abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 30 december 2007 @ 19:10:47 #1
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_55660075


Omdat ik vanaf maart wat erg leuke restaurants ga bezoeken dacht ik bij mezelf, laat ik onze gewaardeerde users Bluezz en Golfer na-apen en mijn eigen topic gaan maken!

De restaurants die in elk geval op de planning staan tussen Maart en eind Juli:

Restaurant Cordial* in Oss (Lekker recensie)

Restaurant Oud Sluis*** in Sluis (Lekker recensie)

Restaurant De Librije***in Zwolle (Lekker recensie)

Restaurant Martín Berasategui*** in Lasarte-Oria bij San Sebastian in Spanje

Dan is er ook nog een probleempje, namelijk dat we bij 1 lokatie niet kunnen kiezen waar we willen eten. Het is in het Okura hotel waar 2 toprestaurants liggen, het met 2 michelinsterren bekroonde Ciel Bleu en het met 1 ster beloonde japanse toprestaurant Yamazato.

Nu dacht ik dat het wel leuk was om dit aan de trouwe CUL lezers over te laten, dus heb ik een kleine pol gemaakt, jullie beslissen dus waar ik uiteindelijk naartoe ga!

Poll: Waar moeten wij gaan eten?
  • Yamazato
  • Ciel Bleu
    Tussenstand:


    [ Bericht 0% gewijzigd door Euc- op 30-12-2007 19:59:36 ]
  • O_o o_O O_O °_O °_° O_°
      zondag 30 december 2007 @ 19:32:17 #2
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_55660630
    Leuk om zo ver van te voren al aan te kondigen.
    Trouwens Oud Sluis krijgt van ons ook binnenkort, 19-4, een recensiebezoek.

    Maak je net als wij ook foto's?

    P.S.

    Mijn usernaam is golfer en niet Golf.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zondag 30 december 2007 @ 19:44:44 #3
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_55660938
    Ben erg benieuwd!
    Heb voor Ciel Bleu gestemd omdat ik de Japanse keuken minder vind
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
      zondag 30 december 2007 @ 19:59:18 #4
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_55661328
    quote:
    Op zondag 30 december 2007 19:32 schreef golfer het volgende:
    Leuk om zo ver van te voren al aan te kondigen.
    Trouwens Oud Sluis krijgt van ons ook binnenkort, 19-4, een recensiebezoek.

    Maak je net als wij ook foto's?

    P.S.

    Mijn usernaam is golfer en niet Golf.
    Oe.. foutje

    Denk overigens niet dat ik foto's van alles ga maken, misschien een paar dingetjes tussendoor.
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
    pi_55661430
    Eucs pats paradijs
    pi_55663488
    Ik ben laatst bij Yamazato gaan eten (dus over Ciel Bleu weet ik niet zoveel) maar het was echt super. De bediening en atmosfeer was superb (mag je ook wel verwachten natuurlijk). Vooraf had ik niet echt bijzonder hoge verwachtingen maar ook het eten was super goed. Het is echt heel bijzonder wat je krijgt, zo anders dan 'normaal'. Als ik jou was zou ik er een keer naartoe gaan.

    Omdat t toch patsen is, heb je een keer bij de Zwetheul gegeten? Daar ga ik binnenkort genieten.
    Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
      zondag 30 december 2007 @ 21:56:15 #7
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_55664472
    quote:
    Op zondag 30 december 2007 21:20 schreef -Banaan- het volgende:
    Ik ben laatst bij Yamazato gaan eten (dus over Ciel Bleu weet ik niet zoveel) maar het was echt super. De bediening en atmosfeer was superb (mag je ook wel verwachten natuurlijk). Vooraf had ik niet echt bijzonder hoge verwachtingen maar ook het eten was super goed. Het is echt heel bijzonder wat je krijgt, zo anders dan 'normaal'. Als ik jou was zou ik er een keer naartoe gaan.

    Omdat t toch patsen is, heb je een keer bij de Zwetheul gegeten? Daar ga ik binnenkort genieten.
    Dik patsen idd

    Maargoed, ik heb 2 keer bij de Zwetheul gegeten, 1 keer 4 gangen a la carte, andere keer ging ik met een (inmiddels oud) collega er eten, en Mario heeft ons toen het beste diner wat ik ooit heb gegeten voorgeschoteld. In totaal 13 gangen, maar ik heb helaas er toen geen recensie van geschreven, maar ik vond het beter dan mijn tot dan toe beste diner bij Parkheuvel onder meneer Helder (Daar staat wel nog ergens een recensie van op Fok)

    Ging overigens echt helemaal nergens over trouwens, we hebben echt alles wat ook maar een naam heeft gehad, beste gerechtje trouwens vond ik ook direct het beste wat ik ooit had gegeten, was gepocheerde tarbot compleet bedekt met 30gram Beluga kaviaar. Verder de hele ratteplan dus oa kreeft, wagyu, truffel, pata negra, ganzenlever, coquilles, rog, krab en nog wat dingen.

    Eigenlijk echt asociaal maargoed, is gewoon een hobby van me. Waar andere mensen een zaterdagavond op stap gaan ga ik veel liever uit eten.

    [ Bericht 10% gewijzigd door Euc- op 30-12-2007 22:02:54 ]
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
      maandag 31 december 2007 @ 14:09:14 #8
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_55681448
    Yamazato!

    Ben erg benieuwd naar die recensie
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      maandag 31 december 2007 @ 14:11:51 #9
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_55681530
    We konden niet kiezen tussen Yama en Ciel blue.
    Fijn dat er voor me gekozen gaat worden; als het kut is geef ik jullie gewoon de schuld
      maandag 31 december 2007 @ 15:33:22 #10
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_55683952
    quote:
    Op maandag 31 december 2007 14:11 schreef SHE het volgende:
    We konden niet kiezen tussen Yama en Ciel blue.
    Fijn dat er voor me gekozen gaat worden; als het kut is geef ik jullie gewoon de schuld
    Dat is idd wel een goede, verhalen we de kosten gewoon op Fok!

    Ziet er verder wel naar uit dat we naar Yamazato gaan

    [ Bericht 8% gewijzigd door Euc- op 31-12-2007 15:41:28 ]
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
      woensdag 2 januari 2008 @ 12:49:26 #11
    61279 Coolfool
    Belanda goreng
    pi_55720527
    Ik mag in april met wat collega's uit eten in Ciel Bleu. Liever was ik gaan eten in Yamazoto omdat ik liefhebber ben van de Japanse keuken, maar hey, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken!
      woensdag 2 januari 2008 @ 17:46:58 #12
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_55727039
    En een kleine toevoeging, 31 januari naar Bretelli* in Weert (Lekker recensie)
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
      vrijdag 11 januari 2008 @ 02:35:30 #13
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_55941648
    Ik was vandaag in Amsterdam, en na een prijs gewonnen te hebben op de Horecava vonden wij dat we iets te vieren hadden en ben ik dus al iets eerder naar Yamazato geweest dan eigenlijk de bedoeling was, en in ander gezelschap dan eigenlijk afgesproken was. Dus binnenkort volgt er een 2e Yamazato of toch Ciel Bleu recensie!

    We hadden het 9 gangen alliance menu gegeten. Het was heel erg lekker! Als extra uitbreiding hadden we er ook de wagyu gebraden op houtskool bij genomen, wauw! Morgen zal een recensie volgen, helaas geen foto's kunnen maken, er werd al met klem gevraagd of we alsjeblieft de mobiele telefoon uit wouden zetten, want dit was niet toegestaan in hun restaurants. Ook erg avontuurlijk aan de reservering gekomen, maar dat komt later allemaal!
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
      vrijdag 11 januari 2008 @ 15:46:29 #14
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_55952928
    Kom maar op met die recensie.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_55956189
    spannend
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      vrijdag 11 januari 2008 @ 23:39:43 #16
    10763 popolon
    Fetchez la vache!
    pi_55963430
    quote:
    Op vrijdag 11 januari 2008 02:35 schreef Euc- het volgende:
    Ik was vandaag in Amsterdam, en na een prijs gewonnen te hebben op de Horecava
    k zag het op zibb.nl

