FOK!forum / Culinesse à gogo / Eucs recensie paradijs!
Euc-zondag 30 december 2007 @ 19:10


Omdat ik vanaf maart wat erg leuke restaurants ga bezoeken dacht ik bij mezelf, laat ik onze gewaardeerde users Bluezz en Golfer na-apen en mijn eigen topic gaan maken!

De restaurants die in elk geval op de planning staan tussen Maart en eind Juli:

Restaurant Cordial* in Oss (Lekker recensie)

Restaurant Oud Sluis*** in Sluis (Lekker recensie)

Restaurant De Librije***in Zwolle (Lekker recensie)

Restaurant Martín Berasategui*** in Lasarte-Oria bij San Sebastian in Spanje

Dan is er ook nog een probleempje, namelijk dat we bij 1 lokatie niet kunnen kiezen waar we willen eten. Het is in het Okura hotel waar 2 toprestaurants liggen, het met 2 michelinsterren bekroonde Ciel Bleu en het met 1 ster beloonde japanse toprestaurant Yamazato.

Nu dacht ik dat het wel leuk was om dit aan de trouwe CUL lezers over te laten, dus heb ik een kleine pol gemaakt, jullie beslissen dus waar ik uiteindelijk naartoe ga!

Poll: Waar moeten wij gaan eten?
  • Yamazato
  • Ciel Bleu
    Tussenstand:


    [ Bericht 0% gewijzigd door Euc- op 30-12-2007 19:59:36 ]
  • golferzondag 30 december 2007 @ 19:32
    Leuk om zo ver van te voren al aan te kondigen.
    Trouwens Oud Sluis krijgt van ons ook binnenkort, 19-4, een recensiebezoek.

    Maak je net als wij ook foto's?

    P.S.

    Mijn usernaam is golfer en niet Golf.
    KrnKjezondag 30 december 2007 @ 19:44
    Ben erg benieuwd!
    Heb voor Ciel Bleu gestemd omdat ik de Japanse keuken minder vind
    Euc-zondag 30 december 2007 @ 19:59
    quote:
    Op zondag 30 december 2007 19:32 schreef golfer het volgende:
    Leuk om zo ver van te voren al aan te kondigen.
    Trouwens Oud Sluis krijgt van ons ook binnenkort, 19-4, een recensiebezoek.

    Maak je net als wij ook foto's?

    P.S.

    Mijn usernaam is golfer en niet Golf.
    Oe.. foutje

    Denk overigens niet dat ik foto's van alles ga maken, misschien een paar dingetjes tussendoor.
    tonkszondag 30 december 2007 @ 20:02
    Eucs pats paradijs
    -Banaan-zondag 30 december 2007 @ 21:20
    Ik ben laatst bij Yamazato gaan eten (dus over Ciel Bleu weet ik niet zoveel) maar het was echt super. De bediening en atmosfeer was superb (mag je ook wel verwachten natuurlijk). Vooraf had ik niet echt bijzonder hoge verwachtingen maar ook het eten was super goed. Het is echt heel bijzonder wat je krijgt, zo anders dan 'normaal'. Als ik jou was zou ik er een keer naartoe gaan.

    Omdat t toch patsen is, heb je een keer bij de Zwetheul gegeten? Daar ga ik binnenkort genieten.
    Euc-zondag 30 december 2007 @ 21:56
    quote:
    Op zondag 30 december 2007 21:20 schreef -Banaan- het volgende:
    Ik ben laatst bij Yamazato gaan eten (dus over Ciel Bleu weet ik niet zoveel) maar het was echt super. De bediening en atmosfeer was superb (mag je ook wel verwachten natuurlijk). Vooraf had ik niet echt bijzonder hoge verwachtingen maar ook het eten was super goed. Het is echt heel bijzonder wat je krijgt, zo anders dan 'normaal'. Als ik jou was zou ik er een keer naartoe gaan.

    Omdat t toch patsen is, heb je een keer bij de Zwetheul gegeten? Daar ga ik binnenkort genieten.
    Dik patsen idd

    Maargoed, ik heb 2 keer bij de Zwetheul gegeten, 1 keer 4 gangen a la carte, andere keer ging ik met een (inmiddels oud) collega er eten, en Mario heeft ons toen het beste diner wat ik ooit heb gegeten voorgeschoteld. In totaal 13 gangen, maar ik heb helaas er toen geen recensie van geschreven, maar ik vond het beter dan mijn tot dan toe beste diner bij Parkheuvel onder meneer Helder (Daar staat wel nog ergens een recensie van op Fok)

    Ging overigens echt helemaal nergens over trouwens, we hebben echt alles wat ook maar een naam heeft gehad, beste gerechtje trouwens vond ik ook direct het beste wat ik ooit had gegeten, was gepocheerde tarbot compleet bedekt met 30gram Beluga kaviaar. Verder de hele ratteplan dus oa kreeft, wagyu, truffel, pata negra, ganzenlever, coquilles, rog, krab en nog wat dingen.

    Eigenlijk echt asociaal maargoed, is gewoon een hobby van me. Waar andere mensen een zaterdagavond op stap gaan ga ik veel liever uit eten.

