abonnement Unibet Coolblue
pi_56982911
quote:
De ontmoeting tussen Vitesse en Feyenoord was een dik uur oud, toen de nieuwe leider van Vitesse opstond. Paulo Rink had balbezit aan de linkerkant. Hij schudde Chong-Gug Song twee keer van zich af, door de bal uitdagend onder de linkervoet mee te nemen. Song gleed de bal vervolgens over de achterlijn, waarna Rink de Feyenoorder cynisch beloonde met applaus. Scheidsrechter Ben Haverkort waarschuwde Rink voor zijn provocerende gedrag, maar de Braziliaanse Duitser was nog niet klaar met zijn act. Hij dweepte het fanatieke Vitesse-publiek achter het doel op en prompt stond het duel in lichterlaaie.
quote:
Paulo Rink: 'Ik wilde spelers van Feyenoord kwaad maken '

Ging Paulo Rink gistermiddag te ver toen hij Chong-Gug Song doldraaide en diens ultieme sliding met een denigrerend applausje beloonde? De wedstrijd Vitesse-Feyenoord (0-0) kreeg er een kick van.

'Wat een Duitser!', foeterde de Belgische Feyenoorder Thomas Buffel gistermiddag achter de rug van Paulo Rink. Rink, geboren in Brazilië en international geworden in Duitsland, haalde zich gistermiddag de toorn van heel Feyenoord over zich heen. Dat was niet zo vreemd. Zijn actie was er één die niet past in Nederland en daarom bijzonder was. Halverwege de tweede helft pingelde Rink zich onnavolgbaar voorbij de rechtsback van Feyenoord, die niet wist waar hij het zoeken moest. Het ging Rink in dit geval niet zo zeer om het rendement, meer om de actie zelf en de gevolgen. Song vocht zich namelijk terug en gleed de bal met een ultieme krachtsinspanning alsnog over de zijlijn. Een actie die door Rink met een denigrerend applausje werd afgedaan, zo van: 'Goed gewerkt jochie'.

De Feyenoorders Ramon van Haaren, Thomas Buffel en Alfred Schreuder namen het op voor hun ploegmaat. Scheidsrechter Ben Haverkort gaf de Vitessenaar een standje. Het vuurtje laaide op, maar uiteindelijk brandde niemand zijn vingers. Behalve misschien Rink zelf, want zijn gedrag wordt in Nederland niet gepikt. "Het was nodig", vond Rink na afloop. "Waarom ik het deed? Voor de fans en omdat de wedstrijd er om vroeg. Die twee centrale verdedigers van Feyenoord speelden sterk, we kwamen er niet doorheen. Ik wilde ze kwaad maken. Misschien dat ze meer met andere dingen bezig zouden gaan en niet met de wedstrijd. Dat geeft ons meer kansen.”

Kwaad bedoeld was het niet, zegt Rink. “Het was meer fun. Ik schop niemand bewust neer, ik sla niemand, maar verder doe ik alles om een wedstrijd te winnen. Ik wilde het publiek wat geven. Op Cyprus speelde ik voor 250 mensen, hier speel je voor een vol stadion. Ik hou niet van die saaie wedstrijden, er moet iets gebeuren, dat maakt een wedstrijd interessant. Ook voor de mensen op de tribune. ik ben hier alleen in Arnhem, mijn familie zit nog op Cyprus, dus zijn deze mensen nu mijn familie." Rink was gistermiddag in de wedstrijd tegen Feyenoord vooral op zoek naar zijn eerste doelpunt; hij wilde scoren tegen elke prijs. Na rust wakkerde de Braziliaan met het Duitse paspoort het vuurtje dan ook op. Rink vocht voor elke meter, zocht de confrontaties en de discutabele momenten in het strafschopgebied. Op zoek naar een strafschop en op zoek naar een foutje bij de tegenstander; uit irritatie of andere mentale zwakheid. Rink haalde bij zijn tegenstanders het bloed onder de nagels vandaan. Voor zijn medespelers was bij, voor het eerst, het grote voorbeeld. Hij zocht ook de confrontatie niet Nick Hofs, vanaf de rust zijn nieuwe maatje in het centrum van de aanval. Het leverde uiteindelijk een boeiende strijd op in Gelredome. Omdat Rink ook in zijn vierde wedstrijd voor Vitesse niet scoorde, was hij gistermiddag toch niet gelukkig met de 0-0. "Het is een goed resultaat tegen Feyenoord, maar ik heb weer geen goal gemaakt", aldus Rink.

“Feyenoord begon beter, daarna waren wij beter. Tot lang in de tweede helft, toen kwam Feyenoord weer. Er waren momenten voor ons dat er meer in zat. Twee kleine kansjes heb ik gekregen. Ik weet dat ik doelpunten ga maken en ik kan assists geven aan andere spelers." Voor het eerst toonde Rink zich gistermiddag een leider van Vitesse. Een rol waar de Duitser zonder twijfel nog verder in zal groeien Hij wil er zelf nog niet aan. “Ik ben geen leider, ik probeer gewoon te doen wat van mij wordt verwacht. Ik wil de mensen plezier geven en ik wil scoren. Daar doe ik alles voor. Ik ben hier niet om vakantie te vieren."
Goeie ouwe tijd.
Don't think twice, it's all right.
  dinsdag 26 februari 2008 @ 13:16:45 #278
184465 Migue
Sensuele man
pi_56984905
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 09:34 schreef Adelante het volgende:
Cruijff redt AJAX
Advocaat redt ADO

welke oudgediende gaat het bestuur van Vitesse adviseren?
Karel Aalbers.
  dinsdag 26 februari 2008 @ 13:22:55 #279
138120 Yozzz
Éireann go Brach
pi_56985041
Bert Jacobs.
pi_56989358
Assistenten vertrekken bij Vitesse

De assistent-trainers Pieter Huistra (41) en Dick de Boer (59) vertrekken aan het einde van het seizoen bij Vitesse. Het aflopende contract van De Boer, die sinds 1 juli 2006 in dienst is bij de Arnhemse club, wordt niet verlengd. Huistra die sinds 1 juli 2005 bij Vitesse onder contract staat, vertrekt uit eigen beweging.

Algemeen directeur Paul van der Kraan: "Mede gezien de financiële situatie van Vitesse zijn we erg terughoudend in het aangaan van nieuwe contracten. Daarnaast willen we een andere weg in slaan. Daar passen twee assistenten mogelijk niet in."

Technisch directeur Marc van Hintum: "Richting volgend seizoen kijken we hoe we invulling willen geven aan de selectie en de staf. Daarbij geldt dat de belangrijkste investeringen op het veld moeten staan. Dat kan inderdaad betekenen dat we van twee assistenten terug gaan naar één of dat we bijvoorbeeld nadrukkelijker gaan aansturen op een versmelting van de eerste en tweede elftal selectie voor wat betreft technisch beleid. Om alle opties open te houden, hebben we besloten het contract van Dick de Boer niet te verlengen. Huistra heeft aangegeven dat hij na drie jaar toe is aan een nieuwe uitdaging die beter aansluit bij zijn ambities.
pi_56989470
Misschien wel Jan van Deinsen wel onder Aad?
Don't think twice, it's all right.
pi_56989909
De Jong stopt met voetballen

Speculeer mee over de jongens die vertrekken.

Dat Van Leeuwen naar Vitesse komt is een slimme zet volgens mij.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_56989941
Ja, maar het is niet zeker of dat doorgaat. Ligt geheel aan de surseance en het crediteurenakkoord.
quote:
"Tot slot nog één ding. In diverse media, en ook op deze site, is verschenen dat Ted van Leeuwen per 1 juli wordt aangesteld als Hoofd Scouting. Laat ik voorop stellen dat het inderdaad de bedoeling is dat dit gebeurt, mits de sanering tot een goed einde wordt gebracht. Dat voorbehoud is ten onrechte niet gemaakt.”
Don't think twice, it's all right.
pi_56993246
‘Swerts ook in belangstelling AEK’
Geschreven op dinsdag, 26 februari om 17:56

De lijst van geïnteresseerde clubs in Gill Swerts neemt toe. De verdediger van Vitesse, die ook als middenvelder uit de voeten kan, werd afgelopen weekeinde bekeken door een delegatie van AEK Athene, zo meldt Omroep Gelderland.
De Griekse topclub, momenteel derde in eigen land, bekeek de 25-jarige Belg afgelopen zaterdag in het treffen met Roda JC. Het contract van Swerts in Arnhem loopt komende zomer ten einde. Zijn transfervrije status lokte eerder al belangstelling uit van Anderlecht en Standard Luik.

Trainer Aad de Mos liet eerder al weten Swerts graag voor Vitesse te behouden. De vijfvoudig international ging echter nog niet in op het voorstel van de Arnhemmers zijn verbintenis te verlengen.


Ruud Knol zit daar toch ook ergens?
pi_56993353
Bij PAOK, dacht ik.
Don't think twice, it's all right.
  woensdag 27 februari 2008 @ 11:35:33 #286
138120 Yozzz
Éireann go Brach
pi_57007207
Knol zit bij Paok ja. Er was sprake van dat hij elke thuiswedstrijd nog een column zou schrijven in "Vitesse Vandaag". Ik heb er niks meer van gezien na die ene keer
pi_57031469
Dik nieuws rond Vitesse en lekker rustig in het topic .

Onze assistenten vertrekken, wel jammer van Huistra maar die gaat vast coach worden van Jupiler clubje.
Vitesse heeft Swerts een aanbieding gedaan, lekker op tijd . Van mij mag ie vertrekken though.

En eindelijk is de meest logische opstelling vrijdag:
Velthuizen
Verhaegh - Sprockel - Sansoni - Megrelishvili
Swert - Schaaf - Janssen
Kolk
Junker - Gommans

Denk de meest strerke opstelling hoewel Pryor in vorm Junker er wel uit mag spelen van mij . Belangrijke pot in ieder geval morgen als je kijkt tegen wie Utrecht moet.
  donderdag 28 februari 2008 @ 14:08:15 #288
23170 WebForce
Kijk mij nou!
pi_57034937
quote:
Nooit meer een zeepje laten vallen onder de douche
pi_57035366
Vanwaar is Vitesse-VVV eigenlijk een combi?

Vorige keer was het wel gezellig...

pi_57038122
Gewoon vrije verkoop bij het stadion.. zit je alleen niet in het uitvak.
Geen idee zo snel waarom er auto-combi en buscombi is.
pi_57038648
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 16:25 schreef Positive_Thinking het volgende:
Gewoon vrije verkoop bij het stadion.. zit je alleen niet in het uitvak.
Geen idee zo snel waarom er auto-combi en buscombi is.
Het gaat er mij meer om dat er tijdens de heenreis niet gedronken mag worden...
  donderdag 28 februari 2008 @ 18:22:51 #293
184465 Migue
Sensuele man
pi_57040927
Dilemma, morgenavond sporten of Vitesse kijken... Beter regent het, dan wordt het sowieso Vitesse.
pi_57041523
- Vitesse-trainer Aad de Mos moet het vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo zeer waarschijnlijk stellen zonder Mads Junker. De aanvaller heeft last van een voetblessure. Aanvoerder Remco van der Schaaf en verdediger Paul Verhaegh keren terug van een schorsing. Haim Megrelishvili speelt ook tegen VVV linksback, waardoor Gill Swerts doorschuift naar het middenveld.

- Vitesse wil Gill Swerts ook na dit seizoen in Arnhem houden. De verbintenis van de Rode Duivel loopt deze zomer af en inmiddels azen verschillende clubs op zijn diensten. Reden voor technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse om de verdediger een meerjarig contract aan te bieden. De 25-jarige Swerts staat op het lijstje van Standard Luik en Anderlecht. Ook de Griekse topclub AEK Athene heeft de Belg in het vizier.
pi_57041639
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 18:22 schreef Migue het volgende:
Dilemma, morgenavond sporten of Vitesse kijken... Beter regent het, dan wordt het sowieso Vitesse.
Ik heb geen tijd om naar Arnhem af te reizen voor de wedstrijd, dus heb m'n seizoenkaart uitgeleend en zit lekker voor de buis morgenavond. Weer 's wat anders.
Don't think twice, it's all right.
  donderdag 28 februari 2008 @ 19:35:45 #296
23170 WebForce
Kijk mij nou!
pi_57042666
Vreemd bericht van v/d Kraan op de site, een mededeling dat r geen mededelingen meer kunnen gedaan worden, er is dus geen sureance aangevraagd, wat is er dan t/m zondag aan de gang
  donderdag 28 februari 2008 @ 19:59:52 #297
31048 Tha_Mars
oh, een naambordje!
pi_57043219
zit gewoon in het stadion, zoals iedere wedstrijd
Maximaal 4 regels
  donderdag 28 februari 2008 @ 20:01:12 #298
31048 Tha_Mars
oh, een naambordje!
pi_57043245
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 19:35 schreef WebForce het volgende:
Vreemd bericht van v/d Kraan op de site, een mededeling dat r geen mededelingen meer kunnen gedaan worden, er is dus geen sureance aangevraagd, wat is er dan t/m zondag aan de gang
ja vond ik ook, is er iets gaande, is het de laatste wedstrijd van Vitesse? Heeft hij normaal niet z'n column op .nl en komt er nieuws ? spannend...
Maximaal 4 regels
  donderdag 28 februari 2008 @ 20:03:00 #299
138120 Yozzz
Éireann go Brach
pi_57043281
Ik denk dat er toch een breakthrough is met de gemeente!
pi_57043410
Nehhh, dat kan ik me niet voorstellen. Maar die 'column' is raar ja. Als je geen nieuws hebt, moet je ook niet aangeven dat je geen nieuws hebt. Dan gaan mensen nl. rare dingen denken.
Don't think twice, it's all right.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')