FOK!forum / Strange new worlds / Foto's Maanlanding tóch fake ?! - "Dark Side Of The Moon"
era.zerwoensdag 20 februari 2008 @ 00:43
Er was net een reportage bezig op Canvas (Belgische tv2) over de maanlanding.

Alles liep goed, maar president Nixon had bv. ook een uitzending ingeblikt waarin de dood van de drie astronauten werd aangekondigd. Zoiets gebeurd wel vaker, kwestie van op alles voorbereid te zijn.

Maar Nixon had ook schrik dat de landing niet zou lukken. Daarom had hij het plan om de landing te filmen -mocht er iets fout lopen, konden die beelden dan getoond worden. Kubrick was de regisseur, alhoewel hij eerst niet wou en later zei tegen de NASA zei dat ze nooit nog wat van hem zouden horen.

Donald Rumsveld (een van de adviseurs van Nixon) praat hierover zonder een blad voor de mond te houden, net zoals de CIA directeur van toen, wat andere CIA mensen van toen, de persoonlijke secretaresse van de president confirmeert hetzelfde.

De president raakte na de maanlading in paniek, mocht dit uitkomen, had hij wel een probleem.. Daarom liet hij de mensen die meegewerkt hadden aan de film (decormensen, etc) zijn later een voor een vermoord. Geconfirmeerd door wat CIA mensen. Vernon A. Walters wou meer details geven over de moorden en ging akkoord de volgende dag te praten, maar de dag erna stierf hij...

Okay ?? Waarom heb ik dit gemist. De reportage komt uit 2002.

=> Er is tóch een film gemaakt -of die dan al dan niet getoond werd ipv de echte landing is wat anders

En blijkbaar was die film genoeg reden om achter de mensen die er weet van hadden te gaan. Het schijnt ook een ander licht op het kluizenaarsbestaan van Kubrick, die was bang geworden...

Echter, hoe waar is de reportage?
http://en.wikipedia.org/w(...)on_%28documentary%29
Malebolgiawoensdag 20 februari 2008 @ 00:59
Heb deze rapportage een paar jaar geleden gezien, volgens mij van tegenlicht bij de VPRO. Heb toen ook met stijgende verbazing zitten kijken. Vooral de dood van de laatste persoon is vreemd; je zou zeggen dat de dreiging voor Nixon zo onderhand wel afgelopen is.
Persoonlijk geloof ik wel in de mogelijkheid dat de maanlanding daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, maar dat de foto's die zijn gepubliceerd zijn toch fake zijn. Het één sluit het ander niet uit...
KeKouKeLewoensdag 20 februari 2008 @ 01:12
Het is een mockumentary
quote:
is finally revealed that this is a mockumentary as the end credits roll over a montage of blooper reels, with the main participants laughing over the absurdity of their lines or questioning if particular ones would give the joke away too soon. Besides being a comedic documentary, it is also an exercise in Jean Baudrillard's theories of hyperreality
kostonwoensdag 20 februari 2008 @ 01:13
Holy shit, zijn jullie echt zo dom? Kijk de aftiteling nog eens, misschien dat je hem dan wel snapt.


http://youtube.com/watch?v=SSQ952XZQns
Zyggiewoensdag 20 februari 2008 @ 01:15
Ook al is het overduidelijk nep, geven de makers zelf aan dat het nep is, geeft de wikipedialink aan dat het nep is, nog steeds wil je er een discussie over voeren. .
Symptomatisch voor TRU-ers: hardnekkige goedgelovigheid en onkunde om bronnen te onderscheiden.
Bushmasterwoensdag 20 februari 2008 @ 02:34
Stanley Kubrick kan het je helaas niet meer uitleggen
era.zerdonderdag 21 februari 2008 @ 11:18
Toch blijf je nog met een pak vragen zitten, ik zou de docu opnieuw moeten bekijken, maar er zijn toch een paar zinnen die je niet zomaar zegt. En Donald Rumsveld die zo'n dingen dan zou zeggen, strange.

Maar wat is de beste manier om iets af te doen als complottheorie? Een hilarische nepreportage maken en opmerkingen achteraf weglachen.

Elk interview met de secretaresse van Nixon -wat ze ook zou zeggen- zou als gezwans aanzien worden na dit..
Ratelslangetjedonderdag 21 februari 2008 @ 18:56
Debunking heet zoiets toch?
mike_anotherzaterdag 8 maart 2008 @ 02:00
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 01:15 schreef Zyggie het volgende:
Ook al is het overduidelijk nep, geven de makers zelf aan dat het nep is, geeft de wikipedialink aan dat het nep is, nog steeds wil je er een discussie over voeren. .
Symptomatisch voor TRU-ers: hardnekkige goedgelovigheid en onkunde om bronnen te onderscheiden.
Als je iets op camera zet, maakt dat allemaal niks uit, dan moet het wel waar zijn. Natuurlijk heb je dan nog het probleem dat er tegengestelde dingen op film vastgelegd zijn, maar geen paniek: gewoon alleen degene kiezen die je aanstaat.
vogeltjesdanszondag 9 maart 2008 @ 14:26
Heb je nieuwsgroepen? Ik heb een nzb voor je als je wit pm me maar.