FOK!forum / Culinesse à gogo / Een typisch russisch recept.
LaCerisedonderdag 6 december 2007 @ 16:06
Hallo iedereen,

ik ben op zoek naar een typisch russisch recept., het moet makkelijk mee te nemen zijn (bijvoorbeeld koek of een andere lekkernij) en het liefst ook makkelijk te bereiden met niet te veel moeilijke ingrediënten. Ik heb ook al op internet gezocht maar kon alleen echte maaltijden vinden. Dus ik hoopte dat jullie misschien iets weten?

Groetjes, het kersje
Buschettadonderdag 6 december 2007 @ 16:10
russische salade :p
borsk

Trouwens koek een maaltijd ?!?

wat wil je nu ?
pfefferkatzedonderdag 6 december 2007 @ 16:11
Strogonov
Dat is gewoon zo'n Knorr pakje ofzo.
LaCerisedonderdag 6 december 2007 @ 16:12
Lees het nog eens goed . '' Heb ook al op internet gezocht, MAAR kon alleen echte maaltijden vinden.'' (dus niets wat makkelijk mee te nemen was)
LaCerisedonderdag 6 december 2007 @ 16:14
Strogonov is inderdaad heel lekker ja, maar niet makkelijk mee te nemen. Het moet trouwens ook iets zijn wat uit te delen is. Is er niet een typisch russische soort koek of snoep of iets dergelijks? Net als belgische bonbons en het franse stokbrood etc. ?
Buschettadonderdag 6 december 2007 @ 16:16
http://allrecipes.com/Recipe/Black-Russian-Cake-I/Detail.aspx russische cake

en nog 100 andere recepten (1 x googlen enzo.)

http://allrecipes.com/Search/Recipes.aspx?WithTerm=russian
-skippybal-donderdag 6 december 2007 @ 16:19
Rooie bonen.
Stereotomydonderdag 6 december 2007 @ 16:38
Russische keuken is heel simpel en boers. Zo wordt hierboven Russische salade geroepen (komkommer, tomaat, mais, surimi sticks en heel veel mayo): als je dat aan een Rus in Nederland voorschotelt, zal die helemaal wild worden. Het gaat er niet om hoe mooi of fancy het allemaal is, het gaat hoe authentiek het is en hoe het lijkt op wat de normale mens in Rusland eet.

Denk ook aan koteleti (eigenlijk gewoon gehaktballen), holodets (gelatine met vlees eronder), pelmeni en vareniki (deegballetjes met inhoud, ook wel vrijgezellenvoer genoemd in Rusland ) en natuurlijk blini, de pannekoekjes.
jpg97donderdag 6 december 2007 @ 16:50
Een russisch ei !

Gewoon een eitje koken en die met hamer en sikkel opeten
Jolly_Reaperdonderdag 6 december 2007 @ 16:56
Vodka! Geen bereiding nodig.
snarfbredadonderdag 6 december 2007 @ 16:58
kalashnikov met stroganof
jpg97donderdag 6 december 2007 @ 16:59
Of stop gewoon iets eetbaars tussen je borsten
typisch russisch ja ik weet het hij is slecht
ondeugenddonderdag 6 december 2007 @ 17:04
Ik ken een salade met rode bieten en haring en een salade met perzik en prut.

Wel lekker maar beetje flauw vind ik. En toch door een echte russische gemaakt.
ondeugenddonderdag 6 december 2007 @ 17:07
quote:
Op donderdag 6 december 2007 16:56 schreef Jolly_Reaper het volgende:
Vodka! Geen bereiding nodig.
Volgens Russisch gebruik moet daar augurk bij.
Jolly_Reaperdonderdag 6 december 2007 @ 17:09
quote:
Op donderdag 6 december 2007 17:07 schreef ondeugend het volgende:

[..]

Volgens Russisch gebruik moet daar augurk bij.
Smaken verschillen gelukkig.
ThE_EDdonderdag 6 december 2007 @ 17:12
Iets met alcohol!
Spiritus will do!
Unrealist-donderdag 6 december 2007 @ 17:17
maak 6 salades waarvan er 1 dodelijk gif bevat. Ziedaar de eetbare variant van russisch roulette
boriszdonderdag 6 december 2007 @ 17:20
zolang er vodka inzit is het goed
TheThirdMarkdonderdag 6 december 2007 @ 17:22
quote:
Op donderdag 6 december 2007 17:04 schreef ondeugend het volgende:
Ik ken een salade met rode bieten en haring en een salade met perzik en prut.

Wel lekker maar beetje flauw vind ik. En toch door een echte russische gemaakt.
Wat nog niet wil zeggen dat het ook echt Russisch is.
ondeugenddonderdag 6 december 2007 @ 17:24
quote:
Op donderdag 6 december 2007 17:22 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]

Wat nog niet wil zeggen dat het ook echt Russisch is.
In ieder geval volgens Russisch gebruik gemaakt. Ik meen dat de rode bieten samen met haring ook in andere landen uit oostblok gegeten wordt.
Dyniavrijdag 7 december 2007 @ 14:53
Wat typisch Russische recepten (Staan op mijn eigen site, als het spam is haal ik het weer weg):

Okroshka (Koude soep):
http://dovdmeer.do.funpic.de/kb.php?mode=article&k=26

Pierogi (Soort cakejes)
http://dovdmeer.do.funpic.de/kb.php?mode=article&k=24

Borsch (Bietensoep)
http://dovdmeer.do.funpic.de/kb.php?mode=article&k=23

Pelmeni (voor bij de wodka)
http://dovdmeer.do.funpic.de/kb.php?mode=article&k=22

Blini (Pannenkoeken)
http://dovdmeer.do.funpic.de/kb.php?mode=article&k=20

Dit zijn een paar eenvoudige recepten...:)

[ Bericht 0% gewijzigd door Dynia op 07-12-2007 15:12:55 ]
Stereotomyvrijdag 7 december 2007 @ 15:03
Heh, jouw Borsch recept is wel een quickie

Maar denk dat de meeste oma's ook wel interessant willen doen door de soep 3 dagen te laten trekken terwijl het ook best in 2 uur kan
ColdFeetvrijdag 7 december 2007 @ 17:15
Er stond deze maand in de Allerhande een recept voor Russchische bladerdeeghapjes! Met kool en dille, geloof ik.
minilotjevrijdag 7 december 2007 @ 18:08
Dit helpt vast:
Russianfoods.com - brood en baksels
Russianfoods.com - koekies en snoepjes

Toevallig heb ik een tijdje geleden de 'Moscow Ponchikis' van deze site gemaakt:


Heel zachte, luchtige kaneeldonuts.
Stereotomyvrijdag 7 december 2007 @ 19:28
Heb zelf liever de cheboriki's. Soort niet gevulde calzones
Muckzaterdag 8 december 2007 @ 16:30
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:08 schreef minilotje het volgende:
Dit helpt vast:
Russianfoods.com - brood en baksels
Russianfoods.com - koekies en snoepjes

Toevallig heb ik een tijdje geleden de 'Moscow Ponchikis' van deze site gemaakt:
[ afbeelding ]

Heel zachte, luchtige kaneeldonuts.
ziet er tof uit!
en ook makkelijk mee te nemen voor TS
ColdFeetzaterdag 8 december 2007 @ 16:34
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:08 schreef minilotje het volgende:
Dit helpt vast:
Russianfoods.com - brood en baksels
Russianfoods.com - koekies en snoepjes

Toevallig heb ik een tijdje geleden de 'Moscow Ponchikis' van deze site gemaakt:
[ afbeelding ]

Heel zachte, luchtige kaneeldonuts.
Die ga ik morgen eens proberen!
Stereotomymaandag 10 december 2007 @ 00:08
Borsch gemaakt.











Met smetana / creme fraiche / sour cream / griekse yoghurt naar keuze. Denk dat ik iets teveel ingredienten erin wilde proppen. Van alle keren dat ik Borsch heb gehad, was dit wel de meest gevulde, en dat hoeft natuurlijk niet. Ook mag ik denk ik wel iets minder knoflook erin doen, want dat overheerst op het moment een beetje.
Thoricalmaandag 10 december 2007 @ 10:22
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 19:28 schreef Stereotomy het volgende:
Heb zelf liever de cheboriki's. Soort niet gevulde calzones
Die zijn toch Georgisch?