Volgens mij gebeurt dit op de uvt niet. Ik heb het nog niet meegemaakt.quote:Op dinsdag 8 januari 2008 15:33 schreef arj1o1 het volgende:
Ik hoor ook weleens extreme verhalen over maanden op hogescholen..
Bij ons 75%quote:
Uhmm... een MC tentamen is moeilijker dan een open tentamen hoor, tenminste bij ons dan.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 12:22 schreef nickybol het volgende:
Het blijft toch verrassend dat universitaire studies, die studenten hebben die toch echt wel geacht moeten worden zelf iets fatsoenlijks op papier te kunnen zetten, meerkeuzetoetsen gebruiken.
Deels mee eens, hangt beetje van de docenten af.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 13:15 schreef Public_NME het volgende:
[..]
Uhmm... een MC tentamen is moeilijker dan een open tentamen hoor, tenminste bij ons dan.
Het vraagt ook een andere manier van leren. Voordeel van een MC is duidelijk. Zelfs als je heel weinig leert kan je nog een redelijke kans hebben op een voldoende. Bij een open toets val je dan gelijk door de mand.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 13:15 schreef Public_NME het volgende:
[..]
Uhmm... een MC tentamen is moeilijker dan een open tentamen hoor, tenminste bij ons dan.
Dat is dus niet zo; er zit een gokcorrectie op en wij moeten 75% goed hebben voor een 5,5 bij een MC tentamen. De vraagstellingen zijn vaak erg lastig en de antwoorden dito. Bij ons heb je bij een open toets meer kans op een voldoende, omdat het vaak toepassen is, en je altijd wel wat uit de colleges hebt meegekregen.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 17:02 schreef Willy84 het volgende:
[..]
Het vraagt ook een andere manier van leren. Voordeel van een MC is duidelijk. Zelfs als je heel weinig leert kan je nog een redelijke kans hebben op een voldoende. Bij een open toets val je dan gelijk door de mand.
Bij ons met MC heb je 8 antwoorden waar je uit kan kiezen waarvan er slechts 1 goed is. Met gokken bereik je dan dus niks.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 17:02 schreef Willy84 het volgende:
[..]
Het vraagt ook een andere manier van leren. Voordeel van een MC is duidelijk. Zelfs als je heel weinig leert kan je nog een redelijke kans hebben op een voldoende. Bij een open toets val je dan gelijk door de mand.
quote:Op zaterdag 12 januari 2008 17:15 schreef Public_NME het volgende:
[..]
Dat is dus niet zo; er zit een gokcorrectie op en wij moeten 75% goed hebben voor een 5,5 bij een MC tentamen. De vraagstellingen zijn vaak erg lastig en de antwoorden dito. Bij ons heb je bij een open toets meer kans op een voldoende, omdat het vaak toepassen is, en je altijd wel wat uit de colleges hebt meegekregen.
MC tentamens zijn zo factueel ingesteld dat het zonder leren bijna onmogelijk is om te halen... (bij ons)
Als er je bij elke vraag antwood A kiest, dan heb je nog steeds een kans dat je een paar punten scoort. Met gokcorrectie wordt dit tegen gegaanquote:Op zaterdag 12 januari 2008 20:23 schreef EricT het volgende:
[..]
Inderdaad die gokcorrectie kennen wij ook en ik snap eigenlijk niet zo goed waarom ze dat doen. Wat is de achterliggende reden hiervoor..?![]()
Ik bedoel, als ik iets weet hoeft er toch geen punt afgetrokken te worden ...
Absotuut mee eensquote:Op zaterdag 12 januari 2008 21:23 schreef nickybol het volgende:
Multiple choice is misschien moeilijker, maar het vergt een andere manier van leren die weinig te maken heeft met het op een academische manier toepassen van je kennis. Een academicus moet gewoon zelf een fatsoenlijk antwoord op papier kunnen zetten.
Maar stel nou dat je 5 van de 40 vragen echt zeker weet en dus A kiest. En bij alle andere vragen gewoon random A kiest.quote:Op zondag 13 januari 2008 02:42 schreef TheHamsterSlayer het volgende:
[..]
