abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_56380659
quote:
Hedwiges Maduro geniet bij Valencia
door Jop van Kempen

Dinsdag 29 januari 2008 - VOETBAL - Met oud-Ajacied Hedwiges Maduro in de basis verloor Valencia zondag met 1-0 van Almería. Er waren witte zakdoekjes voor trainer Ronald Koeman, maar op de korte wandeling van het Mestalla-stadion naar zijn hotel liep Maduro alleen maar vriendelijke supporters tegen het lijf.

Het is een tafereel uit vervlogen tijden. Maduro stapte zondag niet zoals zoveel spelers na de wedstrijd in de auto op weg naar een villa aan de kust, maar hij ging te voet van het stadion op weg naar zijn (tijdelijke) onderkomen. "Het is een wandelingetje van vijf minuten", zegt Maduro. "Tussen de toeschouwers liep ik naar het hotel. Hoewel we met 1-0 hadden verloren, was iedereen aardig tegen me. Ze vroegen vriendelijk of ze met me op de foto mochten. Spanjaarden hebben veel respect voor voetballers." Voor Koeman hadden de toeschouwers na de nederlaag echter wat minder respect. Drie weken geleden belaagden boze fans al eens de auto van Koeman. Van al die ophef heeft Maduro nauwelijks iets meegemaakt. "Ik ben hier net. Ik sta pas negen dagen onder contract." Maduro, die bij Ajax debuteerde onder Koeman, benadrukt dat hij niet louter de aankoop is van zijn oude trainer. "De scouts van Valencia hadden me al op het oog voordat Koeman werd aangesteld. Ik ben een aankoop van de club, niet van de trainer."

Hoewel hij baalt van de nederlaag die zijn nieuwe club gisteravond leed, kijkt Maduro met een tevreden gevoel terug op de hectische overgang van Nederland naar Spanje. "Het waren drukke dagen, maar ik voel me goed. Het is hier elke dag zo'n twintig graden, we trainen in korte broek. De mensen zijn vriendelijk en in de restaurants mag ik niet betalen."

Ook op het sportieve vlak is hij tevreden. Het niveau van de trainingen is met de vele goede spelers en het vele één keer raken hoger dan in Amsterdam. En woensdag debuteerde hij al in het bekerduel met Atlético Madrid, dat de ploeg van Koeman voor de verandering eens won: 1-0. Maduro viel na vijftig minuten in voor de geblesseerde Rubén Baraja. Met een 1-0-voorsprong op het bord en een numeriek voordeel (Atlético-speler Motta was met rood van het veld gestuurd) speelde Maduro een goede wedstrijd. Tegen Almería speelde Maduro als controlerende verdediger de hele wedstrijd. Hij merkte echter dat het elftal gebrek heeft aan vertrouwen. "Het was een moeizame wedstrijd, dat merkte ik aan alles. Maar dit seizoen is voor Valencia nog niet het seizoen om te oogsten. Ik verwacht de Koeman het vertrouwen van de clubleiding houdt, waardoor hij de tijd krijgt om aan een team te bouwen. Ik heb niet voor niets voor vierenhalf jaar getekend."
  dinsdag 29 januari 2008 @ 14:00:17 #77
172247 djnospinzone
wolfheaded conjurer
pi_56385212
quote:
Maduro, die bij Ajax debuteerde onder Koeman, benadrukt dat hij niet louter de aankoop is van zijn oude trainer. "De scouts van Valencia hadden me al op het oog voordat Koeman werd aangesteld. Ik ben een aankoop van de club, niet van de trainer."
Haha die voelt de bui al hangen.
they ain't proud colours, but they're true
colours of my home
pi_56385524
De scouting van Valencia is dus ook brak.
A.F.C. Ajax - Piet de Visser
  dinsdag 29 januari 2008 @ 18:38:59 #79
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_56391895
lekkere steek in rug van koeman
pi_57367857
quote:
'Ik voel me weer vrij bij Valencia'
Door PIM SEDEE

VALENCIA - Hedwiges Maduro was bankzitter bij Ajax maar is nu een volwaardige basiskracht bij Valencia. De sportieve crisis die de club van trainer Ronald Koeman doormaakt, gaat volledig voorbij aan de opgeleefde middenvelder.

De privé-leraar vraagt of Hedwiges Maduro zich wil voorstellen in het Spaans. Me llamo Gedbiges Maduro, antwoordt die en barst in lachen uit. ,,Mijn voornaam is niet uit te spreken in deze taal.''
De middenvelder van Valencia krijgt les in zijn nieuwe woning en pikt het Spaans gemakkelijk op. ,,Dat komt doordat mijn ouders van de Antillen komen. Daar spreken ze Papiamento. In die taal zitten Spaanse invloeden.''

Wanneer de docent is vertrokken, geeft Maduro een rondleiding. Hij toont het terras dat een weids uitzicht biedt op de glooiende omgeving. In de tuin is een zwembad aangelegd. Hij wijst naar wat andere huizen. ,,Hier vlakbij woont Fernando Morientes (Spaanse spits van Valencia, red.).''

Maduro's witte villa heeft veel kamers. ,,Ik drum graag en heb meer dan genoeg ruimte om mijn drumstel neer te zetten. Misschien neem ik ook een pooltafel.''

In een kelderruimte staat een imposante jacuzzi. ,,Aardig bad, hè.''

Een paar maanden geleden woonde hij in Almere, de stad waar hij opgroeide. Hij zat niet lekker in zijn vel, vanwege zijn status bij Ajax. Maduro was veelal bankzitter en weigerde zijn contract, dat in de zomer van 2008 afliep, te verlengen. Hij zag weinig perspectief meer bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Maduro (23) probeerde uit het dal te klauteren, waarin hij na een stormachtige doorbraak verzeild was geraakt. Hij debuteerde in 2005, kort na zijn eerste optreden bij Ajax, al in het Nederlands elftal en maakte later dat jaar met Oranje voor spelers tot 20 jaar indruk op het WK in eigen land.

Coaches en medespelers waren lovend over hem. Hij werd geprezen om zijn volwassen spel. Ruud van Nistelrooy vergeleek Maduro zelfs met de legendarische Braziliaanse middenvelder Socrates.

,,Bij Ajax werd ik neergezet als een nieuwe Frank Rijkaard,'' zo brengt Maduro in herinnering. ,,Men verwachtte veel van mij en dat was niet altijd eerlijk. Ik hoorde in mijn eerste seizoen al bij de spelers die het team moesten dragen, vergeten werd dat ik onervaren was.''

Hij is openhartig over de terugslag na zijn opkomst. ,,Ik raakte vermoeid, had nooit zomervakantie, omdat ik dan toernooien speelde. Ik ben niet de enige die is weggezakt na zijn doorbraak. Kijk naar Johnny Heitinga, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder – zij hebben allemaal een mindere periode bij Ajax gekend en laten nu weer zien wat ze kunnen.

,,Het is toch logisch dat het niet voortdurend super gaat wanneer je jong bent? Het ene moment ben je geweldig en word je op een voetstuk geplaatst. En opeens kun je er helemaal niets meer van. De voetbalwereld kan hard zijn.

,,Neem Ronaldinho, die is jarenlang de hemel in geprezen. Nu hij het even wat minder doet, komt ineens de kritiek. Alsof Ronaldinho niet meer kan voetballen!

,,Ik baal ervan hoe mijn periode in Amsterdam is geëindigd. Er kwam maar geen duidelijkheid over dat nieuwe contract. Er werd over mij getwijfeld. Daarom ben ik weggegaan. Ik had natuurlijk liever op een mooiere manier afscheid genomen van het team en de supporters.''

Maduro heeft Ajax achter zich gelaten en is opgeleefd bij Valencia. In Spanje is de situatie ook niet zorgeloos. De club wint weinig en staat tiende op de ranglijst, ver verwijderd van koploper Real Madrid. Alleen als Valencia de beker wint, krijgt het seizoen enige glans. In de return van de halve finale moet woensdag Barcelona worden bedwongen. In Camp Nou werd het eerder 1-1.

,,We spelen steeds beter, het zit alleen tegen,'' zegt Maduro. ,,Het publiek heeft daar begrip voor. Laatst kwamen we thuis tegen Recreativo niet verder dan 1-1. Het publiek was toch blij, omdat we uitstekend hadden gespeeld.''

Toch is er wel degelijk onrust bij de club. Coach Koeman heeft drie Spaanse spelers van naam - David Albelda, Santiago Cañizares en Miguel Ángel Angulo - verteld dat ze de club dienen te verlaten. Ze zijn nog niet vertrokken en dat leidt tot commotie.

De onrust wordt nog eens geïllustreerd door een werknemer van Valencia. Die is net gearriveerd in de villa om Maduro bij te staan. Hij regelt voor de voetballer een tuinman, een internetverbinding, een schoonmaakster, een huisalarm en verzekeringen.

De man legt een kaart op tafel. Daarop is keeper Timo Hildebrand afgebeeld. Hij houdt geen bal in zijn hand, maar het hoofd van de door Koeman gepasseerde Cañizares.

Maduro heeft geen behoefte er op te reageren. Hij richt zich alleen op het voetballen, zegt hij. ,,Ik ben in Spanje voor mijn gevoel opnieuw begonnen, heb een frisse start gemaakt. Ik speel alles en kan me optrekken aan de Spaanse internationals om me heen.

,,Zo goed als ik nu ben, ben ik nooit geweest. Ik kan onbevangen spelen, voel me weer vrij. Koeman stelt me niet voor niets vaak op als centrale middenvelder en na de bekerwedstrijd tegen Barcelona kreeg ik zelfs een compliment van Johan Cruijff. Valencia legde afgelopen winter drie miljoen euro voor mij neer. Terwijl mijn contract afliep. Dat geeft aan dat de club vertrouwen in mij heeft.''

Hij kijkt om zich heen in de riante woonkamer en zegt: ,,Ik heb een contract getekend voor viereneenhalf jaar. Voorlopig ga ik hier echt niet weg.''

Voordat hij naar het trainingscomplex rijdt, toont Maduro trots een mand gevuld met rode wijn en eten uit de regio. Hij glimt van trots. ,,Gekregen van de supporters.''

Over enkele minuten zal hij arriveren op Ciudad Deportiva de Paterna, het trainingscomplex van Valencia. Daar treft hij tientallen journalisten, die van een crisis spreken. Zij verdringen zich voor de hoofdingang om de door Koeman gepasseerde spelers uitspraken te ontlokken.

Maduro maakt zich er niet druk om. ,,Ik geniet hier,'' benadrukt hij. ,,Ik merk in Valencia weer hoe mooi het leven van een voetballer kan zijn. Ik zat bij Ajax misschien in een negatieve spiraal, maar die tijd is voorbij.''
pi_60549244
quote:
'Valencia wil af van Maduro'

De toekomst van Hedwiges Maduro lijkt niet bij Valencia te liggen. De middenvelder komt volgens de Spaanse krant Sport niet in de plannen voor van coach Unai Emery en mag vertrekken.

De kans bestaat zelfs dat Valencia de controlerende middenvelder als ruilmiddel inzet om doelman Miguel Angel Moya over te nemen van Real Mallorca. Laatstgenoemde club ziet de komst van de Nederlander wel zitten en heeft dat Valencia reeds te kennen gegeven.

Maduro heeft er pas een half seizoen opzitten in de sinaasappelstad. Het talent werd onder het bewind van de inmiddels ontslagen Ronald Koeman overgenomen van Ajax, maar lijkt zijn heil alweer ergens anders te kunnen gaan zoeken. (VP)
Het lijkt me niet eens zo onverstandig, een overstap naar Mallorca. Dat is een prima club om je te ontwikkelen en natuurlijk kun je beter daar spelen als de club compleet in je gelooft.
That's all folks!
  maandag 4 augustus 2008 @ 14:43:42 #82
168255 J.Herrer
Avatar voor de ekte
pi_60549995
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 12:28 schreef Flawless2006 het volgende:
Maduro.. Ze mogen hem hebben. Ik weet niet, echt zo'n overgewaarde speler waar in ik nooit iets van leiderschap, agressie, vuur, genialiteit of een wereldgoal in heb kunnen zien met alle objectiviteit.
Op zo'n jeugdtoernooi (dacht ik) maakte hij wel een keer een wereldgoal tegen 1 of ander landje uit Afrika
En die goal in de Kuip, ok misschien geen wereldgoal maar toch wel een mooie en vooral een belangrijke goal

Overigens vond ik die overstap naar Valencia sowieso al raar, alleen al omdat Koeman hem haalde... de coach die hem in zijn Ajax-tijd maar bleef negeren en hem pas liet debuteren toen Ajax op de rand van een Europese uitschakeling stond en dhr Koeman zijn ontslag voelde aankomen
One hundred percent independent, I'm the fucking boss
pi_60554510
quote:
Op maandag 4 augustus 2008 14:11 schreef -Vaduz- het volgende:

[..]

Het lijkt me niet eens zo onverstandig, een overstap naar Mallorca. Dat is een prima club om je te ontwikkelen en natuurlijk kun je beter daar spelen als de club compleet in je gelooft.
Of je speelt, dwing je zelf af.
pi_60554560
quote:
Op maandag 4 augustus 2008 14:43 schreef J.Herrer het volgende:

[..]

Op zo'n jeugdtoernooi (dacht ik) maakte hij wel een keer een wereldgoal tegen 1 of ander landje uit Afrika
En die goal in de Kuip, ok misschien geen wereldgoal maar toch wel een mooie en vooral een belangrijke goal
Speelde als keizer Beckenbauer inderdaad.
Liep het hele veld over.
A.F.C. Ajax - Piet de Visser
  maandag 4 augustus 2008 @ 19:00:56 #85
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_60555836
ik snap het niet meer. Telkens weer gaan jongens als maduro te vroeg weg en falen door gebrek aan ervaring. Zouden die jonge gasten niet eens denken: Laat ik nog 1 jaar blijven voor de ervaring ipv een 70% kans op falen?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_61107233
quote:
Maduro: "Verhuur is de beste optie"
25 augustus 2008

Valencia heeft Hedwiges Maduro officieel laten weten dat hij dit seizoen niet voorkomt in de plannen van de nieuwe coach Unai Emery. De Spaanse ploeg wil Maduro niet verkopen, maar hoopt hem op huurbasis bij een andere club te stallen.

"De trainer vertelde me wel eerlijk dat ik minder speelminuten dan afgelopen jaar zou krijgen. Mede doordat ik door de Olympische Spelen de voorbereiding miste, kiest hij voor Ruben Baraja en David Albelda", zegt Maduro in De Telegraaf.

Van een verkoop zal volgens Maduro geen sprake zijn. "Valencia gaf aan me absoluut niet kwijt te willen. Omdat ik nog vier jaar onder contract sta, is verhuur de beste optie", aldus de jeugdinternational, die het liefst in de Primera Division wil blijven. "Zodat ik me in dezelfde competitie als Valencia verder kan ontwikkelen."

Naar verluidt heeft Espanyol interesse in de 23-jarige defensieve middenvelder.
pi_66371191
Speelt ie tegenwoordig op rechtsback bij Valencia?
pi_66378418
De laatste weken ja maar dat komt ook door personele problemen.

Hij deed het gisteren tegen Depor degelijk overigens. Deed geen gekke dingen in ieder geval.
  donderdag 26 februari 2009 @ 13:52:42 #89
198904 Tizitl
Militant pacifist
pi_66479073
Niet alleen rechtsback, hij staat ook regelmatig centraal in de verdediging tegenwoordig en hij doet het eerlijk gezegd steeds beter de laatste tijd op die posities. Deels door blessures en schorsingen van o.a. Alexis, Abiol, Miguel en Marchena (bij die laatste voornamelijk door schorsingen ). Hij is ieder geval beter dan dat gedrocht van een Del Horno en de laatste tijd ook met enige regelmaat beter dan Marchena. Ik zie hem sowieso liever spelen dan Marchena aangezien dat een beetje een tijdbom is en zeker als het slecht gaat is het meer de vraag wanneer hij weer rood krijgt dan of.

En aangezien Valencia behoorlijk blut is zit het er ook goed in dat hij ook nog wel even verdediger blijft
pi_68818090
quote:
Maduro ‘vergeten’ basisspeler

AMSTERDAM - Hedwiges Maduro staat sinds zijn transfer van Ajax naar Valencia niet meer zo in de picture. Na het vertrek van Ronald Koeman bij de Spaanse club leek de 24-jarige verdediger/middenvelder zijn langste tijd in de sinaasappelstad gehad te hebben, maar intussen groeide hij uit tot een basisspeler in de ploeg van Unai Emery.


Maduro is dan ook heel blij dat hij ondanks dat hij aanvankelijk weinig speelde vertrouwen in zichzelf heeft gehouden. “Ik was ervan overtuigd dat mijn kans zou komen. Daarom bleef ik gefocust. In die periode heb ik extra trainingen afgewerkt, heb ik gewerkt aan mijn startsnelheid, heb ik veel in het krachthonk gezeten. Ik merk dat ik daar nu veel profijt van heb; ik voel me fitter en sterker dan ooit tevoren”, zegt hij tegenover Voetbal International.

