
Ik ben geen voorstander van kant en klare zakjes boemboe`s of potjes maar deze is wel erg lekker en scheelt een hoop werk. Je neemt een grote braadpan of hapjespan en doet daar 4 eetlepels olie in. Als dit heet is de zakjes boemboe kerrie erin doen, hierna als dit even heeft aangebakken (niet te hard en te lang) de stukken kipfilet erin doen, even lekker omscheppen zodat de kerrie zich goed aan de kipfilet kan hechten , hierna 5 kopjes water erbij doen en weer goed roeren zodat de kerrie zich goed heeft vermengt met het water,hierin doe je de geschilde aardappelen en de eieren. Zorg ervoor dat de aardappelen wel onder water staan want ze moeten nog wel gaar koken. Ik maak dit s´morgens als ik roti ga eten zodat het de rest van de dag lekker in de kruiden staat. Voor het opdienen natuurlijk goed warm maken.
Er zit in:
600 gr. kipfilet in stukken
8 kleine aardappelen (vastkokend)
3 hard gekookte eieren
2 zakjes boemboe kerrie van SARIRASA (Deze mix is bij een toko te koop en voorheen bij de edah mischien nu ook weer...)
Roti's kun je gewoon bevroren kopen bij de toko, verder horen daar de groenten voor bij de roti (simpel te maken, als je een recept wil gil je maar even) bij en natuurlijk surinaamse sambal
[ Bericht 6% gewijzigd door Trusten op 28-01-2008 13:39:02 ]