#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 14:58 |
Ik wil vanavond frittata gaan maken. Heb eens wat rondgezocht op internet, en als ik het goed heb is dat een dikke omelet om allerlei restjes in te verwerken. Wat ik nog heb liggen: aardappel, broccoli, wortel, blauwe kaas, witlof, ui, knoflook, tomaten, courgette. Van alles een beetje. Heeft iemand suggesties hoe ik hier nou een lekkere frittata van maak? Moet dat in een pan? Of in de oven? De recepten die ik heb gevonden verschillen hier nogal in. Kaas eroverheen of niet? Of er doorheen? Aardappelen eerst koken? Of rauw erin? Kruiden? Dit is het recept wat ik denk ik ga maken, alleen heb ik het gevoel dat die wat flauw uit zou kunnen gaan vallen. Alle frittata tips zijn welkom, en ik post wel een foto van het resultaat vanavond! ![]() | |
Beelzebufo | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:15 |
tvp, want ziet er lekker uit. | |
UnderTheWingsOfLove | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:17 |
mensen die friet zeggen ![]() patatta jeweets ![]() | |
Luco | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:19 |
rechtstreeks uit mijn (italiaanse) moeders receptenboek: Ingrediënten: 400 gr spaghetti 5 eieren 2 mozzarelle ( niet te groot en de goedkoopste zij ook erg goed voor dat.) 5 eetlepel Parmezaanse kaas Zout en peper De mozzarella in blokjes snijden, de eieren in een kom klutsen de mozzarella en de Parmezaanse kaas, het zout (een kleine thee lepel ) en de peper er bij. De spaghetti al dente koken (niet vergeten wat zout in de kokend water te doen) Als de spaghetti klaar zijn afgieten en bij de mengsel met eieren doen en goed door elkaar roeren. In een grote koekenpan wat boter in doen en laten smelten, de spaghetti er in en op laag vuur laten goed bakken, na +/- 15 minuten als alles stevig is de frittata omdraaien en nog 10 minuten of langer bakken. Kijk uit dat ze niet verbrand ! het is klaar ! NU kan je er natuurlijk van alles doorheen flikekren! | |
Beelzebufo | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:19 |
Volgens RecipeSource:quote:Overigens zijn er nogal wat varianten op, zie hier | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:20 |
Spaghetti erdoor ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 15:20:55 ] | |
Luco | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:21 |
quote:Het ligt dan vrij zwaar op de maag ja, maar het is wel lekker ![]() | |
maizmeel | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:28 |
Ik maak de fritatta altijd in een koekenpan, met gekookte aardappels en diverse groenten, even doorbakken en dan de pan onder de gril (denk om het handvat!) met een beetje kaas, verder kruiden naar smaak en zin op dat moment :-) M. | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:30 |
Volgens mij heb ik geen pan die onder de grill kan. Kan ik het hele zooitje niet gewoon in een lage quichevorm gieten en dan in de oven laten garen? | |
Sebasser | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:43 |
Tvp ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 21:20 |
Het was heerlijk ![]() Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een lage quichevorm in. Kluts vijf eieren met een ongeveer 50 gram geraspte oude kaas, en een flinke schep rozemarijn, tijm en oregano. Peper en zout erdoor mengen en een scheutje melk. Schil drie kleine aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes. Doe in een magnetronbakje met deksel, doe er een eetlepel water bij in, deksel erop en drie minuten op vol vermogen in de magnetron om ze voor te garen. Snijd een stronk broccoli in hele kleine roosjes en gooi die ongeveer drie minuten in wat kokend water. Dan bak je in de pan 3 sjalotjes lekker zacht met een paar in stukjes gehakte teentjes knoflook. Aardappelschijfjes laten uitlekken en die erbij. Broccoliroosjes erdoorheen scheppen. Nog even een paar minuten op zacht vuur door elkaar verwarmen, en dan overscheppen in de quichevorm. Dan het eiermengsel eroverheen. De boel een beetje aandrukken, en ongeveer vijf door de helft gesneden cherrytomaatjes over de quichevorm verdelen. Strooi er nog wat peper overheen, en nog wat geraspte kaas. Ongeveer een half uurtje in de oven, de laatste tien minuten kan je het wat heter zetten voor een mooi korstje. Als je er met een vork inprikt moet die er droog, zonder prut, uitkomen, dan is het gaar. En dan krijg je dus dit: ![]() | |
golfer | woensdag 27 februari 2008 @ 00:22 |
quote:Ziet er best wel lekker uit. ![]() | |
Muck | woensdag 27 februari 2008 @ 09:57 |
ziet er goed uit ![]() | |
el_salvador | woensdag 27 februari 2008 @ 19:06 |
quote:OM NOM NOM NOM NOM ziet er goed uit, tvp voor als ik een keer in een fanatieke keuken-bui ben | |
Koningin | maandag 3 maart 2008 @ 13:24 |
quote:Deze heb ik afgelopen zaterdag ook gemaakt en het was echt lekker. ![]() |