    [ Bericht 10% gewijzigd door Euc- op 30-12-2007 22:02:54 ]
    Martijn_77maandag 31 december 2007 @ 14:09
    Yamazato!

    Ben erg benieuwd naar die recensie
    SHEmaandag 31 december 2007 @ 14:11
    We konden niet kiezen tussen Yama en Ciel blue.
    Fijn dat er voor me gekozen gaat worden; als het kut is geef ik jullie gewoon de schuld
    Euc-maandag 31 december 2007 @ 15:33
    quote:
    Op maandag 31 december 2007 14:11 schreef SHE het volgende:
    We konden niet kiezen tussen Yama en Ciel blue.
    Fijn dat er voor me gekozen gaat worden; als het kut is geef ik jullie gewoon de schuld
    Dat is idd wel een goede, verhalen we de kosten gewoon op Fok!

    Ziet er verder wel naar uit dat we naar Yamazato gaan

    [ Bericht 8% gewijzigd door Euc- op 31-12-2007 15:41:28 ]
    Coolfoolwoensdag 2 januari 2008 @ 12:49
    Ik mag in april met wat collega's uit eten in Ciel Bleu. Liever was ik gaan eten in Yamazoto omdat ik liefhebber ben van de Japanse keuken, maar hey, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken!
    Euc-woensdag 2 januari 2008 @ 17:46
    En een kleine toevoeging, 31 januari naar Bretelli* in Weert (Lekker recensie)
    Euc-vrijdag 11 januari 2008 @ 02:35
    Ik was vandaag in Amsterdam, en na een prijs gewonnen te hebben op de Horecava vonden wij dat we iets te vieren hadden en ben ik dus al iets eerder naar Yamazato geweest dan eigenlijk de bedoeling was, en in ander gezelschap dan eigenlijk afgesproken was. Dus binnenkort volgt er een 2e Yamazato of toch Ciel Bleu recensie!

    We hadden het 9 gangen alliance menu gegeten. Het was heel erg lekker! Als extra uitbreiding hadden we er ook de wagyu gebraden op houtskool bij genomen, wauw! Morgen zal een recensie volgen, helaas geen foto's kunnen maken, er werd al met klem gevraagd of we alsjeblieft de mobiele telefoon uit wouden zetten, want dit was niet toegestaan in hun restaurants. Ook erg avontuurlijk aan de reservering gekomen, maar dat komt later allemaal!
    golfervrijdag 11 januari 2008 @ 15:46
    Kom maar op met die recensie.
    Mirjamvrijdag 11 januari 2008 @ 18:15
    spannend
    popolonvrijdag 11 januari 2008 @ 23:39
    quote:
    Op vrijdag 11 januari 2008 02:35 schreef Euc- het volgende:
    Ik was vandaag in Amsterdam, en na een prijs gewonnen te hebben op de Horecava
    k zag het op zibb.nl

    Wanneer ga je? Ik zet de screaming hot chicken wings alvast klaar.
    Euc-vrijdag 11 januari 2008 @ 23:52
    quote:
    Op vrijdag 11 januari 2008 23:39 schreef popolon het volgende:

    [..]

    k zag het op zibb.nl

    Wanneer ga je? Ik zet de screaming hot chicken wings alvast klaar.
    Zal hoogstwaarschijnlijk ergens april/mei volgend jaar worden, na Nieuw-Zeeland en wat reizen

    Overigens laat de recensie even op zich wachten, ik weet helaas totaal niet meer wat ik in welke volgorde heb gegeten, en aangezien degene die het boekje waarin het menu stond uitgelegd heeft meegenomen ergens in coma ligt moeten jullie maar geduld hebben
    Blueszaterdag 12 januari 2008 @ 01:16
    B(l)oeiend topic zo, met al die recensiesbeloftes
    donleozondag 13 januari 2008 @ 12:32
    euc! nogmaals top!
    super gedaan!
    waar haal je al die kennis vandaan?
    tonksdinsdag 15 januari 2008 @ 12:24
    hey zo ging het bij je vorige recensie topic ook al
    Bluesdinsdag 15 januari 2008 @ 14:30
    Is die vriend van je al uit coma, en heb je al tijd om die recensie te schrijven?
    Tezzdinsdag 15 januari 2008 @ 14:53
    En iedere keer zie ik dit topic weer naar boven schuiven, maar recensies: HO MAAR
    -Euc, schiet eens op joh..........
    Sudderpotdinsdag 15 januari 2008 @ 16:04
    Paradijs.....?
    Euc-vrijdag 18 januari 2008 @ 15:39
    歌留多

    Wat een ongeduld wat een ongeduld, maar uiteindelijk is hij er!

