Dat is ook weer zo. Ik neem aan dat je een opzegtermijn hebt van 1 maand?quote:Op donderdag 21 februari 2008 15:56 schreef HarryP het volgende:
Solliciteren doe je voornamelijk 's avonds.
Om naar een sollicitatiegesprek te gaan kun je gewoon een vrije dag nemen.
Gooi je oude schoenen niet weg voordat je nieuwe hebt.
Je bent op de hoogte van het feit dat het UWV voor de bepaling van WW rechten uiteraard ook even bij je voormalige werkgever gaat vragen hoe en wat...quote:Op donderdag 21 februari 2008 15:55 schreef Daniel1976 het volgende:
Wat een onzin hierboven allemaal. Bij einde contract heb je recht op ww. Dat je vervolgcontract niet aangenomen hebt hoef je niet te vertellen.
Het is gewoon einde van een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Dus recht op ww.
-edit-
Het is uitdrukkelijk niet hetzelfde als ontslag nemen.
Tijd om het wetboek er eens bij te zoeken.
eenschquote:Op donderdag 21 februari 2008 15:30 schreef hydra77 het volgende:
Het gaat erom dat je niet verwijtbaar thuis komt te zitten om recht op WW te hebben.
Op het moment dat je een contract weigert kom je verwijtbaar thuis op de bank te zitten.
Het is dan namelijk je eigen keuze geweest om niet aan het werk te zijn. Je neemt eigenlijk passief ontslag.
Geen recht op WW dus.
Je had je werkloosheid kunnen voorkomen door het aangeboden contract te accepteren. Jij zegt: niet vertellen. Die gok kun je wagen, maar in principe deugt het niet.quote:Op donderdag 21 februari 2008 15:55 schreef Daniel1976 het volgende:
Wat een onzin hierboven allemaal. Bij einde contract heb je recht op ww. Dat je vervolgcontract niet aangenomen hebt hoef je niet te vertellen.
Het is gewoon einde van een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Dus recht op ww.
-edit-
Het is uitdrukkelijk niet hetzelfde als ontslag nemen.
Tijd om het wetboek er eens bij te zoeken.
Dat is waar. Het is bij mij in het verleden weleens gelukt. Maar ik geef toe dat is alweer wat jaartjes terug en het zal nu dus waarschijnlijk wel wat strenger gecontroleerd worden.quote:Op donderdag 21 februari 2008 16:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je had je werkloosheid kunnen voorkomen door het aangeboden contract te accepteren. Jij zegt: niet vertellen. Die gok kun je wagen, maar in principe deugt het niet.
Punt B in normale taal:quote:Artikel 24 lid 2 WW tot 1 oktober 2006: WW uitkering en de pro forma ontbinding van de arbeidsovereenkomst
Het UWV zal op basis van art. 24 lid 2 WW een werknemer als verwijtbaar werkloos beschouwen indien:
A. hij zich verwijtbaar heeft gedragen, van welk gedrag het ontslag voorzienbaar het gevolg is;
B. de arbeidsovereenkomst is beëindigd zonder dat aan de voortzetting (ernstige) bezwaren zouden zijn verbonden.
Nee, bij een contract bepaalde tijd is vaak geen opzegtermijn. Als die termijn er niet in staat, dan is het contract ook niet tussentijds op te zeggen.quote:Op donderdag 21 februari 2008 16:00 schreef Daniel1976 het volgende:
Dat is ook weer zo. Ik neem aan dat je een opzegtermijn hebt van 1 maand?
Was er niet zoiets met dat de opzegtermijn van een contract nooit langer dan 1/12 van de duur van het contract mag zijn? Ik ben nog steeds aan het zoeken hier.
Dan is hij nog steeds verwijtbaar werkloos.quote:Op donderdag 21 februari 2008 16:50 schreef Osramp het volgende:
Hm, ik geloof dat hij beter gewoon kan zeggen dat hij ander werk gaat zoeken. Misschien bieden ze dan geen contractverlenging aan en blijft het recht op ww intact.
Ik kan het mis hebben maar volgens mij zegt punt B dat helemaal niet. Het gaat over het beeindigen van een arbeidsovereenkomst. Dat betkent dus dat je zelf de arbeidsovereenkomst beeindigt door je baan op te zeggen. Als je arbeidsovereenkomst gewoon afloopt dan heb je zelf niets gedaan en bestaat er gewoon geen contract meer.quote:Op donderdag 21 februari 2008 16:36 schreef hydra77 het volgende:
Je kunt wel vinden dat je recht hebt op WW, maar je hebt er geen recht op. Dat je in het verleden er misbruik van hebt kunnen maken is mooi voor je.
[..]
Punt B in normale taal:
Zolang er aan het opnieuw aangaan van een nieuw jaarcontract geen rare dingen hangen (bv baas halveert je loon) valt het weigeren van een nieuw jaarcontract (omdat je even uit wil puffen) onder verwijtbaar werkloos worden.
Overigens, meestal is de verlenging op dezelfde voorwaarden als het voorgaande contract. Als je een jaar volgens een bepaald contract hebt gewerkt en dat wordt verlengd met een jaar op dezelfde voorwaarden, dan vind ik het verwijtbaar als je daar niet op in gaat. Je moet niet van mij, moet je zelf weten, maar stel iemand krijgt géén loonsverhoging in het nieuwe contract, gaat daarom niet in op het aanbod. Moeten alle premiebetalers die wél werken daar maar voor opdraaien dan ? Ik vind dus van niet.quote:Op donderdag 21 februari 2008 18:13 schreef slakkie het volgende:
Je kan dus met behoud van WW een contract weigeren. Het feit dat ze je een contract aanbieden wilt niet zeggen dat je akkoord moet gaan met hun aanbieding. Te weinig salaris, te weinig vakantiedagen, sec. arbeidsvoorwaarden voldoen niet. Het lijkt me dat je een contract kan weigeren vanwege de inhoud en dan is het dus niet verwijtbaar gedrag, je wilde wel werken, maar niet tegen de voorwaarden zoals beschreven staan in het contract.
Lijkt me niet dat het UVW tegen je kan zeggen, je moet ten koste van alles aan het werk blijven bij je oude werkgever omdat ie een contract heeft aangeboden. Beetje simpele werkwijze iyam.
Ja, als ik vind dat ik meer geld moet krijgen voor m'n diensten dan moet ik dat kunnen vragen. Als de werkgever daar niet mee akkoord gaat dan is er geen basis voor verdere samenwerking en dient de werknemer gewoon recht te hebben op een WW.quote:Op donderdag 21 februari 2008 18:41 schreef Gizlijntje het volgende:
[..]
Overigens, meestal is de verlenging op dezelfde voorwaarden als het voorgaande contract. Als je een jaar volgens een bepaald contract hebt gewerkt en dat wordt verlengd met een jaar op dezelfde voorwaarden, dan vind ik het verwijtbaar als je daar niet op in gaat. Je moet niet van mij, moet je zelf weten, maar stel iemand krijgt géén loonsverhoging in het nieuwe contract, gaat daarom niet in op het aanbod. Moeten alle premiebetalers die wél werken daar maar voor opdraaien dan ? Ik vind dus van niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |