abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 7 april 2008 @ 15:03:42 #51
207042 MzFox
let's go underground...
pi_57889681
Waar? Merlijn in Veldhoven
Wanneer? zaterdag 5 april
Wat at je? Als voorgerecht soep van pommodori tomaten met bosui en knoflook-kruidencroutons (E 4,75) Als hoofdgerecht varkenshaasmedaillons met saus van bospaddenstoelen (E 16,75) en als toetje mangobavarois met ciroensorbetijs en vruchtencoulis (E 5.50)
Impressie? Het restaurant vond ik er gezellig uit zien. Niet al te groot maar je hebt wel genoeg ruimte. Gewoon lekker knus.
De soep vond ik een beetje aan de waterige kant, had wel iets dikker mogen zijn. Maar het was wel goed te doen. De varkenshaas was erg goed, lekker mals. De groentegarnituur vond ik wel een beetje karig, paar peultjes en kleine stukjes broccoli ik wil wel wat meer, groente is toch zo gezond? Ook had er wel ietsje meer saus bij gemogen, ik hou wel van lekker soppen De zelfgemaakte gekruide frites die je erbij kreeg waren wel erg lekker.
Het toetje zag er mooi uit en was ook erg lekker.
Het personeel was érg vriendelijk en vlot, we werden snel geholpen en de verschillende gangen werden mooi op tijd geserveerd, prima.
Na het eten hebben we hier ook nog een feest gehouden omdat de ouders van mijn vriend 25 jaar getrouwd waren. Hier werden nog verschilende hapjes geserveerd, oa héérlijke carpaccio gegrilde gamba's met een érg lekker sausje (geen idee welke dat was helaas...) en stokbroodjes met sla en verschillende soorten vis. Ook dit was érg goed verzorgd en de hapjes waren heerlijk!
Kosten? De totaalkosten weet ik niet, maar wat ik heb gegeten kostte dus E 27,- exclusief de drankjes.
Cijfer? Het diner een 7,5 en de hapjes op het feest een 9

Leuk restaurant, lekker eten en een dikke plus voor de bediening!
  maandag 7 april 2008 @ 20:42:58 #52
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_57896546
Waar? El Popo in Deventer
Wanneer? zondag 6 april
Wat at je? Als voorgerecht Jamón Serrano, hoofdgerecht Argentijnse Rib-eye met friet en salade en als nagerecht kaneelijs met slagroom en deegstengels met caramel en chocoladesaus. Mijn man had als voorgerecht buffalo wings en als hoofdgerecht Argentijnse Rib-eye met pepers.
Impressie? Het restaurant is erg gezellig, leuke muziek en goede bediening. Eén van onze favoriete restaurants in Deventer. Het brood bij mijn Jamón Serrano was een beetje te zout maar had er gelukkig een groot glas drinken bij De buffalo wings zijn altijd een aanrader, lekker met chilisaus. De rib-eye's horen "natuurlijk iets vet" te zijn maar waren dit keer wel een beetje te vet. Salade en friet waren prima. De toetjes zijn altijd heerlijk hier. Dit toetje met deegstengels is wel 1 van de favorieten
Kosten? De totale kosten waren bijna ¤ 40 maar dan moet ik er wel bij zeggen dat we het 2e hoofdgerecht gratis hadden (1 keer in het jaar kun je altijd bij El Popo een kaart kopen met ca. 30 kaartjes voor 2e hoofdgerecht gratis)
Cijfer? 8 Altijd goede bediening en ruime keuze uit gerechten, ook heerlijk om hier in de zomer op het terras te zitten met een cocktail
pi_57906759
quote:
Op maandag 7 april 2008 20:42 schreef dutchdevil het volgende:
Waar? El Popo in Deventer
Daar kun je idd erg goed eten ja El Popo is ook mijn favoriete restaurant hier in de stad Ik vind vooral de fajitas ook erg lekker En de sfeer en de bediening zijn altijd goed daar idd
pi_57907270
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 23:32 schreef Liejannuh het volgende:
Ah, zal hier morgen even wat verslagjes posten. Heb nogal wat restaurants gezien afgelopen week.
Beter laat dan nooit!

