FOK!forum / Culinesse à gogo / Friet opnieuw invriezen
Dezzdonderdag 21 februari 2008 @ 13:25
Door een 'foutje' heeft een zak diepvriesfriet i.p.v. in de diepvries nu in de koelkast gelegen. Mijn vraag is nu: kan ik deze weer gewoon invriezen of niet?

Thx
Alexxxxxdonderdag 21 februari 2008 @ 13:26
gewoon meteen alles opeten nu
Dezzdonderdag 21 februari 2008 @ 13:29
Dat is ook een idee

Nee, serieus ik wil het vanavond opeten, maar als het niet meer goed is moet ik nu ff naar de supermarkt
Muckdonderdag 21 februari 2008 @ 13:32
ik ben bang dat als je ze nu opnieuw gaat invriezen het een grote pap-bende wordt als je het ontdooit.
maar als je ze toch vanavond wilt eten, bewaar ze dan maar gewoon in de koelkast hoor, dat kan niet zoveel kwaad. Wel even rekening houden met een kortere frituur-tijd he!
MPGdonderdag 21 februari 2008 @ 13:49
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 13:32 schreef Muck het volgende:
ik ben bang dat als je ze nu opnieuw gaat invriezen het een grote pap-bende wordt als je het ontdooit.
maar als je ze toch vanavond wilt eten, bewaar ze dan maar gewoon in de koelkast hoor, dat kan niet zoveel kwaad. Wel even rekening houden met een kortere frituur-tijd he!
Dat dus
WebHawkjuhdonderdag 21 februari 2008 @ 13:56
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 13:32 schreef Muck het volgende:
ik ben bang dat als je ze nu opnieuw gaat invriezen het een grote pap-bende wordt als je het ontdooit.
maar als je ze toch vanavond wilt eten, bewaar ze dan maar gewoon in de koelkast hoor, dat kan niet zoveel kwaad. Wel even rekening houden met een kortere frituur-tijd he!
Jip, afhankelijk van hoeveelheid; tussen de 3 en 5 minuten moet genoeg zijn
Dezzdonderdag 21 februari 2008 @ 14:02
Bedankt, ze liggen nog gewoon in de koelkast. Om de smaak te testen heb ik even een klein beetje gebakken en het smaakt gewoon goed!
Zelvadonderdag 21 februari 2008 @ 15:26
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 13:32 schreef Muck het volgende:
ik ben bang dat als je ze nu opnieuw gaat invriezen het een grote pap-bende wordt als je het ontdooit.
Patat ontdooi je überhaupt toch meestal niet? Hoeft het ook geen papbende te worden. Opnieuw invriezen gaat overigens best, alleen blijft er dan wel redelijk wat ijs aanhangen, bij het frituren zal het dus iets meer spetteren.
RemcoDelftdonderdag 21 februari 2008 @ 16:17
Niet opnieuw invriezen, wel 3 dagen bewaren in de koelkast.
DarkerThanBlackzondag 24 februari 2008 @ 11:35
Gewoon weer invriezen, je gaat er niet dood aan.
Martijn_77zondag 24 februari 2008 @ 11:41
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:17 schreef RemcoDelft het volgende:
Niet opnieuw invriezen, wel 3 dagen bewaren in de koelkast.
Idd gewoon 3 dagen friet eten
CraZaayzondag 24 februari 2008 @ 12:10
Je gaat er niet ziek van worden door opnieuw in te vriezen, maar de structuur van het product gaat wel veranderen. Of het er lekkerder op wordt is dus een tweede.

Grappig dat iemand hierboven zegt dat je patat toch niet ondooit voor het frituren. Ik doe dat namelijk wel altijd. Poll?