abonnement Unibet Coolblue
  zondag 1 februari 2009 @ 12:22:01 #226
101884 PeRi
Allons-y!
pi_65618996
Lloydstraat 204, op de oude Mullerpier. Kun je lekker met de watertaxi naar toe. Of tram 8 pakken.
Whatever I want.
pi_65619081
quote:
Op zondag 1 februari 2009 12:12 schreef PeRi het volgende:


21 februari gaan BliksemSchigt en ik bij The Ivy Rotterdam lekker uitgebreid lunchen!

Woeiii zó een ontzettende zin in!
Hey wat leuk, zijn jullie een setje?
  Moderator / Redactie Sport zondag 1 februari 2009 @ 12:26:04 #228
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_65619104
Geen uitgebreid verslag meer Bloes ?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 1 februari 2009 @ 12:33:27 #229
101884 PeRi
Allons-y!
pi_65619296
quote:
Op zondag 1 februari 2009 @ 12:25 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Hey wat leuk, zijn jullie een setje?
Uhuh al een hele poos .
Whatever I want.
  zondag 1 februari 2009 @ 16:13:08 #230
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65627225
quote:
Op zondag 1 februari 2009 12:26 schreef borisz het volgende:
Geen uitgebreid verslag meer Bloes ?
We zijn intussen al een paar keer uit eten geweest zonder ons eigen uitgebreide recensie-blog bij te houden. Even geen zin meer in, maar komt wel weer een keertje in de toekomst.
Misschien wel tijdens de restaurantweek weer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_65652275
Waar: Le Defi in Sprang Capelle

Waneer:
Een week of twee geleden

Wat at je:
Zes gangen signature menu: hoofdgerecht bestond uit het vorig jaar in de Slowfood ark van smaak opgenomen Kempische heideschaap.

Impressie:

Even wat achtergrond: kok-eigenaar Edwin Loos was voormalig eigenaar van restaurant Sprakeloos in Tilburg dat héél even het beste restaurant van de stad was. Helaas: het verval trad om allerlei oorzaken snel in waardoor wat mij betreft het prijskwaliteit niveau aardig daalde. Een nieuwe poging wordt gedaan in het nabij gelegen Sprang Capelle, en aan de recensies te zien met succes: de restaurant-gidsen hebben allemaal een lovend woord over voor de kok; Lekker plaatst het 'op de rand van de top 100' (iod).
Sprang Capelle is een merkwaardige gereformeerde enclave tussen gemeenten die de Heilige Moederkerk over het algemeen trouw zijn gebleven: het lijkt een merkwaardige locatie voor een luxe restaurant, bovendien ligt twee km verderop het met een Michelin-ster bekroonde de Molen. Wanneer we binnenkomen is het dan ook niet heel erg druk: een gezelschap huisartsen uit de naburige stad T. , plus nog twee tafeltjes: en wij dus.
Het restaurant is chiquer dan zijn vorige zaak en mikt duidelijk hoger.
We kiezen na een heerlijk glas champagne van Billecart-Salmon (die alleen hier en in het restaurant van Ron Blaauw wordt geschonken) voor het zes gangen signature menu, plus bijpassende wijnen.
het uitgangspunt bij veel gerechten lijkt het creëren van uitgesproken smaakcontrasten te zijn: bij de heerlijke en verzorgde signature-gerechten viel niets uit de toon. Helaas ben ik de rekening vergeten, waardoor ik inmiddels niet helemaal meer weet wat ik gegeten heb (Als het daar al opstond).

De bediening was vriendelijk en deskundig. Op het eind van de avond demonstreerden ze zelfs een van de El Bulli apparaatjes waarmee ze de kaviaar van mandarijnen maakten die onderdeel uitmaakte van de dessert amuse.

Kosten:

Het menu kostte ¤87,50 p.p.

Cijfer:

Moeilijk altijd, ik heb geen zin om mijn ouder cijfers op te zoeken om iets van een referentiekader te hebben
8,5, dan maar.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 02-02-2009 17:41:55 ]
anonieme razernist
  Hoofdredactie Fotografie maandag 2 februari 2009 @ 13:15:49 #232
95752 crew  Chell
Kluns
pi_65653719
Waar? Reddelicious, Almere Centrum
Wanneer? 31 januari
Wat at je? Vooraf voor mij sushi en sashimi, voor vriendlief gevulde portobello met geitenkaas op een bedje van spinaziesalade. Als hoofdgerecht allebei hertenbiefstuk met gemarineerde Akkerman champignons en toe allebei chocolade-espressomousse met chocolate-chip cookies en pecannotenijs (oorspronkelijk was dit overigens met advokaatijs, maar dat lusten we beiden niet)
Impressie? Het restaurant is heel erg leuk ingericht, heel modern en hip en vooral heel rood. Wel mijn smaak De bediening was prima, aardige dames, alleen soms duurde het wel wat lang voordat er bv. nieuw drinken kwam. Nu liepen ze ook maar drie in de bediening in een vol restaurant, dus het werd ze wel vergeven

De voorgerechten vielen ons allebei een beetje tegen. Bij de sushi/sashimi is veel aandacht besteed aan de compleetheid (gember,wasabi, groene viseitjes, zeewier, een of ander bloemetje om smaak te neutraliseren, twee soorten sojasaus), maar de rest viel een beetje tegen. De sashimi was: één plakje vis en één grote garnaal, de sushi bestond uit drie, nogal smakeloze, rolletjes met drie verschillende vullingen. Ik proefde het verschil niet eens en vind eerlijk gezegd de sushi van AH lekkerder....
Het voorgerecht van mijn vriend was niet heel erg warm, waardoor de geitenkaas slechts gedeeltelijk gesmolten was en de portobello lauw. Vinden wij allebei wat minder. De spinaziesalade was erg lekker, hoewel naar mijn zin iets te zout.

De hertenbiefstuk was prima! Lekker mals, precies goed gebakken, helemaal lekker. De salade die erbij werd geserveerd was ook erg lekker (hoewel m'n vriend het wat bitter vond) en de aardappeltjes uit de oven waren verrukkelijk! De gemarineerde champignons waren lekker, maar niet bijzonder en af en toe ook erg zout. De gegrilde groenten die erbij werden geserveerd waren érg lekker, hoewel de courgette misschien íets langer had gemogen.

Het toetje was best lekker, maar véél en zwaar! De mousse was echt enorm zwaar en machtig, ook niet heel luchtig en eigenlijk was het bolletje ijs erbij echt too much. Maar goed, het ijs was wel érg lekker, dus ik heb ook van het ijs gesmuld

Alles wordt overigens leuk opgediend op langwerpige borden of speciale schaaltjes. Ook de theedozen zien er erg leuk uit. Altijd een pluspunt als daar aandacht aan wordt besteed! Oh, en bitterkoekjes bij de koffie en thee is ook lekkerrrrr

Kosten? 77,50
Cijfer? Een 7,5. Absoluut lekker, gezellig, maar verder niet heel bijzonder qua eten en er kan hier en daar wel wat worden verbeterd, dus geen 8.
pi_65726978
quote:
Op zondag 1 februari 2009 12:12 schreef PeRi het volgende:

[..]

21 februari gaan BliksemSchigt en ik bij The Ivy Rotterdam lekker uitgebreid lunchen!

Woeiii zó een ontzettende zin in!
Waar komt dit restaurant te zitten? zie ik niet op de website staan .

27 februari naar De eendracht in Rotterdam, nu alweer zin in
  woensdag 4 februari 2009 @ 23:07:01 #234
101884 PeRi
Allons-y!
pi_65750504
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 @ 12:12 schreef staticdata het volgende:

[..]

Waar komt dit restaurant te zitten? zie ik niet op de website staan .

27 februari naar De eendracht in Rotterdam, nu alweer zin in
quote:
Op zondag 1 februari 2009 @ 12:22 schreef PeRi het volgende:
Lloydstraat 204, op de oude Mullerpier. Kun je lekker met de watertaxi naar toe. Of tram 8 pakken.
Lloydpier .
De Eendracht ben ik nog niet geweest, hoor er goede verhalen over, staat nog zeker op mijn lijstje .
Whatever I want.
pi_65819517
Waar? Sushi Qube, Rotterdam

Wanneer? 6 Februari

Wat at je? All you can eat sushi.

Impressie? In dit restaurant heeft, tot een paar maanden geleden, Thai Thani gezeten. Er is weinig veranderd aan de zaak. Nog steeds goed verzorgt en strak ingericht.
De bediening was goed. Soms wat te snel met het weghalen van lege schaaltjes.

Het concept is leuk, maar je kan je er helemaal aan stuk eten. We hebben zoveel mogelijk dingen van de kaart besteld om toch maar te proeven of het lekker was of niet. De sushi stukjes waren wat klein, maar zeker niet slecht. De vleesgerecht van goed tot zeer goed (vooral de kipspiezen waren heel lekker).

Het toetje bestond gelukkig uit maar 1 bolletjes ijs. Meer had er echt niet in gegaan.

Kosten? 60,00 voor 2 personen.
Cijfer? 7.8
stupidity has become as common as common sense was before
pi_65904199
quote:
Op zondag 1 februari 2009 12:12 schreef PeRi het volgende:

[..]

21 februari gaan BliksemSchigt en ik bij The Ivy Rotterdam lekker uitgebreid lunchen!

Woeiii zó een ontzettende zin in!

excuus voor het offtopic; doch wil ik heb jullie niet ontnemen
ben gister wezen kijken. Het zit nog in volle verbouwing. Wat er staat, ziet er al top uit!
Denk dat het een van de beste tenten van Rotterdam gaat worden.
Ik probeer de 24st te gaan.
pi_65904587
Waar? Sui Sha Ya, Scheveningen
Wanneer? 31 januari 2009
Wat at je? Menu Ume; plakje rauwe lende op ui, sojasoepje, gamba, zalm, kippenbout, ribeye met knoflook en lente-uitjes, salade, ossenhaas, gebakken rijst, gebakken groente en waar wij niet voor gebleven zijn: een kopje thee.
Impressie? Het ziet er mooi en netjes uit, service was alleen gebrekkig. Wij hadden om half 8 gereserveerd, duidelijk op de voicemail ingesproken en later nog eens gebeld en alles 3x herhaald, toch werden wij neergezet voor half 6. Hierdoor konden we pas om half 10 gaan eten, ze moesten eerst de tafel vol hebben. Verder kwamen ze erg weinig langs om bestellingen op te nemen qua drankjes, ook niet zo netjes. Het eten was wel erg goed, maar het was toch niet een ontzettend leuke avond hierdoor.
Kosten? 110 euro
Cijfer?5; 8 voor het eten, 2 voor de service

Wil binnenkort weer eens gaan eten bij Onder De Linde in Noordwijk, daar een tijd terug ook ontzettend lekker gegeten , weet niet of er hier al een verslagje over staat?
pi_66084791
Waar?
Restaurant C'est ca in Utrecht, is ondertussen al de 5e keer zo ongeveer, deze keer weer andere gasten mee genomen (5 gangen verrassingsmenu, de enige optie in dit restaurant zonder kaart)
http://www.restaurant-cestca.nl/

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
Amuse; speciaal voor valentijn ieder een heerlijke oester met een beetje citroensap
Voor; op de huid gebakken zeebaars met salade mesclun op een bedje van aardappel met een soort creme fraiche en eroverheen vers geraspte mierikswortel
Soep; eendenbouillon met portobello's
Hoofd; heeeeel malse lamsfilet met rode wijn jus, venkelrisotto, wilde spinazie en een geroosterd tomaatje
Kaasplankje; een hollandse blauwschimmel, een zacht geitenkaas en nog een half harde kaas welke ik ben vergeten, geserveerd met een mandje brood waaronder heerlijk notenbrood, walnoten en druiven
Na; een stukje chocolade truffeltaart, witte chocolademousse, hartkoekjes en een marsepeinen roosje. Dit met z'n tweeën van 1 bord (het was immers valentijn )

Impressie?

Zeer attente vriendelijke, niet overdreven maar oprechte bediening, heerlijk, zeer smaakvol en mooi gepresenteerd eten. Ik heb nog geen 1 x iets op te merken gehad bij dit restaurant, vind het echt super daar!

Kosten?
Werd getrakteerd dus weet ik niet precies, het menu kost 29,50 en de wijn 3,50 per glas.

Cijfer?
10 met een griffel!
pi_66084949
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 09:43 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Wij hadden om half 8 gereserveerd, duidelijk op de voicemail ingesproken en later nog eens gebeld en alles 3x herhaald, toch werden wij neergezet voor half 6. Hierdoor konden we pas om half 10 gaan eten, ze moesten eerst de tafel vol hebben. Verder kwamen ze erg weinig langs om bestellingen op te nemen qua drankjes, ook niet zo netjes. Het eten was wel erg goed, maar het was toch niet een ontzettend leuke avond hierdoor.
Ik was dus zóóóó chagrijnig weggelopen
I feel kinda Locrian today
pi_66111766
Waar?
Steakhouse Tennessee te Harderwijk

Wanneer?
Zondag, 15 februari 2009

Wat at je?
Voorgerecht
We hadden allebei gekozen voor de Stuffed Mushrooms,champignons gevuld met gekruid gehakt, hollandaisesaus en cheddarkaas erbij hebben we een panini (stokbrood met kruidenboter) genomen.

Hoofdgerecht
Ik nam de tenderloin steak, de tournedos met kruidenboter. Erg lekker, al was hij deze keer wat aan de rode kant. Milanese nam spareribs. Voorheen werd er bij de gerechten altijd nog groenten geserveerd, helaas was dat nu niet meer het geval. De frietjes die erbij werden geserveerd waren lekker maar érg veel. (Vind ik persoonlijk niet zo erg, heb liever te veel dan te weinig)

Nagerecht
Milanese had zin in de "3 bollen Ben & Jerry's ijs", ik nam de milkshake aardbei. De milkshake heb ik voor de helft laten staan, ik zat té vol.

Kosten?
Incl. 2 colaatjes p.p. was het voor 2 personen 75 euro

Cijfer?
8
pi_66121474
quote:
Op zondag 15 februari 2009 15:03 schreef starla het volgende:

[..]

Ik was dus zóóóó chagrijnig weggelopen
Ja we waren ook al plannen aan het maken om naar de Burger King te gaan enzo en toen net toen we weg wilden gaan kwam het voorgerecht


Ja die wilde ik gewoon ergens in CUL posten
pi_66435310
Waar?
The Ivy, in Rotterdam.

Wanneer?
21-2-2009

Wat at je?
  • 1e gang was kreeft met zeebaars.
  • 2e gang coquille met pompoentofeesaus.
  • 3e was Zwezerik met mossel en artisjok voor mij– en voor mijn vriendinnetje, omdat zij geen rund eet, kabeljauw met gamba tartaar en champagnesaus.
  • 4e gang had ik Simmenthaler ossenhaas / radicchio /aardappel / kummel / crème fraiche en zij Duif met Benzaldehyde gemaakt en foie gras.
  • 5e gang was chocolade op 3 wijzen.

    Kosten?
    Een 5 gangen menu is 65e en en wijnarrangement is 39e - pp.

    Cijfer?
    8.

    Afgelopen zaterdag dus op de eerste echte dag bij The Ivy gaan eten, na er helemaal geïnteresseerd in te zijn geraakt door het optreden in De Wereld Draai Door. De dagen er voor was er een opening geweest voor vrienden en familie, en nog eentje voor pers - maar nu was het echt open voor iedereen. Voor allemaal een spannende dag dus!

    Bij binnenkomst heel erg relaxed ontvangen, rustig, open en je kijkt direct de keuken in. Even aan de bar gezeten om daarna aan tafel te gaan. Goed in de keuken kunnen kijken en we werden gelijk alweer nog meet enthousiaster. Na een eerste amuse gehad te hebben, kregen we de kaart wat niet meer is dan een digitale fotolijstje eigenlijk waar je door heen kan scrollen. Wel leuk, wel grappig, maar toch niet helemaal ideaal om lekker te kiezen. Er stonden overal wel foto's bij, maar het was niet helemaal duidelijk. Er stond in ieder geval een hoop variatie op de kaart en eigenlijk zou je alles wel willen kiezen .

    Toch maar voor het kennismakingsmenu gegaan, samen met het wijnarrangement. A la carte bestellen is eigenlijk wel een beetje zonde van zo'n restaurant en een goede wijn slaan we niet af natuurlijk . Bovenstaande, mijn deel, is dus het menu. Ze doen er verder totaal niet moeilijk over wanneer je iets wat je niet lekker lijkt of niet eet, om te draaien voor iets wat je wel kan en wil eten - dus dat was erg netjes.

    Over eten zelf is amper wat slechts te melden. Vooral bij de 4de gang waren beide gerechten echt malser dan mals. Ongelooflijk lekker, goed op smaak, heerlijk bij elkaar passend. De kreeft was prima, de coquille was okay, de zwezerik was erg goed te eten en ook het nagerecht was heel apart.

    Maar goed, dan maar even de puntjes die wat tegenvielen. We gingen daar eigenlijk meer ook naar toe voor de beleving met het koken van stikstof. We hadden gehoopt (en ook wel gedacht) dat er ook veel aan tafel gedaan zou worden, maar dat was helemaal niet zo. Vanaf de bar kon je alles prima zien, maar aan tafel minder goed. Achteraf vroegen we er naar, en het is wel hun bedoeling om het in een later stadium wel te gaan doen. Dus dat was een beetje jammer.

    Verder duurde het uiteindelijk allemaal toch wel enorm lang. Natuurlijk - het is een beginnend restaurant, nieuwe chef, nieuwe collega's, etc maar we hebben er van 13:30 tot en met bijna 18.00 aan tafel gezeten, voordat alles klaar was. Het doet een beetje afbreuk aan alles, want je begrijpt het allemaal wel, maar je wil ook gewoon lekker eten. Het werd wel enigszins goed opgevangen door regelmatig te mededelen dat het er aan kwam, etc. Ook de wijn werd gewoon tussendoor bijgeschonken zonder te vragen. Na het eten nog even staan praten met twee van de vier eigenaren. Wel leuk en interessant. Ze zitten deze hele week stampvol en waren nog steeds wel een beetje zenuwachtig.

    Wij vonden het eten in ieder geval echt super, het restaurant zelf is ook erg strak en ziet er prima uit. De uitvoering van de kaart kan je over twisten - handig / niet handig, leuk / niet leuk, maar daar draait het toch niet om . Het was een beetje jammer van het niet aan tafel koken, maar als je er blind zou gaan eten zonder vooraf iets gehoord te hebben, was het waarschijnlijk een dikke 9 geweest, op het lange wachten na. Maar aan de andere kant, je weet dat je niet in een al super gestroomlijnd restaurant gaat eten wanneer het de eerste dag is. We zouden er met alle plezier over een maand of 7 terug gaan en nog een keer gaan eten zonder alle opstartproblemen.
  • pi_66435559
    *eens is.

    Mijn duif was echt die uren wachten waard , .
    Whatever I want.
    pi_66440705
    Maar denken jullie dat het "opstartproblemen" zijn het lange wachten?
    pi_66449193
    Ja, denk het wel. Overal moet je bij iets nieuws aan elkaar of een manier van doen wennen, dus ook in een compleet nieuwe keuken. Las Palmas was in het begin bijv ook een grote chaos.