Als er je bij elke vraag antwood A kiest, dan heb je nog steeds een kans dat je een paar punten scoort. Met gokcorrectie wordt dit tegen gegaan
Als ze dat al weten, waarom maken ze het niet bekend danquote:Op zondag 13 januari 2008 11:28 schreef Thetallguy het volgende:
Ik heb nog steeds het cijfer van een tentamen wat ik 29 oktober gemaakt heb niet terug. Afgelopen vrijdag de docent voor het eerst gesproken en hij zei dat het laagste in de klas een 62 was, dus dat iig niemand zich zorgen hoeft te maken.
Maar dat is dus al 10+ weken oid..
Docent was wel aan te spreken maar weet ook niet alle cijfers uit zijn hoofd, en zn eigen administratie ligt geheel op een andere locatiequote:Op zondag 13 januari 2008 17:03 schreef ForumGek het volgende:
[..]
Als ze dat al weten, waarom maken ze het niet bekend dan
Ook daar zoveel mensen gestopt dusquote:Op zondag 13 januari 2008 23:51 schreef Peterselieman het volgende:
In het begin van mijn studie duurde het soms meer dan 3 weken voordat alles nagekeken was. Nu nog maar 2 weken.
Ik denk dat de docent bij het nakijken ook de kwaliteit van andere essays in acht neemt om zo vergelijkingsmateriaal te hebben. Het feit dat je je essay dan eerder hebt ingeleverd verklaart dan alleen dat hij jouw essay misschien als eerste nakijkt nadat de andere hem hebben ingeleverd.quote:Op maandag 14 januari 2008 21:16 schreef ethiraseth het volgende:
Ach, ik reken op een maand, en de meeste tentamens die ik doe worden door hooguit 20 anderen gedaan (geschiedenis aan de VU). En vaak genoeg is het nog langer dan een maand. Zit al maand te wachten op een essay wat ik als allereerste van de groep (3.5 week eerder dan volgende) had ingeleverd en de docent heeft het nog niet nagekeken.
Zou kunnen, maar dan moet hij niet beloven de mijne snel na te kijken omdat ik dat essay als basis wilde nemen voor mijn bachelorscriptie om vervolgens bijna een maand te wachten ermee.quote:Op maandag 14 januari 2008 22:15 schreef arj1o1 het volgende:
[..]
Ik denk dat de docent bij het nakijken ook de kwaliteit van andere essays in acht neemt om zo vergelijkingsmateriaal te hebben. Het feit dat je je essay dan eerder hebt ingeleverd verklaart dan alleen dat hij jouw essay misschien als eerste nakijkt nadat de andere hem hebben ingeleverd.
Blokhoofdquote:Op donderdag 10 januari 2008 17:30 schreef ForumGek het volgende:
ff lachen allemaal, vandaag bericht op het online systeem van ons m.b.t. de herkansing:
Beste studenten,
Tijdens de herkans theorietoets blok 1 moesten jullie de antwoorden op het vragenformulier zelf zetten i.p.v op de speciaal hiervoor bedoelde schrapkaarten van het UOCG. .Helaas waren die schrapkaarten niet bij de toets aanwezig. Op dit moment is iemand bezig de antwoorden vanaf het vragenformulier op deze schrapkaarten te plaatsen, die vervolgens door de computer verwerkt moeten gaan worden. Dit kost veel tijd. Helaas moet ik jullie dan ook meedelen dat we op dit moment de cijfers herkans theorie blok 1 nog niet bekend kunnen maken. We vragen nog wat geduld van jullie kant. Ik kan op dit moment niet zeggen wanneer we jullie cijfers bekend kunnen maken.
Vr gr ***********, blokhoofd blok 1
Wat een kneuzen, ik vond het al zo raar dat we de antwoorden van de 100 vragen op het vragenformulier zelf mosten zetten. Nu zit dus iemand handmatig alles over te zetten. Met alle gevolgen van dien....!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |