klarendaller | zondag 20 januari 2008 @ 19:20 |
hoi allemaal, om eens bij te houden wat we eten vul ik elke dag een calorie checker in. nu heb ik een vraag. ik heb 400 gram aardappels geschild. deze heb ik 20 minuten in de over gedaan (in stukken gesneden) toen het klaar was heb ik het weer gewogen (en uiteraard gegeten) er was nog maar 250 gram over. zal natuurlijk komen door dat het vocht er dan uit gaat. maar wat is dan het verschil tussen geschild en ongeschild als alleen het vocht vrdwijnt tijdens het bereiden kortom: wat is nu het aantal grammen wat ik moet invullen wat ik heb gegeten? is het de 400 die ik geschild heb of de hoeveelheid toen het bereid was | |
Lienekien | zondag 20 januari 2008 @ 19:22 |
Dat ligt eraan waar je caloriechecker vanuit gaat: van onbereid of bereid product? | |
klarendaller | zondag 20 januari 2008 @ 19:26 |
kan verschillende opties invullen maar dus niet aardappels uit de oven kan wel gebakken of gekookt invullen maar moet dan nog steeds weten hoeveel ik moet invullen | |
Lienekien | zondag 20 januari 2008 @ 19:27 |
Als je er in de oven geen olie of boter aan toegevoegd hebt, kun je volgens mij beter voor gekookt kiezen. Anders voor gebakken. | |
GreatWhiteSilence | zondag 20 januari 2008 @ 19:27 |
Ik zou uitgaan van die 400 gram onbereid, als het je alleen gaat om de kcal. Bij bereid product gaan ze ervan uit dat je ook nog bereidingsvet gebruikt, en dat heb je niet gedaan denk ik? Edit: ik zou idd doen wat Lienekien zegt. | |
klarendaller | zondag 20 januari 2008 @ 19:31 |
nee heb er geen vet/olie bij gedaan. maar in princiepe heb ik dus maar 250 gram gegeten (met zijn 2en) maar onbereid was het dus 400 maar kan dus niet kiezen voor onbereid. alleen voor gekookt of voor gebakken. als ik die 400 gram had gekookt was het aantal grammen zo goed als het zelfde gebleven. maar nu dus niet meer. dus weet niet wat ik moet invullen | |
GreatWhiteSilence | zondag 20 januari 2008 @ 19:32 |
In dat geval zou ik uitgaan van 400 gram gekookt. | |
klarendaller | zondag 20 januari 2008 @ 19:33 |
dus uitgaan van 400 gekookt? (onbereid staat er niet bij) | |
Fawn | zondag 20 januari 2008 @ 19:35 |
Wat ik trouwens ook weleens mij afvraag is het volgende: beetje offtopic misschien. Maar het verschil in aantal Kcal tussen gebakken en gekookte aardappelen vind ik ook erg groot. Ik snap dat er meer olie bij komt kijkken, maar stel je bakt ze zonder olie, dan kunnen er toch door eht bakproces zelf niet opeens Kcal bijkomen. Idem met gebakken of gekookt ei. Dat verschil is zo groot, terwijl een beetje olie toch niet zo'n groot verschil kan maken? | |
Fawn | zondag 20 januari 2008 @ 19:37 |
quote:Volgens mij is het de hoeveelheid die je geschild hebt (circa 280 Kcal). Maar inderdaad afhankelijk van bereid of onbereid. Dacht dat die tellers altijd van onbereid uitgingen. Staat meestal wel ergens ook in boekje als je er een boekje voor gebruikt. | |
GreatWhiteSilence | zondag 20 januari 2008 @ 19:38 |
Ik heb een boekje waar het instaat. Gekookt is 76 kcal per 100 gram, rauw is 84 kcal per 100 gram. Dus dat verschilt niet zo héél erg veel. | |
klarendaller | zondag 20 januari 2008 @ 19:46 |
ok mooi om te weten. maar heeft ieman misschien al een idee wat ik moet invullen. volgens mij is het wel genoemd maar nog niet een echt definitie antwoord dus dan maar gewoon 400 gram gekookt invullen? | |
klarendaller | zondag 20 januari 2008 @ 19:47 |
gebruikt trouwens calorie checker van voedings centrum | |
Lienekien | zondag 20 januari 2008 @ 19:48 |
quote:Ja. | |
Noway666 | zondag 20 januari 2008 @ 19:48 |
Mag ik vragen wat voor calorie meter of site je gebruikt ![]() | |
Logitik | zondag 20 januari 2008 @ 19:51 |
quote:Als je bakt, gebruik je vet. En dus heb je meer Kcal. Dus jou stelling klopt niet helemaal ![]() | |
klarendaller | zondag 20 januari 2008 @ 19:53 |
quote:zie eerder bericht (voedingscentrum) | |
GreatWhiteSilence | zondag 20 januari 2008 @ 19:54 |
quote:Ik had al een antwoord gegeven ![]() quote: | |
klarendaller | zondag 20 januari 2008 @ 20:00 |
inderdaad, heb gekookt ingevuld | |
Lienekien | zondag 20 januari 2008 @ 20:02 |
quote:Jawel, hoor. Lees nog maar eens. ![]() "Anders voor gebakken", d.w.z. als je er in de oven wél olie of vet aan hebt toegevoegd, kies je voor gebakken. | |
klarendaller | zondag 20 januari 2008 @ 20:11 |
of je kiest voor gekookt en kiest apart dat je olie hebt gebruikt | |
Logitik | maandag 21 januari 2008 @ 08:58 |
quote:Eerst vertelde je dat als je in de oven géén gebruik hebt gemaakt van olie of boter ![]() | |
David | maandag 21 januari 2008 @ 09:07 |
quote:... Als je geen vet gebruikt, kies je voor gekookt, als je wel vet gebruikt, voor gebakken. Dat is at Lienekien zegt. Toch niet zo moeilijk te vatten? ![]() | |
GreatWhiteSilence | maandag 21 januari 2008 @ 09:10 |
quote:Nee hoor, de zin is niet veranderd, ze heeft altijd hetzelfde verteld. | |
Lienekien | maandag 21 januari 2008 @ 09:28 |
quote:...kun je beter voor gekookt kiezen. quote:Zíé je het nou? ![]() | |
klaarover | maandag 21 januari 2008 @ 13:00 |
Fijn, nu we exact weten hoeveel kalorietjes die dingen bevatten, kunnen we eindelijk aan tafel. Vraagje: wat is er lekker aan aardappelen uit de oven zonder vetstof? Met 20 minuten oventijd blijven ze ongaar en drogen ze uit. Dat je op de kalorieen let, hoeft nog niet te betekenen dat je vieze dingen moet eten. | |
klarendaller | maandag 21 januari 2008 @ 15:26 |
de aardappels waren niet uit gedroogt en gewoon netjes gaar heb er zout en rozemarijn over gedaan en het was erg lekker | |
Ole | maandag 21 januari 2008 @ 22:42 |
quote:kan prima hoor! Als je sneller klaar wil zijn, kun je ook eerst even paar minuten in de magnetron doen. |