abonnement Unibet Coolblue
pi_56467194
Is een nieuw goedkoop fornuis rommel of kun je daar prima basic mee uit de voeten? Ik weet eigenlijk niet eens wat er niet goed aan kan zijn, tis toch maar een metalen bak met wat branders?

Ik denk erover om een Indesit K3G2 gasfornuis te kopen, maar vraag me af of dat wel slim is en of het niet beter is om een 2ehands fornuis te kopen van een beter merk.

Op internet kan ik niks vinden over Indesit fornuizen, wel over koelkasten enzo.. en dat ik die van dat merk niet moet kopen
pi_56467352
Een fornuis, er moet gas uit komen, die moet een vlam vormen en je pan moet erop blijven staan, hoeveel kwaliteit heb je nodig?

Als het uiterlijk er verder niet toe doet maakt het volgens mij niet zoveel uit.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_56467445
Als je alleen een gasfornuis met branders zoekt, zal een simpel exemplaar wel voldoen; misschien zelfs tweedehands (branders wel schoonmaken). Zoek je iets met een oven eronder, dan zou ik naar de ovenkwaliteit kijken.
Ik ben zelf ooit begonnen met een tweedehands vierpitsbrander.
pi_56467720
Die indesit heeft een gasoven en dat schijnt goedkoper in gebruik te zijn dan een elektro oven wat je vrij veel ziet.

Wat is ovenkwaliteit? Of de temperatuur stabiel blijft? Ik wil wel pizza's kunnen bakken!
pi_56468454
wist niet dat e nog gas ovens bestonden trouwens
Hadden we vroeger ook thuis, was een hel om an te steken, doe mij maar elctrisch

Pizza's konde we er trouwens wel in bakken hoor
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_56471903
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 22:06 schreef DroogDok het volgende:
Hadden we vroeger ook thuis, was een hel om an te steken, doe mij maar elctrisch
In m'n vorige (huur)huis had ik een heel oud gasstel (met gasoven). Voor pizza's en ovenschotels etc werkt dat toch wel geweldig hoor! Ook niet moeilijk aan te steken ofzo
En de smaak van de pizza's en ovenschotels was altijd super, kan geen high-tech electrische oven tegenop (hetgeen ik nu dus heb). Niks lekkerder dan gewoon uit een ouderwetse, simpele gasoven
pi_56475173
Maar waarom zijn elektrische ovens de trend tegenwoordig? Goedkoper te produceren? Als je bij Indesit in de folder kijkt zijn 6 van de 7 fornuizen voorzien van een elektrische oven. Ook zie je veel combi's: gas koken en elektrische oven.
pi_56476369
Ik heb bij de kringloop een Edy gekocht voor ¤ 35,00.
Prima dingetje met fijne electrische oven.

In mijn studententijd had ik een gasoven.
Nadeel daarvan was dat 'ie niet overal even heet was, dat is bij deze electrische oven geen probleem.

Als je voor tweedehands gaat, moet je waarschijnlijk wel even een nieuw gasslangetje kopen bij de bouwmarkt.
pi_56479575
ik heb nu een elektrische oven, maar vond mijn gasoven wel erg relaxed: je hoeft ze namelijk nauwelijks voor te verwarmen (voor een pizaatje deed ik dat niet eens en toch in een kwartiertje klaar).
Bij mijn nieuwe eletrische oven is dat een ander verhaal waar je veel geduld bij nodig hebt. 's Ochtends broodjes bakken duurt nu zo'n 25 minuten, kwartier voorverwarmen en 10 min bakken.... bij mijn gasoven duurde dat dus 10 minuten in totaal.

Als ik weer zou moeten kiezen zou ik dus voor een gasoven gaan, erg handig. Niet moeilijk aan te steken met zo'n lange aansteker en ik heb nooit warmteverdelingsproblemen gehad.
jesus saves, i spend
pi_57600228
Dank voor alle feedback, het gasfornuis staat er inmiddels.

Voor minder dan 200 euro incl. bezorging vind ik het een goede deal, zeker als je net als ik geen zin hebt om met een 2ehands marktplaats exemplaar te gaan slepen.

*Ovendeur sluit goed
*Gasoven wordt idd snel warm en is makkelijk aan te steken.

De standaardhoogte is wel een beetje laag, mss ga ik er extra hoge pootjes onder pimpen!
pi_57608841
Klinkt goed Deskjet, have fun ermee!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')