Paul | donderdag 7 februari 2008 @ 17:42 |
Als er planten uit je aardappels groeien kan je ze dan nog eten ![]() | |
Noorseviking | donderdag 7 februari 2008 @ 17:44 |
![]() Dat dus. | |
Jordy-B | donderdag 7 februari 2008 @ 17:47 |
Als je ze in de grond steekt en een halfjaartje wacht, misschien? | |
Nembrionic | donderdag 7 februari 2008 @ 17:49 |
quote:Nee, dan zijn ze niet lekker meer. Als die pitten uitlopen en ze zijn klein dan kan het nog maar als je het al planten noemt, dan zou ik ze direct weggooien. | |
NED | donderdag 7 februari 2008 @ 17:50 |
quote:Evolueren, achterlijke schlemiel ![]() | |
Paul | donderdag 7 februari 2008 @ 17:54 |
quote:Ga koken mens ![]() | |
Wounded_Knee | donderdag 7 februari 2008 @ 17:55 |
quote:Er wordt hier geëvalueerd of de aardappels nog eetbaar zijn, niet of ze ovuleren. | |
Paul | donderdag 7 februari 2008 @ 17:55 |
quote:Ze zijn nog redleijk klein, ik waag het erop anders ga ik met ladidada naar de snackbar | |
Biancavia | donderdag 7 februari 2008 @ 17:56 |
Doe mij maar een frikandel speciaal. | |
Ladidadida | donderdag 7 februari 2008 @ 17:57 |
quote:Gezellig! ![]() | |
Nembrionic | donderdag 7 februari 2008 @ 17:58 |
quote:Nee helmjosti: evalueren. Goed/niet goed. Evalueren. | |
Paul | donderdag 7 februari 2008 @ 17:58 |
quote:Romantische etentjes heb ik he | |
YoWilly | donderdag 7 februari 2008 @ 17:58 |
quote:ofwel: bloed, bonhomme, domkop, druiloor, ezel, idioot, kluns, knoeier, lijs, loser, mislukkeling, nul, onnozelaar, peer, prutser, schapenkop, sloeber, stakker, stommeling, stommerd, stumperd, stuntel, sufferd, sukkelaar, sul, treuzelaar, uilskuiken, ziel OT: Ik zou ze niet meer nuttigen ![]() | |
Nembrionic | donderdag 7 februari 2008 @ 17:59 |
quote:Ohja...uit eten bij de Mac ![]() | |
pfefferkatze | donderdag 7 februari 2008 @ 18:00 |
quote:Als dr van die kleine witte dingetjes uitkomen gaat het wel, maar als die witte dingen echt al slierten worden zou ik het niet doen nee. | |
Curri | donderdag 7 februari 2008 @ 18:00 |
je kunt ze gewoon eten hoor ![]() | |
densmee | donderdag 7 februari 2008 @ 18:02 |
die dingen zijn ook zwaar giftig net als alle andere planten delen van de solanum familie | |
tony_clifton- | donderdag 7 februari 2008 @ 18:03 |
Toch oppassen, aardappelen zijn gifplanten van nature, dus wanneer er knoppen ofzo opkomen misschien best weggooien... | |
Ladidadida | donderdag 7 februari 2008 @ 18:05 |
quote:Ja, je hebt echt talent! | |
golfer | donderdag 7 februari 2008 @ 19:05 |
quote:Dat, of gewoon heel erg goed wegsnijden: Alkaloïden die van nature voorkomen in aardappelen en onrijpe tomaten, zijn in grote hoeveelheden giftig voor de mens. Solanine is een alkaloïde dat van nature voorkomt in aardappelen, met name in de schil van onrijpe aardappelen, maar ook zit in de uitlopers van wat oudere aardappelen. In grote hoeveelheden is solanine giftig voor de mens. Te veel solanine kan koorts, slaperigheid, lusteloosheid, buikpijn, diarree, overgeven, zwakheid en depressie veroorzaken. Niet iedereen is even gevoelig voor solanine. Het solaninegehalte van aardappelen kan sterk variëren. Tegenwoordig worden aardappelrassen geteeld met lagere solaninegehaltes. Door beschadiging of het bewaren van de aardappelen in (zon)licht of in een koude en vochtige omgeving, kan het solaninegehalte van aardappelen echter stijgen. Het zorgvuldig bewaren en behandelen van aardappelen voorkomt dit. Ook wordt een groot gedeelte van de solanine verwijderd door de aardappelen te schillen en bruine, beurse en groene plekjes weg te snijden. Snijd plekjes ook goed weg wanneer de aardappelen in de schil worden gegeten. Het is verder belangrijk de uitlopers van aardappelen ruim weg te snijden. | |
MissHobje | donderdag 7 februari 2008 @ 19:11 |
Jammer dat de meeste antwoorden bagger zijn, bedankt voor de wel zinnige reactie's ![]() Gelachen hebben we ook weer ![]() Oplossingen zat genoemd.. bij deze een slot erop. |