    Denk dat als je een maand of drie wacht, alles veel beter loopt en je nergens meer over te klagen zou hebben. Want het eten was gewoon prima, de wijn was super, het personeel was beleefd en attent, terwijl er ook een leuke sfeer in het restaurant was. Het moet alleen allemaal nog net even wat strakker, preciezer, etc.
      donderdag 26 februari 2009 @ 11:46:34 #246
    2735 Aarti
    ik kan best aardig zijn hoor
    pi_66474859
    Kan je iets vertellen over hoe je dat stikstofverhaal terug zag in de gerechten?
    You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
    pi_66477345
    ik was dinsdag bij ivy.. Heb er ook super gegeten, beetje opstart problemen..maar tja..
    Was erg goed. Nog even en ze hebben een ster
      vrijdag 27 februari 2009 @ 18:33:00 #248
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66529480
    Grappig dat er bij jullie zo lekker met de wijn werd bijgeschonken. Wij kregen echt ieniemienie bodempjes en die werden niet bijgeschonken. De wijnen waren echt heeeeeel erg lekker en goed gekozen, maar voor bijna 8 euro per glas (bij 7 gangen) voelden wij ons met die bodempjes wel bekocht. De champagne vooraf was 16 euro per glas!! En de koffie 9 euro. Dat heeft wel een beetje een domper op de feestvreugde gezet hoor. Ik had me er zooo op verheugd. En het eten en de wijnen waren ook echt heel lekker en mooi en leuk en helemaal goed, maar de rekening voelde als een klap in het gezicht.
      zaterdag 28 februari 2009 @ 17:03:26 #249
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66556501
    Voor wie nieuwsgierig is naar foto's & beschrijvingen van wat ik daar at, klik hier.
    Maar voor wie er nog wil eten kan het misschien een spoiler zijn.
    Dus euh, klikken op eigen risico.
    pi_67619844
    Waar?
    Argentina in Hilversum.

    Wanneer?
    Afgelopen zondag, 29 maart 2009

    Wat at je?
    Bij het opnemen van onze bestelling kregen we een paar broodjes van het huis met (pittige!!) knoflooksaus, mayonaise (als het aioli moest voorstellen was 'ie erg slecht) en een soort van tomaten/uien salsa. Als voorgerecht heb ik Nachos de la Casa (Tortillachips met stukjes Peper, gegratineerd met Kaas) genomen.

    Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor de Bife de Lomo (200 gr. Argentijnse Ossenhaas). Als bijgerecht kon ik kiezen uit rijst, patat, een gepofte aardappel of gebakken aardappeltjes. Ik zelf had gekozen voor friet, niets mis mee. Een tafelgenoot koos gebakken aardappeltjes die volgens mij de koekenpan niet hebben gezien. Onder het lekkere stuk vlees lagen groenten, de bloemkool had wat mij betreft of weggelaten mogen worden of wat meer gaar mogen zijn. De paprika was lekker.

    Een nagerecht hebben we niet genomen omdat we de indruk kregen dat dit restaurant niet aan desserts doet, niemand kwam er naar vragen en ik heb andere tafels ook geen desserts zien eten. Uiteindelijk hebben we maar om de rekening gevraagd.

    Impressie?
    Een gezellig restaurant, de bediening is wel behoorlijk traag terwijl het niet echt druk was. Lang moeten wachten op het eten en op drankjes. Het vlees was heerlijk mals maar ze hadden wel iets spannenders kunnen doen qua kruiden, ook het voorgerecht was erg lekker. Ik denk niet dat ik snel terug ga naar dit restaurant, het duurde wat mij betreft allemaal te lang en het eten heeft geen "wow-indruk" op me achter gelaten.

    Kosten?
    Voor 2 voorgerechten (tortilla chips & tonijn salade), 3 hoofdgerechten (ossenhaas 200 gr, ossenhaas 300 gr met champignonssaus en spareribs) en drankjes voor 3 personen waren we ¤ 100,10 kwijt.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')