QuarK | maandag 28 januari 2008 @ 13:03 |
Ik wil vanavond een roti maaltijd voorzetten aan zo'n 8 personen. Ik kan op zich redelijk koken, en ken mijn eigen beperkingen en weet dat ik niet in één keer de perfecte roti zal kunnen fabriceren. Het plan is om de vulling / saus zelf klaar te maken en roti's kant-en-klaar te kopen. Mijn shopping tijd is enigszins beperkt vanmiddag, dus wat zijn mijn opties? Knorr Wereldgerecht (2-3p) met 6 roti's x 3 of 4 of Roti sausmix + roti's elders halen. Maar waar? Alles bij een toko halen is niet superhandig aangezien ik het toch echt wel 2 of 3 uur van te voren moet halen en de vulling later opwarmen komt de smaak niet echt ten goede lijkt me. | |
Copycat | maandag 28 januari 2008 @ 13:06 |
Die Knorr roti's zijn gewoon dezelfde panennkoekjes als voor Knorr tortilla's. Te dik, te klein en te net niet. Volgens mij maakt het niet veel uit als je de roti's kant en klaar haalt bij de toko om ze een paar uur later op te dienen. | |
QuarK | maandag 28 januari 2008 @ 13:15 |
Oww... okee, Knorr roti's worden het dan niet, ik moet wel een fatsoenlijke roti hebben. Deze zal ik dan bij een toko halen. Dan zit ik nog met de vulling, is er een goed alternatief voor het Knorr gerecht hiervoor? Ik zit een beetje met die 2-3 uur tussen het kopen en serveren. | |
Trusten | maandag 28 januari 2008 @ 13:34 |
![]() Er zit in: 600 gr. kipfilet in stukken 8 kleine aardappelen (vastkokend) 3 hard gekookte eieren 2 zakjes boemboe kerrie van SARIRASA (Deze mix is bij een toko te koop en voorheen bij de edah mischien nu ook weer...) Roti's kun je gewoon bevroren kopen bij de toko, verder horen daar de groenten voor bij de roti (simpel te maken, als je een recept wil gil je maar even) bij en natuurlijk surinaamse sambal ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Trusten op 28-01-2008 13:39:02 ] | |
QuarK | maandag 28 januari 2008 @ 13:47 |
Nou, als je je recept een beetje zou kunnen uitbreiden, zou wel fijn zijn. Ga zo tussendoor dan even langs een toko hierbij (dacht ik...) om te kijken of ze de ingredienten hebben. Zoals ik zei, voor een man of 8. ![]() | |
Trusten | maandag 28 januari 2008 @ 13:50 |
Het recept van de roti die ik gaf is voor 3 a 4 personen (afhankelijk van het feit of het grote eters zijn of niet) dus alles (iets meer dan?) verdubbelen in jou geval. Groenten (voor ongeveer 8 personen ![]() 1000 gram(1 kilo) witte-of spitskool (klein gesneden) 4 eetlepels massala 4 uien 4 teentjes knoflook 6 theelepels koriander 4 theelepels komijn 4 rode pepers beetje boter Eerst kleingesneden ui in boter bakken. Wanneer deze glazig worden de knoflook uitgeperst erbij en de kleingesneden rode peper. Dit met elkaar even laten bakken, goed roeren en hierna het vuur laag zetten en eerst alle kruiden erbij doen en zorgen dat dit goed vermengt met elkaar en daarna de uitgelekte groenten erbij doen en dit op hoog vuur roerbakken. Als er te weinig vocht uit de groenten komt doe ik meestal een klein beetje water erbij op gevoel ![]() | |
Thorical | dinsdag 29 januari 2008 @ 11:57 |
Surinaamse Kouseband 500 gr kouseband - 1 ui - 5 el olie of 75 gr margarine - zwarte peper - 1 runderbouillonblokje Was de kouseband en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze in stukken van ca 3 cm. Hak de ui fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui goudbruin. Voeg de kouseband, bouillonblokje, Aji-No-Moto en wat zwarte peper toe. Alles flink omscheppen tot de kouseband gaar en toch nog wat knapperig is. Surinaamse Kip in masala 1 kilo drumsticks je kan ook drumstickfilets kopen - 6 teentjes knoflook - 1/2 peper - 2 el masala - 4-6 el olie - 1,5 ui - 3 runderbouillonblokjes - 2 el tomatenpuree - - water Snijd de ui en peper fijn. Pel de knoflook. Fruit de ui, knoflook en peper in de olie lichtbruin. Voeg de voeg de masala, bouillonblokjes, tomatenpuree toe. Evt. water toevoegen. Na 2 minuten de kip erbij doen en laten koken tot het gaar is. Haal de kip uit de pan en verwijder de botten. Doe de kip terug in de jus en verwarm het geheel weer goed door. Surinaamse Aardappelen in masala 6 grote aardappelen - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 1/2 peper - 2 el olie - 2 el masala - 2 runderbouillionblokjes - 1 el tomatenpuree - zout naar smaak Schil de aardappelen en snijd ze in 8 of 12 stukken. Hak de ui fijn en maak de knoflook schoon. Fruit de ui, peper en knoflook in de olie. Voeg dan de masala, bouillonblokje, tomatenpuree toe en fruit het 2 minuten mee. (Eventueel scheutje water toevoegen.) Doe de aardappelen erbij en schep alles goed om. Voeg water bij tot er een jus ontstaat waarin de aardappelen kunnen koken. Laat het zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn en de jus de gewenste dikte heeft. Surinaamse Roti pannekoeken 1 kg zelfrijzend bakmeel - 600 ml water - 500 gr aardappelen of 150 gr gele erwten - 1 el gemalen komijnzaad - 2 teentjes knoflook - 100 ml olie - zout en peper Vulling: Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar. Verwijder de schil en wrijf ze fijn. OF.... Was de erwten en zet ze met zoveel water op dat ze onder staan. Kook ze tot ze half gaar zijn. Laat de erwten uitlekken en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg de komijnzaad, knoflook, peper en zout toe aan de aardappelen/erwten. Deeg: Kneed het bakmeel met zoveel water dat het niet aan de handen plakt. Vorm balletjes van het deeg en druk er met de duim een kuiltje in. Druk in de kuiltjes 1 volle el van de vulling en vouw de balletjes daarna in een draaiende beweging dicht. Leg ze omgekeerd op een met bloem bestoven werkblad. Laat het 5 minuten rusten en rol het daarna met een deegroller tot een pannekoek. Maak de koekenpan heet en leg de roti aan 1 zijde in de pan tot deze kant lichtbruin is geworden. Besmeer daarna deze kant met olie. Doe hetzelfde met de andere zijde. De roti aan beide zijden goudgeel bakken tot deze bol gaat staan. Nou ben ik lui en koop de roti bij een toko 3 voor ¤2,50 En maak de aardappelen en de kip in 1 pan Toevallig hebben we het afgelopen zondag nog gemaakt en gegeten | |
W1ZZ | dinsdag 29 januari 2008 @ 12:42 |
Zoals ik de vulling maak (dit is voor twee personen) 300gr kipfilet in stukken 1 teentje knoflook, geperst 1 eetlepel sambal setan (oelek mag ook prima maar ik vind setan erg lekker) 1.5 eetlepel kerrie .5 eetlepel komijn een ui heel fijn gesnipperd zonnebloemolie 1 verkruimeld blokje kippenbouillon klein blikje tomatenpuree 500gr geschilde en een stukken gesneden aardappelen 250gr kuisenband of sperziebonen 2 hardgekookte, gepelde eieren maak een pasta van olie, sambal, ui, kerrie, komijn, verkruimeld blokje bouillon en knoflook. Moet wel redelijk vloeibaar zijn. Bak deze even aan en voeg dan de stukken kip toe. Bak die goed aan, voeg de aardappelen en de al gekookte en gepelde eieren toe en zet het geheel net onder water. Blikje tomatenpuree toevoegen. Net zo lang laten koken tot er een mooie saus ontstaat maar tenminste 20 mins (vanwege de aardappelen). In de laatste paar minuten de sperziebonen of kouseband toevoegen (ligt aan je eigen smaak, ik houd van knapperige groenten). Bon appétit. | |
tgs. | dinsdag 29 januari 2008 @ 15:53 |
quote:Mijn ervaring is dat je roti nooit zelf moet proberen te maken maar door de hindoestanen moet laten bereiden. M.a.w gewoon halen bij de surinamer ![]() | |
Renzoku | woensdag 30 januari 2008 @ 14:08 |
Brood bij de roti moet je naans nemen. Ik weet niet of ik het zo goed type, maar je kan ze gewoon bij de AH kopen. | |
tirannetje24 | woensdag 6 februari 2008 @ 09:37 |
Kant en klare roti's van de supermarkten zijn zo niet te vergelijken met zelfgemaakte roti's. Toko roti's zijn een goede vervanging alleen vind ik ze altijd erg magertjes met de vulling. Niet genoeg aardappelen of erwten er in. Als je ze zelf maakt kun je er altijd meer maken en wat invriezen. Heb je altijd wat achter de hand! | |
zovty | donderdag 7 februari 2008 @ 13:03 |
quote:Toch wel. |