abonnement Unibet Coolblue
pi_68872978
Bij Lambermons.
Cijfer een 9.



Ons verslag mét foto's.
  zondag 10 mei 2009 @ 15:45:11 #277
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_68873467
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 10 mei 2009 @ 21:45:05 #278
168739 Red_85
'echt wel'
pi_68885549
http://www.limonadefabriek.nl

Gisteravond.
Sfeervol, mooie, netjes, schoon.

EN LEKKER!

Tot in de details. Een combinatie van gewaagd en toch heel normaal. Het ene gerecht is een ware sensatie van smaakverschillen die toch bij elkaar passen en het volgende is simpel en toch bijzonder. De afwisseling maakt het bijzonder aangenaam. Bediening was ook niets op aan te merken.
In mijn ogen een toprestaurant op een hele mooie locatie.

Een hele dikke 9
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Moderator / Redactie Sport zondag 17 mei 2009 @ 21:01:23 #279
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_69130606
In IJmuiden zit een nieuw grieks restaurant. Een bekend restaurant op plein 1945 is Rhodos. Daar heb ik wel eens gegeten, maar daar was het niet je van het.
Sinds kort zit er op de kennermerlaan het restaurant Kreta.

Het is zondag we hadden om 18.00 gereserveerd. Dat bleek nodig te zijn want het zat gewoon vol. En allerlei tafels werden vervangen met andere gasten, na navraag bleek dat ze in het weekend twee tot soms wel drie hele sits hebben. Door de week vaak 1.
Kortom de belangstelling is erg groot.

Ik heb er gegeten met mijn broertje en mijn moeder. We hadden allerlei verschillende dingen van de kaart.

VOorgerechten die we gegeten hebben.

- Tonnos Salata (tonijnsalade)
- Keftedes(gehaktballetjes in tomatensaus)
- Midia Saganaki(Mosselen uit de oven in tomatensaus en feta)

Ze voorgerechten waren veels te groot voor een voorgerecht, maar te klein voor een volledige maaltijd. Wel erg lekker . Ik had zelf de mosselen, de mosselen waren goed, erg veel, maar wel lekker.
De gehaktballetjes waren ballen . Waren goede luchtige ballen, goed gekruid. TOnijnsalade was ook goed.

Hoofdgerechten
- Mixed Grill(ossenhaas, varkenshaas, lamshaas, giros, patat)
- specialiteit van de kok(mixed grill maar ook zaziki erbij )
- Onassisschotel( spies van zalmfilet, kabeljauw, scampies, ossenhaas, giros, rijst, gebakken aardappeltjes, zaziki en boerensalade).

Het was veels te veel, maar wel erg lekker . Vlees was erg mals, goed klaargemaakt. Het enige minpunt waren de scampies die iets te taai waren. Verder heerlijk gegeten. En ze hebben nog geen website.

Toetje hebben we laten zitten, we zaten erg vol. Daarbij hebben we een grieks biertje gedronken mythos.

Kosten voor het eten + drinken(4 bier + 2 wijn): 90 euro
Cijfer: 8,5.

Voor herhaling vatbaar. Deze is stukken beter dan op plein 1945, dus ga naar de Kennermerlaan ipv plein 1945.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_69278579
Bij Terra Cotta te Bloemendaal.
quote:
Voor de komende twee weken staan er weer een aantal feestdagen voor de deur.
Verwen uzelf, uw vrienden of familie want speciaal voor deze dagen hebben wij van 21 mei t/m 1juni voor u een hemels 3 gangen Kreeftenmenu samengesteld voor maar ¤ 34,50

FRISSE KROPSLA MET GROENE KRUIDEN, AVOCADO,HALVE KREEFT
EN EEN ZEEWIERMAYONAISE




GEKOOKTE HELE KREEFT MET HOLLANDSE ASPERGES, NIEUWE LANGERDIJKER MUIZEN EN EEN SAUS VAN LIMOEN EN BIESLOOK



golfers nagerecht :



mijn nagerecht :



Bij elkaar mét een fles wijn en een dessertwijn erbij 112 ¤ kwijt.
Terra Cotta zijn we al vaak geweest, gewoon altijd prima en lekker relaxte, vriendelijke bediening.
Een dikke 8,5
  vrijdag 22 mei 2009 @ 00:46:45 #281
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_69279433
quote:
Op zondag 10 mei 2009 15:33 schreef Bluezz het volgende:
Bij Lambermons.
Cijfer een 9.

[ afbeelding ]

Ons verslag mét foto's.
Ik vind de gerechten er wat karig uit zien. Dingen die niet verbonden zijn met elkaar maar kleine losse hapjes op een bord. Die ongetwijfeld bij elkaar horen maar wel apart van elkaar liggen.. Die 'sorbet' die je beschrijft is ook gewoon een theelepel met ijs.. zelfs voor een amuse een beetje raar...
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  Moderator maandag 25 mei 2009 @ 13:57:12 #282
9859 crew  Karina
Woman
pi_69381141
Waar
Restaurant Blauw in Amsterdam
Wanneer
Afgelopen zaterdag.
Wat at je
We waren met twee personen en we hebben twee rijsttafels genomen:
Een rijsstafel met vlees, vis en groenten:
Ikan blauw, ikan blado, daging pedas, daging koenjit, babi ketjap, saté ayam, saté kambing, sajoer lodeh, sajoer goerih, gado gado, prekedel, sambal goreng telor, sambal goreng kentang, sambal goreng tempe, atjar ketimun, pisang goreng, seroendeng, kroepoek.
Een rijsstafel met vis, garnalen en groenten:
Ikan blauw, ikan ketjap, ikan bumbu pepesan, oedang pedas, saté oedang, sajoer lodeh, sajoer goerih, gado gado, sambal goreng telor, sambal goreng kentang, atjar ketimun, pisang goreng, seroendeng, kroepoek.
Ik heb nog een toetje genomen, Es Spekkoekijs, geserveerd met pandanspekkoek en slagroom.
Verder bij het eten nog 2 tonic en 2 witte wijn, plus na het eten nog een cappuccino en een espresso (die espresso heb ik bij het toetje gedronken).
Impressie:
Leuke, moderne zaak, het eten was erg lekker en net niet te veel, daarom kon ik nog een toetje nemen. Ze hadden wel iets vaker langs kunnen komen om te kijken of we nog wat te drinken wilden (actieve verkoop dus), beetje dom van ze.
Kosten:
Ongeveer 85 euro.
Cijfer
Een 7,5. Het had hoger kunnen zijn, maar het was al met al toch wel erg aan de prijs.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  donderdag 28 mei 2009 @ 10:06:32 #283
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_69481936
Waar?
Osteria Da Vinci (Groningen)

Wanneer?
woensdag 27 mei

Wat at je?
Een groepsmenu van 3 gangen

Impressie?
Het was een etentje met ruim 20 collega's. Het restaurant dat was uitgekozen kende ik niet dus ik was benieuwd. Gelukkig had ik van te voren even gegeken waar het zat, want het valt vanaf de straat bijna niet op:



De inrichting is vrij simpel, houten tafeltjes en stoelen en wat schilderijen aan de muur, een lang gerekt pand met voorin een bar en achterin een open keuken. Wij konden aan een lange tafel zitten met de hele groep, al snel kwamen er nog meer mensen binnen en om 18.00 zat alles vol. Doordat het een nogal kaal pand is was de acustiek niet zo goed, het was er een enorm kabaal. Gelukkig had iemand bedacht dat we af en toe van plek moesten wisselen zodat ik niet meer tussen 2 kale muren zat maar in een iets breeder gedeelte zodat het iets beter werd.
Het groepsmenu wat we hadden bestond uit 3 gangen en daarvoor nog brood met boter en olijven. De boter was wat zout maar verder was het prima. Het voorgerecht bestond uit een heleboel schalen met kleine hapjes. Van tomaat met mozzarella (erg lekkere mozzarella) of zalm tot aubergine of carpachio van een vlees soort. Daarna kwam het hoofdgerecht. Omdat het voorgerecht zoveel was had ik verwacht dat het hoofdgerecht ook wel weer zo veel was maar dat viel wat tegen. Het kwam net als bij het voorgerecht weer met schalen op tafel. Het was wel weer erg lekker, 3 stukjes (niet zo groot) vlees (ik had er maar 2 omdat een collega vermoedelijk mijn karbonaadje heeft opgegeten). Het vlees was prima gebakken met lekkere sausen. Met daarbij wat groente en aardappetjes, maar daarbij kwam je pp niet verder dan een struikje brokkoli, 2 aardappelpartjes, een paar stukjes paprika en een plukje salade. Daarna kwam het nagerecht. Fruit uit blik (inclusief het vocht) met daarop een bolletje sorbetijs (wat lekker was) en een toef slagroom, niet iets wat je van een Italiaans nagerecht verwacht. Ik vond het vooral jammer dat we niet weer schalen kregen met verschillende gerechtjes waarvan je kon kiezen. Ik zat nog niet vol dus heb ik het toch maar opgeten. De koffie daarna was weer uitstekend.
Wat ik wel een pluspunt vond was dat ze een grote groep prima aankomen zelfs met de rest van het restaurant ook vol. De gerechten kwamen allemaal binnen een paar minuten voor iedereen op tafel. Lege schalen werden gelijk weg gehaald zodat ze niet meer in de weg stonden (tafel was vooral bij het voorgerecht erg vol) en als je een drankje bestelde kwamen ze het binnen een paar minuten brengen. Ook was het personeel erg beleeft en werkt goed samen vond ik.

Kosten?
Ik heb het niet zelf betaald maar als ik zo op de site kijk zie ik ¤24,- pp staan al zou het best kunnen dat er nog wat korting vanaf is gegaan.

Cijfer?
8. Erg lekker eten (op nagerecht na) maar erg lawaaiïg en beetje kleine hoeveelheid bij hoofdgerecht. Ik denk dat ik er nog wel eens terug ga komen voor een gerecht van de kaart (bij de andere tafels zag het er ook goed uit)
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_69489330
Waar?
Fifteen in Amsterdam

Wanneer?
Inmiddels al weer bijna 2 weken geleden

Wat at je?

Fifteen menu,

Voor
‘Fifteen's Amazing Antipasti’: Selectie van ‘slow cooked’, gemarineerde en geroosterde seizoensgroenten, olijven, Italiaanse vleeswaren en mozzarella (*kan ook vegetarisch)

*‘Fantastic salad’: Heerlijke sla, zachte groene kruiden, gebrande noten, mozzarella, rijpe oertomaten en ‘extra vergine’ olijfolie

Tussen
*Risotto met asperges uit Helden, geitenkaas uit Terwolde, pangrattato van citroentijm en extra vergine olijfolie

De luchtigste aardappelgnocchi, uit eigen keuken, met ragout van Kamperlamsschouder en geroosterde lente-uitjes

Hoofd
‘Fifteen's Fabulous Steak’: Het mooiste stukje Black Angusrundvlees van de grill, geserveerd met meiknolletjes, tuinbonen, verse geraspte mierikswortel en een krachtige vleesjus

‘AA’ Asperges uit Helden met gegrilde porchetta uit Baambrugge en gehakte eieren van boerderij 't Hoekerland in een dragonvinaigrette


Na
Panna cotta met fris-zure compote van rabarber en een krokante honingkletskop

Fifteen's heerlijke chocoladetaart met Conference peer en roomijs met balsamico-azijn

Impressie?
Erg leuke avond gehad. En erg lekker gegeten. Relaxte sfeer.

Kosten?
Voor 2 personen incl.fooi 120 euro

Cijfer?
8
pi_69489418
Hahaha, het is wel allemaal vreselijk amazing, heerlijk, mooiste, luchtigste...
Jamie Oliver dus Het dessert klinkt echt geweldig, trouwens En de rest ook wel.
pi_69489532
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 13:40 schreef ColdFeet het volgende:
Hahaha, het is wel allemaal vreselijk amazing, heerlijk, mooiste, luchtigste...
Jamie Oliver dus Het dessert klinkt echt geweldig, trouwens En de rest ook wel.
De benamingen zijn idd zo. (rechtsreeks van de site gekopieerd trouwens)

Maar het was ook erg lekker allemaal. Zeker het toetje.
pi_69490220
Ja, Da Vinci zit altijd vol en is eigenlijk ook altijd goed. Wel grappig, heb er ook ooit met een groep gegeten en toen viel het toetje inderdaad ook erg tegen. Zonde, de menuprijs is al dusdanig laag dat ze het menu beter wat duurder kunnen maken en dan betere toetjes op tafel zetten.

