wel handig jaquote:Op donderdag 7 februari 2008 18:11 schreef tre het volgende:
Denk dat het handig is als je de betreffende opleidingen en lokaties waar je tussen wilt beslissen ook noemt, dat kan nog wel aardig verschil maken.
Ik doe zelf HBO man, dus ik weet hoe de klepel in de vork hangtquote:Op vrijdag 8 februari 2008 04:01 schreef Hertog_Martin het volgende:
Mensen zoals Rosbief die HBO afdoen als dat het niets zou voorstellen zijn gewoon type balletjes die denken dat ze beter zijn omdat ze WO doen. Niet naar luisteren. Als je hun moet geloven zit er ook een wereld van verschil tussen VWO en Havo... absoluut niet dus he
Dan heb je je dingen wijs laten maken door eerder genoemde balletjes.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 09:49 schreef Rosbief het volgende:
[..]
Ik doe zelf HBO man, dus ik weet hoe de klepel in de vork hangt
quote:Op donderdag 7 februari 2008 18:05 schreef Knevelt het volgende:
Dit studiejaar hoop ik mijn P te halen aan de hogeschool. Nu ben ik erover aan het denken om daarna naar de universiteit te gaan. Statistisch gezien is er een grote kans dat ik dan weer afval. Maar is het WO dan echt zo moeilijk in vergelijking met het HBO? Of is het eerder de hoeveelheid van de stof en de discipline die je moet hebben, die het voor een voormalig HBO'er moeilijk maken?
edit: Ik doe nu HBO International Business and Languages
het gaat om WO-studies Letteren zoals Taal & Cultuurstudies of Geschiedenis (nog niet helemaal over uit)
Zelf vind ik WO niet moeilijker dan HBO, wel anders. Je werkt minder in groepen en als je een opdracht moet maken is het altijd een essay schrijven. (geen 'bedrijf' opzetten o.i.d.) Wat het verschil met het HBO is, is dat je bij een WO letterenstudie echt zelfstandig werkt en zelden groepsopdrachten doet. Je zit echter niet zielsalleen, in de werkcolleges neem je met elkaar de stof door. Onderzoeken doe je voor een essay, dan bepaal je een onderwerp en vraagstelling en duik je de literatuur in om er een stuk over te schrijven.quote:Daarnaast ben ik benieuwd naar de werkvormen op de universiteit. Die schijnen veel te verschillen met die van een hogeschool. Wat is er dan zo verschillend? Je moet meer zelfstandig leren en voert onderzoek uit. Maar wat moet ik me dan bij zo'n onderzoek voorstellen?
quote:Op vrijdag 8 februari 2008 10:09 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Het toeval wil dat ik bij een soortgelijke HBO opleiding mijn P haalde en nu Geschiedenis doe. Statistisch gezien is de kans misschien groter dat je afvalt, maar het gaat 100% om je eigen inzet (tenzij je HBO met moeite hebt gedaan). Je vooropleiding is niet zo heel belangrijk, als je maar inzet en interesse toont.
Vooral dat aspect trekt me: theorie bestuderen, zelf onderzoek doen, analyseren en ten slotte verwerken in een eigen stuk. Dit aspect trekt me dan ook vooral aan omdat ik een baan in de journalistiek ambieer (in de toekomst). Denk jij dat WO Geschiedenis daar een goede basis voor is? En wat wil jij dan met deze studie gaan doen later? (ik heb nog meer vragen over Geschiedenis, maar die zal ik wel via fobo stellen)quote:Op vrijdag 8 februari 2008 10:09 schreef Scaurus het volgende:
(...)Onderzoeken doe je voor een essay, dan bepaal je een onderwerp en vraagstelling en duik je de literatuur in om er een stuk over te schrijven.
Okee dat is dan een opsteker.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 11:15 schreef HetwasietsmeteenF het volgende:
Zoals anderen zeggen, het ligt echt aan je motivatie.Ik heb zelf de overstap gemaakt van HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (propedeuse) naar WO Arabisch en ik vind het wel een veel zwaardere studie, maar dat komt misschien ook wel omdat MWD sowieso niet echt de meest uitdagende studie is van het HBO. Zit nu in mijn 3e jaar en ik doe het niet slechter dan mijn studiegenootjes die van het VWO komen. Ik zou het dus gewoon doen! En als je merkt dat je het niet trekt, dan is er toch nog niet meteen iets verloren?
Heb HBO International Communication and Media gedaan, aan HU. Het vreemde is dat ik op het HBO zesjes en zevens haalde, en nu op de uni achtens en negens. Ligt aan interesse en werkvorm, denk ik. Ik ben gewoon beter in lange stukken tekst onthouden dan in bedrijfsplannen opstellen.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 14:03 schreef Knevelt het volgende:Cool, welke P had jij gehaald dan? Moeite heb ik tot nu toe niet gehad; ik haal(de) zowel op de havo als het HBO vrij gemakkelijk bovengemiddelde cijfers en leraren op de middelbare school raadden me destijds zelfs VWO aan.
Dan zit jij helemaal goed op de uniquote:Vooral dat aspect trekt me: theorie bestuderen, zelf onderzoek doen, analyseren en ten slotte verwerken in een eigen stuk. Dit aspect trekt me dan ook vooral aan omdat ik een baan in de journalistiek ambieer (in de toekomst). Denk jij dat WO Geschiedenis daar een goede basis voor is? En wat wil jij dan met deze studie gaan doen later? (ik heb nog meer vragen over Geschiedenis, maar die zal ik wel via fobo stellen)
Welkom, Ik ookquote:Op zondag 10 februari 2008 20:36 schreef Viper86 het volgende:
Waar ik naar op zoek ben is structuur, een goede planning en goede leraren die je inspireren tot het verder nadenken over de materie en niet van die hapsnurkers die zoveel mogelijk grappen per minuut proberen te maken. Althans, dat doen een aantal leraren die nog geen 30 jaar zijn en proberen één te zijn met de klas.
Grappig: ik heb de ambitie om de journalistiek in te gaan, maar ik denk dat ik bewust niet HBO journalistiek ga doen vanwege de overwegende negatieve oordelen daarover. Bij de (Nederlandse) kwaliteitskranten geeft men bovendien de voorkeur aan academici boven mensen van HBO journalistiek.quote:Op zondag 10 februari 2008 21:36 schreef AKnynke het volgende:
Ik heb op de Havo altijd zesjes gehad, en een enkele zeven..
Daarna heb ik anderhalf jaar journalistiek gestudeerd (na een jaar m'n P). Was erg teleurgesteld in het niveau van de studie, had niet de indruk dat ik daar iets geleerd heb.
Nu heb ik m'n bachelor op het WO net gehaald (University College), en ik ben zelfs met honors geslaagd! Heb er wel hard voor moeten werken, maar dat moest iedereen. Heb zelfs een bestuursjaar tijdens de studie gedaan, en geen vertraging opgelopen, zelfs nooit hoeven herkansen!
Conclusie, het kan zeker wel, je moet alleen wel gemotiveerd zijn!
Heb jij ervaring met Geschiedenis?quote:Op maandag 11 februari 2008 09:12 schreef zquing het volgende:
Je bent niet bvan plan om een moeillijke WO studie te gaan doen. Ik denk dat al;s je enige aanleg hebt voor je studie 't wel mee zal vallen
zelf persoonlijk niet, maar ken mensen die 't doen. Wat ik erover gehoord heb is dat 't veel lezen en leren is maar dat 't wel meevalt kwa moeilijkheid.quote:Op maandag 11 februari 2008 09:17 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Heb jij ervaring met Geschiedenis?Met "niet moeilijk" bedoel je toch hopelijk niet dat er geen diepgang in zit he?
Ik weet niet of ik in de ' echte' journalistiek in wil. Weet zowieso niet precies wat ik wil!quote:Op maandag 11 februari 2008 09:15 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Grappig: ik heb de ambitie om de journalistiek in te gaan, maar ik denk dat ik bewust niet HBO journalistiek ga doen vanwege de overwegende negatieve oordelen daarover. Bij de (Nederlandse) kwaliteitskranten geeft men bovendien de voorkeur aan academici boven mensen van HBO journalistiek.
Wil jij dan ook de journalistiek in AKynke?
Toch wel een misverstand. Mensen verkijken zich niet zelden op een alfa-studie. Inderdaad, het is veel lezen en feitenkennis opbouwen. Sommigen zijn daar niet op ingesteld.quote:Op maandag 11 februari 2008 09:23 schreef zquing het volgende:
/offtopic
als beta student moet ik toch even zeggen dat alle alfastudie nutteloos en makkelijk zijn![]()
Wat dat betreft heb je gelijk, maar het studeren hoeft maar op een andere intensiteit te gebeuren. Dat is de onderscheidende factor tussen alfa en beta studies naar mijn mening. Je kunt immers rustig je boeken doorlezen op je bed en je vaardigheden oefenen. Bij beta studies kan dat weer niet. Als je sommen wilt oplossen moet je soms super geconcentreerd zijn en met halve inzet lever je geen werk. Overigens is dit geen bash reply ofzo aangezien mensen van beide studierichtingen ongetwijfeld evenveel uren vrijmaken voor het studeren.quote:Op maandag 11 februari 2008 09:52 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Toch wel een misverstand. Mensen verkijken zich niet zelden op een alfa-studie. Inderdaad, het is veel lezen en feitenkennis opbouwen. Sommigen zijn daar niet op ingesteld.
Wil je alsjeblieft ophouden met zulke constructies? Ik erger me er dood aan. Moet ze altijd 2 keer lezen. Om maar over Nobelprijswinnende literatuur te zwijgen, die gasten hebben er ook een handje van.quote:Op maandag 11 februari 2008 09:52 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Toch wel een misverstand. Mensen verkijken zich niet zelden op een alfa-studie. Inderdaad, het is veel lezen en feitenkennis opbouwen. Sommigen zijn daar niet op ingesteld.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |