FOK!forum / Culinesse à gogo / Kaasfondue zonder fonduepan...
MadisonAvewoensdag 16 januari 2008 @ 17:48
Is dat mogelijk? Ik heb namelijk verdomde zin in om me eens even misselijk te eten aan dat overheerlijke spul, maar ik ben helaas niet in het bezit van een fonduepan. Kan dat misschien in een normale koekenpan op een laag pitje ofzo, en dat ik dan maar naast het gasfornuis ga staan om te eten? Iemand ervaring mee? Of zal ik het maar gewoon uit m'n hoofd zetten? In dat geval... iemand nog lekkere (en niet te ingewikkelde en tijdrovende) kooktips?
Rosbiefwoensdag 16 januari 2008 @ 17:50
Gewoon na een lange werkdag je warme tenenkaas afschrapen.
Papierversnipperaarwoensdag 16 januari 2008 @ 17:57
Au-bain marie?
sjortiwoensdag 16 januari 2008 @ 17:58
Jup, kan in elke pan met een dikke bodem, vaak genoeg in een koekepan gedaan, zou zelfs in een wok kunnen, alleen het vuur niet te hard laten gaan, that's all.
djayzzwoensdag 16 januari 2008 @ 18:01
quote:
Kaasfondue zonder fonduepan


Als je maar kaas hebt
peasantwoensdag 16 januari 2008 @ 18:02
Om te eten hoef je niet naast het gasfornuis te blijven,
Een waxinelichtje eronder, net zoals bij het warmhouden van een pot thee.

p.s. recept, beetje melk, daarin blokjes belegen kaas met daaraan toegevoegd danish blue.
hmmmmmmm
MadisonAvewoensdag 16 januari 2008 @ 18:07
quote:
Op woensdag 16 januari 2008 17:58 schreef sjorti het volgende:
Jup, kan in elke pan met een dikke bodem, vaak genoeg in een koekepan gedaan, zou zelfs in een wok kunnen, alleen het vuur niet te hard laten gaan, that's all.
Dat is verrekte mooi, laat ik nou net wel in het bezit zijn van een wokpan. Mijn dank voor deze gouden tip! Ik ga boodschappen doen.
Klonkwoensdag 16 januari 2008 @ 19:16
We hebben een prachtig subforum voor al je vragen over eten en drinken, en daar gaat dit topic nu dus ook naar toe.
fietsmiepdonderdag 17 januari 2008 @ 22:05
Ik warm het op in een steelpannetje en daarna gaat het op een theelichtje. Werkt prima.
golferdonderdag 17 januari 2008 @ 23:19
Ja hoor. Kan prima in een andere pan of schaal met dikke bodem.
Voor recepten en ideeën zie Kaasfondue
Mirjamdonderdag 17 januari 2008 @ 23:20
ik doe het gewoon in m'n steelpannetje

gaat prima
theelicht eronder met een lading theelichtjes, jammer dat het niet een tikje aan de kook blijft, maar ik ben er toch geen uren mee bezig