wat ze daar 'stick' noemden, gevuld met duivenvlees en met munt gekruide doperwtjes en een krokant jasje. Wij zouden het al snel een kroket noemen en hij was minstens zo lekker.

Een van de nagerechtjes: Petit fours:

Een ander overheerlijk kunstwerkje:
Aardbeien, met aardbeienijs, een aardbeienkoekje op een bedje van gekonfijte rabarber en een mousse gegarneerd met pistache en aceto balsamico.

Impressie: Alles straalde verzorgde luxe uit: het aperitief werd gebruikt in de mooie tuin aan het riviertje de Ill en vervolgens werden we in een van de open kamers waaruit het restaurant bestaat geleid om daar de rest van de maaltijd te genieten. Ik was aanvankelijk een beetje benauwd of het niet te vormelijk zou zijn maar dat bleek echt niet het geval: iedereen was zeer vriendelijk en het super professionele personeel stelde iedereen op zijn gemak en deed op een natuurlijke manier haar best om iedereen met een bijzonder tevreden gevoel de zaak te laten verlaten: van de heren in pak tot de mensen met jeans en sportschoenen. Ook bleken een aantal decolletés aanwezig die echt nèrgens decent zijn imo. Bovendien kreeg ik er pijn van in mijn nek.

Vanaf de straatkant is rechtsonder op de foto te zien waar we het aperitief dronken:

Aardige details waren nog de foto’s van sommige gasten die in de gang bij de toiletten hingen: Deense, Noorse en Zweedse royalty, koningin Juliana, (toen nog) kroonprins Akihito en wat Franse sterren die verder bijna niemand kent.
Kosten:
Nou, die vielen ontzettend mee: je denkt natuurlijk dat is onbetaalbaar, maar als je ziet wat je ervoor krijgt en de hoeveelheid personeel die zich met je bezighoud is het zelfs ronduit goedkoop te noemen.

Nou nee dus , het menu was ¤148 pp. En daar zat verder niets te drinken bij. Het is duur en niet iedereen heeft er zin in om daar zoveel geld aan uit te geven. Maar het is zonder meer een belevenis.

Cijfer: Tussen de negen en de tien. Het is een klasse apart..

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 11-05-2008 01:40:58 ]
anonieme razernist
  zondag 11 mei 2008 @ 00:31:06 #127
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58603715
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 22:47 schreef NoCigar het volgende:
Waar: L'Auberge d'Ill in Illhaeusern.

Wow, dat klinkt en ziet er allemaal heel erg lekker uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 mei 2008 @ 00:38:18 #128
201361 pepu
Op de konijnen af= lekker?
pi_58603814
-edit-

[ Bericht 90% gewijzigd door Muck op 11-05-2008 15:05:28 (Doe normaal) ]
pi_58606166
Waar?
Genki Tei in Den Haag


Wanneer?

10 Mei

Wat at je
We gingen eten met een bevriend stel. Mijn vriend wilde hen laten kennis maken met verschillende soorten tonijn sashimi (maguro - mager, chu toro - half vet, o toro - vet). Bij de reservering aangegeven dat we de tonijn sashimi wilden want chu toro en o toro zijn niet altijd verkrijgbaar.

Als voorafje kregen we sashimi, niet alleen maar de plakjes vis maar met reepjes komkommer, daikon, shiso en zeewier. 3 plakjes vis per tonijnsoort. Favoriet voor mij is dan toch de chu toro. O toro is voor mij iets te delicaat van smaak.
Ik bestelde verder een california temaki en een dragon roll(hele jumbo garnaal in panko kruimels met rijst en tobiko). De rest had 2x sushi menu (miso soep, 5 nigiri) en 1 zalm bento box (rijst, zalm, chikuwa, groente tempura). Samen deelden we nog 2 keer groente tempura.
Eten was geweldig. Ons gezelschap hielden niet erg van vis, maar heeft erg genoten. Als toetje groene thee en of sesam ijs.

Zaakje is vrij klein. Personeel ontzettend vriendelijk, maar lijkt soms geen houding te kunnen geven.


Kosten

167 euro voor 4 personen.

Cijfer?

8
  donderdag 22 mei 2008 @ 18:57:22 #130
101884 PeRi
Allons-y!
pi_58830980
Waar? Restaurant Smaak

Wanneer? Woensdag 21 mei

Wat at je? Voorgerecht: Oosterse tartaar van gerookte zalm met teriyakichips, rode curry-creme, salade van bosui en waterkers geserveerd met een gazpacho van komkommer en rettich.
Hoofdgerecht: Zonnevisfilet gegratineerd met een zongedroogde tomaten-parmezaanse kaascreme, knapperige peultjes, prei en beurre blanc.
Nagerecht: Combinatie van passievrucht- en bosbessensorbetijs met een honing flapjack

Impressie? Wel okaye tent. Niet echt iets bijzonders. Erg jammer want het straalt aan de buitenkant toch wel meer uit dan het te bieden heeft. Qua eten had ik er ook veel meer van verwacht. De tartaar was trouwens wel echt buitengewoon lekker, de gazpacho iets te zoutig wat de hele combi net iets te zoutig maakte maar dat mocht de pret niet drukken want de tartaar was echt heerlijk. Hoofdgerecht en nagerecht echt niks aan te melden. Kan ik thuis ook.
De sfeer was wel lekker, lekker casual, niks fancy.
Overall; de tent straalt meer uit dan wat het is, het is het er allemaal net niet helemaal.

Kosten? Geen idee, echt totaal niet. We waren met een groep van 12, keuzemenu.

Cijfer? 7, met veel dank aan de oosterse zalmtartaar.
Whatever I want.
  maandag 26 mei 2008 @ 11:40:59 #131
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_58915660
Waar en wanneer: Afgelopen donderdag; http://www.popocatepetl.nl/

Wat: Fajita met kip gehad en dat was erg veel maar erg lekker en leuk gepresenteerd met een heet pannetje en een apart bakje met de tortilla's. Als toetje had ik de warma Kahlua-cake met een erg smakelijk caramel sausje en pecannootjes.

Impressie: Erg leuk aangeklede mexicaanse tent met bediening die even op gang moest komen maar daarna vrij attent was. Waren met een flink gezelschap maar mochten a la carte bestellen, wel duurde het even voor iedereen voorzien was.

Kosten: Het was zo ongeveer 24 euro p.p.

Cijfer: 7+
  maandag 26 mei 2008 @ 11:46:38 #132
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_58915744
Waar en wanneer: Afgelopen vrijdag, http://www.otaru.nl/

Wat: Heerlijke sushi. Vanalles gehad, vooral de tonijn met speciale saus en de futo maki vind ik erg lekker.

Impressie: Zeer attente bediening, en het bestelde arriveerde in een oogwenk. Vriendelijk mensen en mooi geserveerde sushi. Basic doch zeer prima! Voor 18.30 uur bestellen is alles 50% korting behalve de maki deze is 40% korting. Wel was ik deze keer niet helemaal overtuigd van de gebruikte rijst. Het leek bijna meer op 'normale' rijst dan op sushirijst.

Kosten: Zo ongeveer 15 euro p.p. met 1 drankje. Spotgoedkoop dus!

Cijfer: 8
  maandag 26 mei 2008 @ 14:02:53 #133
269 vats
Live life to the max!
pi_58918879
Waar en wanneer: afgelopen zaterdag in Scheveningen, restaurant Little Asia

Wat: een tafel vol met heerlijk chinees eten, van peking eend, tot sea food hot pot, tot peultjes met inktvis, zoutzure garnalen, kip met peper en zout, enz enz.

Impressie: Ik was hier al is vaker geweest, deze chineese eettent zit naast de bioscoop, en dus vlakbij de boulevard. Het is er niet super gezellig binnen, en vrij warm. Maar daarentegen is het eten super lekker, voordelig en snel klaar.

Kosten: 95 euro voor 6 man eten met 2 biertjes per persoon.

