FOK!forum / Culinesse à gogo / Oventijden omrekenen bij grotere stukken vlees
zovtydonderdag 20 december 2007 @ 19:55
Als ik 2 kilogram ribstuk in de oven wil bakken. En in het recept staat dat 1 ribstuk 25 minuten in de oven et om er mooi rood uit te komen. Hoelang moet 2 kilo dan in de oven?
Trustendonderdag 20 december 2007 @ 20:03
quote:
Op donderdag 20 december 2007 19:55 schreef zovty het volgende:
Als ik 2 kilogram ribstuk in de oven wil bakken. En in het recept staat dat 1 ribstuk 25 minuten in de oven et om er mooi rood uit te komen. Hoelang moet 2 kilo dan in de oven?


Is het 1 stuk van 2 kilo of 2 van 1 kilo
Sloperdonderdag 20 december 2007 @ 20:03
80min
zovtydonderdag 20 december 2007 @ 20:04
Hopelijk is het 1 stuk van 2 kilo, maar dat is nog even wachten.
Dus wel handig om het voor allebei te weten.
RemcoDelftdonderdag 20 december 2007 @ 20:05
Net zo lang, tenzij het veel dikker is, en je oven te weinig vermogen heeft. Als je het langer doet lijkt me dat het ook iets minder heet moet.
Sigmund666donderdag 20 december 2007 @ 20:08
Ligt aan de grootte en het gewicht van het vlees. Ik neem zelf meestal 40 minuten per 500gr. Dit is wel min het kwartier voorbraden!

Succes
Trustendonderdag 20 december 2007 @ 20:15
quote:
Op donderdag 20 december 2007 20:08 schreef Sigmund666 het volgende:
Ik neem zelf meestal 40 minuten per 500gr.
Same here maar bij de 25 min voor een kilo uit de op gaat het al niet meer op...
Sigmund666donderdag 20 december 2007 @ 20:17
quote:
Op donderdag 20 december 2007 20:15 schreef Trusten het volgende:

[..]

Same here maar bij de 25 min voor een kilo uit de op gaat het al niet meer op...


15 minuten voorgaren op 200, daarna gewoon op 150 graden zetten, eventueel bouillon bijvoegen.
Rosbiefdonderdag 20 december 2007 @ 20:17
Naar mijn weten is rib geen vlees maar bot.
Sigmund666donderdag 20 december 2007 @ 20:45
quote:
Op donderdag 20 december 2007 20:17 schreef Rosbief het volgende:
Naar mijn weten is rib geen vlees maar bot.


Ja, jij bent er vast zo eentje die ook denkt dat varkenhaas van de speciaal gefokte varkenshaas komt?