Dat is ook hun filosofie:quote:Op vrijdag 29 februari 2008 16:17 schreef Dangel het volgende:
lekkerder, dus beter.Het is pas slecht als je vieze dingen eet!
lieverdikgenietenvanhetlevendandungoretroepeten!quote:Op vrijdag 29 februari 2008 16:18 schreef Nemo het volgende:
[..]
Dat is ook hun filosofie:
[ afbeelding ]
Lightmayoquote:Op vrijdag 29 februari 2008 16:34 schreef Tezz het volgende:
Als je gebakken aardappels lekkerder vindt, maar niet te vet wilt eten, was de aardappels in de schil dan goed af, snijdt ze in partjes en gooi ze in een hete oven (na ongeveer 45 minuten op 200 graden zijn ze gaar en knapperig). Wat grof zeezout er over en een beetje lightmayo erbij en het kan best !
je hebt gelijkquote:Op vrijdag 29 februari 2008 17:42 schreef Amokzaaier het volgende:
[..]
Lightmayo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
echt eet dan geen saus. Dan heb je echt geen smaak
Ja, het water waar je ze in kookt bevat vrij veel caloriën (water is vrij calorie-rijk!!) een groot deel van die energie gaat dan in de aardappel zitten. Als je echt dun wil blijven kun je aardappels dus beter rauw eten, het liefst als ze nog een beetje groen zijn.quote:Op maandag 3 maart 2008 14:32 schreef Innocence het volgende:
Bevatten rauwe aardappels trouwens minder calorien als bereide?
Vraag ik me al tijden af...
?quote:Op maandag 3 maart 2008 17:15 schreef Wootboon het volgende:
[..]
Ja, het water waar je ze in kookt bevat vrij veel caloriën (water is vrij calorie-rijk!!) een groot deel van die energie gaat dan in de aardappel zitten. Als je echt dun wil blijven kun je aardappels dus beter rauw eten, het liefst als ze nog een beetje groen zijn.
Het is niet water wat vol met caloriën zit, maar het koken van het water wat de caloriën toevoegt. Je voegt immers een heleboel energie toe aan het water, wat opgeslagen wordt in de aardappel. Als je het eet, neem je deze energie op in je lichaam. Rauwe aardappelen of geheel afgekoelde aardappelen zijn dus het beste.quote:Op maandag 3 maart 2008 17:15 schreef Wootboon het volgende:
[..]
Ja, het water waar je ze in kookt bevat vrij veel caloriën (water is vrij calorie-rijk!!) een groot deel van die energie gaat dan in de aardappel zitten. Als je echt dun wil blijven kun je aardappels dus beter rauw eten, het liefst als ze nog een beetje groen zijn.
Niet helemaal waar natuurlijk. Vet != vet. In roomboter zit (uiteraard) veel meer verzadigd vet wat vooralsnog als minder gezond wordt beschouwd. Plus bij hogere temperaturen beginnen sommige botervetten te ontleden, waarbij schadelijke stoffen ontstaan. Er zitten echter wel meer vitamines in room boter en meestal smaakt het beter.quote:Op donderdag 6 maart 2008 12:24 schreef SHE het volgende:
Olijfolie is niet minder vet of slecht dan roomboter hoor.
Vet = vet en olijfolie bestaat ook 100% uit vet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |