FOK!forum / Culinesse à gogo / Knoflook bewaren
abruzzesezaterdag 2 februari 2008 @ 14:04
Ik koop altijd 2 verse knoflookbollen waarvan ik zeker de helft kan weggooien vanwege het uitdroogen .
Nu kwam ik erachter dat je verse knoflook ook kan invriezen en lang houbaar zijn .
Ik pel de knoflook en maak er blokjes van en doe deze in een klein diepvrieszakje en dan weer in een plasticdoosje vanwege de reuk .
Het werkt prima zo en ik heb altijd verse knoflook .
Een leuke tip voor mensen die het nog niet wisten.
hilliebilliezaterdag 2 februari 2008 @ 14:07
Hoezo maak je er eigenlijk blokjes van? Ik doe altijd de losse tenen in een zakje in de vriezer, werkt ook gewoon goed, trouwens helemaal geen last van de geur hoor..
Deliahzaterdag 2 februari 2008 @ 14:09
He, dat doe ik ook atlijd.

Ik pel de knoflook en vervolgens vries ik de tenen in (in een zakje).
abruzzesezaterdag 2 februari 2008 @ 14:37
Oké misschien hebben jullie wel gelijk dat je beter alleen de tenen kan invriezen inplaats van blokjes maaken.
Ben ik weer geholpen , het zijn ook die kleine dingen die het makkelijk maken.
KrnKjezaterdag 2 februari 2008 @ 14:48
Handige tip, maar meestal zijn het bij mij maar één of twee teentjes die het niet overleven
Byte_Mezaterdag 2 februari 2008 @ 15:05
pellen jullie die teentjes ook nog voor het invriezen?
Davidzaterdag 2 februari 2008 @ 15:55
Is het dan niet nadelig voor de smaak?
#ANONIEMzaterdag 2 februari 2008 @ 20:07
Ik gebruik ongeveer twee bollen knoflook per week geen last van bedorven knoflook. Ik vind het ook altijd erg lang goed blijven, bewaar je het wel goed? In een pot met gaatjes aan de onderkant maar wel een deksel erop?
golferzaterdag 2 februari 2008 @ 22:55
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 20:07 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik gebruik ongeveer twee bollen knoflook per week geen last van bedorven knoflook. Ik vind het ook altijd erg lang goed blijven, bewaar je het wel goed? In een pot met gaatjes aan de onderkant maar wel een deksel erop?
Zo'n pot hebben wij ook voor de knoflook, desondanks droogt ie na verloop van tijd ook daarin uit, dus het invriezen van de teentjes is best een goed idee.
Incazaterdag 2 februari 2008 @ 22:57
Ik pers de teentjes alvast uit en dan in een klein jampotje in de vriezer
hilliebilliezondag 3 februari 2008 @ 13:54
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 15:05 schreef Byte_Me het volgende:
pellen jullie die teentjes ook nog voor het invriezen?
Ik haal de teentjes wel los van elkaar maar pel ze verder niet helemaal af.

en david het is niet nadelig voor de smaak, je proeft nog net zoveel knoflook als normaal.


Inca vriest dat dan niet helemaal aan elkaar?
Incazondag 3 februari 2008 @ 17:01
quote:
Op zondag 3 februari 2008 13:54 schreef hilliebillie het volgende:

[..]

Ik haal de teentjes wel los van elkaar maar pel ze verder niet helemaal af.

en david het is niet nadelig voor de smaak, je proeft nog net zoveel knoflook als normaal.


Inca vriest dat dan niet helemaal aan elkaar?
Je kan er zo met een mesje een puntje uithalen geen probleem daarmee
Zij-en-Hijzondag 3 februari 2008 @ 20:23
Als je de teentjes invriest, worden ze dan niet helemaal week en zacht?
Dahahanvrijdag 8 februari 2008 @ 10:37
Hier liggen ze gewoon in een bakje op het aanrecht of in een la, wat geen problemen veroorzaakt. Gewoon veel gebruiken :-)
Chielusvrijdag 8 februari 2008 @ 11:50
Wat ik vaak doe = Pellen, evt. snijden en in een schone pot doen, olijfolie over schenken tot dat het net allemaal onderstaan en klaar is kees. Hou je ook nog eens een goeie knoflook olie over. en de knoflook blijft lang goed.
zovtyvrijdag 8 februari 2008 @ 15:34
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 14:04 schreef abruzzese het volgende:
Ik koop altijd 2 verse knoflookbollen waarvan ik zeker de helft kan weggooien vanwege het uitdroogen .
Een leuke tip voor mensen die het nog niet wisten.
Leuke tip hoor. Maar waarom koop je niet gewoon 1 knoflookbol?
Lucillevrijdag 8 februari 2008 @ 15:38
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 14:04 schreef abruzzese het volgende:
Ik koop altijd 2 verse knoflookbollen waarvan ik zeker de helft kan weggooien vanwege het uitdroogen .
Koop dus 1 bolletje knoflook!