Maar voor 2 personen is het een perfect restaurant. Authentieke pasta's en pizza's. Dat een restaurant op zo'n slechte locatie en met zo weinig uitstraling naar buiten toe altijd vol zit wil toch wat zeggen over de prijs/kwaliteit verhouding. Het is toch 1 van onze favoriete restaurants in Grunn!
Life is too short not to have fun
pi_70024212
We hebben besloten om toch maar eens zelf Las Palmas uit te proberen. Heel weel wisselende verhalen gehoord tot nu toe. Ben dus erg benieuw, en ook wel een beetje huiverig,hoe dit gaat uitpakken. Zaterdag 27 juni is het zover.
Hier al iemand geweest?
pi_70024276
quote:
Op maandag 15 juni 2009 14:04 schreef Heufje het volgende:
We hebben besloten om toch maar eens zelf Las Palmas uit te proberen. Heel veel wisselende verhalen gehoord tot nu toe. Ben dus erg benieuw, en ook wel een beetje huiverig,hoe dit gaat uitpakken. Zaterdag 27 juni is het zover.
Hier al iemand geweest?
  maandag 15 juni 2009 @ 19:18:26 #290
101884 PeRi
Allons-y!
pi_70034779
quote:
Op maandag 15 juni 2009 @ 14:04 schreef Heufje het volgende:
We hebben besloten om toch maar eens zelf Las Palmas uit te proberen. Heel weel wisselende verhalen gehoord tot nu toe. Ben dus erg benieuw, en ook wel een beetje huiverig,hoe dit gaat uitpakken. Zaterdag 27 juni is het zover.
Hier al iemand geweest?
Wel eens gereserveerd, ontzettend getwijfeld door de slechte recensies die we (toen) tegenkwamen en de reservering weer gecanceld . Collega van me is vorige week geweest, die vond het wel okay maar aan de dure kant voor 'niks heel bijzonders'.
Whatever I want.
pi_70034965
quote:
Op maandag 15 juni 2009 19:18 schreef PeRi het volgende:

[..]

Wel eens gereserveerd, ontzettend getwijfeld door de slechte recensies die we (toen) tegenkwamen en de reservering weer gecanceld . Collega van me is vorige week geweest, die vond het wel okay maar aan de dure kant voor 'niks heel bijzonders'.
dat had ik zelfs met Zeezout. niets speciaals helaas.
pi_70037944
quote:
Op maandag 15 juni 2009 19:22 schreef staticdata het volgende:

[..]

dat had ik zelfs met Zeezout. niets speciaals helaas.
Bij Zeezout zijn we 3 jaar geleden geweest. Vonden we geweldig. Lag ook aan de avond, het was warm, we zaten buiten, en enkele gerechten werden op de BBQ bereid.
Nu zijn we ook wel grote Den Blijker fan, scheelt misschien ook. Bij de Engel zijn we heel vaak geweest, hebben daar zelfs ons huwelijksdiner gehouden.
  maandag 15 juni 2009 @ 21:04:24 #293
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_70039254
Waar? Shabu Shabu Rotterdam
Wanneer? Donderdag 11 juni
Wat at je? Verschillense soorten sushi, en vlees, nasi en bami, volgens het all-you-can-eat principe.
Impressie? Het is een vreetschuur, beetje te vergelijken met McDonalds, alleen dan de sushi variant.
Het eten was goed, maar stak zeker niet boven andere sushi-restaurants uit. Ik zal er dus ook niet meer komen.
Kosten? 115 euro voor 5 personen
Cijfer? 6
stupidity has become as common as common sense was before
pi_70039402
quote:
Op maandag 15 juni 2009 21:04 schreef marcb1974 het volgende:
Waar? Shabu Shabu Rotterdam
Wanneer? Donderdag 11 juni
Wat at je? Verschillense soorten sushi, en vlees, nasi en bami, volgens het all-you-can-eat principe.
Impressie? Het is een vreetschuur, beetje te vergelijken met McDonalds, alleen dan de sushi variant.
Het eten was goed, maar stak zeker niet boven andere sushi-restaurants uit. Ik zal er dus ook niet meer komen.
Kosten? 115 euro voor 5 personen
Cijfer? 6

