Weet ik, en daar heb ik ook geen recht op.quote:Op woensdag 19 december 2007 22:36 schreef Armageddon het volgende:
Lekker zeg! Ben je klaar mee.
Ik zou gewoon alle post retour afzender doen met "woont hier niet meer"
Voor de huurtoeslag is de hoogte van je loon belangrijk.
Aha, dus het kan wél dat de afdeling toeslagen post stuurt naar iemand die hier niet ingeschreven staat?quote:Op woensdag 19 december 2007 22:45 schreef DeWaasheid het volgende:
Belastingdienst gebruikt voor zaken zoals toeslagen het adres dat bekend is via de GBA, tenzij nadrukkelijk vermeld dat toeslagen post naar een alternatief adres moeten worden gezonden.
WS staat die ook via de gemeente daar nog ingeschreven..
Dat zou wel echt behoorlijk sjips zijn als je het geld nodig hebt zeg...quote:Wat betreft de huurtoeslag, als er andere personen op je adres staan ingeschreven kan dit betekenen dat die als medebewoners worden gezien, wat effect kan hebben op je eigen toeslag.
Nee hoor.. helemaal niet. de gemeente basseert zich op het moment van "uitschrijven", letterlijk eigenlijk. De erven zulllen gewoon wat laks geweest zijn met het doorgeven aan de gemeente.quote:Op woensdag 19 december 2007 22:57 schreef vergeetmewelletje het volgende:
[..]
Aha, dus het kan wél dat de afdeling toeslagen post stuurt naar iemand die hier niet ingeschreven staat?
Want er staat verder niemand ingeschreven, behalve persoon X en ikzelf.
Persoon Z is de enige andere persoon die hier de afgelopen tien jaar stond ingeschreven, maar die is overleden.
Vreemd genoeg volgens de gemeente in juni, en volgens de buurman in april.
Ik reageerde op het huisje in mei, zou wel gek zijn als persoon Z toen nog niet overleden was.
Goede tip, ik ben er gelijk mee begonnen!quote:Op donderdag 20 december 2007 08:17 schreef avotar het volgende:
Verder zijn incasso brieven vervelend. Wat ik je dan ook zou aanraden is direct bellen met het betreffende bureau als je weer een brief binnenkrijgt. Hou een logboek bij wanneer je gebeld hebt en met wie je gesproken hebt.
Tsja, Marktplaats en Kringloop...quote:Bewaar bonnetjes van al je grote aankopen, mocht alles toch fout gaan.
Voor gewone deurwaarders ben ik niet zo bang, maar voor de belastingdeurwaarder toch wel een beetje.quote:Je hebt direct een adres onderzoek aangevraagd bij de gemeente, dit zullen ze bij de BD in hun systeem ook zien als ze besluiten om jouw aanvraag te controleren.
Nooit geweten dat dat kon.quote:de gemeente basseert zich op het moment van "uitschrijven", letterlijk eigenlijk. De erven zulllen gewoon wat laks geweest zijn met het doorgeven aan de gemeente.
'Retour afzender, geadresseerde overleden' gebruiken. Dat werkt eigenlijk altijd.quote:Op donderdag 20 december 2007 16:52 schreef Dorkquemada het volgende:
Wat me wel opvalt is dat Greenpeace en Douglas nogal hardleers zijn en het concept "Retour afzender, niet meer woonachtig op dit adres" niet begrijpen.
Nee.. je denkt niet veel te simpel.. maar bekijk het van de andere kant....quote:Op donderdag 20 december 2007 16:41 schreef exode het volgende:
wij kregen ook heeeeeel lang post voor de oude bewoner. Die is namelijk spoorloos verdwenen, is door woningbouw uit het huis gezet. Heeft nog lang op ons adres ingeschreven gestaan.
Wij sturen alle post netjes retour afzender. Hebben 1 keer een deurwaarder aan de deur gehad en die was binnen 10 sec weer weg.
Maar even voor mijn helderheid: deurwaarder kan niet zomaar op jouw spullen beslag leggen. Jij kan je toch legitimeren?? Of denk ik dan veel te simpel?
Een week of twee geleden heeft Kassa of Radar hier aandacht aan besteed. Huursubsidie kon mevrouw geloof ik wel schudden, en nog meer van die bureaucatische problemenquote:Op woensdag 19 december 2007 22:34 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Ik heb sinds kort een leuk, lief huisje van de woningbouw gekregen.
Helemaal geweldig natuurlijk, alleen komt hier post binnen voor zo'n vijf andere mensen.
Toen ik voor twee van die mensen post kreeg van de belasting dienst en de IBG, ben ik maar eens naar de gemeente gegaan.
Persoon X stond inderdaad op mijn adres ingeschreven en daarvoor heb ik een adresonderzoek gestart.
Dat ik ook post van de BD kreeg voor persoon Y was gewoon onmogelijk volgens de vriendelijke dame.
Nu heb ik een paar vragen:
* Het adresonderzoek duurt een week of acht, wat kan ik nog meer verwachten behalve een gemeentelijke aanslag voor meerdere personen? En kan ik dat ook weer laten herstellen?
Zou ik, in het hypothetische geval dat ik recht zou hebben op huursubsidie, die niet meer kunnen krijgen?
Als persoon X binnen die acht weken aangepakt wordt door de BD, kunnen ze dan op mijn spullen bodembeslag leggen?
* Hoe kan het dat persoon Y post (afdeling toeslagen) krijgt van de BD, terwijl diegene hier niet staat ingeschreven?
Kan ik daar problemen mee verwachten? Zou ik in dit geval ook geen recht hebben op huursubsidie?
* Wat kan ik nog meer doen, behalve "retour afzender" en het nabellen van incasso-buro's dat bedoelde persoon hier niet woont?
* Hoe kom ik van al die ongevraagd inwonende studenten definitief af?
Alvast bedankt voor de antwoorden!
Retour afzender naar de Postcode Loterij met de mededeling dat de geadresseerde is overleden.quote:Op maandag 14 januari 2008 16:15 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Ik ben inderdaad aangeslagen voor een meerpersoons huishouden. Bezwaar is ingediend bij de gemeente, dus het is even afwachten hoe en wanneer ze daar op reageren.
Inmiddels krijg ik post voor nog drie verschillende mannen.
Er komt hier nu dus post voor acht ex-"bewoners".
De meeste bedrijven snappen het wel na één retourzending, maar de Postcode Loterij is wel écht hardleers zeg.
En de plaatselijke bieb ook.
Dat heeft tot nu toe niet veel indruk op ze gemaakt.quote:Op maandag 14 januari 2008 16:19 schreef MinderMutsig het volgende:
Retour afzender naar de Postcode Loterij met de mededeling dat de geadresseerde is overleden.
Dat hoef je als nabestaande niet zelf te doen, doet het uitvaartbedrijf; die vragen de akte van overlijden aan bij de gemeente.quote:Op donderdag 20 december 2007 08:19 schreef avotar het volgende:
Nee hoor.. helemaal niet. de gemeente basseert zich op het moment van "uitschrijven", letterlijk eigenlijk. De erven zulllen gewoon wat laks geweest zijn met het doorgeven aan de gemeente.
Haaa, iets soortgelijks hebben wij ook, maar dan andersom. Op diverse oude adressen van mij komt post van de toeslagenafdeling binnen. Ik sta daar niet ingeschreven. De 'gewone' aangifte-informatie gaat ook gewoon naar mijn eigen adres. Volgens de belastingtelefoon moet dat met een brief aan het lokale belastingkantoor over zijn, maar ik ben inmiddels drie brieven verder. Gelukkig heb ik nog contact met de mensen waar die post heengaat.quote:Op woensdag 19 december 2007 22:34 schreef vergeetmewelletje het volgende:
* Hoe kan het dat persoon Y post (afdeling toeslagen) krijgt van de BD, terwijl diegene hier niet staat ingeschreven?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |