abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 6 november 2007 @ 12:13:01 #26
187674 Sigmund666
Do not feed the Residents
pi_54401870
Zeezout [van bijv Balleine] of gesnipperde bieslook nemen. Werkt zeer goed als vervanger. Daarbij is zeezout stukken gezonder als het 'chemische zout van 9 cent'.
U heeft de issues, ik heb de tissues.
Your shit's weak! My shit will fuck you up son! YEAH BUDDY!
pi_54401897
Ketjap
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_54402203
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 12:13 schreef Sigmund666 het volgende:
Zeezout [van bijv Balleine] of gesnipperde bieslook nemen. Werkt zeer goed als vervanger. Daarbij is zeezout stukken gezonder als het 'chemische zout van 9 cent'.
Ja doehoei, echt niet Zeezout is gewoon hetzelfde als keukenzout, maar dan'verontreinigd' met een percentage andere mineralen.

Weet je wat trouwens ook een lekkere smaakmaker is (niet als vervanging van zout, maar gewoon om je eten te verrijken), een lekkere scheut extra vergine olijfolie

Oh ja, en al die slimmerds die sojasaus roepen: daar zit natuurlijk heel erg veel zout in
pi_54404122
Wat is een goede vervanger van zout?
Antwoord: Zeezout
  dinsdag 6 november 2007 @ 13:51:04 #30
17103 PyTh
The Few, The Proud
pi_54404252
For those involved, No explanation is necessary
For those who are not, No explanation is possible
pi_54404277
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 13:45 schreef Computeraddic het volgende:
Wat is een goede vervanger van zout?
Antwoord: Zeezout
Wie heeft dat zeezout-verhaal toch de wereld in geholpen?
AL het zout uit de supermarkt is zeezout
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 13:51 schreef PyTh het volgende:
Vegeta
Dat lijkt me nou niet echt een gezondere optie, dat is zout EN vetsin, met als bonus suiker
In the end, all you can hope for is for the love you’ve felt to equal the pain you’ve gone through.
  dinsdag 6 november 2007 @ 13:57:02 #32
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_54404383
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 13:51 schreef PyTh het volgende:
Vegeta
Vegeta (specerij)

Vegeta is een mengsel van zout, gedroogde groenten, mononatriumglutamaat, suiker, maïzena, specerijen, natriuminosinaat en riboflavine dat gebruikt wordt als smaakversterker. Het wordt geproduceerd door het bedrijf Podravka in Kroatië.

There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
pi_54404566
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 13:57 schreef J.A.N.A. het volgende:

[..]

Vegeta (specerij)

Vegeta is een mengsel van zout, gedroogde groenten, mononatriumglutamaat, suiker, maïzena, specerijen, natriuminosinaat en riboflavine dat gebruikt wordt als smaakversterker. Het wordt geproduceerd door het bedrijf Podravka in Kroatië.

Wel heel erg lekker!

Afijn, ik had zondag zoutloos gekookt, en maakte het gerecht op smaak met verse koriander, peterselie en munt, gewoon zo over je eten strooien, en een scheut olie erbij. Heerlijk. Terwijl ik normaalgesproken best zout eet.
  dinsdag 6 november 2007 @ 18:41:50 #34
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_54410398
Kaliumchloride?

De potjes zoutvervangers hebben vaak 50% van de natriumchloride vervangen door kaliumchloride.

Dat "zout slecht voor je is" komt door de grote hoeveelheid vrije natrium en choride-ionen in je bloed. Je zenuwstelsel maakt gebruik van een natrium/kalium pomp, en de vrije ionen hebben ook een negatief osmotisch effect op het watergehalte in de cellen.

Beste oplossing is gewoon minder zout gaan eten. Daar ben ik tijden terug ook mee begonnen (at ook heel zout) en je smaak komt dan langzaam terug.
Confidence through competence
  dinsdag 6 november 2007 @ 18:46:47 #35
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_54410501
Wat is de bedoeling eigenlijk TS, wil je een zoutig smaakje maar geen zout of andere kruiden/specerijen die je kunt gebruiken om je eten op smaak te brengen?
be nice or go away
  dinsdag 6 november 2007 @ 18:54:35 #36
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54410683
Soja suas / vissaus
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 6 november 2007 @ 18:57:58 #37
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_54410772
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 18:54 schreef Martijn_77 het volgende:
Soja suas / vissaus
Martijn, die dingen zijn al een paar keer genoemd en er is ook gezegd dat ze een grote concentratie aan zout bevatten.
Confidence through competence
  dinsdag 6 november 2007 @ 19:03:24 #38
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54410919
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 18:57 schreef Stereotomy het volgende:
Martijn, die dingen zijn al een paar keer genoemd en er is ook gezegd dat ze een grote concentratie aan zout bevatten.
Dat idee heb ik bij de soja suas die ik gebruik niet.

Staat wel op het etiket maar heb niet het idee dat er veel zout in zit
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 6 november 2007 @ 19:08:13 #39
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_54411024
Zeekraal, volgens deze site dan
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
pi_54413338
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 19:03 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat idee heb ik bij de soja suas die ik gebruik niet.

Staat wel op het etiket maar heb niet het idee dat er veel zout in zit
Geez, het staat op het etiket, daarnaast beweert iedereen hier dat het zo is, maar jij hebt nog steeds het idee dat er niet zoveel zout inzit?

Jij moet wel echt heeeeeel veel verstand van eten hebben, zeg
  woensdag 7 november 2007 @ 09:49:47 #41
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_54423225
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 20:34 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Geez, het staat op het etiket, daarnaast beweert iedereen hier dat het zo is, maar jij hebt nog steeds het idee dat er niet zoveel zout inzit?

Jij moet wel echt heeeeeel veel verstand van eten hebben, zeg
Als het niet zout proeft is het vast deze:


Zoete Indonesische saus
Ketjap Manis is een zoete ketjap gemaakt van sojasaus en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Ketjap Manis is onmisbaar in vele oosterse gerechten als Nasi, Bahmi en Saté en geeft een volle smaak aan jus, soepen en sauzen.


Inhoud
250 ml ℮

Voedingswaarde (per 100 g)
Energie 860 kJ (200 kcal)
Eiwitten 3,8 g
Koolhydraten 56 g
waarvan suikers 56 g
Vet - g
waarvan verzadigd - g
Voedingsvezel - g
Natrium 4,45 g

Ingrediënten
Suiker, sojasaus 26% (water, sojaboon, zout, tarwe), water, melasse, zout, gebrande suikerstroop, conserveermiddel E202, aroma.

Daar zit dus wel degelijk een boel zout in idd.
be nice or go away
pi_54423590
Dat is veeeeel! Meer nog dan ik dacht.
  woensdag 7 november 2007 @ 10:52:02 #43
3869 David
Drum the drums
pi_54424319
Zout kun je niet écht vervangen, je kunt hoogstens leren door er minder van te eten om het minder te gaan missen. Waarschijnlijk de enige duurzame en echt gezonde oplossing.
  woensdag 7 november 2007 @ 11:07:22 #44
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_54424610
quote:
Op woensdag 7 november 2007 10:52 schreef David het volgende:
Zout kun je niet écht vervangen, je kunt hoogstens leren door er minder van te eten om het minder te gaan missen. Waarschijnlijk de enige duurzame en echt gezonde oplossing.
Klopt, maar als je gewend bent aan alleen zout en peper en hooguit in een wilde bui wat kerry of paprikapoeder dan zou je je ook een beetje verder kunnen gaan verdiepen in wat er verder nog allemaal bestaat aan kruiden, specerijen en smaakmakers.
Ik weet niet hoe avontuurlijk TS is op dat gebied.
be nice or go away
  woensdag 7 november 2007 @ 12:04:49 #45
187674 Sigmund666
Do not feed the Residents
pi_54425985
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 13:52 schreef Alcarin het volgende:

[..]

Wie heeft dat zeezout-verhaal toch de wereld in geholpen?
AL het zout uit de supermarkt is zeezout
[..]

Dat lijkt me nou niet echt een gezondere optie, dat is zout EN vetsin, met als bonus suiker

Wat een bullshit. Die pakken zout van 9 cent is chemisch zout. Gemaakt in fabrieken met chemicaliën. . Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen en wordt gebruikt als een ingediënt in de keuken en sommige cosmetische producten.
U heeft de issues, ik heb de tissues.
Your shit's weak! My shit will fuck you up son! YEAH BUDDY!
  woensdag 7 november 2007 @ 12:18:47 #46
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_54426230
quote:
Op woensdag 7 november 2007 12:04 schreef Sigmund666 het volgende:

[..]

Wat een bullshit. Die pakken zout van 9 cent is chemisch zout. Gemaakt in fabrieken met chemicaliën. . Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen en wordt gebruikt als een ingediënt in de keuken en sommige cosmetische producten.
Oa, bij akzo toch?
be nice or go away
pi_54426258
Hmm, ik hou zoveel van zout, echt te veel.
Ik at soms zo groffe zeezout, heb altijd heel veel gezouten zonnebloempitten gegeten, gooide overal zout op, maar toen kreeg ik toch wel erg vaak buikpijn, dus nu eet ik het amper meer.
Mis het best wel erg, maar ik heb wel een tip voor mensen die weinig zout willen gebruiken of geen, als het om aardappelen gaat; kook een paar laurierblaadjes met de aardappelen mee, zo smaken ze toch pittig.
pi_54426922
quote:
Op woensdag 7 november 2007 12:04 schreef Sigmund666 het volgende:
Wat een bullshit. Die pakken zout van 9 cent is chemisch zout. Gemaakt in fabrieken met chemicaliën. . Zeezout wordt gewonnen door zeewater in te dampen en wordt gebruikt als een ingediënt in de keuken en sommige cosmetische producten.

En waar halen ze volgens jou dan de grondstoffen vandaan? Wordt gewoon uit de grond gepompt hoor, en daar is het ooit terecht gekomen omdat op die plek vroeger zee was. Zeezout dus!
In the end, all you can hope for is for the love you’ve felt to equal the pain you’ve gone through.
pi_54427016
quote:
Op woensdag 7 november 2007 12:53 schreef Alcarin het volgende:

[..]


En waar halen ze volgens jou dan de grondstoffen vandaan? Wordt gewoon uit de grond gepompt hoor, en daar is het ooit terecht gekomen omdat op die plek vroeger zee was. Zeezout dus!
Bovendien is 'chemisch' zout vele malen puurder dan zeezout. Vrijwel 100% NaCl, snufje jodium, that's it.
In zeezout zitten allerlei mineralen, net wat er op dat moment in de zee rondwaarde.
Nee, voor het gezond hoef je niet te kiezen voor zeezout Maar het is wel erg lekker, van die vlokken of grove korrels.
  woensdag 7 november 2007 @ 13:02:46 #50
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_54427138
quote:
Op woensdag 7 november 2007 12:57 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Bovendien is 'chemisch' zout vele malen puurder dan zeezout. Vrijwel 100% NaCl, snufje jodium, that's it.
In zeezout zitten allerlei mineralen, net wat er op dat moment in de zee rondwaarde.
Nee, voor het gezond hoef je niet te kiezen voor zeezout Maar het is wel erg lekker, van die vlokken of grove korrels.
Ik heb iberisch zeezout, met allerlei kruiden voor in de zoutmolen, met mate erg lekker!
be nice or go away
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')