Anyway, wat je ook kan doen is een potje of tube knoflook kopen. Dit vond ik zelf een openbaring, kwaliteit is echt goed, je kan het lang goedhouden in de koeling en de smaak is ook prima.
SiGNezaterdag 9 februari 2008 @ 00:54
In olie bewaren kan ook, krijg je ook nog eens heerlijke olie van.
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:50 schreef Chielus het volgende:
Wat ik vaak doe = Pellen, evt. snijden en in een schone pot doen, olijfolie over schenken tot dat het net allemaal onderstaan en klaar is kees. Hou je ook nog eens een goeie knoflook olie over. en de knoflook blijft lang goed.
ok, dat was dus al gezegd
Chieluszaterdag 9 februari 2008 @ 02:55
andere mogelijkheid:
Gerookte knoflook

Ikga binnenkort eens wat bestellen, want ikk ben wel heel benieuwd.
Leefzaterdag 9 februari 2008 @ 12:05
Knoflook moet je niet bewaren, dat moet je opeten.
En als je 2 bolletjes knoflook haalt en dan nog de helft weg moet gooien: dan doe je echt iets verkeerd

ontopic: als je toch echt heel veel hebt en gelijk alles klaar wilt maken voor de komende week:
alle teentjes pellen en schillen, en in hun blootje in een pot doen, onder de olijfolie zetten, zo blijven ze wel een poosje goed.

[ Bericht 42% gewijzigd door Leef op 09-02-2008 14:31:28 ]
ColdFeetzaterdag 9 februari 2008 @ 14:17
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 20:07 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik gebruik ongeveer twee bollen knoflook per week geen last van bedorven knoflook. Ik vind het ook altijd erg lang goed blijven, bewaar je het wel goed? In een pot met gaatjes aan de onderkant maar wel een deksel erop?
Ik win
Het gaat bij mij altijd prima, met bewaren. Zo af en toe kom ik in de krochten van mijn voorraadkast een uitgelopen bol tegen, maar verder nooit problemen. Meer eten dus
abruzzesezondag 22 juni 2008 @ 19:01
De laatste maanden doe ik als volgende :
Pel de knoflook teentjes
Doe ze in een glazen potje en vul het potje met extra vergine olijfolie
Doe het potje in de ijskast
Als ik knoflook nodig heb haal ik het knoflookpotje uit de ijskast en laat dat een uurtje op de aanrecht staan zodat de olijfolie weer soepel vloeibaar is en je kunt makkelijk teentjes knoflook eruit halen .
Potje knoflook terug in de ijskast .
Deze meetode is veel beter als in de vriezer bewaren want dat was niks .
Mirjamzondag 22 juni 2008 @ 19:48
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:50 schreef Chielus het volgende:
Wat ik vaak doe = Pellen, evt. snijden en in een schone pot doen, olijfolie over schenken tot dat het net allemaal onderstaan en klaar is kees. Hou je ook nog eens een goeie knoflook olie over. en de knoflook blijft lang goed.
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp64.htm lees dat even

komt uit Chili/knoflook olie maken
_Hestia_maandag 23 juni 2008 @ 23:23
Waarom koop je 2 bollen dan, als je de helft weggooit Koop er dan gewoon 1

Ik koop meestal 3 bollen en die zijn wel op voor ze uit kunnen drogen, doe het zo'n beetje overal wel bij
#ANONIEMdinsdag 24 juni 2008 @ 15:41
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 14:48 schreef KrnKje het volgende:
Handige tip, maar meestal zijn het bij mij maar één of twee teentjes die het niet overleven
Hier ookzo en ik koop altijd zo'n net met iets van 7 bollen erin Bewaar het trouwens in een bakje in de koelkast.
Innocencedinsdag 24 juni 2008 @ 20:24
quote:
Op zondag 22 juni 2008 19:01 schreef abruzzese het volgende:
De laatste maanden doe ik als volgende :
Pel de knoflook teentjes
Doe ze in een glazen potje en vul het potje met extra vergine olijfolie
Doe het potje in de ijskast
.
Doet iedereen dat hier?

Of is dat lekkerder of beter?

Vind het wel een topidee namelijk, op olie. Heb zelf altijd van die netjes met 6 bollen, dus dat gaat nog wel 's bederven, ook al doe ik zo m'n best
#ANONIEMdinsdag 24 juni 2008 @ 20:30
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 20:24 schreef Innocence het volgende:

[..]

Doet iedereen dat hier?

Of is dat lekkerder of beter?

Vind het wel een topidee namelijk, op olie. Heb zelf altijd van die netjes met 6 bollen, dus dat gaat nog wel 's bederven, ook al doe ik zo m'n best
Verder geen ervaring mee, maar volgens mij hoeft het niet in de ijskast hoor als je ze in de olie stopt

Gewoon koele donkere plaats

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2008 20:32:27 ]
SHEdinsdag 24 juni 2008 @ 20:31
Ik vind ingevroren knof echt smerig.

Alleen op olie bewaar ik ze.
#ANONIEMdinsdag 24 juni 2008 @ 20:33
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 20:31 schreef SHE het volgende:
Ik vind ingevroren knof echt smerig.

Alleen op olie bewaar ik ze.
door dit topic heb ik dus wat teentjes ingevroren omdat ik wil weten of de knof er soppig of goddelijk uitkomt....ik gok het eerste
littledrummergirldinsdag 24 juni 2008 @ 23:54
hoe werkt zon knoflooklpot eigenlijk? zie de meerwaarde niet van iets met een deksel als er tegelik gaten in zitten