Waar? The Fox in Voorburg www.thefox.nl
Wanneer? Maandag 10 maart
Wat at je?
Voor: Gefrituurd geitenkaasje op luxe sla, aangemaakt met honingdressing en gebruineerde nootjes
Hoofd: Gegrilde tonijnfilet op roerbakgroenten, vergezeld van gembersoja saus
Na: Lauwwarme appelstrudel met vanilleroomijs en slagroom
Impressie? Slecht! het geitenkaasje was echt gefrituurd. Net als veel andere voorgerechten. Had het idee dat alle voorgerechten gefrituurd werden eigenlijk en dat gaat absoluut ten koste van de smaak. De kreeftensoep van een aantal collega's smaakte naar koffiemelk. De tonijn zelf was ok, maar de groenten vielen tegen. Heb hele slechte verhalen gehoord over het vegetarische gerecht: de quiche. De groentes die erbij geserveerd werden waren ook niet lekker. De apfelstrudel kwam rechtstreeks uit de vriezer volgens mij.
Overigens kreeg ik achteraf van veel mensen te horen dat het eten altijd slecht is in de Fox.
Kosten? 25,75 voor een 3 gangen keuze menu. We waren met een groep en hadden dus een beperkte kaart.
Cijfer? Een 4. Omdat de tonijn wel smaakte. Niet doen dus.
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 8 april 2008 @ 16:00:01 #55
95752 crew  Chell
Kluns
pi_57912349
Waar? Limoen in Utrecht
Wanneer? Zondag 6 april 2008
Wat at je?
Voor: trio van zalm met balsamicodressing
Hoofd: hertenbiefstuk met cranberrysaus

Impressie? Matig. De verschillende soorten zalm waren lekker, zij het wat koud, maar de balsamicodressing was amper terug te vinden en er werd geen stokbrood of toast bij geserveerd. Het voorgerecht van mijn vriend (paddenstoelen met knoflookroomsaus) werd ook zonder toast of brood geserveerd en was erg simpel.

Tussen het voor- en hoofdgerecht zat énorm lang en dat terwijl de zaak vrijwel leeg was. Uiteindelijk bleek mijn biefstuk aangebrand te zijn. We kregen ter compensatie wel een drankje van het huis.
De biefstuk die ik uiteindelijk kreeg was redelijk lekker, maar nog steeds een beetje aan de doorbakken kant. Mijn vriend had twee spiezen die echt heel saai waren. Het vlees was niet gekruid of wat en de champignonsaus was niet lekker. Groenten werden er nauwelijks bij geserveerd en er werd ook geen salade bij geserveerd. Wel een bakje met gebakken aardappeltjes en een chillisaus ( )

Een toetje hebben we maar niet meer genomen.

Kosten? 53,50 voor 2 personen
Cijfer? Een 5,5. Het was niet heel slecht, maar had een heel hoog 'nét niet' gehalte.
pi_57913718
Waar? Restaurant 't Huys van Bunne te Bunne (niemandsland in Drenthe).
Wanneer? een donderdag in maart met collega's

Wat at je?
Groepsmenu "Winde"
- Ham met Meloen
- Mosterdsoep
- Entrecôte met peer en rode wijnsaus
- Koffieparfait

Hierbij een rode wijn, geen idee uit welke streek of welk land.

Impressie?
Het voorgerecht van ham met meloen was erg saai. De meloen was niet zo rijp en de ham niet bijzonder smakelijk. Er leek een aardbeiensaus uit een flesje overheen te zijn gedaan ter versiering/smaak. Ook lagen er 3 gehalveerde druiven op het bord. Tsja.
cijfer: 5

De mostersoep was erg gewoontjes. Heel erg gewoontjes. Geen spekjes of extraatjes.
cijfer: 5

Het hoofdgerecht bestond uit een lekker groot stuk vlees, medium gebakken en op sommige stukken nog erg rauw en dat was taai (en koud!). Aangezien ik eigenlijk geen rauw vlees wilde eten heb ik die stukken laten liggen. De rest was wel erg smakelijk en ook de portsaus smaakte prima.
cijfer: 6

Bijgerechten waren een allegaartje van groente (rode ui, radijs, sla, tomaat, ei en een kwakje saus) en gebakken aardappeltjes die meer gekookt smaakten.
cijfer: 5,5

Nagerecht bestond uit een soort Viennetta ijsplak in koffiesmaak. Duidelijk niet zelf gemaakt. Hierbij een toefje slagroom en dat was het.
cijfer: 4,5

Ambiance: restaurant annex dorpszaal met vreselijk lelijke en kille atmosfeer in het groepsgedeelte
cijfer: 4

Bediening: vriendelijk, maar vergat tot 2x toe iemand eten te geven.
cijfer: 6

Cijfer? Totaalcijfer: 5
Prijs: menu kostte 27,50 per persoon excl. drinken
Conclusie: Niets wat ik zelf niet beter kon.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57913737
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 16:00 schreef Yoni het volgende:
Waar? Limoen in Utrecht
Wanneer? Zondag 6 april 2008
Hier liepen we zondag langs en leek ons ook wel wat Gelukkig niet gedaan dus.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57914114
Waar? Tapasrestaurant Abrikoos te Utrecht
Wanneer? zondag 30 maart

Wat at je?
Gezelschapsmenu vanaf 6 personen, 27.50 p.p

Hierbij een rode wijn in literkaraf, ook geen idee uit welke streek of welk land.

Impressie?
We kregen eerst mandjes met warm brood en kruidenboter en tapenade, prima, niets mis mee.
cijfer: 7

Daarna mochten we van een koud buffet zoveel tapas eten als we wilden. Dit buffet is een uitgebreide variatie van de Mediterrane keuken. Er was een grote variatie aan gerechtjes waarbij ik de courgettesalade en de hummus erg lekker vond.
cijfer: 7,5

Het hoofdgerecht bestond uit diverse warme tapas waarbij ook weer brood werd geserveerd. Er waren 8 verschillende gerechtjes en met name de kipvleugeltjes in een soort zoete sojasaus waren verrassend lekker. Ook de geitenkaas uit de oven met noten en honing was verrukkelijk. De garnalen smaakten dan weer nergens naar, maar er was keuze genoeg.
cijfer: 7,5

Nagerecht bestond uit een bord met verschillende nagerechtjes waaronder ijs, brownie en fruitsalade. Niets mis mee.
cijfer: 7,5

Ambiance: lokatie aan Utrechtse gracht in een werfkelder, gezellig aangekleed met achterin het restaurant 3 mooie ruime zitplaatsen voor grotere groepen. Prachtig damestoilet incl. tandenborsteltjes voor 50 cent
cijfer: 8

Bediening: erg gastvrij en deden goed hun best, soms moesten we wat langer wachten, maar het was er ook druk dus begrijpelijk.
cijfer: 8

Cijfer? Totaalcijfer: 7,5
Prijs: menu kostte 27,50 per persoon excl. drinken
Conclusie: Leuk tapasrestaurant al kregen we niet echt veel 'traditionele tapas', dat maakte de hapjes niet minder lekker. Er worden ook Salsa-lessen gegeven!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57914425
Waar? American Steakhouse Broadway te Utrecht
Wanneer? zondag 6 april

Wat at je?
De babyspareribs en cappuccino toe.

Hierbij een cola.

Impressie?
We kregen eerst een mandje met warm bruinstokbrood en kruidenboter en knoflooksaus. Ik vind knoflooksaus bij brood wel een beetje vreemd....cijfer: 7

Ik kreeg 2 grote stukken babyspareribs die gedrenkt leken in zoete saus. Het vlees was waanzinnig mals en heerlijk van smaak. Mijn tafelgenoot had de spicey ribs en ook die waren precies goed, lekker spicey, maar niet overdreven.
cijfer: 9,5

Als bijgerecht was er patat, niet echt lekker klaargemaakt, beetje slapjes en ongeveer 1 eetlepel rode kool uit een potje, 1 blaadje sla en 1 stukje komkommer. Mijn tafelgenoot had hierbij nog een klein partje tomaat. Mijn blaadje sla was iets groter. De mayonaise die we aangeboden kregen bleek 0,75 cent te kosten.
cijfer: 4,5

De cappuccino was eigenlijk gewoon koffie met een wit laagje 'iets'. Melkschuim was niet goed geklopt. Smaak was verder wel oké.
cijfer: 5

Ambiance: lokatie aan Utrechtse gracht in een werfkelder, vreselijk kaal en ongezellig! Het verfwerk leek van járen geleden en was nou niet erg mooi. Stenen vloeren, houten stoeltjes, 1 kaars op het tafeltje. Toilet niet schoon. Hmm. En ik had het koud!
cijfer: 5

Bediening: leuke vlotte meiden die snel werkten en hun best deden, strakke t-shirts over te dikke buiken blijft eigenlijk nog steeds geen gezicht, maar misschien was ze zwanger...
cijfer: 7,5

Cijfer? Totaalcijfer: 6,5
Prijs: we waren 20 euro pp kwijt incl drinken (2 cola)
Conclusie: Erg ongezellig steakhouse met een beperkte kaart, maar met grandioos lekkere spareribs! Een must voor vleeseters, anderen zouden er eigenlijk een salade oid bij moeten bestellen. Voor een 'gezellige avond' domweg mijden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Isabeau op 08-04-2008 17:46:10 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 8 april 2008 @ 17:39:54 #60
95752 crew  Chell
Kluns
pi_57914459
Waar? Lokanta in Den Haag
Wanneer? Zondag 31 maart 2008
Wat at je?
Karisik Izgara, een mixed grill met ossenhaaspuntjes, köfte, tandoori kip en lamshaas, geserveerd met gegrilde groenten, pilaf, tzaziki, knoflooksaus, turks brood en een salade.

Impressie? Super! Lokanta is een mediterraans restaurant en is ook zo ingericht. Ik krijg altijd direct een zomers gevoel als ik daar eet.

Eén van de mensen in ons gezelschap heeft een hele ernstige allergie voor sesam en moet dus altijd even checken of er nergens sesam in gebruikt wordt. Veel restaurants doen daar erg laconiek of zelfs geirriteerd over, maar onze serveerster heeft echt tot in de puntjes gecontroleerd of er nergens sesam in zat. De betreffende jongen kreeg ook in plaats van Turks Brood (waar wel sesam op zit) een aantal tortilla's.

Het eten was heerlijk, vooral de tandoori kip was echt super. De pilaf was wat smakeloos en de köfte wat aan de droge kant (maar dat vind ik het altijd), maar verder was het superlekker. Het had misschien iets meer vlees mogen zijn, want de heren in het gezelschap hadden het ook wel in hun eentje op gekund. Moet er wel bij zetten dat we niet zoveel van het brood en de salade hebben gegeten, dus dat had wellicht het 'tekort' aan vlees wel op kunnen heffen

Mijn vriendje en ik dronken bij het eten verse muntthee die echt héél lekker was. Geen glas heet water waar even gauw een lading munt in was gepropt, maar een theepotje met thee die gewoon al lekker een tijd had staan trekken.

Kosten? het eten was p.p. 12,90, de totaalprijs incl. drankjes weet ik niet meer.
Cijfer? Een 9. Vooral ook gewoon door de superservice omtrent de allergie.
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 8 april 2008 @ 17:40:43 #61
95752 crew  Chell
Kluns
pi_57914468
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:03 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hier liepen we zondag langs en leek ons ook wel wat Gelukkig niet gedaan dus.
Je hebt er inderdaad héél weinig aan gemist..... wel jammer, want het heeft wel potentie.
pi_57914508
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:40 schreef Yoni het volgende:

Je hebt er inderdaad héél weinig aan gemist..... wel jammer, want het heeft wel potentie.
Op zich had ik het echt geweldig gevonden als we er toch waren gaan eten en dan allebei hier een review plaatsen van 6 april
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 8 april 2008 @ 17:46:37 #63
8136 Blues
The only way is up!
pi_57914561
Ja, is een leuke tent Isa, in Utreg
pi_57914608
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:46 schreef Bluezz het volgende:
Ja, is een leuke tent Isa, in Utreg
Welke? Dat tapasrestaurant of broadway?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57915094
Waar? Indiase specialiteiten restaurant Kohinoor of India te Arnhem
Wanneer? zaterdag 29 maart met 15+ man

Wat at je?
Dal Soep
Thali Royal

Hierbij Lassi (niet de hond, maar een erg lekker vruchtendrankje)

Impressie?

