FOK!forum / Culinesse à gogo / Mijn aardappels evalueren
Pauldonderdag 7 februari 2008 @ 17:42
Als er planten uit je aardappels groeien kan je ze dan nog eten ?
Noorsevikingdonderdag 7 februari 2008 @ 17:44


Dat dus.
Jordy-Bdonderdag 7 februari 2008 @ 17:47
Als je ze in de grond steekt en een halfjaartje wacht, misschien?
Nembrionicdonderdag 7 februari 2008 @ 17:49
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:42 schreef paultjuhhh het volgende:
Als er planten uit je aardappels groeien kan je ze dan nog eten ?
Nee, dan zijn ze niet lekker meer. Als die pitten uitlopen en ze zijn klein dan kan het nog maar als je het al planten noemt, dan zou ik ze direct weggooien.
NEDdonderdag 7 februari 2008 @ 17:50
quote:
Mijn aardappels evalueren
Evolueren, achterlijke schlemiel
Pauldonderdag 7 februari 2008 @ 17:54
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:50 schreef NED het volgende:

[..]

Evolueren, achterlijke schlemiel
Ga koken mens
Wounded_Kneedonderdag 7 februari 2008 @ 17:55
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:50 schreef NED het volgende:

[..]

Evolueren, achterlijke schlemiel
Er wordt hier geëvalueerd of de aardappels nog eetbaar zijn, niet of ze ovuleren.
Pauldonderdag 7 februari 2008 @ 17:55
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:49 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Nee, dan zijn ze niet lekker meer. Als die pitten uitlopen en ze zijn klein dan kan het nog maar als je het al planten noemt, dan zou ik ze direct weggooien.
Ze zijn nog redleijk klein, ik waag het erop anders ga ik met ladidada naar de snackbar
Biancaviadonderdag 7 februari 2008 @ 17:56
Doe mij maar een frikandel speciaal.
Ladidadidadonderdag 7 februari 2008 @ 17:57
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:55 schreef paultjuhhh het volgende:

[..]

Ze zijn nog redleijk klein, ik waag het erop anders ga ik met ladidada naar de snackbar
Gezellig!
Nembrionicdonderdag 7 februari 2008 @ 17:58
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:50 schreef NED het volgende:

[..]

Evolueren, achterlijke schlemiel
Nee helmjosti: evalueren. Goed/niet goed. Evalueren.
Pauldonderdag 7 februari 2008 @ 17:58
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:57 schreef Ladidadida het volgende:

[..]

Gezellig!
Romantische etentjes heb ik he
YoWillydonderdag 7 februari 2008 @ 17:58
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:50 schreef NED het volgende:

[..]

Evolueren, achterlijke schlemiel
ofwel:
bloed, bonhomme, domkop, druiloor, ezel, idioot, kluns, knoeier, lijs, loser, mislukkeling, nul, onnozelaar, peer, prutser, schapenkop, sloeber, stakker, stommeling, stommerd, stumperd, stuntel, sufferd, sukkelaar, sul, treuzelaar, uilskuiken, ziel

OT: Ik zou ze niet meer nuttigen
Nembrionicdonderdag 7 februari 2008 @ 17:59
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:58 schreef paultjuhhh het volgende:

[..]

Romantische etentjes heb ik he
Ohja...uit eten bij de Mac
pfefferkatzedonderdag 7 februari 2008 @ 18:00
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:55 schreef paultjuhhh het volgende:

[..]

Ze zijn nog redleijk klein, ik waag het erop anders ga ik met ladidada naar de snackbar
Als dr van die kleine witte dingetjes uitkomen gaat het wel, maar als die witte dingen echt al slierten worden zou ik het niet doen nee.
Curridonderdag 7 februari 2008 @ 18:00
je kunt ze gewoon eten hoor
densmeedonderdag 7 februari 2008 @ 18:02
die dingen zijn ook zwaar giftig net als alle andere planten delen van de solanum familie
tony_clifton-donderdag 7 februari 2008 @ 18:03
Toch oppassen, aardappelen zijn gifplanten van nature, dus wanneer er knoppen ofzo opkomen misschien best weggooien...
Ladidadidadonderdag 7 februari 2008 @ 18:05
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 17:58 schreef paultjuhhh het volgende:

[..]

Romantische etentjes heb ik he
Ja, je hebt echt talent!
golferdonderdag 7 februari 2008 @ 19:05
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 18:03 schreef tony_clifton- het volgende:
Toch oppassen, aardappelen zijn gifplanten van nature, dus wanneer er knoppen ofzo opkomen misschien best weggooien...
Dat, of gewoon heel erg goed wegsnijden:

Alkaloïden die van nature voorkomen in aardappelen en onrijpe tomaten, zijn in grote hoeveelheden giftig voor de mens.
Solanine is een alkaloïde dat van nature voorkomt in aardappelen, met name in de schil van onrijpe aardappelen, maar ook zit in de uitlopers van wat oudere aardappelen.
In grote hoeveelheden is solanine giftig voor de mens. Te veel solanine kan koorts, slaperigheid, lusteloosheid, buikpijn, diarree, overgeven, zwakheid en depressie veroorzaken. Niet iedereen is even gevoelig voor solanine.


Het solaninegehalte van aardappelen kan sterk variëren. Tegenwoordig worden aardappelrassen geteeld met lagere solaninegehaltes. Door beschadiging of het bewaren van de aardappelen in (zon)licht of in een koude en vochtige omgeving, kan het solaninegehalte van aardappelen echter stijgen. Het zorgvuldig bewaren en behandelen van aardappelen voorkomt dit. Ook wordt een groot gedeelte van de solanine verwijderd door de aardappelen te schillen en bruine, beurse en groene plekjes weg te snijden. Snijd plekjes ook goed weg wanneer de aardappelen in de schil worden gegeten. Het is verder belangrijk de uitlopers van aardappelen ruim weg te snijden.
MissHobjedonderdag 7 februari 2008 @ 19:11
Jammer dat de meeste antwoorden bagger zijn, bedankt voor de wel zinnige reactie's
Gelachen hebben we ook weer
Oplossingen zat genoemd.. bij deze een slot erop.