Hoe ziet zo'n trekkap eruit?quote:Op donderdag 14 februari 2008 18:01 schreef Daniel1976 het volgende:
Niet om het een of ander maar als je een trekkap op de schoorsteen hebt, dan wordt de rook er uit gezogen. Dan hoeft de pijp niet helemaal luchtdicht te zijn.
Ik denk overigens niet dat die schoorsteen (de tegels dus) heel erg warm zullen worden.
Wij hebben er normale tegeltjes op zitten.
Speksteen inderdaad.quote:Op donderdag 14 februari 2008 18:11 schreef Forno het volgende:
Loop eens een kachelzaak binnen. Daar kunnen ze je vast helpen met technische vragen en er staat een legio aan kachels en ombouwen tentoon gesteld.
Je bedoelt misschien speksteen in plaats van leisteen?
Dat kun alleen jij goed bepalen.quote:Op vrijdag 15 februari 2008 08:37 schreef phluphy het volgende:
Daar hebben wij ook aan gedacht BE. Maar zou dat qua stijl passen in zo'n oud huis?
Ja, we hebben er maar éénquote:Op vrijdag 15 februari 2008 10:14 schreef phluphy het volgende:
Nou, Rewimo, de schoorsteenveger was hier, de dag vóór we gingen slopen. Toen ik hem vertelde wat we van plan waren, keek hij alsof hij water zag branden.Hij vond het blijkbaar maar bizar, of dom, of raar, of ....?
En welke foto op je weblog bedoel je? Ik vond alleen de foto van een nieuwe kachel, bedoel je die?
Let wel op of de kachel netjes aan de achterkant is afgewerkt om gewoon losgeplaatst te gebruiken.quote:Op vrijdag 15 februari 2008 10:22 schreef phluphy het volgende:
Gurb, om alle weg te slopen is inderdaad ook een mogelijkheid.
Dan hebben we de keuze tussen los neerzetten (zoals Oblivion laat zien, persoonlijk vind ik dat wel leuk) of een nieuwe ombouw maken.
Het punt is dat we een "oude look" willen. Eventueel nieuw stucwerk zou ik dan ook liever juist niet helemaal strak zien.
Wat de oude ombouw betreft, die was heel pompeus en overigens ook vol met barsten. En het feit dat hij één meter onder het plafond ophield was ook niet echt fraai.
Bij de optie van Oblivion moeten we een stuk vloer opnieuw leggen, omdat de huidige vloer om de ombouw heen is gelegd. Op zich is dat geen probleem, het lijkt me dan mooi om daar hele oude tegels in te leggen (volop verkrijgbaar via MP).
Of je pootjes los kan kopen? Geen idee, dat ga ik zeker uitzoeken.
De kachel komt dan wel een stuk lager te staan, dus dat betekent een nieuwe kachelpijp.
Enfin, genoeg te bespreken met manlief straks.
Ik laat het zien om een idee te krijgen wat een naar het plafond toelopende schouw-ombouw doet. Recht naar het plafond toe geeft een ruimtelijker effect dan wanneer je de ombouw zoals die bij jullie was taps toeloopt. Doordat wij de ombouw donkerder hebben gemaakt oogt die ook heel anders dan wanneer we dezelfde kleur hadden aangehouden als de muren. Wat de prijs betreft: zoals al eerder gezegd kijk op MP. De ombouw is te doen met glaswol als isolatie en gipsplaten op een under-laymentplaat.quote:Op vrijdag 15 februari 2008 11:20 schreef phluphy het volgende:
it_was_me: ik vind het mooi, maar zoiets past waarschijnlijk niet binnen ons budget.
Zou je mij kunnen uitleggen waartoe de isolatie dient? Ik begrijp het nut er namelijk niet helemaal van (ben duidelijk een kachel- en haarden leek!).quote:Op vrijdag 15 februari 2008 11:29 schreef Orval het volgende:
dat steen en beton waar de ombouw mee gevult was zal wel fermiculiet zijn geweest. Dit dient als isolatie. Als je rondom je buis een muurtje metselt en dan dit erin gooit (in combinatie met cement/ water geloof ik) dan dient dit als issolatie. Dit is niet nodig op het moment dat je een kachelpijp neemt welke dubbelwandig is. Deze zijn echter erg duur, zeker als je ook nog een bocht erin hebt zoals op de foto. Kijk voor ideeen voor je haard gewoon eens op website's van zaken die haarde verkopen, dan krijg je een goed beeld.
bellfire, dru, etc.
als je toch gaat kijken naar je haard, kijk dan direct of je een opening hebt aan de onderkant voor de aanzuiging van lucht. Als dit het geval is maak dan (als het er nog niet is) een gat in je vloer richting kruipruimte. Dan trekt je haard daar (ook) lucht vandaan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |