Leef | zondag 27 januari 2008 @ 16:51 |
Pas maakte ik soep en ik wilde hem lekker romig hebben. Dus ik deed er (heel voorzichtig) creme fraiche door, toen ie niet meer te heet was, zodat het niet zou gaan schiften. Daarna nog vers citroensap erdoor en ja hoor.. toch alles geschift. Weet iemand hoe/of je dat kan voorkomen? Dat room gaat schiften als je er citroensap doorheen gooit? | |
Deetch | zondag 27 januari 2008 @ 17:32 |
zuur en melkproduct gaan niet heel erg goed samen, misschien eerst de citroensap en dan de room? | |
kahaarin | zondag 27 januari 2008 @ 17:38 |
quote:Probeer eens koksroom, gewoon in hetzelfde schap als creme fraiche in de meeste supermarkten en veel minder gevoelig voor schiften. quote:. http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/room.asp | |
mvdejong | zondag 27 januari 2008 @ 17:41 |
Als je de citroensap er te snel tegelijk in doet, krijg je op die plaats een verhoogde concentratie, en is het dus plaatselijk extra zuur, met verhoogde kans op schifting. Je zou kunnen proberen de citroensap er langzaam, en onder goed roeren aan toe te voegen. Mogelijk werkt de suggestie van Deetch ook, dan is de citroensap ondertussen goed verdeeld, en vermijdt je de plaatselijk verhoogde zuurgraad. | |
kahaarin | zondag 27 januari 2008 @ 17:47 |
quote:Klopt, daar heb je gelijk in, maar mijn ervaring met creme fraiche is echter dat het veel makkelijker schift dan andere roomproducten, als er in een recept staat dat er dat door moet en je het dan nog even zachtjes moet laten doorkoken dan gebruik ik liever koksroom in plaats van creme fraiche. Een kwestie van persoonlijke voorkeur misschien. ![]() | |
simmu | zondag 27 januari 2008 @ 17:56 |
het citroensap in een kommetje doen, daar een stevige lepel koude soep bij, dat goed roeren, en dat dan bij de soep doen kan helpen (de 2 stofjes langzaam laten wennen dus) | |
Leef | zondag 27 januari 2008 @ 20:01 |
zucht gefeliciteerd met alle bijzonderige taalkennis Maar bedankt voor de wel zinnige antwoorden! Ik ga wel kijken of het volgende x wel lukt. Voorzichtig, voorzichtig.. | |
MissHobje | maandag 28 januari 2008 @ 01:19 |
Zo alle off-topic reacties eruit gevist!! Laten we het lekker bij koken houden, dat taal geneuzel geloven we wel hier.. probeer dat anders ergens anders op het forum waar het tot zijn recht komt. Bedankt ![]() |