En als het afbreekt?quote:Op zondag 11 november 2007 12:56 schreef luciano het volgende:
[ afbeelding ]
ELKE verwarmings unit heeft een aparte ontluchting .
Als het sleuteltje niet wil draaien , dan wil het meestal wel lukken met een (waterpomp) tang , waarmee je enorm veel kracht kunt zetten .
Is geen kalk tegenop gewassen !
Mocht het gelukt zijn , dan raad ik tevens aan om ( bijv. in de zomer . als het systeem uit gaat ) de radiator WATERPAS te plaatsen , zodat er geen lucht zich kan ophopen in de hoek . Dit luistert heel nauw , dus echt WATERPAS gebruiken.
Sterkte.
Op dezelfde manier waarop je de Antikal wilde gebruiken?quote:Op zondag 11 november 2007 12:58 schreef shmoopy het volgende:
Uh-huh, alleen staat dat ding recht vooruit, zeg maar, en zit helemaal bovenin bij het plafond.
Ik vraag me dus af hoe ik zoiets er op aanbreng, alles druppelt er natuurlijk net zo hard weer vanaf.
Iets van een watje in azijn gedrenkt en dan plastic zakje erover, dacht ik aan.
Aaaaw.quote:Op zondag 11 november 2007 13:02 schreef luciano het volgende:
Had ik al gezegd dat het een hele eer is dat ik reageer ? lol !
Ik heb al bijna 6 ? 9 ? maanden niets gepost geloof ik , maar ik kreeg meelij met je kindertjes![]()
quote:Op zondag 11 november 2007 13:07 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Aaaaw.
Foto gaat even niet, ik ben een kabeltje kwijt.
Het is een huurhuis, dus ik heb er niet veel over te zeggen, helaas.quote:Op zondag 11 november 2007 13:12 schreef Adfundum het volgende:
Niet dat je er nu iets aan hebt maar als je regelmatig moet onluchten daar kun je er misschien beter een automatische ontluchter opzetten.
Dat ligt er maar aan, hoe de radiator aangesloten is.quote:Op zondag 11 november 2007 21:14 schreef Plankje55 het volgende:
Je kan het jezelf iets eenvoudiger maken. Draai alle radiatoren dicht, behalve in die bewuste kamer en zorg dat de verwarmingspomp gaat draaien. De luchtbel zal vrijwel zeker doorgeblazen worden richting ketel en daar door de automatische ontluchter onderschept worden. Daarna (als de CV weer koud is) het systeem bijvullen.
Dan draai je het dopje vast en kun je op je gemak een andere bestellen of zoals de meeste mensen doen lekker laten zitten, en af en toe open zetten.quote:Op zondag 11 november 2007 22:40 schreef the_contract_killer het volgende:
gewoon even met wd40 inspuiten en lekker laten intrekken.
die automatische ontluchters zijn leuk,het zou me alleen niks verbazen als die na 2 jaar al een beetje beginnen te lekken als je echt pecht hebt.
Even op gegoogled, maar of dat echt ook kalkaanslag oplost? Ik hou 'm in ieder geval bij de opties, tnx.quote:Op zondag 11 november 2007 20:44 schreef densmee het volgende:
wd 40 inspuiten dan moet het wel los komen
Nee, een radiator heeft een aanvoer en een retour en die blijven allebei open. Maar door een ongelukkige constructie hoopt zich daar lucht op en als er eenmaal een luchtbel zit krijg je die alleen weg door ontluchten of wegblazen op de manier zoals eerder voorgesteld.quote:Op zondag 11 november 2007 22:52 schreef shmoopy het volgende:
[..]
En die tip van Plankje, dan blaas ik niet per ongeluk m'n huis op ofzo, hé?
Die bewuste radiator is het eindpunt van alle radiatoren nl.
dat is idd de truc om die dingen langer te laten leven,alleen weten mensen dit vaak niet...of de kleine kinders zien een mooi rood dopje en draaien hem erafquote:Op zondag 11 november 2007 22:48 schreef klipper het volgende:
[..]
Dan draai je het dopje vast en kun je op je gemak een andere bestellen of zoals de meeste mensen doen lekker laten zitten, en af en toe open zetten.
Bij montage van een automatische ontluchter, moet je de ontluchtingsschroef ook niet te ver open draaien, de lucht moet er met moeite uit komen en er niet uit spuiten.
De meeste problemen ontstaan doordat de mensen de dopjes te ver open zetten, waardoor tijdens ontluchten het zo snel gaat dat er al water en mogelijk vuil mee spuit voordat deze kan afsluiten, en als er eenmaal vuil inzit, dan is het te laat, dus maximaal 1 volle slag open en zeker niet meer.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |