abonnement Unibet Coolblue
pi_57388172
quote:
Op zaterdag 15 maart 2008 00:02 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Kom nu, de VRT is een vrij tamme zender hoor, al bij al. In programma's als De Laatste Show mogen politici van "de goeie partijen" lekker komen keuvelen over wat dan ook (seks, huisdieren,...) maar VB-ers worden daarvan uitgesloten.
Ik zie zo'n gemiddelde VB'er ook niet komen praten over seks in een talkshow. Laat staan de sympathieke komen uithangen in één of andere quiz. Zie je zo'n De Winter al meedoen aan De Slimste Mens ofzo? .
quote:
Naja, kan aan mij liggen maar in mijn perceptie zie ik De Wever verdacht veel voorbijkomen. Daarbij kun je, als je goed kijkt, weldegelijk spoortjes van Flamingantisme zien terugkomen is de programmering van de VRT, maar misschien is dat in vergelijking met de commerciële zenders nog erg beperkt, dat kan uiteraard.
De commerciëlen in Vlaanderen hebben nauwelijks een nieuwsaanbod. Enkel VTM heeft een volwaardige nieuwsredactie, maar politiek komt daar sowieso al minder aan bod als bij de VRT.
pi_57388177
jenever? Ik ken geen één brabander die het drinkt, al zullen ze vast bestaan. MIjn opa uit amsterdam wel.

leve bier, leve tequila, leve whisky, leve witte wijn.

Wé aandurs motte wai niej.
pi_57391915
quote:
''Vlaanderen kan ons niet eeuwig blijven financieren''

Als de Walen niet bereid zijn om op dezelfde golflengte als de Vlamingen te komen, dan moeten we de eer aan onszelf houden en onze eigen weg gaan', zegt de Waalse Manager van het Jaar Eric Domb.

De drie regionale werkgeversorganisaties - VOKA (Vlaanderen), UWE (Wallonië) en BECI (Brussel) - ondertekenden deze week een solidariteitspact met maatregelen die vijfhonderdduizend nieuwe jobs moeten creëren tegen 2020. De federale werkgeversorganisaties (VBO, Unizo en haar Waalse tegenhanger UCM) zijn medeondertekenaars van het pact.

Volgens de initiatiefnemers is het solidariteitspact noodzakelijk omdat België voor belangrijke uitdagingen staat, zoals de vergrijzing en de globalisering. In Wallonië zijn 250.000 nieuwe werkkrachten nodig, in Vlaanderen 150.000 en in Brussel 100.000. Het solidariteitspact wil meer stimulansen voor ondernemerschap, een betere werking van de arbeidsmarkt en een efficiëntere overheid. De arbeidsmarktsituatie in de drie regio's is verschillend en daarom moet er ook een ander beleid gevoerd kunnen worden.

De Union Wallonne des Entreprises (UWE) aanvaardt dat er een andere aanpak nodig is op het vlak van het arbeidsmarktbeleid. U toont opvallend veel begrip voor de Vlaamse eis om meer bevoegdheden te regionaliseren. Dat hebben we nog niet vaak gehoord aan de andere kant van de taalgrens.
Domb: "Het is tijd om taboes te doorbreken. We moeten eerlijk vaststellen dat de drie regio's verschillend zijn en een beleid op maat nodig hebben. De Franstaligen hebben niet het recht om Vlaanderen te beletten voor zijn eigen toekomst te zorgen. Het pleidooi van Vlaanderen om te regionaliseren komt er omdat de Vlamingen hun vertrouwen in de Franstalige politici kwijt zijn. Ze hebben er geen vertrouwen in dat ze de juiste maatregelen treffen om Wallonië er weer bovenop te helpen. Het is hoog tijd dat Franstalige politici het vertrouwen herstellen."

Regionaliseren is dus de boodschap.
"De Franstalige politici moeten eindelijk werk maken van het activeren van werklozen. Het kan niet zijn dat Wallonië en Brussel een pak werklozen hebben, terwijl Vlaamse bedrijven hun vacatures niet ingevuld krijgen. En het Franstalig onderwijs moet drastisch verbeteren. Dat is een kwestie van moed, niet van centen. Je kunt nog zoveel pacten of marshallplannen goedkeuren, zonder fatsoenlijk onderwijs geraken we er niet. Het is hoog tijd om de bakens te verzetten. Het Franstalige onderwijs loopt mijlen achter op het Vlaamse. Ze moeten ook zorgen dat de overheid meer gaat besparen. Zij verspilt te veel geld. Maar het is geen kwestie van regionaliseren of federaliseren. Ik verkies eerder te werken in de huidige federale structuren."

Is het niet te laat daarvoor? Op het federale niveau zijn er de voorbije jaren onvoldoende maatregelen getroffen. De Franstaligen hebben die kans verkeken.
"Als we duidelijk het signaal geven dat we de boodschap goed begrepen hebben, dan is het zeker niet te laat. We kunnen niet langer talmen om het roer om te gooien. Ik verkies verder te werken op federaal niveau. Regionaliseren is duur. Er zijn tachtigduizend ambtenaren meer aan het werk in België als gevolg van de regionalisering."

U zou het aantal ambtenaren op federaal niveau kunnen verminderen.
"Dat zou logisch zijn, maar dat gebeurt niet. Dat hebben we bij de vorige stappen in de staatshervorming gezien. Voor een verdere regionalisering zal je een dure prijs betalen. Er zullen meer instellingen en meer ambtenaren bij komen. En er is nog een probleem. Zodra er geregionaliseerd wordt, zal Vlaanderen de vennootschapsbelasting verlagen. Het zal dan geen jaar duren vooraleer Wallonië de vennootschapsbelasting zal verlagen tot op het Vlaamse niveau. Voor Wallonië is dat een harde dobber. De belastingen kun je beter verlagen op federaal niveau, het liefst tot op het Europees gemiddelde."

Zit de Belgische vennootschapsbelasting dan al op dat niveau dankzij de notionele intrest?
"Neen. De vennootschapsbelasting bedraagt 33,99 procent. Mijn bedrijf Parc Paradisio betaalt dankzij de notionele intrest iets minder dan 30 procent. Dat is ver boven het Europese gemiddelde. Sommige landen hebben een winstbelasting van 15 à 20 procent."
In het solidariteitspact met VOKA staat dat Wallonië tegen 2020 250.000 nieuwe banen moet scheppen. Hoe gaat u dat doen?
"Er is geen enkele reden waarom we de werkloosheid in Wallonië niet kunnen verminderen van het huidige niveau van 13 procent naar 4 of 5 procent."

Maar hoe?
"Een verlaging van de sociale lasten is wenselijk. Ondernemers moeten meer risico durven te nemen om jobs te scheppen. Maar het hangt ook af van de vraag wat je onder een fatsoenlijke job verstaat. Als je naar de vakbonden luistert, dan zijn er een pak jobs die niet aanvaardbaar zijn voor de Walen. Dat is vreemd, want het gaat over jobs die elders in de wereld wel aanvaard worden."

Geeft u eens een voorbeeld.
"In Amerikaanse supermarkten helpen vijftig- of zestigplussers de klanten aan de kassa bij het inpakken van hun boodschappen. Waarom kan dat bij Carrefour niet? Ik geef toe dat de toegevoegde waarde van zo'n baan niet bijster hoog is en dat het loon navenant zal zijn. Maar door belastingverlaging of het toekennen van belastingkrediet kun je zulke banen wel aantrekkelijk maken. De vakbonden willen daar niet van weten. Zij hebben er geen enkel belang bij dat er minder werklozen zijn. De overheid betaalt hen om de werklozen uit te betalen. Als er minder werklozen zijn, dan ontvangen de bonden minder inkomsten."

U wilt de vakbonden hun centen afpakken?
"Voor mij moet je de vakbonden geen centen afpakken. Ik ben geen vijand van de vakbond. Maar de vakbonden moeten met de centen die ze van de overheid krijgen werklozen helpen om aan een baan te geraken."

U bent Manager van het Jaar in Wallonië. Wat doet u om de werkgelegenheid op te vijzelen?
"Parc Paradisio heeft een investeringsprogramma van 35 miljoen euro op stapel staan. Over een periode van 5 à 6 jaar zorgt dat voor vijftig bijkomende banen. Vandaag telt het park een honderdtal werknemers. Als iedere onderneming 50 procent meer mensen aanwerft, dan komen we straks volk te kort. De doelstelling van 250.000 jobs halen we misschien niet, maar 200.000 of 220.000 nieuwe jobs creëren in Wallonië moet mogelijk zijn."

Bent u niet te optimistisch? De Waalse mentaliteit is sterk tegen de bedrijven gekant.
"Het moet veranderen en daarvoor zullen we de confrontatie moeten aangaan met de vakbonden. Zij terroriseren het gewest."

U pleit voor minder ambtenaren. Dat is een boodschap die vooral in Wallonië moeilijk slikken wordt. Veertig procent van de Walen is ambtenaar of werkt in het onderwijs. In Vlaanderen is dat 25 procent.
"Dat is juist. Wallonië telt veel te veel ambtenaren. Ik ben geen zuivere liberaal. De openbare sector heeft belangrijke taken. Maar stop de verspilling. Als je in heel België de staat ontvet kun je 12 miljard euro besparen. Dat is evenveel als de rentelasten op de staatsschuld. Het wordt hoog tijd dat het statuut van de ambtenaren grondig aangepakt wordt. Hun loon mag best wel stijgen, maar hun aantal moet drastisch naar beneden. De administratie moet ook dringend worden gemoderniseerd. Sommige ambtenaren werken nog in Jurassic Park. Zulke besparingen vergen moed. Die ontbreekt jammer genoeg bij de politici."

Vindt u dat de Waalse minister-president Rudy Demotte overdrijft als hij stelt dat Wallonië aan de beterhand is?
"Demotte is nog een jonge politicus, maar er kan veel veranderen met hem. Hij bekijkt de cijfers op een nuchtere manier en beseft dat de Walen hun gelijk niet kunnen halen tegenover de rest van de wereld."

Hoe kan Wallonië zijn welvaart opkrikken?
"Wallonië is na Vlaanderen de regio in Europa met de beste kaarten op logistiek vlak. In Luik en Charleroi beschikken we nog over andere troeven. We hebben twee luchthavens, een goede universiteit en veel onderzoekscentra. De politici moeten de moed hebben om de waarheid te zeggen. Het onderwijs moet verbeteren. De werklozen moeten voor hun verantwoordelijkheid worden geplaatst en we moeten bereid zijn om te aanvaarden dat bedrijven de bron zijn van onze welvaart. Als we dat niet doen en we verliezen onze tijd, dan zullen we daar ook de gevolgen van dragen. Dan komt er geen herstel van het vertrouwen tussen noord en zuid. Het is dringend tijd voor verandering. Jammer genoeg is dat besef nog niet doorgedrongen in brede lagen van de bevolking."

Wallonië voelt zich veilig dankzij de transfers uit Vlaanderen.
"Dat is een van de verklaringen. We moeten ook beseffen dat Vlaanderen voor grote uitdagingen staat. Vlaanderen dreigt de komende jaren een deel van zijn auto-industrie en zware industrie kwijt te spelen. Als we niks doen, stevenen de openbare financiën op een catastrofe af en zullen de aanpassingen achteraf veel pijnlijker zijn. De werklozen zelf zullen het slachtoffer zijn. We hebben geen moment te verliezen. Het is vijf voor twaalf. Solidariteit kan niet duurzaam zijn als Wallonië niets onderneemt om de transfers van noord naar zuid te neutraliseren."

U vreest dat Wallonië straks alleen komt te staan.
"In de UWE zijn er tal van ondernemers die vinden dat we een pak bevoegdheden moeten regionaliseren. Als Vlaanderen zijn eigen weg gaat en zijn vennootschapsbelasting verlaagt, zal ook Wallonië zich snel moeten aanpassen."

De Waalse bevolking zal verarmen.
"De kost van zo'n operatie is voor de Walen vreselijk zwaar. Voor mij is het beter om samen te blijven. Met minder instellingen is het goedkoper. Hou zoveel mogelijk bevoegdheden op federaal vlak. Maar als de Walen niet bereid zijn om op dezelfde golflengte als de Vlamingen te komen, dan moeten we de eer aan onszelf houden en onze eigen weg gaan. We hebben niet het morele recht om te eisen dat de Vlamingen ons eeuwig blijven financieren."

Hoe kijkt u aan tegen de manier waarop de Franstalige pers over de politieke crisis en over Vlaanderen heeft bericht?
"De pers heeft moeilijk kunnen weerstaan aan de trend om karikaturen te maken. Dat geldt zowel voor de Franstalige als voor de Nederlandstalige pers. De media hebben de polarisatie aangemoedigd."

Volgens de Franstalige pers staat regionaliseren gelijk met separatisme.
"Het is een kwestie van vertrouwen. De roep om regionalisering werd gezien als het paard van Troje waarmee je het separatisme
binnenhaalt."

Uw organisatie wilde niet in zee gaan met VOKA zonder ruggensteun van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Waarom?
"Zonder het VBO heeft zo'n pact geen enkele zin. Dit is niet alleen een zaak van regionale werkgeversorganisaties. Ook het VBO als federale speler moet erbij zijn. Het heeft een tijd geduurd voordat alle organisaties op dezelfde golflengte zaten. Het vertrouwen was zoek. De afstand tussen Vlaamse en Waalse organisaties was nooit zo groot als de voorbije achttien maanden. Er was tijd nodig om de schade te herstellen." (Johan Corthouts)
Bron: De Morgen
  zondag 16 maart 2008 @ 23:56:21 #154
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57423976
"Tekst zal vol staan met dubbele bodems"


zo 16/03/08 - Met nog vier dagen te gaan voordat Yves Leterme (CD&V) de regeringsverklaring voorleest in het parlement, buigen de vijf meerderheidspartijen, CD&V, Open VLD, de MR, CDH en de PS, zich een tweede keer over het ontwerp-regeerakkoord.

De partijen gingen gisteren een eerste keer door de tekst van Leterme, zo'n 40 pagina's, en beëindigden de onderhandelingen met de intentie om het regeerakkoord maandagavond af te ronden.

Geen eenvoudige opgave, zo blijkt ook bij de tweede lezing. Over heel wat dossiers, naar verluidt een dertigtal, bestaat er nog geen akkoord. De meningen lopen nog sterk uiteen over het regularisatiebeleid, een aanpassing van de wet-Lejeune, een reeks justitiedossiers en een lastenverlaging.

Vooral het sociaaleconomische luik zorgt voor problemen. MR-voorzitter Didier Reynders gaf voor het begin van de gesprekken al aan dat de liberalen niet alleen een lastenverlaging willen voor de lage inkomens, maar ook voor de mensen met een middeninkomen.

In het kader van die lastenverlaging lagen verschillende voorstellen op tafel: het optrekken van het belastingvrij minimum tot 8.400 euro, de invoering van een sociaal belastingkrediet en het versterken van de jobkorting. Alleen over dat laatste zou een akkoord bereikt zijn.

De onderhandelaars gaan er, ondanks de moeizame vooruitgang, van uit dat er maandagavond een akkoord uit de bus komt. "Veel andere keuzes zijn er niet, ook al zal de tekst dan wel vol staan met dubbele bodems en zullen veel dossiers worden doorverwezen naar een werkgroep", klonk het.