    Wanneer ga je? Ik zet de screaming hot chicken wings alvast klaar.
    Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
      vrijdag 11 januari 2008 @ 23:52:58 #17
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_55963754
    quote:
    Op vrijdag 11 januari 2008 23:39 schreef popolon het volgende:

    [..]

    k zag het op zibb.nl

    Wanneer ga je? Ik zet de screaming hot chicken wings alvast klaar.
    Zal hoogstwaarschijnlijk ergens april/mei volgend jaar worden, na Nieuw-Zeeland en wat reizen

    Overigens laat de recensie even op zich wachten, ik weet helaas totaal niet meer wat ik in welke volgorde heb gegeten, en aangezien degene die het boekje waarin het menu stond uitgelegd heeft meegenomen ergens in coma ligt moeten jullie maar geduld hebben
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
    pi_55965270
    B(l)oeiend topic zo, met al die recensiesbeloftes
    pi_55994445
    euc! nogmaals top!
    super gedaan!
    waar haal je al die kennis vandaan?
    pi_56045507
    hey zo ging het bij je vorige recensie topic ook al
    pi_56048392
    Is die vriend van je al uit coma, en heb je al tijd om die recensie te schrijven?
    pi_56048914
    En iedere keer zie ik dit topic weer naar boven schuiven, maar recensies: HO MAAR
    -Euc, schiet eens op joh..........
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_56050501
    Paradijs.....?
      vrijdag 18 januari 2008 @ 15:39:56 #24
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_56131834
    歌留多

    Wat een ongeduld wat een ongeduld, maar uiteindelijk is hij er!

    Voor jullie verder lezen; dit is geen recensie zoals jullie echt gewend zijn, waar ik elk onderdeeltje enorm uitgebreid ga bespreken. Waarom? Omdat dit de Japanse keuken is! Nu zul je denken; wat gaan we nou krijgen?? Nou, het komt vooral omdat er niet veel te bespreken is eigenlijk, omdat wat er op de kaart staat ook precies is wat je krijgt, geen extra sausje, geen tierelantijntje hier of daar, maar gewoon pure producten die in combinatie geweldig zijn. Ik zal gewoon bij alles erbij zetten wat wij ervan vonden, wat over het algemeen heel erg goed was.

    Aanbevolen Seizoens, Alliance Kaiseki Menu Januari 2008

    “Zensai”

    “Fukiyose” Nieuwjaarsgroenten met sesam creme
    “Nanohana-maki” Gemarineerde zalm en griet met geenmeel
    “Karasumi” Salade van gedroogde Karasumi kuitjes en st.jakobsschelp
    “Unohana-ae” Gemarineerde Kohada sardien en garnalen met geroosterde Tofu
    “Kobu-maki”Gesmoorde kabeljauw kuit en Konbu zeewier in Sake


    We kregen een bord neergezet waar alle bovenstaande dingen bij elkaar in het mini lagen, alles in een prachtige vorm gesneden en maakte bijelkaar een prachtig schilderijtje. Wel werden we gewaarschuwd om het grote stuk wortel niet op te eten, maar het zag er ook niet erg eetbaar uit.

    “Mizore-Shitate”

    Meiknol soep met kwartel en Kyo-ninjin wortel

    Een heel erg sterk maar licht soepje met een hele eigen meiknol smaak eraan, het was gemaakt op basis van een kwartelbouillon en er zat ook een kwartelpootje in. Was een aparte ervaring om in een sterrenzaak uit je kopje te slurpen, bestek gebruikten we niet namelijk.

    “Tsurue-Mori”
    Sashimi van blauwvintonijn, yellowtail en kreeft

    Sashimi is in principe hele verse rauwe vis, in dit geval dus blauwvintonijn, yellowfin en kreeft welke hier geserveerd werden met Soya saus en wasabi. Er valt weinig over te zeggen, gewoon heerlijk!

    “Yakimono-Hassun”
    Gegrilde zalm en zwarte kabeljauw verpakt in handgemaakt Japans Washi papier

    Precies wat er staat kregen we geserveerd, met alleen wat extra kruiden in het papier voor de extra smaak. Welke kruiden het precies waren was niet meer definieerbaar, door de hitte waren ze onherkenbaar. Ook aan de vis proefden we geen specifiek kruid.