De soep smaakte eigenlijk nergens naar, nou ja, naar koriander wat er als garnering opzat. Het moest een linzensoep voorstellen. Alles was heel fijn gepureerd en smaakloos.
cijfer: 4

Het hoofdgerecht was een soort rijsttafel van kleine gerechtjes. Onder andere een bakje ijsbergsla, een bakje met lamsvlees, een bakje kip in zoete rode saus, een bakje komkommer in geweldig lekkere saus en een bakje rijst. Het smaakte prima en was meer dan genoeg.
cijfer: 7,5

Ik had nog een Peswari Nan als bijgerecht besteld, Nan met vruchten, noten en honing. Het werd geserveerd toen ik mijn eten al bijna op had en het brood was heerlijk warm met zalige honing. Geen noot of vrucht gezien Moeilijk cijfer geven...aangezien het brood niet voldeed aan wat er op het menu stond, maar wèl heel erg lekker was. Dan maar mijn uitgangscijfer geven.
cijfer: 7

Ambiance: we zaten met een grote groep mensen in een zaaltje op een bovenverdieping. Niet echt een mooi zaaltje of iets dergelijks en veel te krap. Ik mocht geregeld opstaan zodat mensen er langs konden. De opstelling van de tafels was ook reuze onhandig; met maar 1 'ingang'. De tafels en stoeltjes waren behoorlijk krakkemikkig.
cijfer: 6

Bediening: meestal 1 erg vriendelijke en gastvrije ober die oprecht zijn best deed. Helaas kwam alles veel te traag (we hebben er erg lang moeten wachten op ons eten), hij kon mij en mijn buurvrouw niet vertellen wat voor gerechtjes we aan het eten waren, mijn Nan was vergeten en werd erg laat geserveerd en sommige mensen wachten nu nog op hun salade.
cijfer: 6 (omdat de ober wel leuk was )

Cijfer? Totaalcijfer: 6
Prijs: zo'n 30 euro pp incl drinken
Conclusie: Middelmatig restaurant dat zichzelf aanprijst op de website als "The Famous Kohinoor of India", de prachtige foto aldaar is trouwens een bezoekje waard Opmerkelijk veel niet-vegetarische gerechten voor een Indiaas restaurant. Sommige mensen kregen iets totaal onverwachts en sommige mensen kregen niet alles wat ze hadden besteld. De Lassi was overigens echt erg lekker! Verder geen aanrader.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 8 april 2008 @ 18:27:04 #66
8136 Blues
The only way is up!
pi_57915279
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:49 schreef Isabeau het volgende:


Welke? Dat tapasrestaurant of broadway?
Tapasj
pi_57915388
Ja, dat was verrassend leuk, gezellig en lekker Nou, ik ben weer helemaal bij met reviews geloof ik
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57915724
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:03 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hier liepen we zondag langs en leek ons ook wel wat Gelukkig niet gedaan dus.
Toevallig ook van de week zitten denken of Limoen wat zou zijn. Goed dat we het niet geprobeerd hebben, ik geef ze nog even om te oefenen.
Vanavond lekker culinair eten bij O' Leary's . Als er iets anders te vertellen is dan dat ze 3 gerechten van de kaart niet hebben (vaste prik), komt het in dit topic.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 8 april 2008 @ 19:07:31 #69
95752 crew  Chell
Kluns
pi_57915952
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:43 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Op zich had ik het echt geweldig gevonden als we er toch waren gaan eten en dan allebei hier een review plaatsen van 6 april
Jaaa, dat was wel heel leuk geweest Was ook wel benieuwd geweest of jullie dan hetzelfde zouden hebben ervaren. Maar vrees van wel, ons "buurtafeltje" was ook al niet zo happy.
pi_57917078
Oeh ja, de koude tapas bij Abrikoos zijn erg lekker. Nadeel is dat mijn ogen groter zijn dan mijn buik en er daarna nog maar weinig plek over bleef voor de warme tapas.
Bij MiMadre op het Oudkerkhof kun je ook heerlijk tapas eten, alleen de bediening is niet zo georganiseerd. Als ik er weer eens heen ga, zal ik een review schrijven.
Broadway is inderdaad heel lekker vlees, maar wat is het er ongezellig en de akoestiek van alle tafels naast je komt zo hard binnen dat je je eigen tafelgenoten niet verstaat. Ik ga er nooit meer heen, ondanks lekker eten.
pi_57918357
Tegenslagje in huis, moesten wachten op reparatiemeneren.
Daarom geen O'Leary's, maar afhaal-Broadway, mede dankzij dit topic. Helaas zijn de afhaal spareribs wel lekker, maar niet briljant..
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zaterdag 12 april 2008 @ 17:42:49 #72
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58006353
nog niet gegeten, wel veel van gehoord en ook een recentie van het onlinemagazine mybutler.

leest en watertand!

Bouchon du Centre: 9


Zoveel moeite je moet doen om in Frankrijk een benedenmaats maaltje te scoren, zoveel moeite kost het om in Nederland bovenmaats te smikkelen. Overdreven? Houd dan op met zoeken en schuif maar eens aan bij Hanne-ke die in haar eentje (!) 'Bouchon du Centre' uitbaat aan de Falckstraat in Amsterdam. Vlak achter het Rembrandtsplein, hemelsbreed maar enkele honderden meters verwijderd van de clubs en koffieshops, vinden we Bou-chon du centre.

Hanneke, op het eerste oog vrij fragiel, blijkt bij het handen schudden een soort Hulk in een vriendelijk jasje. Haar meer dan stevige hand verraadt vele jaren hard werk in keuken terwijl haar vlotte ontvangst en makkelijke babbel laten zien dat ze nog lang geen genoeg heeft van het vak. Daarbij moet vermeld dat Hanneke haar restaurant runt volgens haar eigen regels: vier dagen per week geopend voor lunch (12-15) en diner (17-20). Ze wilde eindelijk zelf eens bepalen hoe laat ze naar bed mag. Begrijpelijk als je bedtijd jaren lang is bepaald door de gasten die het langst blijven plakken. Dus begint het diner vroeg en gaat de tent om 20.00 uur dicht. Laatste ronde en klaar. Geef haar eens ongelijk.

We beginnen, très Français, met een pastis (¤ 3,-) De kaart is natuurlijk beperkt: twee voorgerechtjes, twee hoofdgerechten, wat kazen en enkele desserts. Qua wijn is er rood, wit en rosé. We beginnen met een 'parfait foie de volaille', een kippenlever parfait (¤ 9,-). Is parfait niet ook het Franse woord voor 'perfect'? Dat is het. De parfait is een stevige mousse die het midden houdt tussen paté en mousse. Vaak is zoiets een te leverachtige kleffe bek maar dit is rijk van smaak met een duidelijke leverbasis die niet overheerst. Zoals het hoort en fantastisch gecombineerd met een frisse sla en heerlijk knapperig stokbrood. Als je tijdens het eten alle etiquette ver-geet en als een echte Hollander 'broodjes paté' gaat zitten smeren, weet je dat het goed is. Eigenlijk schenkt Hanneke 1 rode wijn maar omdat deze te krachtig is voor bij de parfait, krijgen we een lichtere versie. Niets teveel gezegd: topcombinatie!