"Andere partijen bij staatshervorming betrekken"

Open VLD'er Patrick Dewael deed intussen een oproep om het overleg over de volgende fase van de staatshervorming niet binnen de regering te houden.

"We zullen onze handen volhouden met de sociaaleconomische dossiers", zei Dewael. "De staatshervorming laat je best over aan een werkgroep."

"Het is belangrijk dat bij het overleg in die werkgroep meer partijen worden betrokken, we hebben immers een tweederde meerderheid nodig", besloot Dewael.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 17 maart 2008 @ 00:55:02 #155
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57424796
Peiling Libre ziet geen verschil met verkiezingen

zo 16/03/08 - Volgens een opiniepeiling van La Libre Belgique en RTL-TVi zouden de meeste Belgen nu hetzelfde stemmen als vorig jaar. Dat is een ander resultaat dan een recente peiling van de VRt en De Standaard enkele dagen geleden.

Enkele dagen geleden verscheen een nieuwe peiling van de VRT en De Standaard. De resultaten van La Libre Belgique en RTL-TVi staan evenwel haaks op die peiling.

Volgens de Libre zouden de meeste Belgen nog altijd hetzelfde doen als op 10 juni vorig jaar. Wel zou Vlaams Belang nog altijd 19% halen, bij de VRT verloor die partij 4%.

Nog volgens de Libre zou Open VLD lichtjes achteruit gaan en de SP.A vooruit. Bij de VRT was dat net andersom.

Yves Leterme is volgens de Libre nog altijd de populairste politicus, maar bij de VRT is dat Guy Verhofstadt.

In beide peilingen blijft CD&V/N-VA wel de grootste en is Lijst Dedecker de grote winnaar.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57424812
Heb je er nog vertrouwen in ?
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  maandag 17 maart 2008 @ 01:03:05 #157
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57424883
quote:
Op maandag 17 maart 2008 00:56 schreef du_ke het volgende:
Heb je er nog vertrouwen in ?
Natuurlijk niet ... Wat een vraag

Ik ben trouwens echt benieuwd hoe dit gaat uitdraaien. Natuurlijk krijgen we straks een regering met Leterme als premier. Maar wel eentje zonder echte akkoorden en zonder echte staatshervorming. Die regering gaat alles op de lange baan schuiven of doen mislukken ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57428473
quote:
Op maandag 17 maart 2008 01:03 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Natuurlijk niet ... Wat een vraag

Ik ben trouwens echt benieuwd hoe dit gaat uitdraaien. Natuurlijk krijgen we straks een regering met Leterme als premier. Maar wel eentje zonder echte akkoorden en zonder echte staatshervorming. Die regering gaat alles op de lange baan schuiven of doen mislukken ...
Oh maar zo'n regering kennen we hier ook. Alles draait gewoon door kan ik je verzekeren .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_57435862
Het leuke daaraan is dat BHV moet worden gesplitst, en dat moet dan voor de regering valt.
Anders zal het toch Vlaanderen zijn die de eer krijgt om eenzijdig de splitsing goed te keuren.
Het antwoord m'n vriend, is blowen in de wind.
pi_57435929
quote:
Op maandag 17 maart 2008 18:11 schreef Het-Gele-Teken het volgende:
Het leuke daaraan is dat BHV moet worden gesplitst, en dat moet dan voor de regering valt.
Anders zal het toch Vlaanderen zijn die de eer krijgt om eenzijdig de splitsing goed te keuren.
Nee, want je hebt een regering nodig om BHV te splitsen. Daar is geen weg naast.
pi_57444960
Volgens Het Laatste Nieuws heeft de CD&V de N-VA toch nog proberen te overtuigen om tot de regering toe te treden door voorzitter Bart De Wever een ministerpostje aan te bieden. Dat van... Mobiliteit (dus de nachtvluchten)! Dat is nog eens een aantrekkelijk voorstel. .
  dinsdag 18 maart 2008 @ 01:01:44 #162
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57445059
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 00:54 schreef Heero87 het volgende:
Volgens Het Laatste Nieuws heeft de CD&V de N-VA toch nog proberen te overtuigen om tot de regering toe te treden door voorzitter Bart De Wever een ministerpostje aan te bieden. Dat van... Mobiliteit (dus de nachtvluchten)! Dat is nog eens een aantrekkelijk voorstel. .
Van een vergiftigd geschenk gesproken

Iemand trouwens 'madame non' gezien op het journaal. Ze raakte zelfs niet meer uit haar woorden in het Frans.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57445185
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 01:01 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Van een vergiftigd geschenk gesproken

Iemand trouwens 'madame non' gezien op het journaal. Ze raakte zelfs niet meer uit haar woorden in het Frans.
Ik zag het inderdaad. Die leek er volledig doorheen te zitten.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_57448676
Hoeveel dagen tot de volgende crisis?
pi_57452231
Er is nu dus een regeerakkoord. Deze week wordt Yves Leterme dus premier. .
pi_57453013
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 13:35 schreef Heero87 het volgende:
Er is nu dus een regeerakkoord. Deze week wordt Yves Leterme dus premier. .
Had ik niet verwacht. Ik dacht dat ze wel een manier zouden vinden om Verhofstadt in office te houden.
pi_57457341
Ach, er is niet echt een akkoord. Het zijn gewoon een hoop op de lange baan geschoven voorstellen. De akkoorden die er zijn stellen op zich niet eens iets voor. De belangrijke en knelpunten daar is nog helemaal niets voor. Er wordt ook wel gesproken van het financieren van dit en dat, zonder dat er een akkoord is gesloten waar dat geld vandaan moet komen. Beetje paascadeautjes die later nog wel eens betaald zullen worden, door wie is en blijft de vraag.
Misschien dat er, na de wederopstanding van Leterme met pasen, tegen pinksteren wel een paar ongelovige thomassen bijgekomen zijn.
Het antwoord m'n vriend, is blowen in de wind.
pi_57457895
Yep, zoals vanouds buigen de Vlamingen weer voorover, en laten zich nemen.
  dinsdag 18 maart 2008 @ 20:03:21 #169
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_57460286
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 13:35 schreef Heero87 het volgende:
Er is nu dus een regeerakkoord. Deze week wordt Yves Leterme dus premier. .
Er is geen regeerakkoord. Ze willen ons alleen doen geloven dat er eentje is.

Wat ze geschreven hebben is een sprookje. De belastingen gaan dalen , de lonen gaan stijgen en de Vlamingen en Walen gaan hand in hand dansend van vreugde in de moderne welvaartsstaat een van de 200.000 nieuwe jobs innemen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_57460700
Nee, een echt regeerakkoord kan je het niet noemen. .

Nu goed, Dehaene startte destijds met een "akkoord" van tien blaadjes, maar zijn regering is wel diegene die België de eurozone heeft binnen geloodst en één van de grootste staatshervormingen in de geschiedenis heeft gerealiseerd.
Maar Dehaene was wel een man met leiderscapaciteiten natuurlijk...
pi_57461488
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 20:19 schreef Heero87 het volgende:
Nu goed, Dehaene startte destijds met een "akkoord" van tien blaadjes, maar zijn regering is wel diegene die België de eurozone heeft binnen geloodst en één van de grootste staatshervormingen in de geschiedenis heeft gerealiseerd.
Maar Dehaene was wel een man met leiderscapaciteiten natuurlijk...
Hahaha, keep up the faith!

Aan het begin van deze hele ellende dacht ik al dat de Vlamingen er niet goed uit zouden komen. Maar dat jullie je zo laten naaien? Jullie kontgat moet inmiddels flink uitgerekt zijn.
  dinsdag 18 maart 2008 @ 20:56:19 #172
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_57461674
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 20:19 schreef Heero87 het volgende:
Nee, een echt regeerakkoord kan je het niet noemen. .

Nu goed, Dehaene startte destijds met een "akkoord" van tien blaadjes, maar zijn regering is wel diegene die België de eurozone heeft binnen geloodst
Is dat zo moeilijk? Je houdt gewoon geen referendum, spuwt wat leugens ("de prijzen gaan niet stijgen, dat doen ondernemers niet" zei minister Zalm bij ons) en duwt het er door.
quote:
en één van de grootste staatshervormingen in de geschiedenis heeft gerealiseerd.
Kennelijk niet groot genoeg.
quote:
Maar Dehaene was wel een man met leiderscapaciteiten natuurlijk...
Dat staat buiten kijf Wel een stereotype, vette, brallerige Belg maar o zo goed.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_57462152
quote:
Aan het begin van deze hele ellende dacht ik al dat de Vlamingen er niet goed uit zouden komen. Maar dat jullie je zo laten naaien? Jullie kontgat moet inmiddels flink uitgerekt zijn.
Maar er wordt toch nog gewoon aan die staatshervorming gewerkt? Als er geen staatshervorming is tegen 21 juli, ontploft die regering gewoon.
Of moet alles echt helemaal platliggen tot die staatshervorming er is?
quote:
Is dat zo moeilijk? Je houdt gewoon geen referendum, spuwt wat leugens ("de prijzen gaan niet stijgen, dat doen ondernemers niet" zei minister Zalm bij ons) en duwt het er door.
Dat denk jij. Om de euro te mogen invoeren, moest je aan de criteria van Maastricht voldoen qua staatsschuld en BBP. België zat daar begin jaren '90 bijzonder ver onder (het BBP mocht max. 60% zijn, België zat toen boven de 130%). Als ik me niet vergis zelfs het verste van alle landen. Door een heel strikt beleid heeft Dehaene België toch de eurozone kunnen inloodsen. Anders konden we nu dus in de hoofdstad van Europa niet met de euro betalen.
quote:
Kennelijk niet groot genoeg.
Helemaal niet. De noden lagen toen simpelweg anders. Een staatshervorming verloopt in fases, omdat de noden met de tijd mee-evolueren.
  dinsdag 18 maart 2008 @ 21:20:49 #174
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_57462263
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 21:15 schreef Heero87 het volgende:

Dat denk jij. Om de euro te mogen invoeren, moest je aan de criteria van Maastricht voldoen qua staatsschuld en BBP. België zat daar begin jaren '90 bijzonder ver onder (het BBP mocht max. 60% zijn, België zat toen boven de 130%). Als ik me niet vergis zelfs het verste van alle landen. Door een heel strikt beleid heeft Dehaene België toch de eurozone kunnen inloodsen. Anders konden we nu dus in de hoofdstad van Europa niet met de euro betalen.
Och, in Katholieke puinhoop/siësta landen als Frankrijk, Italië en Spanje is de euro er toch ook gekomen? Terwijl het er anno 2008 nog steeds een bende is (vooral in Italië). Frankrijk zit qua schuld dacht ik zo rond de 85%. Onvoorstelbaar maar die eikels komen ook overal mee weg.

Vive la France
quote:
[..]

Helemaal niet. De noden lagen toen simpelweg anders. Een staatshervorming verloopt in fases, omdat de noden met de tijd mee-evolueren.
Totdat er niets meer overblijft.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_57462420
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 21:15 schreef Heero87 het volgende:
Maar er wordt toch nog gewoon aan die staatshervorming gewerkt? Als er geen staatshervorming is tegen 21 juli, ontploft die regering gewoon.
Of moet alles echt helemaal platliggen tot die staatshervorming er is?
Hoe lang is dit nu al aan de gang? Zijn de Walen jullie in al die tijd uberhaupt tegemoet gekomen? Dat er eindelijk een regering moest komen snap ik. Maar jullie politici hebben helemaal NIETS gekregen van de Walen. Je kan toch niet gaan regeren met vage toezeggingen alleen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')