    “Nigiri”
    Sushi van gestoomde abalone en gerookte Toro tonijn

    Wederom weinig over te zeggen, erg mooi en lekker.

    “Tempura”
    Gefrituurde soft shell krab geserveerd met groene thee zout en Yukari zout

    Hier kregen we 2 kleine kommetjes voor ons neergezet met daarin de twee soorten zout en daarnaast een langwerpig bord met daarin de krab tempura. Ook heel erg simpel, maar oh zo lekker.

    “Kami-Shabu”
    Dun gesneden entrecote en groenten in visbouillon Geserveerd met Ponzu saus

    Dit was het 1e “hoofdgerecht”, we kregen een hele stellage voor onze neus geïnstalleerd wat wel een beetje weg had van een fondue set, hierin zat de visbouillon en was het de bedoeling dat we de flinterdun gesneden entrecote en groentjes zelf heel kort erin deden. Het gaf het vlees een geweldige smaak, en we vonden het zeer geslaagd.

    “Wagyu Rib”
    Gegrilde Wagyu ribeye Yamazato stij

    Het 2e hoofdgerecht was geen onderdeel van het menu, maar was op ons verzoek geserveerd. Op houtskool gegrilde wagyu ribeye met gestoomde rijst en 2 sausjes. Simpelweg briljant, beter vlees zul je nooit in je leven proeven.

    “Kani-Gohan”
    Gestoomde Japanse rijst met Koningskrab

    En zoals alweer vaker gezegd valt ook hier weinig over te zeggen, precies geserveerd zoals het beschreven staat, en wat was het fantastisch!

    “Mizukashi”
    Peer met kastanjepurée, groene thee Kuzu gelei en mandarijn roomijs

    Nou staan japanners al niet erg bekend om hun geweldige desserts, en dat was met dit dessert helaas ook weer bevestigd. We vonden het gewoon niet lekker, we kregen iets wat wel leek op een halve peer in blik die jaren in de siroop had gelegen met in het midden de kastanjepuree, de Kuzu gelei vonden wij simpelweg vies, het was een enorm stevige massa (wat je krijgt als je veel te veel gelatine gebruikt) die smaakte naar droge theebladeren (die er ook daadwerkelijk inzaten). Niet lekker. Het ijs was niks bijzonders aan te melden en lekker.


    Na het menu zijn we in de lounge gaan zitten waar mijn tafelgenoten eindelijk de lang uitgestelde sigaret mochten opsteken onder het genot van een kopje koffie en allerlei chocolaatjes. Achteraf gezien hebben we erg lekker gegeten maar er zijn een paar opmerkingen. Zo is het natuurlijk heel erg leuk dat er echte Japanse meisjes in de bediening werken maar wat minder dat ze geen Nederlands spreken en maar zeer beperkt Engels. Zo hadden wij wel wat vragen af en toe, en dit bleek toch lastig voor de meisjes om hier antwoord op te geven. Verder waren ze wel heel erg aardig en deden hun werk erg goed. Later kwam de F&B Manager van het Okura toevallig door de zaak gelopen, en aangezien ik hem kende kwam hij even een praatje met ons maken. Ondertussen ook alle vragen die we nog hadden kunnen stellen dus dat was dan weer erg leuk.

    Uiteindelijk is onze eerste keer echt Japans eten heel erg goed bevallen, we hebben lekker gegeten en ook genoeg gehad. Het was een totaal andere ervaring dan bij een klassiek Frans restaurant, en hier hadden we ons van te voren ook op ingesteld. Wel moet gezegd worden dat de prijzen bij Yamazato, zelfs voor een sterrenrestaurant aan de stevige kant zijn, maar niet geheel onredelijk als je bedenkt dat ze alleen met de allerbeste en meest verse top producten werken, en dat mag best was kosten.

    Ik ga overigens geen cijfers geven als een Johannes van Dam, trek je conclusies of je ergens wilt eten uit de recensie, dit is toch altijd persoonlijk en daarom vind ik een cijfer niet passen.

    Ergens na de 30e volgt de 2e recensie, die keer over Restaurant Bretelli in Weert.
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
    pi_56132252
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')