aceHigh | vrijdag 2 november 2007 @ 17:21 |
Ik heb hier een doos met gamba's die ik straks wil opeten. Pas geleden heb ik ze voor het eerst klaar gemaakt en toen had ik ze vantevoren gepeld en het darmpje eruit gehaald. Nu wil ik ze graag met schaal en al bakken, maar hoe zit dat dan met het darmpje? Moet ik die er eerst uithalen, of proef je er niets van? Of moeten de eters die er zelf maar uit peuteren? | |
IronMikey | vrijdag 2 november 2007 @ 17:43 |
Je moet ze met schaal en al bakken. Daarna schaal eraf halen darmpjes eruit halen en weer in schaal doen. Eet smakelijk! | |
Byte_Me | vrijdag 2 november 2007 @ 17:44 |
die darmpjes proef je niets van. bij gepelde gamba's haal ik ze er toch uit omdat het een kleine moeite is. maar meestal bak ik de gamba's ook in schaal, met veel zout en knoflook erop, en dan laat ik ze lekker zitten. | |
David | vrijdag 2 november 2007 @ 18:01 |
ja, die darmpjes... ik vraag me toch ook dikwijls af of het überhaupt wel nodig is, ik heb vaak gamba's die niet 'ontdarmd' zijn gegeten en ik heb er nooit iets van geproefd. | |
Christiaan | vrijdag 2 november 2007 @ 18:03 |
Darmpjes? Nog nooit darmpjes in die dingen gezien, ik eet altijd dat hele beest op. | |
David | vrijdag 2 november 2007 @ 18:07 |
quote:er is een darmkanaaltje, een paar millimeter onder de 'rug'... in veel recepten wordt gezegd dat je dat weg moet snijden door een inkeping te maken in de rug en het er uit te pulken. Veel werk als je veel gamba's moet bereiden... | |
Snakey | vrijdag 2 november 2007 @ 18:17 |
quote:Veel te veel werk, gewoon opeten. Ik heb er nog nooit wat van gekregen, of er iets van geproefd. | |
Curiosity | vrijdag 2 november 2007 @ 19:13 |
Door alle kruiden proef je het ook niet meer, maar je zit wel uitwerperselen te eten. ![]() Ik zou ze gewoon van te voren pellen en het darmkanaal verwijderen, en dan lekker bakken. | |
reclamedoos | vrijdag 2 november 2007 @ 19:34 |
quote:Offtopic: Denk je dat je die niet sowieso wel eens binnen krijgt? Ik denk niet dat er nooit eens een slak of een kever in een lading fruit zit waar jam van wordt gemaakt om maar en klein voorbeeldje te noemen. | |
aceHigh | zaterdag 3 november 2007 @ 00:25 |
thnx! Heb ze gewoon met schaal en al gebakken en het was verrukkelijk, niets van de darm gemerkt ![]() | |
golfer | zaterdag 3 november 2007 @ 00:44 |
quote:Mooi zo. Inderdaad is het culinair wat verantwoorder om het darmkanaaltje te verwijderen, maar in de praktijk kan je het prima met schil en darmkanaal bakken. Je hebt ze hopelijk wel lekker met een massa kruiden en knoflook klaargemaakt? | |
popolon | zaterdag 3 november 2007 @ 00:47 |
quote:Ik ben bang dat jij dan niet wilt weten wat je zoal eet in een week dan. ![]() Darmpjes eruit halen. Kom op zeg. What's next, het gebit bij de mosselen verwijderen? | |
Martijn_77 | zaterdag 3 november 2007 @ 10:35 |
quote:Als je het kan is het wel lekkerder ![]() | |
Curiosity | zaterdag 3 november 2007 @ 17:14 |
quote:Nou ik eet normaal niet het darmkanaal van een koe ofzo, en mijn groenten die was ik zorgvuldig. Maar wat niet weet wat niet deert, maar bij zo'n gamba weet ik het wel, dus ik haal het eruit. ALs je bij Gordon R zou werken had die je allang de Pl... s gescholden, het hoort gewoon niet, en zo moeilijk is het verwijderen niet. En bij de mossel halen we alleen de baard weg. | |
DAMH | zaterdag 3 november 2007 @ 18:13 |
quote: Gordon een engelsman ![]() | |
dekkered | zaterdag 3 november 2007 @ 18:18 |
quote:wat dacht je van kikkers door de spinazie? | |
Curiosity | zaterdag 3 november 2007 @ 18:31 |
quote:Nou, call me stupid, maar wat er nu grappig is gaat geheel aan mij voorbij. | |
DIJK | zaterdag 3 november 2007 @ 18:35 |
quote:Je eet nooit worst? Oke meestal varken maar alá. | |
EricT | zaterdag 3 november 2007 @ 19:38 |
quote:dus dat | |
Curiosity | zaterdag 3 november 2007 @ 20:46 |
Ik ga verders niet in discussie maar nog 1 ding wil ik wel kwijt en dat is het volgende. Ik vind het gewoon onbegrijpelijk dat hier in CUL, door sommige doodleuk wordt gezegd, ach, dat darmkanaaal kan je rustig laten zitten daar proef je niets van. Als iemand hier al met een pakje of zakje, of zelfs voorgesneden groenten kookt wordt die helemaal afgebrand. Want dat kan echt niet, is niet culinair verantwoord, nou ik vind het darmkanaal van een garnaal niet culinair verantwoord. Ik zou zeggen bak er eens 1 zonder kruiden en proef dan eens, bleghhhhhhhhh ![]() | |
Byte_Me | zaterdag 3 november 2007 @ 21:19 |
quote:je eet zeker nooit worst ![]() | |
Curiosity | zaterdag 3 november 2007 @ 21:38 |
quote: ![]() Jammer dat deze opmerking al gemaakt was. ![]() | |
Byte_Me | zaterdag 3 november 2007 @ 21:44 |
quote:inderdaad jammer, maar je had er toch nog niet op gereageerd zie ik nu. en hoedanook, als je gamba's ongepeld wilt bakken, wat ik dus altijd doe, is het onmogelijk de darm van te voeren te verwijderen. en na het bakken is het een stuk moeilijker dan bij de rauwe gamba. | |
Curiosity | zaterdag 3 november 2007 @ 22:04 |
quote:Als ik al worst eet, en het zit in een natuurdarm, ga ik er wel van uit dat deze schoongespoeld is, en dat de uitwerpselen eruit zijn, of praat ik nu nog onzin. Ik heb nog nooit een verse worst met een drol gezien, jij wel? | |
EricT | zaterdag 3 november 2007 @ 23:07 |
quote:Ik vind je een zeurpiet ![]() | |
Curiosity | zaterdag 3 november 2007 @ 23:18 |
quote:En ik vind het smerig als mensen darmen met inhoud van garnalen eten. | |
beunkster | zaterdag 3 november 2007 @ 23:33 |
quote:Gelul. 99% is met een kunstdarm gemaakt. | |
golfer | zondag 4 november 2007 @ 03:43 |
quote:Hij is zo Schots als maar kan zijn, dat was de clue. ![]() | |
Curiosity | zondag 4 november 2007 @ 09:37 |
quote:Dan nog snap ik hem niet, want het was n.a.v een opmerking van mij en ik hebhet alleen over Gordon R, dus niet over een nationaliteit, ![]() | |
Flashwin | zondag 4 november 2007 @ 09:40 |
quote: ![]() | |
David | zondag 4 november 2007 @ 12:06 |
quote:Ik proef echt het verschil niet, het zit volgens mij vooral tussen je oren. Ik heb het namelijk al eens geprobeerd, gewoon twee van dezelfde verpakking, bij de een de darm verwijderd, de andere niet, gewoon sec gebakken, zonder zout of wat dan ook. Geen verschil. Maar goed, in principe heb je wel gelijk dat het misschien 'culinair' gezien niet echt verantwoord is. Het is in elk geval niet gevaarlijk of zo (ik heb zelf op restaurant al heel vaak ongebelde gamba's voorgeschoteld gekregen, waarvan de darm dus NIET verwijderd was). Wat je er zelf mee doet is je eigen keuze, als je geen zin hebt om darmen op te eten moet je ze maar verwijderen, als het je niks kan schelen kun je je die moeite besparen. ![]() | |
Curiosity | zondag 4 november 2007 @ 12:13 |
quote:Het geeft een ontzettend bittere smaak af, maar je moet het per garnaal of gamba bekijken, als een garnaal net gegeten heeft is het hele darm kanaal zwart, oftewel poep, maar je hebt er ook bij waarvan het darmkanaal doorzichtig is, daar zit dus niks in, dan proef je het ook niet. Maar ik lees steeds hier dat het zo moeilijk schoonmaken is maar dat valt toch reuze mee. Ik heb wel eens zo'n zak van de LIDL met van die grote garnalen met schaal, niet schoongemaakt, maar ik heb ze zo schoon, het is even een handigheidje, een vis fileren vind ik moeilijker. |