Verdediger
Maduro die bij Ajax veelal als verdedigende middenvelder speelde is nu een vaste waarde in de verdediging van Valencia. “Lange tijd zag ik voor mijzelf een rol weggelegd op het middenveld. Maar op een gegeven moment speelde ik zo consequent in het centrum van de defensie, dat ik het als mijn vaste positie ben gaan zien. Inmiddels is het wel mijn beste positie”, zegt hij.

Vergeten
Hoewel Maduro het dus goed doet bij Valencia heeft hij het idee dat men hem in Nederland een beetje vergeten is. “Af en toe heb ik echt het idee dat in Nederland niemand het over mij heeft. Zo normaal is het toch niet dat ik bij zo’n grote club wekelijks speel? Onlangs wees iemand mij erop dat ik vaak de enige buitenlander in de basis ben. Dat geeft een heel bijzonder gevoel. Valencia is nog steeds echt Spaans”, aldus de twaalfvoudig international.
AFCA | Celtic FC | Nottingham Forrest FC | Last.fm
George St. Pierre, Lance Armstrong, Kanye West, Steven Gerrard, Mark Cavendish, Wanderlei Silva, Calvin Harris _O_
pi_68818273
heeft ie nog steeds de handelingssnelheid van een Scania of is het weer de goede oude Maduro?
pi_68818719
Dat hij centraal achterin zou slagen had ik zeker niet verwacht, zo traag als hij is/ was. Zo'n speler zou ik in ieder geval niet zo graag zetten op bijvoorbeeld Aguero.
pi_68825773
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 18:56 schreef Blawh het volgende:
Dat hij centraal achterin zou slagen had ik zeker niet verwacht, zo traag als hij is/ was. Zo'n speler zou ik in ieder geval niet zo graag zetten op bijvoorbeeld Aguero.
Blijkbaar werkt het wel. Maduro had natuurlijk wel inzicht, blijkbaar compenseert hij daarmee zijn gemis aan topsnelheid.

Toegegeven, ik volg de Spaanse competitie nauwelijks.
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
  vrijdag 8 mei 2009 @ 22:44:48 #94
219075 Fortitudo
de echte vedett
pi_68826822
grappig
Een oude, seniele vos is nog steeds sluw en schuw. Nooit afschrijven zeg ik je.
pi_68859504
Het wordt nu eens tijd dat Bert lekker optyft met derderangs verdedigers als Ooijer, en Hedwiges oproept.

Speelt vandaag wederom foutloos.
pi_68859606
Ik zou er prima mee kunnen leven als hij weer een keer voor een oefenduel of een nutteloze kwalificatiepot wordt opgeroepen inderdaad.
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
  zondag 10 mei 2009 @ 00:05:04 #97
219075 Fortitudo
de echte vedett
pi_68859977
idd

ik denk dat hedwiges dat ook probeert te bereiken met zijn interviews. enige reden die ik zie om uit de relatieve rust te geraken, met de rust creeert hij een uitstekend klimaat om te presteren.
Een oude, seniele vos is nog steeds sluw en schuw. Nooit afschrijven zeg ik je.
  zondag 10 mei 2009 @ 00:09:18 #98
59896 Asskicker14
Suk a dog dik
pi_68860093
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 23:52 schreef EnGCatjuh het volgende:
Ik zou er prima mee kunnen leven als hij weer een keer voor een oefenduel of een nutteloze kwalificatiepot wordt opgeroepen inderdaad.
Ja, vooral Van Der Wiel blijven oproepen die al zit te stuntelen in de Eredivisie in plaats van Maduro die inmiddels heeft bewezen dat hij goed zijn mannetje staat tegen giganten als Barcelona en Real Madrid.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
  zondag 10 mei 2009 @ 00:11:34 #99
53267 TC03
Catch you on the flipside
pi_68860168
Van der Wiel en Maduro spelen voor andere posities natuurlijk. Maar Ooijer is al 52 en Mathijssen zal nooit écht overtuigen. Ik heb Maduro niet zien spelen, maar als de verhalen kloppen hoort hij gewoon bij Oranje.
Ten percent faster with a sturdier frame
pi_68861556
maduro is van nature een middenvelder en dat zou wel van pas komen bij oranje--een inschuivende verdediger hebben we niet eens.

mag ooijer lekker thuis blijven

of bij psv
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')