Cijfer: 9

Eten is super lekker, het heeft meer met Chinees eten te maken als dat de lokale babi pangang boer voor je in een bak schept. Ga je voor heerlijk eten, en is de gezelligheid niet superbelangrijk, this is the place to be!
  maandag 26 mei 2008 @ 18:47:13 #134
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_58924154
Wij hadden afgelopen vrijdag een trouwfeest bij Hotel-restaurant de Tjongervallei. Het eten werd door hen verzorgd. Het eten was erg goed van kwaliteit, maar het feit dat er kippen in het restaurant rondlopen, vonden we toch iets minder.

O.a. zalmpakketje, rivierkreeftjes, quiche, verschillende soorten soep, spoom... Herinner me lang niet alles; het was een diner-dansant dus het diner strekte zich uit over de hele avond en halve nacht.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 29 mei 2008 @ 09:28:19 #135
66825 Reya
Fier Wallon
pi_58981289
Waar en wanneer: Grand Cafe-Restaurant Stravinsky, Hengelo (Ov.), zondag 29 mei

Wat: als voorgerecht een dilleflensje gevuld met gerookte zalm en verse roomkaas, gevolgd door een gegrilde runderentrecôte met milde mosterdsaus, met wat hints van rode peper, en als afsluiter een soort van flensje gevuld met appel en geserveerd met ijs

Impressie: Stravinsky maakt een wat statige indruk, gelegen naast het stadhuis. Het personeel is vriendelijk en creatief, maar het duurde bijzonder lang voordat het dessert werd geserveerd. Stravinsky heeft vis als primaire specialiteit, en hun vleesgerechten lijken hier en daar wat flets en weinig origineel. De kwaliteit is daarentegen goed te noemen, en de verschillende ingredienten zijn gebalanceerd gebruikt. Een smet was dat een tafelgenoot van me een dessert had besteld waarvan het restaurant een ingredient niet in huis had, maar dit werd creatief opgevuld door een geimproviseerd ingredient. Al bij al een goed, maar niet uitmuntend, restaurant in het middensegment.

Kosten: afhankelijk van het aantal gangen, de gekozen gerechten en de wijnen, tussen de dertig en vijftig euro per persoon.
  vrijdag 30 mei 2008 @ 23:19:27 #136
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_59023859
Waar: http://www.restaurantbrakzand.nl/
Wanneer: maandag 26 mei
Eten: vooraf een stokbroodje met kruidenboter, lekker warm stokbrood met fijne knoflookboter
Hoofdgerecht: entrecote met champignons en pepersaus met frietjes, salade en doperwtjes/wortels (???)
Niks na.
zoals een normaal restaurant in een touristenplaats

Waar: http://www.dewarejakob.nl/menu.html
Wanneer: dinsdag 27 mei en donderdag 29 mei
Een pizzaria maar een hele goede! Eindelijk een dame blanche met choco die WEL stolt
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 28 juni 2008 @ 16:26:16 #137
101884 PeRi
Allons-y!
pi_59755268
In het kader van Alliance Jongerenweek "Culinair uit je dak" , zijn wij gisteren bij Restaurant La Vilette in Rotterdam geweest.

Het menu dat we hadden bestond uit dit - voor zover we het nog weten:

  • amuse in een ui, gestationeerd in suiker, compote van sjalot met een vis, schuim vam knolselderij

  • dun gesneden kabeljauw, gepekeld, met champagne schuim, croutons, garnalen, mayonaise

  • gebakken coquilles met haas filet, champignons, asperge, artisjok

  • ree met pompoen zalm, knolselderij, artisjok / tong met spinazie salade, gekookte aardappels en paddenstoelen

  • Taartje van pure-chocolademousse, met vanilleijs en gemarineerde kersen.

    Wijnen: We kregen er een Sauvignon Blanc, Domecine de le Montine, Darmfelder en Mavrodaphne Of Patras bij te drinken.

    Het was allemaal erg goed te doen. Over het algemeen een betere ervaring dan bij de Loft waar we bij de eerdere restaurantweek waren geweest. De amuse was prima, erg lekker - was leuk om mee te beginnen. De kabeljauw was ook erg lekker, beetje apart, beetje zoutig, maar wel erg lekker. De wijn erbij was prima!

    Coquilles waren redelijk - vorige keer bij de Loft met ham omwikkeld waren nog steeds de beste. Het stukje haas was ook apart en lekker. De wijn erbij was waterig, niet heel lekker.

    Vriendje had dus de ree; het stukje ree was echt heerlijk mals. Heel erg rose, heel erg mals, heel erg licht op de tong. Erg lekker! Wat er bij geserveerd werd was ook erg lekker (ik dacht iets te herinneren van pompoenzalm of zalm van pompoen.. Geen idee ) - het was jammer dat het op was . De rode wijn erbij was ook erg goed!
    Ik zelf had doordat ik geen rundvlees eet (de ree had een rundvleesbouillonmarinade/jus), een stukje tong, die redelijk flauw van smaak was. Dat viel wel een beetje tegen, maar de spinazie salade was wel weer lekker. Maar niet echt bijzonder.

    Het dessert was echt grandioos . Het taartje was deels gestold, deels nog vloeibaar, samen met het vanilleijs echt goddelijk. En dan ook nog echt een zeer lekkere dessertwijn . Daar had ik er graag nog een van gewild!

    Impressie: Al met al een zeer goede ervaring! Het was een beetje jammer dat we twee andere stellen (die er ook gebruik van maakten) waren weggemoffeld aan een lange tafel, en dat de dingen over de gerechten die werden verteld er allemaal vrij snel door heen gejaagd werden. Ze gaven bij het afrekenen ook wel toe dat het voor hun eigenlijk verre van interessant is om aan zo'n week mee te doen omdat het ze 'veel' geld kost terwijl ze maar moeten afwachten wat ze er in de toekomst voor terugkrijgen.

    Kosten: EUR 41,- p.p (Alliance Jongerenweek-special)

    Cijfer: Ik twijfel tussen 9 en een 9-. Mijns inziens, moet het niks uitmaken dat wij voor een mindere prijs aan tafel komen, en moeten ze ons net zo behandelen als normale gasten (wbt uitleggen, tijd tussen gerechten). Plus dat mijn tong echt zo saai was, dat ik de ree niet kan eten, wil niet zeggen dat ik dan maar iets dufs voorgeschoteld moet krijgen, ik behoor toch dat 'culinaire gevoel' te moeten beleven. En de cocquilles hadden beter gekund. Maar goed, aan de andere kant kan ik me er ook niet echt druk om maken voor die EUR 41,- p.p. .
  • Whatever I want.
    pi_59763919
    Waar: Proeverij de Open Keuken - Hilversum
    Wanneer: 27 juni
    Eten:
    Vooraf
    Carpaccio Italiano Nouvello
    Rundercarpaccio met rucola, pesto, olijven, pijnboompitjes, kappertjes en zongedroogde tomaatjes, overgoten met een balsamico dressing en vers geraspte Parmezaanse kaas
    Hoofdgerechtjes 'Proevertjes'
  • Gamba’s: 4 gamba’s gemarineerd en gebakken in knoflook (Warm)
  • Mini kaasfondue met dipgroente en croutons (Vegetarisch &Warm)
  • Sashimi van tonijn en zalm (koud)
  • Ossenhaaspuntjesspies van de gril met knoflook saus (warm)
    Nagerecht:
    Zwaan gevuld met vanille ijs in een meer van warme chocolade.
    Impressie:
    Leuk restaurant op een pleintje in het centrum van Hilversum (ernaast zitten nog 2 leuke restaurants: Zilt & Zo en De Jonghe Graef van Buuren). Groot terras er voor. Omdat het toch wel frisjes werd, is er binnen gegeten.
    Het proevertjesidee houdt in dat je een hoofdgerecht in een klein formaat gereserveerd krijgt en dat je dit eventueel deelt met een tafelgenoot. Je kan 3 of 4 of 5 gerechtjes nemen en deze dan in 1, 2 of 3x uitgeserveerd krijgen. Frites en salade apart bestellen.
    Alle gerechtjes smaakten heerlijk. heb erg genoten. Goed systeem als je te veel lekkere dingen op de kaart ziet en je niet kunt kiezen
    Wel een aantal minpuntjes met betrekking tot de bediening: tot 3x toe om een drankje moeten vragen (en dat gebeurde niet 1x...) en daarna 3x om de rekening vragen is echt niet ok.
    Kosten:
    ¤ 48,00
    Cijfer:
    Eten 8,5
    Bediening 4

    [ Bericht 2% gewijzigd door QTPi op 29-06-2008 00:06:25 ]
  • pi_59763930
    Waar? Yamas Food & Drinks - Almere
    Wanneer? 28 juni
    Wat at je?
  • Meteora Schotel gehakt, souflaki, mousaka, giros, friet, tzatziki en een pitabroodje.
    Impressie? Altijd lekkere smullen bij Kostas + co. Heerlijk gezeten op het terras.
    Kosten? de schotel was ¤ 11,50 en een drankje erbij.
    Cijfer? 7,5

    [ Bericht 66% gewijzigd door QTPi op 29-06-2008 00:03:22 ]
  •   maandag 30 juni 2008 @ 07:14:59 #140
    101884 PeRi
    Allons-y!
    pi_59786156
    De vraag is niet wat je hebt gegeten, maar waar. Soit, hou je bagger weg ofzo.
    Whatever I want.
      dinsdag 1 juli 2008 @ 23:18:07 #141
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_59830626
    quote:
    Op maandag 30 juni 2008 07:14 schreef PeRi het volgende:
    De vraag is niet wat je hebt gegeten, maar waar. Soit, hou je bagger weg ofzo.
    Precies en daarom topic opgeschoond
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_59855023
    Waar: Tapasrestaurant Proto in Alphen aan de Rijn
    Eten:
    Wij hadden 'menu completo' dat bestond uit eerst vers brood met gemarineerde olijven, tapenade van fetakaas en Spaanse pepers, olijventapenade, aioli en yoghurtdip, daarna koude tapas, daarna warme tapas en tenslotte een grand desert.

    De tapas waren superlekker, de koude tapas bestonden uit:
    Pastasalade met tonijn
    Aardappelsalade met serranoham en kappertjes
    Geitenkaas met gedroogde pruimen, speenvarkenfilet en frambozendressing
    Spies van mozzarelini, Romeinse tomaat en basilicumpesto
    Rucolasalade met zongedroogde tomaten, pijnboompitten, parmezaanse kaas en balsamicodressing

    De warme tapas:
    Gegratineerd flensje met spinazie en geitenkaas
    Patatas Bravas
    Quiche van aardappelen met parmezaanse kaas
    Gamba's met knoflookolie en chilipeper
    Gepocheerde zalm met peterselie-pesto
    Karbonade van speenvarken met een saus van dragon
    Gestoofd rundvlees met tomaten en rode wijnsaus
    Rundergehaktballetjes in Napolisaus

    Desert:
    Creme brulee
    Panacotta met chocolade/bosvruchtensaus
    Verse ananas met yoghurt, honing en walnoten
    Vanilleijs met caramelsaus
    Impressie:
    Beleefd en professioneel personeel en heerlijk eten
    Kosten:
    ¤ 35,00 p.p. inclusief drinken
    Cijfer:
    Eten 8
    Bediening 8
    pi_60542038
    Waar:
    De Heerlijkheid, Zeist

    Wanneer:
    24 juni 2008

    Wat at je:
    Voorgerecht: sashimi van tonijn en zalm, escargots uit de oven
    Hoofdgerecht: gevulde portobello
    Nagerecht: Benofee pie (niet gehad) en koffie.

    Impressie:
    Aardig restaurant die nog vrij nieuw is. Inrichting lijkt een beetje op die van een eetcafe, met houten muren, dak en vloer. Best gezellig met een kaarsje als het kutweer is buiten. Het eten was goed, maar de sashimi was te weinig voor wat je er voor betaald. De slakken lagen ook gewoon los in een pannetje, ipv de leuke slakkenhuisjes. Het brood wat je er bij kreeg was wel lekker en warm. De portobello (soort van vegataartje met spinazie, pijnboompitten, honing en geitenkaas) smaakte ietwat flauw, maar was voor de rest goed. De bediening daarentegen laat te wensen over (ongeinteresseerde tieners/vakantiekrachten die er duidelijk staan voor het geld), en ook kwamen bestellingen, zoals drankjes en mijn nagerecht niet goed aan in de keuken. De koffie smaakte prima, maar mijn dessert heeft nooit de tafel bereikt. Na navraag bleek de keuken van niks te weten, terwijl me na diverse keren navraag te hebben gedaan was verzekerd dat het was doorgegeven! Ik had echter geen tijd om erop te wachten, want ik had namelijk een afspraak ergens en we hebben er toch zeker zo'n 2 uur gezeten. Zolang het niet druk is in de tent is het best te doen, maar zodra het druk wordt loopt iedereen als een kip zonder kop in het rond. Jammer, want dit soort ongeorganiseerde taferelen kosten wel punten.

    Kosten:
    Iets van ¤ 70, 00 volgens mijn vriendin.

    Cijfer:
    Eten: 7,5
    Presentatie: 8
    Bediening: 4
    Prijs: 7,5
      dinsdag 12 augustus 2008 @ 21:07:57 #144
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_60773954
    Waar:
    Portofino
    Parade 39, Venlo

    Wanneer:
    zaterdag 9 augustus 2008

    Wat at je:
    Hoofdgerecht: Kalfsbiefstukjes met ham en kaas in saus, geserveerd met aardappeltjes, witlof en een gemengde salade
    Nagerecht: Coupe Amaretto; vanilleijs met amaretto, slagroom en nootjes

    Impressie:
    Bij aankomst konden we vrijwel direct plaats nemen, ook al hadden we niet gereserveerd. Al vlot kregen we de kaart en de vraag of alvast wat wilden drinken.
    De gevraagde drankjes werden al snel gebracht, waarna het hoofdgerecht besteld werd.
    Helaas zijn ze vergeten ons een mandje met stokbrood en kruidenboter te brengen, wat bij alle andere tafeltjes wel gebeurde.
    Na wat gezellig gebabbel met de tafelgenoten werden de hoofdgerechten opgediend. Wat we erg jammer vonden was dat ons tijdens het eten niet meer gevraagd werd of wat wat wilden drinken.
    Ondanks deze slordigheidjes van het personeel hebben we ontzettend lekker gegeten in het heel erg gezellig ingerichte Portofino.

    Kosten:
    27,50 p.p. , inclusief drankje

    Cijfer:
    Eten: 7,5
    Bediening: 6
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      dinsdag 12 augustus 2008 @ 21:08:14 #145
    112339 MPG
    Slaverplaatser / Koffiemanager
    pi_60773969
    Waar:
    Portofino
    Parade 39, Venlo

    Wanneer:
    zaterdag 9 augustus 2008

    Wat at je:
    Hoofdgerecht: Kalfsbiefstukjes met ham en kaas in saus, geserveerd met aardappeltjes, witlof en een gemengde salade
    Nagerecht: Coupe Amaretto; vanilleijs met amaretto, slagroom en nootjes

    Impressie:
    Afgelopen zaterdag ben ik uit eten geweest bij Italiaans restaurant Portofino in Venlo met mijn vriendin en twee vrienden. Een gezellig, sfeervol restaurant, gelegen in het uitgaansgebied in de oude binnenstad. De bediening kwam vrij vlot naar ons toe en we bestelden een drankje. Toen we onze keuze gemaakt hadden, kwam men vrij vlot onze bestelling opnemen. De hoofdgerechten werden geserveerd met een schaal gebakken aardappeltjes, een schaal witlof en voor ieder een gemengde salade. De kalfsbiefstukjes smaakten erg lekker, al vond ik de kaas ietwat overheersen. Tijdens de maaltijd werd ons niet gevraagd of we nog iets wilden drinken, minpunt voor de bediening. Ook kregen wij niet, zoals we achteraf bij andere gasten zagen, een mandje brood met kruidenboter geserveerd. Aan de drukte kan dit niet gelegen hebben, de helft van de tafels was immers nog vrij. Slordigheid van de bediening dus. Na het hoofdgerecht vroegen we de kaart voor een nagerecht. Al snel viel de keuze op de coupe Amaretto, een erg lekkere coupe van vanilleijs met amaretto. Al met al heb ik goed gegeten, al had de bediening wel wat beter zijn best mogen doen.

    Kosten:
    27,50 p.p. , inclusief drankje

    Cijfer:
    Eten: 7,5
    Bediening: 6
    KSC JUBILEUM topic
    "Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
    #TeamHumbug
    Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
    pi_60830078
    Waar:
    Wolsflaar
    Landgoed Wolfslaar Breda
    Wanneer:
    14 -8-2008
    Wat at je:
    Menu signature Maartren Camps:
    Sardientjes gemarineerd in olie met nieuwe aardappel en citroen en een crème van paprika en Spaanse peper.
    Tarbot op een bedje van kropsla-harten met een dressing van alikruiken, limoensap gehakt eiwit en peterselie.
    Gepocheerde kreeft met venkel, fenegriek een schuimig sausje.
    Gebakken Wagyu rund (uit de VS) met fijne groenten, cantharellen en polenta in een rode wijnsaus.
    Drie toetjes met frambozen: sorbet, hangop en yoghurt.
    Impressie:
    Eens wezen eten bij de dichtstbijzijnde zaak met een Michelinster. Idyllisch gelegen in het groen aan de rand van Breda. We komen vroeg en onaangekondigd over de oprijlaan aanwandelen en hebben bijna het hele restaurant voor ons zelf: boven en uit het zicht zorgt een gezelschap oudere heren erg attent voor het broodnodige geroezemoes. Later op de avond komen nog vier gasten binnen: Het is woensdag en het is vakantie, zullen we maar zeggen.

    De diverse menu's werden uitgereikt toegelicht en uiteindelijk kozen we voor het bovenstaande. De amuses vooraf waren heerlijk: met name een sorbet van trostomaat was bijzonder van smaak.
    De rest van gangen bleken ook niet tegen te vallen: de sardines waren heerlijk filmend in combinatie met de nieuwe aardappel en een glas Duitse riesling. De tarbot daarna was ook al een hoogvlieger die vergezeld ging van een heerlijke Griekse wijn uit Santorini.
    De kreeft vervolgens was prima, maar niet heel bijzonder. Het hoofdgerecht van Wagyu rund bleek daarentegen erg speciaal: een heerlijk mals doorregen stuk vlees dat echt bijzonder smaakte en zo zacht was dat het leek also het op je tong smolt. Dit keer vergezelt van een mooie Zuid-Afrikaan van pinotage aangevuld met merlot en cabernet -sauv. en -franc.
    De wijn was overigens afkomstig van een passend wijnarrangement en werd telkens helder en enthousiast en met veel kennis van zaken toelicht door de sommelier.
    Ook het nagerecht kende een heerlijk fris-zoete dessertwijn gemaakt van laat geoogste sauvignon blanc druiven die nog genoeg zuur in zich hadden om het geen zwaar-zoete bedoening te laten worden.

    De bediening was uitstekend: attent zonder zich op te dringen: zoals het hoort bij dit soort restaurants.

    Kosten
    ¤72,50 voor het menu en nog eens ¤45,- voor de wijn. Het had wat minder gekund.

    Cijfer:
    Eten: 9, Bediening: 9

    [ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 14-08-2008 19:17:38 ]
    anonieme razernist
    pi_60830166
    Waar:
    Chicken George
    Benitses, Corfu, Griekenland

    Wanneer:
    Tijdens mijn vakantie

    Wat at je:
    Cheeseburger + frietjes

    Impressie:
    'My name is George. Chicken George'

    Kosten:
    3.00e exclusief pils, 53.00e inclusief pils

    Cijfer:
    10!
    I feel kinda Locrian today
      donderdag 14 augustus 2008 @ 18:13:07 #148
    115121 Arizona
    The Grand Canyon State
    pi_60831084
    Waar:
    De Brasserie, Groningen

    Wanneer:
    Een doordeweekse avond tijdens de Keiweek

    Wat at je:
    Vooraf: stokbrood met kruidenboter en tapenade
    Hoofdgerecht: entrecote met brie