Aan de overkant heb je Happy Sushi , 10 x beter
| ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^|
| who gives a fuck-truck | '|""";.., ___.
|_... _ ... _11:11__ = = = | = _|__|..., ]
"(@ )'(@ )" " " " * | (@ )(@ )* * * * * (@ )
pi_70050044
quote:
Op maandag 15 juni 2009 20:34 schreef Heufje het volgende:

[..]

Bij Zeezout zijn we 3 jaar geleden geweest. Vonden we geweldig. Lag ook aan de avond, het was warm, we zaten buiten, en enkele gerechten werden op de BBQ bereid.
Nu zijn we ook wel grote Den Blijker fan, scheelt misschien ook. Bij de Engel zijn we heel vaak geweest, hebben daar zelfs ons huwelijksdiner gehouden.
Vorig jaar bij Rosso geweest ook al is deze officieel niet meer van Den Blijker, maar dat was vele malen beter.
Blijkbaar had de chef zijn dag niet. Het toetje was wel heel heerlijk namelijk.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 juni 2009 @ 23:39:58 #296
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_70412643
Kop van de haven naam van het restaurant zegt het al.



Visrestaurant bij de kop van de haven in IJmuiden.

Website www.kopvandehaven.nl inclusief menukaart

Simpel visrestaurant wel erg lekker, misschien soms wat prijzig maar je krijgt genoeg te eten.

Vooraf had ik een Vistrio “Kop van de haven”. Dat hield in kleine garnalen, paling en gerookte zalm. Simpel maar wel erg lekker. Aardig opgemaakt. Je krijgt een redelijk groot voorgerecht. Mijn moeder had een salade met tonijn, dat was bijna een complete maaltijdsalade.

Als hoofdgerecht had ik een “Plateau Kop van de Haven”. Allerlei verschillende soorten vis. Dat hield in een gamba, gebakken mosselen, grotere garnalen dan in het voorgerecht, twee maal gebakken tong en daarbij nog een zalmmoot. Erg veel, maar wel lekker. Daarbij werd groente, salade en patatjes en/of gebakken aardappeltjes geserveerd. Opmaak is simpel. In princiepe hoef je niet een voorgerecht te nemen. Je kan ook volstaan met alleen een hoofdgerecht dan heb je ook meer dan genoeg gegeten .

Als toetje gewoon een kop koffie.

Prijzen totaal geen idee, heb geen rekening gezien. Zie de menukaart op de site. Het eten is simpel, maar wel erg lekker.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 26 juni 2009 @ 23:47:06 #297
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_70412845
Borissie, ik sla deze tent in IJmuiden, denk ik, maar even over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 juni 2009 @ 23:52:45 #298
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_70413003
Culinair niet al te hoogstaand, wel maar goed voer .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_70414172
¤6,75 voor 8 bitterballen. Damn!

En seniorenmenu's? Dat heb ik nog nooit gezien, is dat normaal in die contreien?
Life is too short not to have fun
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 27 juni 2009 @ 09:36:59 #300
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_70418078
quote:
Op zaterdag 27 juni 2009 00:31 schreef vaagsel het volgende:
¤6,75 voor 8 bitterballen. Damn!

En seniorenmenu's? Dat heb ik nog nooit gezien, is dat normaal in die contreien?
En 12 bitterballen voor 11,50 lees ik nu. Dat is dan nog eens duurder . Het is een visrestaurant dus dan haal ik dat soort dingen niet .

Seniorenmenu's houden in dat je denk ik wat minder krijgt. Ik had er ook nog nooit van gehoord.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')