De zaak is inmiddels vol: 18 couverts. Hanneke bereidt het eten, verzorgt de drankjes en houdt hier en daar zelfs nog tijd over om gezellig te kletsen. Zien we daar trouwens niet onze minister van binnenlandse zaken die onge-geneerd zit te smikkelen? Dan het hoofdgerecht. Wanneer heeft u voor het laatst gekonfijte varkensschouder gegeten, geserveerd met bruine en witte bonen en wat gehakte dragon erover? Wij kennen nauwelijks restaurants waar dergelijk eerlijk Frans boerenvoedsel wordt geserveerd. Of het lekker is? Superzacht vlees, vol van smaak doordat het 48 uur lang op een zacht vuurtje is gegaard. Daarbij een fles fantastische, krachtige, ongefilterde (!) rode wijn (¤ 19,-!). De borden gaan smetteloos terug naar de keuken. Elke druppel smaakrijk vocht verdwijnt in het brood waarmee we de borden minu-tieus schoon poetsen.

Dan delen we één st marcellin, een klein romig kaasje. Er moet immers ruimte blijven voor het dessert: marquise van chocola. We hebben het hier wel eens gehad over chocoladebommen, rijk van smaak, met een hogere soortelijke dichtheid dan baksteen en eenzelfde effect op je maag. Dit is de überbom, een waterstofbom van chocola die uit bijna niets anders kan be-staan dan cacao en boter. "Een bek vol chocola", zo formuleert Hanneke de zaligheid exact. Bij de marquise komt een passend glaasje Pedro Ximinez, donkerbruine zoete sherry. Dan is het koffie met armagnac (¤ 4,-). De schade was met ¤ 120,- omgekeerd evenredig met de kwaliteit. Precies zoals we gewend zijn in la douce France. En ga nou niet allemaal tegelijk reserveren maar wacht nog een paar weekjes. Na de 9,5 van Johannes, afgelopen februari, kreeg Bouchon de Centre zo'n enorme piek. Gun haar wat tijd om bij te komen, dan gaan wij komende week snel nog een keertje. HOERA voor Hanneke!!

Bouchon du Centre: Falckstraat 3, Amsterdam, tel 020-3301128
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 12 april 2008 @ 22:05:28 #73
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_58011445
Waar? http://www.wegrestaurantindeklaver.nl/
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Kippensoep maar de mosterdsoep van mijn man was heerlijk. Mixed grill maar ze staan bekent om hun snitzels, met warme groentes (sperzieboontjes en bloemkool welke allebei zeer lekker klaar gemaakt waren) en een koude salade en koude stoofpeertjes. Hierbij lekker gebakken aardappeltjes, aardappelkroketjes en patat. Daarna een sorbet met vruchten.

Impressie? Het lijkt op een truckerscafe want dat is precies wat het is. Heerlijk normaal hollands eten en tig keer lekkerder dan v.d. Valk (al kan dat al snel)

Kosten? 101 E voor 4 personen, ieder 2 drankjes

Cijfer? Interieur: 5
Eten: 8.5

[ Bericht 1% gewijzigd door uniekhoorn op 12-04-2008 23:51:39 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_58011720
Waar? http://www.leconnaisseur.nl/ Locatie Utrecht
Wanneer? Gister
Wat at je?
Tomaten-crèmesoep, best lekker
3 minitortillas gevuld met reepjes kipfilet, groente en
gekruid gehakt....vond ik wel te eten maar niet super
Dessert:
Australian Crispy Macadamia en Vanilla Icecream
met caramelsaus, slagroom en stroopwafelkruimels

Impressie?

Prima voor wat het is...budgetrestaurant met oke eten voor een goeie prijs

Kosten? 44 euro voor 2 personen, inc drinken

Cijfer?
Interieur: 6
Eten: 7
Dessert: 9

  zaterdag 12 april 2008 @ 22:40:43 #75
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_58012170
Waar? La cazuela, Rotterdam (Proveniersstraat)

Wanneer? Zonet.

Wat at je? Brood met alioli, gegratineerde reuzemosselen, geitenkaas met appel, honing en walnoten, in sherry gemarineerde champignons met chorizo. Sangria. En een grand dessert met o.a. chocolademousse en gekonfijte pruim.

Impressie? Prima eten, hele attente bediening. Ging wel een tikkie snel allemaal.

Kosten? Inclusief fooi ¤ 70,- voor twee personen. Goede prijs-kwaliteit-verhouding.

Cijfer? 7,5
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')