FOK!forum / Culinesse à gogo / Frittata
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 14:58
Ik wil vanavond frittata gaan maken. Heb eens wat rondgezocht op internet, en als ik het goed heb is dat een dikke omelet om allerlei restjes in te verwerken.

Wat ik nog heb liggen: aardappel, broccoli, wortel, blauwe kaas, witlof, ui, knoflook, tomaten, courgette. Van alles een beetje. Heeft iemand suggesties hoe ik hier nou een lekkere frittata van maak?

Moet dat in een pan? Of in de oven? De recepten die ik heb gevonden verschillen hier nogal in. Kaas eroverheen of niet? Of er doorheen? Aardappelen eerst koken? Of rauw erin? Kruiden?

Dit is het recept wat ik denk ik ga maken, alleen heb ik het gevoel dat die wat flauw uit zou kunnen gaan vallen.

Alle frittata tips zijn welkom, en ik post wel een foto van het resultaat vanavond!

Beelzebufodinsdag 26 februari 2008 @ 15:15
tvp, want ziet er lekker uit.
UnderTheWingsOfLovedinsdag 26 februari 2008 @ 15:17
mensen die friet zeggen
patatta jeweets
Lucodinsdag 26 februari 2008 @ 15:19
rechtstreeks uit mijn (italiaanse) moeders receptenboek:

Ingrediënten:


400 gr spaghetti
5 eieren
2 mozzarelle ( niet te groot en de goedkoopste zij ook erg goed voor dat.)
5 eetlepel Parmezaanse kaas
Zout en peper


De mozzarella in blokjes snijden, de eieren in een kom klutsen de mozzarella en de Parmezaanse kaas, het zout (een kleine thee lepel ) en de peper er bij.
De spaghetti al dente koken (niet vergeten wat zout in de kokend water te doen)
Als de spaghetti klaar zijn afgieten en bij de mengsel met eieren doen en goed door elkaar roeren.
In een grote koekenpan wat boter in doen en laten smelten, de spaghetti er in en op laag vuur laten goed bakken, na +/- 15 minuten als alles stevig is de frittata omdraaien en nog 10 minuten of langer bakken. Kijk uit dat ze niet verbrand ! het is klaar !


NU kan je er natuurlijk van alles doorheen flikekren!
Beelzebufodinsdag 26 februari 2008 @ 15:19
Volgens RecipeSource:
quote:
FRITTATA

Recipe By :
Serving Size : 4 Preparation Time :0:00
Categories : Main Dish Cheese/Eggs
Vegetarian

Amount Measure Ingredient -- Preparation Method
-------- ------------ --------------------------------
1/2 c Sliced green onions
1 tb Butter or margarine
6 Eggs -- beaten
1/2 c Milk
3/4 ts Salt
1/4 ts Hot pepper sauce
2 c Cooked rice
1 md Tomato -- chopped
1 cn Chopped green chilies (4 oz)
4 oz Shredded Cheddar cheese

Cook onions in butter until tender in 10-inch skillet
over medium-high heat. Beat eggs with milk, salt, and
pepper sauce. Stir in rice, tomato, and chilies.
Pour into skillet. Reduce heat to medium-low. Cover;
cook until top is almost set, 12 to 15 minutes.
Sprinkle with cheese. Cover, remove from heat, and
let stand about 10 minutes.

Conventional Oven: Combine eggs, milk, salt, and
pepper sauce in large bowl; whisk to blend. Stir in
rice, tomato, cheese, chilies, and onions. Pour into
greased 10-inch baking dish. Bake at 375 degrees 30
minutes or until knife inserted in center comes out
clean.
Overigens zijn er nogal wat varianten op, zie hier
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 15:20
Spaghetti erdoor of rijst! Dat kan natuurlijk ook nog. Maakt het wel heel zwaar denk ik? Maar aardappelen natuurlijk ook. Hmm, 't is wel een idee. Bedankt voor de tips!

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 15:20:55 ]
Lucodinsdag 26 februari 2008 @ 15:21
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 15:20 schreef Razztwizzle het volgende:
Spaghetti erdoor of rijst! Dat kan natuurlijk ook nog. Maakt het wel heel zwaar denk ik? Maar aardappelen natuurlijk ook. Hmm, 't is wel een idee. Bedankt voor de tips!
Het ligt dan vrij zwaar op de maag ja, maar het is wel lekker !
maizmeeldinsdag 26 februari 2008 @ 15:28
Ik maak de fritatta altijd in een koekenpan, met gekookte aardappels en diverse groenten, even doorbakken en dan de pan onder de gril (denk om het handvat!) met een beetje kaas, verder kruiden naar smaak en zin op dat moment :-)

M.
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 15:30
Volgens mij heb ik geen pan die onder de grill kan. Kan ik het hele zooitje niet gewoon in een lage quichevorm gieten en dan in de oven laten garen?
Sebasserdinsdag 26 februari 2008 @ 15:43
Tvp
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 21:20
Het was heerlijk ! Ik heb het zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een lage quichevorm in.

Kluts vijf eieren met een ongeveer 50 gram geraspte oude kaas, en een flinke schep rozemarijn, tijm en oregano. Peper en zout erdoor mengen en een scheutje melk.

Schil drie kleine aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes. Doe in een magnetronbakje met deksel, doe er een eetlepel water bij in, deksel erop en drie minuten op vol vermogen in de magnetron om ze voor te garen.

Snijd een stronk broccoli in hele kleine roosjes en gooi die ongeveer drie minuten in wat kokend water.

Dan bak je in de pan 3 sjalotjes lekker zacht met een paar in stukjes gehakte teentjes knoflook. Aardappelschijfjes laten uitlekken en die erbij. Broccoliroosjes erdoorheen scheppen. Nog even een paar minuten op zacht vuur door elkaar verwarmen, en dan overscheppen in de quichevorm.

Dan het eiermengsel eroverheen. De boel een beetje aandrukken, en ongeveer vijf door de helft gesneden cherrytomaatjes over de quichevorm verdelen.
Strooi er nog wat peper overheen, en nog wat geraspte kaas.

Ongeveer een half uurtje in de oven, de laatste tien minuten kan je het wat heter zetten voor een mooi korstje. Als je er met een vork inprikt moet die er droog, zonder prut, uitkomen, dan is het gaar.

En dan krijg je dus dit:

golferwoensdag 27 februari 2008 @ 00:22
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 21:20 schreef Razztwizzle het volgende:


En dan krijg je dus dit:

[ afbeelding ]
Ziet er best wel lekker uit.
Muckwoensdag 27 februari 2008 @ 09:57
ziet er goed uit
el_salvadorwoensdag 27 februari 2008 @ 19:06
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 21:20 schreef Razztwizzle het volgende:

[ afbeelding ]
OM NOM NOM NOM NOM

ziet er goed uit, tvp voor als ik een keer in een fanatieke keuken-bui ben
Koninginmaandag 3 maart 2008 @ 13:24
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 21:20 schreef Razztwizzle het volgende:
Het was heerlijk ! Ik heb het zo gemaakt:
En dan krijg je dus dit:

[ afbeelding ]
Deze heb ik afgelopen zaterdag ook gemaakt en het was echt lekker.