Utrecht | vrijdag 7 december 2007 @ 11:56 |
Ik krijg dit weekend vrienden te eten waarvan eentje een glutenallergie heeft. Hierdoor vallen veel gerechten af (zoals pasta, brood) Normaal maak ik een lekker stuk vlees, aardappeltjes en een salade, maar ik dacht misschien eens wat anders maken. Iemand suggesties? | |
RoodWitBlauw | vrijdag 7 december 2007 @ 12:00 |
Gluten vrij ![]() Weet serieus niet hoe of wat, maar ik zou wat tapas maken als voorgerecht / bij een wijntje/biertje vooraf.... Dadels vullen met kaas, vervolgens in ontbijtspek wikkelen van de AH ( die dun gesneden bij de vers afedeling), en dan in de oven ![]() | |
KrnKje | vrijdag 7 december 2007 @ 12:10 |
Bij de Slegte heb je een leuk en behoorlijk uitgebreid gluten-vrij kookboek voor niet veel geld... Verder kun je nog bijna alles maken zonder gluten; iets specialere AGV is het al als je de aardappelen roosterd met wat kruiden, het vlees klaarmaakt met een lekkere jus en gewokte, gemengde groenten kunnen ook nooit kwaad. Gevulde champignons doen het ook altijd goed... Als toetje sorbetijs met vers (gecarameliseerd) fruit... | |
_Flash_ | vrijdag 7 december 2007 @ 12:10 |
Hier kan je flink wat inspiratie vinden: http://communities.zeelandnet.nl/data/glutenvrij/ | |
Tunnelguppie | vrijdag 7 december 2007 @ 12:10 |
Bij de meeste biologische winkels kan je glutenvrije producten kopen. Hier in het centrum van Den Haag zit een biologische supermarkt met een hele gang met o.a. glutenvrij brood en pasta. Misschien is dat een optie? | |
jpg97 | vrijdag 7 december 2007 @ 12:51 |
Oh God, ik ken ook zo iemand ![]() Mevrouw mag geen gluten hebben maar consumeert wel wekelijks een portie bier waar een bouwvakker van omvalt. Maar wel voorzichtig zijn met een broodje ![]() | |
michiel5 | vrijdag 7 december 2007 @ 13:22 |
quote: ![]() Je weet niet wat gluten zijn? Voedsel allergie is gewoon kut. | |
ColdFeet | vrijdag 7 december 2007 @ 17:11 |
quote:Uhhh, het is een bestaande en vrij serieuze aandoening die wordt vastgesteld d.m.v. een dunne-darmbiopsie. Niet een of ander hypochondisch-homeopatisch overgevoeligheidje.... ![]() Ik kook zeer regelmatig glutenvrij, want een goede vriendin van me heeft coeliakie. Eerste keer is het even schrikken, want jee, stel dat je haar ziek maakt.... Maar bijna alles kan, behalve pakjes en mixjes. En tarwe en consorten, natuurlijk. Afijn, geen aardappels/vlees/salade? Ik maak vaak stoofgerechten als ze komt, of een Indiase of Indonesische rijsttafel. Een lekkere risotto kan ook (wil je bouillonblokjes gebruiken: AH huismerk!), of een maaltijdsoep... Vind je zoiets OK? | |
ColdFeet | vrijdag 7 december 2007 @ 17:12 |
quote:Geen bier en uitkijken met vleeswaren, smartypants ![]() | |
LoudGirl | zaterdag 8 december 2007 @ 21:47 |
Je kunt vrijwel elke gerecht ombouwen tot glutenvrij. Als jij nou gewoon zegt wat je wil gaan maken, dan vertel ik je hoe je het glutenvrij maakt. | |
glutenvrij | maandag 18 mei 2009 @ 17:11 |
Voor meer informatie over glutenvrij koken of als je een workshop glutenvrij koken wilt volgen ga dan naar: www.fok.nl [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 19-05-2009 12:47:17 (spammen doe je maar ergens anders) ] | |
_evenstar_ | dinsdag 19 mei 2009 @ 12:43 |
de dame die wel bier drinkt maar rest gv eet klopt niet helemaal bier bevat ook gewoon gluten, al is er wel glutenvrij bier, maar nie in de kroeg volgens mij ![]() EN verders idd uitkijken met vleeswaar, en bij gebruik van zakjes/pakjes oid. | |
littledrummergirl | dinsdag 19 mei 2009 @ 17:11 |
in de meest bizarre dingen kunnen gluten zitten, in vlees voor op brood, in sausjes, in croutons.. Gewoon erg goed verpakkingen lezen dus, mensen met coeliakie kunnen anders echt dagenlang hartstikke ziek worden ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 19 mei 2009 @ 17:12 |
ow.. heel oud topic... | |
ColdFeet | dinsdag 19 mei 2009 @ 17:12 |
Croutons vind ik niet zo heel verrassend ![]() |