    Impressie:
    Gezien het lekkere weer en gezien de Keiweek was de Oude Markt stampvol. Daarom net buiten de Oude Markt een eettentje gezocht, en zo kwamen wij terecht bij De Brasserie. Het terras zat gezellig vol.
    Vooraf bestelden we stokbrood met kruidenboter en tapenade. Er waren 3 soorten lekker vers stokbrood. De kruidenboter was helaas kei- en keihard (vanwege de Keiweek? ) dus moeilijk smeerbaar. Wel lekker, evenals de tapenade.
    Op het hoofdgerecht moesten we behoorlijk lang wachten. De entrecote met brie werd geserveerd met heerlijke frietjes, een erg simpele salade (sla, rode ui, tomaat, augurk en dat was het wel zo'n beetje) en een schaal met bloemkool. De entrecote was medium gebakken, zoals we gevraagd hadden. Hij smaakte goed, maar echt bijzonder was het niet.
    De bediening was in orde.
    Zeer irritant (maar wat De Brasserie daar aan kan doen weet ik niet) waren de straatmuzikanten, die gewoon letterlijk hun geldbakje boven mijn bord hielden en vroegen of ik wat voor de muziek wou geven .

    Kosten:
    22 euro pp (inclusief 2 glazen fris p.p.)

    Cijfer:
    Een 7, voor zowel eten als bediening. Niet slecht, niet bijzonder goed, wel acceptabel.
    I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
    I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
    For you and I
      vrijdag 22 augustus 2008 @ 08:44:05 #149
    93505 SaskiaR
    The sword of ice and fire
    pi_61030586
    Waar:
    Tapas enzo, Oude Rijn 1, Leiden

    Wanneer:
    Donderdag 21 augustus

    Wat at je:
    Vooraf: stokbrood met tapenade - een echt stokbroodje, je moest het zelf snijden
    Hoofdgerechtjes: dadels gevuld met roomkaas: heerlijk
    Gevulde paprika met jonge kaas: dit was helaas alleen een schaaltje kaas met af en toe een paprikavelletje... niet wat ik ervan verwachtte
    Ovenaardappels met rozemarijn en knoflook: mmmm
    Geroosterd brood met manchegokaas en zongedroogde tomaat: de manchego had wat sterker mogen smaken, verder prima
    Knoflookpaddestoelen: niet mijn favoriete gerecht helaas.

    Toe: Chocoladeverrassing, bestaande uit een superheerlijk chocoladecakeje met goede pure chocola, chocoladeijs, slagroom en wat fruit.

    Impressie:
    Gelukkig was er nog net een tafeltje vrij toe we aankwamen, want de rest was gereserveerd. Blijkbaar een erg populaire tent. Maar gelukkig kwamen niet alle reserveerders tegelijk opdagen, dus het werd nooit erg druk.
    De bediening was in orde; gewoon attent, en het eten kwam redelijk snel.

    Kosten:
    23,50 euro pp (inclusief 2 drankjes p.p.)

    Cijfer:
    Een 8.
    Carpe diem, quam minimum credula postero.
    pi_61106177
    Waar?
    Eetcafé Rekko, Maastricht

    Wanneer?
    Vrijdag 22 augustus 2008

    Wat at je?
    Als voorgerecht stokbrood met kruidenboter, als hoofdgerecht ik een schnitzel mat champignonsaus en mn vriend varkenssaté en als nagerecht ik een kop thee en mn vriend een kop koffie.

    Impressie?
    Rekko is een erg gezellig eetcafé en het restaurant was goed gevuld. Als voorafje hadden we 2 mandjes met stokbrood met kruidenboter besteld, maar 1 mandje was wel zoveel, dat we achteraf gezien beter 1 mandje hadden kunnen bestellen ipv 2. We zijn gewend dat je een stuk of 5 stukjes stokbrood krijg, maar nu kregen we zowat een heel stokbrood. Als hoofdgerecht had ik een erg grote schnitzel met champignonssaus, en er zaten ook genoeg echte champignons in. Mn vriend had saté, dat geserveerd werd met atjar en kroepoek, en hij vond dat echt superlekker. De bediening was erg snel, we hebben niet lang hoeven te wachten op het eten.

    Kosten?
    40 euro voor 2 personen

    Cijfer?
    9

    [ Bericht 66% gewijzigd door _Hestia_ op 25-08-2008 12:45:01 ]
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')