    Voor jullie verder lezen; dit is geen recensie zoals jullie echt gewend zijn, waar ik elk onderdeeltje enorm uitgebreid ga bespreken. Waarom? Omdat dit de Japanse keuken is! Nu zul je denken; wat gaan we nou krijgen?? Nou, het komt vooral omdat er niet veel te bespreken is eigenlijk, omdat wat er op de kaart staat ook precies is wat je krijgt, geen extra sausje, geen tierelantijntje hier of daar, maar gewoon pure producten die in combinatie geweldig zijn. Ik zal gewoon bij alles erbij zetten wat wij ervan vonden, wat over het algemeen heel erg goed was.

    Aanbevolen Seizoens, Alliance Kaiseki Menu Januari 2008

    “Zensai”

    “Fukiyose” Nieuwjaarsgroenten met sesam creme
    “Nanohana-maki” Gemarineerde zalm en griet met geenmeel
    “Karasumi” Salade van gedroogde Karasumi kuitjes en st.jakobsschelp
    “Unohana-ae” Gemarineerde Kohada sardien en garnalen met geroosterde Tofu
    “Kobu-maki”Gesmoorde kabeljauw kuit en Konbu zeewier in Sake


    We kregen een bord neergezet waar alle bovenstaande dingen bij elkaar in het mini lagen, alles in een prachtige vorm gesneden en maakte bijelkaar een prachtig schilderijtje. Wel werden we gewaarschuwd om het grote stuk wortel niet op te eten, maar het zag er ook niet erg eetbaar uit.

    “Mizore-Shitate”

    Meiknol soep met kwartel en Kyo-ninjin wortel

    Een heel erg sterk maar licht soepje met een hele eigen meiknol smaak eraan, het was gemaakt op basis van een kwartelbouillon en er zat ook een kwartelpootje in. Was een aparte ervaring om in een sterrenzaak uit je kopje te slurpen, bestek gebruikten we niet namelijk.

    “Tsurue-Mori”
    Sashimi van blauwvintonijn, yellowtail en kreeft

    Sashimi is in principe hele verse rauwe vis, in dit geval dus blauwvintonijn, yellowfin en kreeft welke hier geserveerd werden met Soya saus en wasabi. Er valt weinig over te zeggen, gewoon heerlijk!

    “Yakimono-Hassun”
    Gegrilde zalm en zwarte kabeljauw verpakt in handgemaakt Japans Washi papier

    Precies wat er staat kregen we geserveerd, met alleen wat extra kruiden in het papier voor de extra smaak. Welke kruiden het precies waren was niet meer definieerbaar, door de hitte waren ze onherkenbaar. Ook aan de vis proefden we geen specifiek kruid.

    “Nigiri”
    Sushi van gestoomde abalone en gerookte Toro tonijn

    Wederom weinig over te zeggen, erg mooi en lekker.

    “Tempura”
    Gefrituurde soft shell krab geserveerd met groene thee zout en Yukari zout

    Hier kregen we 2 kleine kommetjes voor ons neergezet met daarin de twee soorten zout en daarnaast een langwerpig bord met daarin de krab tempura. Ook heel erg simpel, maar oh zo lekker.

    “Kami-Shabu”
    Dun gesneden entrecote en groenten in visbouillon Geserveerd met Ponzu saus

    Dit was het 1e “hoofdgerecht”, we kregen een hele stellage voor onze neus geïnstalleerd wat wel een beetje weg had van een fondue set, hierin zat de visbouillon en was het de bedoeling dat we de flinterdun gesneden entrecote en groentjes zelf heel kort erin deden. Het gaf het vlees een geweldige smaak, en we vonden het zeer geslaagd.

    “Wagyu Rib”
    Gegrilde Wagyu ribeye Yamazato stij

    Het 2e hoofdgerecht was geen onderdeel van het menu, maar was op ons verzoek geserveerd. Op houtskool gegrilde wagyu ribeye met gestoomde rijst en 2 sausjes. Simpelweg briljant, beter vlees zul je nooit in je leven proeven.

    “Kani-Gohan”
    Gestoomde Japanse rijst met Koningskrab

    En zoals alweer vaker gezegd valt ook hier weinig over te zeggen, precies geserveerd zoals het beschreven staat, en wat was het fantastisch!

    “Mizukashi”
    Peer met kastanjepurée, groene thee Kuzu gelei en mandarijn roomijs

    Nou staan japanners al niet erg bekend om hun geweldige desserts, en dat was met dit dessert helaas ook weer bevestigd. We vonden het gewoon niet lekker, we kregen iets wat wel leek op een halve peer in blik die jaren in de siroop had gelegen met in het midden de kastanjepuree, de Kuzu gelei vonden wij simpelweg vies, het was een enorm stevige massa (wat je krijgt als je veel te veel gelatine gebruikt) die smaakte naar droge theebladeren (die er ook daadwerkelijk inzaten). Niet lekker. Het ijs was niks bijzonders aan te melden en lekker.


    Na het menu zijn we in de lounge gaan zitten waar mijn tafelgenoten eindelijk de lang uitgestelde sigaret mochten opsteken onder het genot van een kopje koffie en allerlei chocolaatjes. Achteraf gezien hebben we erg lekker gegeten maar er zijn een paar opmerkingen. Zo is het natuurlijk heel erg leuk dat er echte Japanse meisjes in de bediening werken maar wat minder dat ze geen Nederlands spreken en maar zeer beperkt Engels. Zo hadden wij wel wat vragen af en toe, en dit bleek toch lastig voor de meisjes om hier antwoord op te geven. Verder waren ze wel heel erg aardig en deden hun werk erg goed. Later kwam de F&B Manager van het Okura toevallig door de zaak gelopen, en aangezien ik hem kende kwam hij even een praatje met ons maken. Ondertussen ook alle vragen die we nog hadden kunnen stellen dus dat was dan weer erg leuk.

    Uiteindelijk is onze eerste keer echt Japans eten heel erg goed bevallen, we hebben lekker gegeten en ook genoeg gehad. Het was een totaal andere ervaring dan bij een klassiek Frans restaurant, en hier hadden we ons van te voren ook op ingesteld. Wel moet gezegd worden dat de prijzen bij Yamazato, zelfs voor een sterrenrestaurant aan de stevige kant zijn, maar niet geheel onredelijk als je bedenkt dat ze alleen met de allerbeste en meest verse top producten werken, en dat mag best was kosten.

    Ik ga overigens geen cijfers geven als een Johannes van Dam, trek je conclusies of je ergens wilt eten uit de recensie, dit is toch altijd persoonlijk en daarom vind ik een cijfer niet passen.

    Ergens na de 30e volgt de 2e recensie, die keer over Restaurant Bretelli in Weert.
    Sudderpotvrijdag 18 januari 2008 @ 15:53
    sangervrijdag 18 januari 2008 @ 16:26
    Ik heb bij Mitsubishi gewerkt en de Japanners daar gingen ook regelmatig bij Yamazato eten omdat ze hem goed vonden. Een beter compliment kun je een Japans restaurant niet geven

    Goede recensie ook
    Bluesvrijdag 18 januari 2008 @ 16:50
    quote:
    “Wagyu Rib”
    Gegrilde Wagyu ribeye Yamazato stij

    Het 2e hoofdgerecht was geen onderdeel van het menu, maar was op ons verzoek geserveerd. Op houtskool gegrilde wagyu ribeye met gestoomde rijst en 2 sausjes. Simpelweg briljant, beter vlees zul je nooit in je leven proeven.

    Jammer dat je niet écht je vragen kwijt kan...
    Euc-donderdag 31 januari 2008 @ 22:42
    Het is nog maar kort geleden dat de 1e recensie geplaatst was, maar gisteren was het alweer zover, restaurant Bretelli in Weert stond op het programma. Nadat we rond kwart over 7 voor de deur afgezet waren stapten we een praktisch vol restaurant binnen, er waren welgeteld 2 tafeltjes over, waarvan er 1 voor ons bedoeld was en de andere nog geen 5 minuten later bezet werd.

    Na een hartelijke begroeting door de hele bediening en keuken (aangezien ik er zelf een jaar gewerkt heb ken ik de mensen uiteraard, met iedereen even een kort praatje gemaakt) werden we aan tafel geplaatst en bestelden we alle 3 een witte huiswijn als aperitief, waar direct al het lekkers bij werd geserveerd:

    Aperitief schnabbels
    Shooter van rode biet met yoghurtschuim en basilicum met verschillende zelfgemaakte zoutjes

    De shooter was heel erg apart en je moet er van houden, ik vond het wel redelijk, mijn 2 tafelgenoten vonden het totaal niks, maar dat kwam vooral omdat ze niet zulke grote fans zijn van rode bieten.

    Ondertussen kwamen ze ook met de wijnkaart langs, aangezien ze vanaf vrijdag 1 feb. gesloten zijn voor hun jaarlijkse carnavalsvakantie, hebben ze elk jaar de 2 avonden ervoor een “Niks in de Fridge” avond, dit houd in dat iedereen gewoon een 4 gangen menu krijgt, maar daarnaast 50% korting op alle wijnen van de wijnkaart. Na de wijnkaart even bekeken te hebben, hebben we de sommelier voor de 1e 2 gangen de wijn laten uitzoeken. Voor bij het hoofdgerecht bestelden we samen met onze 2 buurtafels (wederom bekenden) een flesje rood, voor bij het dessert een flesje zoet. Verder werd nog even geïnformeerd of dat we nog iets niet lustten, dit was bij geen van ons het geval en het feest kon beginnen!

    Amuse
    Trio van tonijn met daarnaast een sterke Thaise bouillon

    De amuse was erg lekker, het trio bestond uit een soort “filet american” van tonijn, een stukje yellowfin tonijn en een stukje zeer kort gebakken bluefin wat in een soort van torentje was opgemaakt en het een erg leuk effect gaf. Het soepje vond ik behoorlijk iets te hoog op smaak.

    Voorgerecht
    Salade van gegrilde langoustines met piccalilly en krokante sesamkoekjes

    Het voorgerecht valt eigenlijk weinig over te vertellen, precies zoals staat beschreven, smaakvol, maar niet erg spannend.

    Tussengerecht
    Gebakken tarbot bedekt met een mengsel van noten en rozijnen, daarbij bospeen, peterselie mousseline en citroenboter

    Toen het tussengerecht voor onze neus gezet werd hadden we alle 3 al iets van “wow”, het zag er zo mooi uit, een mooie moot tarbot bedekt met de noten, knalgroene puree met daarbovenop de bospeen in een rondje onderin het bord opgemaakt en eromheen de gele citroenboter, het zag er fantastisch uit, en zo smaakte het ook! De vis was perfect gaar, krokante laagje was niet te zacht en niet te hard en alles was goed op smaak. Veruit het beste gerecht van de avond

    Hoofdgerecht
    Combinatie van gestoofde Livar varkenswang en op lage temperatuur gegaard en Oriëntaals gelakkeerd livar buikspek, koolrabi en ras -el- hanout risotto

    Wederom een prachtige opmaak, over de totale lengte van het toch al lange rechthoekige bord. Als dit zo smaakte als het vorige gerecht dan beloofde het wat, en dit was uiteraard ook zo. De varkenswang was botermals, het spek heerlijk krokant met een lekkere sterke lakrand eromheen, en de risotto was perfect van smaak.

    Zoals ik al zei hadden we voor bij het hoofdgerecht een “flesje rood” besteld, wat ik niet gezegd had was dat we samen met de 2 tafels naast ons (wederom bekenden) een zeer bijzondere 5 literfles Chianti hadden besteld. Hier 2 foto’s ervan (thuis gemaakt, sorry voor de slechte kwaliteit, maar aangezien ik vergeten ben mijn echte camera op te laden en geen batterijen in huis had moest ik improviseren):




    Predessert
    Geweckte mandarijnen, kokosschuim en frambozenijs

    Het predessert was erg lekker, fris van de kokos, zware van de mandarijnen en het zoete van het frambozenijs, gewoon goed.

    Dessert
    Taartje van kokos en vanille met valrhona chocolade, kruidnagelijs met boerenjongens

    Voor bij het echte dessert hadden we een flesje (nu een normale variant ) Moscato d’Asti besteld, hier ben ik persoonlijk een enorme fan van, en hij smaakte perfect bij het gerecht. Over het gerecht zelf niets dan lof, dit was erg lekker.

    Nadat we de fles leeg hadden nam ik nog een koffie met limoncello na, mijn 2 tafelgenoten hielden het bij een grand marnier met ijs. Hierbij werd een schaal huisgemaakte bonbons geserveerd, met daarbij een panna cotta met een geleilaagje eroverheen, helaas ben ik vergeten waar de gelei van gemaakt was. 2 Koffie en 3 limoncello’s (of grand marniers) later werden we door de bediening gewaarschuwd dat de taxi voor de deur stond, werden we in de jas geholpen en kwam er om 00.40uur een einde aan ons heerlijk en gezellig avondje.
    Euc-donderdag 31 januari 2008 @ 22:44
    Het volgend restaurant waar ik ga eten volgt morgen al, ditmaal een lunch bij restaurant Tout a Fait* in Maastricht.
    Muckdonderdag 31 januari 2008 @ 22:54
    leuk verslagje weer euc
    Bluesdonderdag 31 januari 2008 @ 23:56
    Mmmm die shooter leek me ook erg lekker
    quote:
    fris van de kokos, zware van de mandarijnen en het zoete van het frambozenijs,
    Leuk beschreven zo
    golfervrijdag 1 februari 2008 @ 00:02
    Tussengerecht spreekt mij verreweg het meeste aan.
    Het hoofdgerecht van varkensvlees is niet zo mijn ding.
    tha_darkvrijdag 1 februari 2008 @ 00:47
    Leuke recensies!
    Maar hoe kun je in hemelsnaam zo vaak bij een sterrenrestaurant gaan eten?
    Gaat daar niet erg veel geld inzitten?
    tim2308vrijdag 1 februari 2008 @ 01:26
    Wagyu Rib - daar heb ik ook een keer wat van mogen proeven toen ik één keer in het Okura werkte. Fantastisch !!! Leuk topic trouwens, dus vandaar deze weinig toeveogende opmerking...
    Weird-vrijdag 1 februari 2008 @ 15:53
    Alweer een leuke recensie.
    Het tussengerecht lijkt me werkelijk geweldig!
    Euc-vrijdag 1 februari 2008 @ 22:20
    En vanmiddag was het zo ver, Restaurant Tout a Fait te Maastricht stond op het programma. Na 3 kwartier vertraging door de altijd geweldige Nederlandse Spoorwegen kwamen we rond kwart voor 1 aan voor de deur van Tout a Fait. Eenmaal binnen werden onze jassen netjes aangenomen en konden we aan tafel gaan zitten in de hele mooie ambiance. De zaak is opgedeeld in 3 verdiepingen, je komt binnen in de lounge met relaxte banken en stoelen, dan loop je een klein trapje omhoog naar de middelste verdieping, waar je een hele mooie strakke bar hebt met enkele tafels eromheen



    Wederom een klein trapje op bracht je naar het grootste restaurant gedeelte met zicht op de prachtige open keuken, waar de klassieke cloches op de enorme passe stonden, de koks nog met prachtige koperen pannen werkten en hele hoge hoeden ophadden. Dat zie je absoluut niet vaak meer, geweldig!



    We begonnen ons avontuur met een glas erg goede witte huiswijn en allerlei schnabbels erbij. Meest memorabele was wel het compleet zwarte koekje van parmezaansse kaas met olijf.

    Na de kaart gezien te hebben besloten we voor een 3 gangen menu te gaan, het bleef immers toch een lunch, voor een leuk wijnarrangement gekozen en het flesje water met bubbels werd direct al ingeschonken, toen het feest losbarstte met de amuse:

    Geleitje van tzaziki met een klein beetje olijf
    Kikkerbilletje met spliterwten
    Beenhammetje van hert met gebrande kokos


    Nu zullen jullie al iets hebben van, wat een vreemde combinatie! Dat klopt, het was namelijk ook totaal niet bedoeld als combinatie, en werd daarom in miniformaat op kleine bordjes in rap tempo na elkaar geserveerd. Allemaal erg lekker, leukste gevonden was wel het beenhammetje, heel erg apart, maar oh zo lekker!

    De witte wijn uit Sicilië was ondertussen al ingeschonken, en niet lang na de laatste amuse volgde het prachtig opgemaakte voorgerecht:

    Salade met gekonfijte Alaska zalm, couscous en tonijn

    Wauw! De couscous was met een langwerpige steker over rechthoekige bord (overigens hetzelfde als 2 dagen hiervoor bij het hoofdgerecht van Bretelli verdeeld, hieroverheen was de getrancheerde zalm gelegd, en daarbovenop weer lag een van krokant deeg gemaakte kolom, met erin de salade. Over de kolom heen lag de flinterdun gesneden tonijn, met daarbovenop een quenelle van een soort hele verdikte paprika dressing (het was bijna puree, maar toch ook weer niet). Prachtige opmaak, geweldige smaken, goede start van het 3 gangen menu!

    Na het inschenken van de zuid franse rode wijn vervolgen we onze reis met het hoofdgerecht:

    Aan de rotisserie gebraden Anjou duif met romige schorseneren en daarnaast een puree van ?? gevuld met het vlees van de boutjes

    Zoals jullie zien staan er vraagtekens in de omschrijving, dit kwam omdat zowel mijn tafelgenoot als ik totaal geen idee hadden waar de puree nou eigenlijk van gemaakt was, hij was op smaak, maar daar hield het ook wel bij op. Het vlees was gebraden tot in de perfectie en enorm smaakvol met zijn eigen jus, meer valt er eigenlijk niet te zeggen van dit hoofdgerecht. Het was saai opgemaakt en straalde een beetje inspiratieloosheid uit, laten we het er maar op houden dat het ook voor de medewerkers van Tout a Fait vandaag de laatste werkdag voor hun carnavalsvakantie was.

    Verder gingen we met het predessert:

    Mouse van mandarijnen met geweckte mandarijn en basilicum

    Lekker hapje tussendoor, verrassende combinatie tussen de basilicum en de mandarijn, die verbazend harmonieus uitpakte.

    En daar waren we dan uiteindelijk bij het laatste gerechtje aanbeland, onder het genot van een erg frisse Banyuls werd ons het dessert voorgezet:

    Taartje van chocolade en kardamom met een truffel van chocolade en kruidnagel vanille ijs

    Simpel, to the point en erg lekker, het taartje zag er meer uit als een langwerpige golf, met aan het einde de heerlijke truffel, het (a la minute) zelf gedraaide ijs werd in een klein glaasje ernaast geserveerd en was perfect. Simpelweg een heel erg lekker dessert!

    Het dessert was al snel genoeg naar binnen gewerkt, waarna we nog een kopje koffie namen. Een mooi traytje met daarin 6 verschillende zelfgemaakte koekjes en een enorme “boot” met daarin meer dan 16 verschillende bonbons werd ons voorgezet en het snoepen ging nog eventjes door. Na een lunch die in totaal ongeveer 3 uur in beslag nam (wat overigens meer onze dan hun schuld was, wat geen enkel probleem opleverde) verlieten we iets na 16.00uur weer het pand, zeer tevreden en absoluut voldaan.

    De hele zaak had een erg goede uitstraling, luxe stoelen die erg goed zaten, goede bediening en prachtige gerechtjes. Ik kan niet wachten om eens terug te gaan voor een wat uitgebreider diner!
    Euc-vrijdag 1 februari 2008 @ 22:24
    quote:
    Op vrijdag 1 februari 2008 00:47 schreef tha_dark het volgende:
    Leuke recensies!
    Maar hoe kun je in hemelsnaam zo vaak bij een sterrenrestaurant gaan eten?
    Gaat daar niet erg veel geld inzitten?
    Sja, het is mijn hobby en beroep, dus "I just make it happen"

    Er gaat idd redelijk wat geld in zitten, maar ik heb het er graag voor over.

    [ Bericht 0% gewijzigd door Euc- op 01-02-2008 22:31:16 ]
    golfervrijdag 1 februari 2008 @ 23:03
    quote:
    Op vrijdag 1 februari 2008 22:20 schreef Euc- het volgende:
    Eenmaal binnen werden onze jassen netjes aangenomen en konden we aan tafel gaan zitten in de hele mooie ambiance.
    Toch altijd fijn dat je niet met je jas aan hoefde te eten.

    Ziet er goed uit, dat restaurant, maar ik vind eerlijk gezegd hun prijzen, zelfs voor een sterrenrestaurant, echt over the hill.
    Bluesvrijdag 1 februari 2008 @ 23:05
    Mooie recensie en je beschrijving spreekt tot de verbeelding, maar ik zou toch zo graag een keer een paar foto's van de gerechten zien.
    SHEvrijdag 1 februari 2008 @ 23:37
    Ik heb eergisteren wagyu-maki gegeten.

    Eerlijk? Beef is beef mén !
    Ik ben of te verwend , of ik heb geen culi-papillen en dat laatste durf ik te betwisten.
    SHEvrijdag 1 februari 2008 @ 23:43
    quote:
    Op vrijdag 1 februari 2008 23:05 schreef Bluezz het volgende:
    Mooie recensie en je beschrijving spreekt tot de verbeelding, maar ik zou toch zo graag een keer een paar foto's van de gerechten zien.
    Dat heb ik dus helemaal niet. Ik raak altijd vreselijk geirriteerd van gekunstelde gerechtjes.
    Ik vind de kunst ok hoor; maar het is vreselijk afleidend.
    Ik heb denk ik toch liever een eerlijke keuken en de enige die daar in mijn optiek in is geslaagd is de Librije, met de Spandershoeve op een goede tweede.
    Ik krijg echt de schurft van mooie plaatjes op borden.

    Doe mij maar het zeedijk-artistiek-crappy-plasticbloemen-luisopderamen kinda restaurant wat je doet duizelen qua authenticiteit.
    Zoals ik al zei; zit ik gisteren een gekunstelde wagyu maki te eten en het enige wat ik denk...ik kan van een riblap nog een entrecote maken, simpelweg omdat ik weet hoe ik vlees mals en sappig krijg.
    Zelfs een ordinair stuk vlees krijg je botermals als je een beetje scheikunde beheerst.

    Maar ik ben nu aan het zeiken, en daar ga ik maar eens mee op houden
    Bluesvrijdag 1 februari 2008 @ 23:57
    Mensj ik ben gewoon benieuwd hoe het eruit zag
    Oh en ik weet niet of je ooit in de Librije bent geweest, maar daar ligt echt kunst en vliegwerk op het bord.
    Onherkenbaar wat het ooit voor beestje is geweest heur En prachtige plaatjes.
    Euc-dinsdag 5 februari 2008 @ 12:15
    En de volgende slachtoffers zijn alweer bekend, ze waren niet echt geplanned maar ach, dat maakt het extra leuk natuurlijk

    Vrijdag 7 maart gaan we naar Calla's* in Den Haag
    Zaterdag 8 maart zijn er 2 restaurants aan de beurt, 's middags lunchen bij 't Raethuys* in Wateringen en 's avonds een paar kilometer verderop voor het diner naar Paul van Waarden*
    Sudderpotdinsdag 5 februari 2008 @ 12:37
    Bij Calla's heb ik, vlak voor ze echt bekend werden (top 100 Lekker enzo), mogen genieten van een werkelijk formidabele lunch. Alles klopte! Eten, wijnen, bediening. Echt super. Ik ben erg benieuwd naar je recensie!
    Den_Haagdinsdag 5 februari 2008 @ 14:01
    leuk dat je in de buurt komt
    Euc-dinsdag 12 februari 2008 @ 17:31
    En vandaag was het wederom zo ver, er stond weer een geweldige lunch op het programma! Dit maal was het restaurant McDonalds te Nederweert.

    Na het parkeren van de auto recht voor de deur liepen we het praktisch lege restaurant binnen, zou dit een slecht voorteken zijn vroegen we ons af? We liepen naar de vriendelijk ogende juffrouw (wat dan ook het enige vriendelijke was bleek achteraf) achter de counter toe en maakte aan haar onze menukeuze bekend; voor mij een Big Mac met medium frietjes en 7up, uiteraard met een beetje saus ernaast. Mijn partner in crime bestelde het winterwekenmenu met de sauerkraut hamburger (?), ook medium frietjes, 9 kipnuggets, frietsaus, sweet & sour saus en een cola light.

    Na het zeer snel prepareren van onze maaltijd kregen ze helaas niet alles tegelijk klaar, de frietjes moesten nagebracht worden. Zo gezegd zo gedaan, we liepen met ons dienblad het prachtig gedecoreerde eetgedeelte in op zoek naar een enigzins schone tafel. Helaas bleek dit een onmogelijke opgave, tot we op het idee kwamen om buiten op het terras in het zonnetje te gaan zitten. Even snel onze pimp zonnebrillen uit de auto gepakt en we nestelden ons in het best wel warme zonnige terras. Aangezien we verwachtten onze frietjes elk moment te krijgen waren we maar alvast begonnen aan de rest van onze maaltijd, maar al snel genoeg hadden wij alles al op. En helaas nog steeds geen frietjes! We besloten nog even te wachten voordat we eens navraag gingen doen, en 10 minuten en 1 sigaret later was nog steeds niemand geweest. Mijn tafelgenoot ging binnen polshoogte nemen waar onze friet bleef, daar bleek dat ze ons niet meer konden vinden! Erg vreemd.. Desondanks kregen we als excuus 2 gratis porties bitterballen bij de frietjes. Wel viel zijn mond open van verbazing toen we voor de mosterd moesten bijbetalen!

    Het Voor+Hoofdgerecht:
    Big Mac met Frietjes en frietsaus met daarbij een op de goede temperatuur geserveerde 7up.

    De BigMac vond ik naar mijn mening klef, het brood voelde zompig aan, de kaas was niet gesmolten en de saus was niet gelijk verdeeld over het vlees. Ook bleek de BigMac niet erg handig te eten, aangezien bij elke hap er aan de andere kant weer wat uitviel. Of dit standaard zo is bij alle BigMacs of dat mijn BigMac verkeerd was opgebouwd weet ik niet, misschien heeft iemand sneetje a met sneetje c verwisseld? Gemiste kans! Ook de gefrituurde in jullienne gsneden aardappelen waren niet wat we ervan verwacht hadden, het was helaas veel te hoog op smaak gebracht, gelukkig hadden we nog niet al ons drinken opgedronken! De MacBitterbal was helemaal dramatisch, de vorm was niet rond, de vulling niet heet en totaal smakeloos. De mosterd zou niet eens mosterd genoemd mogen worden m.i.

    Helaas een gemiste kans, misschien dat we nog eens terugkomen, maar dan moet de nood wel heel erg hoog zijn.
    K-maildinsdag 12 februari 2008 @ 17:34
    Wat vond je tafelgenoot van de macsauerkraut?
    Euc-dinsdag 12 februari 2008 @ 17:36
    quote:
    Op dinsdag 12 februari 2008 17:34 schreef K-mail het volgende:
    Wat vond je tafelgenoot van de macsauerkraut?
    Ook deze voldeed niet aan het verwachtingspatroon en heeft derhalve niet in zijn geheel de maag van mijn tafelgenoot mogen halen.
    Bluesdinsdag 12 februari 2008 @ 17:44
    Je snapt niet dat er nog restaurants.. zijn zoals deze
    Euc-maandag 10 maart 2008 @ 19:01
    2 weken geleden bij Restaurant Boreas geweest lunchen, helaas duurde het even voor ik de foto's kreeg en weet ik niet meer precies wat alles was, ook dingen vergeten op de foto te zeggen, vandaar geen zeer uitgebreide recencie dit maal, maar enkel de woorden; het was enorm lekker!

    1e amuse: Bonbon van ganzenlever met daarnaast een macaron met mierikswortelcreme
    2e amuse: In zoetzuur geweckte komkommer met komkommerschuim
    3e amuse op onderstaande foto, ik weet alleen nog dat rechtsboven een parel van oester was met erbovenop saus van het vocht, het glaasje en het bordje weet ik niet meer



    voorgerecht, combinatie van pata negra met tomaatjes en kreeft



    tussengerecht vergeten een foto van te maken, was een stukje zeebaars met bearnaise saus en krokante pistache, erg simpel maar wel erg lekker!

    hoofdgerecht; langzaam gegaarde ree met dadelpuree (uiterst rechts), stoofpeertje, meiknol, rode biet en schuim van rode biet. Bovenaan in het kleine kopje zit wat reestoof met nog wat schuim van rode biet



    Dessert; pakketjes van ananas met .. ? Geweldig lekker en erg mooi opgemaakt



    Dessert 2; trio van chocolade



    Koffie met lekkernijen na;



    Excuses voor de telefoonfoto's, bij 't Raethuys in Wateringen heb ik wel hele mooie foto's kunnen maken met een echte camera, die volgen later deze avond of morgen
    golfermaandag 10 maart 2008 @ 19:06
    Prachtig opgemaakte bordjes.
    Bluesmaandag 10 maart 2008 @ 19:14
    Ow Euc, mijn sterrenhartje, wat doe je

    Goeie foto's ook trouwens
    vergeleken met de mijne in restaurants dan

    [ Bericht 17% gewijzigd door Blues op 10-03-2008 19:32:29 ]
    Luuksormaandag 10 maart 2008 @ 19:22
    Geweldig! Ziet er allemaal super uit!
    Euc-maandag 10 maart 2008 @ 19:30
    Recensie Restaurant Paul van Waarden:

    Ongelofelijk SLECHT, ga niet eens de moeite nemen het te beschrijven.

    Deze foto spreekt boekdelen:

    Euc-maandag 10 maart 2008 @ 19:31
    En alvast een voorproefje van 't Raethuys in Wateringen, hier volgt morgen een uitgebreide recensie van