abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 30 januari 2008 @ 07:29:05 #101
14827 Kogando
Modelprutser
pi_56402274
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 17:30 schreef MarMar het volgende:
Kort gezegd blijf je met het probleem zitten dat alleen het tastbare concreet te omvatten is en de rest (waaruit in mijn ogen verreweg het grootste deel van je menszijn) bestaat is niet te vangen.
Liefde is wel degelijk een waarheid, al is het de mijne. Een mening is iets dat zich vormt door het verzamelen van feiten en vervolgens een conclusie te trekken. Ik durf toch wel te weerleggen dat dat niet de manier is waarop je liefde beleeft (ik hoop het in elk geval voor jou)
Gevoel is wat anders dan een mening en gevoel is nou eenmaal niet bewijsbaar, maar daardoor niet minder een waarheid.

Overigens neem ik aan, gezien de termen die je gebruikt, dat je ook weet dat zelfs de wetenschap niet alles kan terugvoeren op cognitieve processen danwel chemische processen.
Ik ben ook van mening dat jij interpretaties en feiten door elkaar haalt. Zwaartekracht en weerstand zijn toch 100% waarheden in deze wereld? Of jij mossels vies of lekker vindt is een kwestie van smaak. Hoeveel aantrekkingskracht de aarde op je heeft (of beter gezegd, op welke manier), dat heeft niks met smaak of interpretatie te maken. Dat is gewoon zo.

Of er leven na dit leven is en of we geschapen zijn, daar is ook een antwoord op. Een absolute waarheid, ook al kunnen we die nu niet 100% wetenschappelijk staven of ontkrachten.

Dus je hebt gelijk als je stelt dat er niet overal een absolute waarheid voor is. De ene zal een bepaald muziekstuk prachtig vinden, de ander niet. Er is geen achterliggende waarheid wat het nou écht is.
Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
pi_56410265
Als je denk dat je leven een niet-door-jouw-ingegeven zin heeft, dan ben je minder vrij dan iemand die zijn eigen zin maakt. Maar ach, dat religie en bijgeloof mensen geestelijk minder vrij maakt, is nogal vanzelfsprekend.
ignorance more frequently begets confidence than does knowledge - Charles Darwin
pi_56422155
quote:
Op maandag 21 januari 2008 12:52 schreef Sonata het volgende:
Vind jij je leven zinvol? (in dit verband met de betekenis: 'een zeker doel dienend')
Jazeker. Maar dat doel heb ik zelf bepaald gaandeweg ik zag wat voor een wereld dit is.

Als ik dat doel niet haal is er niks verloren. Ik voel mij ook helemaal niet verplicht iets dergelijks te doen. Ik doe het omdat het mij een goed gevoel geeft.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  woensdag 30 januari 2008 @ 23:08:39 #104
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_56422305
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 23:03 schreef waht het volgende:

[..]

Jazeker. Maar dat doel heb ik zelf bepaald gaandeweg ik zag wat voor een wereld dit is.

Als ik dat doel niet haal is er niks verloren. Ik voel mij ook helemaal niet verplicht iets dergelijks te doen. Ik doe het omdat het mij een goed gevoel geeft.
Nu ben ik wel benieuwd.. is dat doel iets dat je liever geheim houdt?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')