als je iets anders dan isolatie-materiaal geraakt had, had je het wel gemerktquote:Op vrijdag 19 oktober 2007 21:04 schreef ruud.nl het volgende:
Hoi!![]()
Mijn koelkast was er aan toe om een keer ontdooid te worden, zo gezegd zo gedaan.
Aangezien ik af en toe een beetje ongeduldig ben, besloot ik dit proces iets te versnellen door het ijs met behulp van een schroevendraaier weg te hakken, wat prima lukte.
Op een gegeven schoot echter een hele plaat ijs los, waardoor ik uitschoot en met mijn schroevendraaier pardoes een gat in de zijwand prikte.
Mijn vragen zijn nu:Wat zit er in de wand van een koelkast, schadelijke stoffen of is het alleen isolatiemateriaal?
tuuk kan je hem blijven gebruiken.. als ie niet helemaal door de buitenkant heen is, zou namelijk zonde zijn van de energie en krijgt veel vocht in je koelkastquote:Kan ik mijn koelkast gewoon blijven gebruiken, moet ik een nieuwe kopen of is dit eenvoudig te repareren? ![]()
Niet iedereen heeft evenveel verstand van koelkasten, ik dacht er eventueel een soort gas in die wand zou kunnen zitten als extra isolatie, maar dat is dus niet zo.quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 21:41 schreef devvertje het volgende:
DUDE - stukkie duct-tape en je bent klaar..
slotje (hoe moeilijk kan het wezen.... zzzzz fucktards)
.. wat denk je nou zelf, dat er asbest in zit?............ zzzzzzzzzzzzz
quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 22:16 schreef klipper het volgende:
Gebruik gewoon wat siliconenkit, dit is goed en glad af te werken en vochtbestendig.
Zoek anders eens in de bouwmarkt op reparatiemiddelen voor kunststof.
Een stukje tape, duct-tape of alutape laat hoogstwaarschijnlijk op den duur weer los, mocht je toch voor tape gaan, kies dan de alu-tape en geen duct-tape of gewoon plakband, dat stukje alu-tape maakt niets uit voor het energieverbruik, maar het is wel glad, hygienisch en makkelijk te reinigen.
Hoe achterlijk kan JIJ zijn? Ducktape? Ga maar weer verder slapen vriend.quote:Op vrijdag 19 oktober 2007 21:41 schreef devvertje het volgende:
DUDE - stukkie duct-tape en je bent klaar..
slotje (hoe moeilijk kan het wezen.... zzzzz fucktards)
.. wat denk je nou zelf, dat er asbest in zit?............ zzzzzzzzzzzzz
Idd, de tipquote:Op zaterdag 20 oktober 2007 08:37 schreef Ridocar het volgende:
[..]
![]()
Dąt dus.
Siliconenkit (het liefst voor sanitair of lage temperaturen) heeft bij mij ook de voorkeur. Daar kitte ik altijd professionele koelingen mee af. Het is zeker ook bruikbaar voor kleine reparaties.
Je moet eens weten hoe apparatuur in de horeca wordt mishandeld![]()
Terwijl het boekje van m'n koelvriescombi dat afraadtquote:Op vrijdag 19 oktober 2007 21:34 schreef Kameel-tje het volgende:
Dan nog even een huisvrouwentip achteraf. Gewoon een paar pannen in de vriezer met water erin van boven de 90 graden Celsius. Dan gaat het dooien ook vrij snel.
quote:Eigenschappenblijvend elastisch UV- en weerbestendig supersterk snelle uitharding oplosmiddelvrij temperatuurbestendig van -40°C tot +100°C waterbestendig ongevoelig voor schimmel binnen en buiten toepasbaar uitstekende hechting zonder primer
idd. gewoon een ventilatortje er bijquote:Op zaterdag 20 oktober 2007 12:28 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Terwijl het boekje van m'n koelvriescombi dat afraadt
Die hitte is niet goed voor de constructie... Zelf zet ik altijd een grote ventilator d'r voor, dan is het zeer snel ontdooit!
condensatiequote:Op zondag 21 oktober 2007 17:19 schreef SolidasRock het volgende:
Ff een gedeeltelijke offtopic vraagje: Hoe komt dat ijs toch telkens weer in de vriezer? Ik geloof heus niet in magie maar als ik het beter begrijp kan ik het misschien beter voorkomen.
Te lang openlaten staan heb ik al aan gedacht, te warme spullen in de vriezer leggen, isolatie die niet goed afsluit, is er nog meer?
Ok. bedankt voor je uitlegquote:Op zondag 21 oktober 2007 18:49 schreef klipper het volgende:
Iedere keer dat je de deur van de vriezer open doet, gaat er koude vochtarme lucht de vriezer uit en komt er vochtrijk warme lucht de vriezer in.
Door afkoeling van de warme lucht, kan deze minder vocht vasthouden wat zich d.m.v. condensatie afzet op de koudste onderdelen in de vriezer (koelelementen, diepvriesgoederen en in de laatste plaatst de wanden), deze condensatie vriest vast door de sterke afkoeling hiervan.
Om dit te voorkomen, kun je alleen door een NO-FROST vriezer te kopen, deze hebben een ventilator ingebouwd welke ervoor zorgt dat het vocht zich niet kan vastzetten.
De enige andere manier om het sterk te verminderen is door de vriezer zo min mogelijk open te doen en als deze open is weer zo snel mogelijk te sluiten, van belang is dus dat je weet waar je je producten in de vriezer gestopt heb, zodat je niet iedere keer alle laden of klepjes open hoeft te doen en weten wat je die dag nodig heb, zodat je de meeste goederen er gelijktijdig kan uithalen.
Dat de bovenste elementen de grootste rijplaag hebben en de onderste soms zelf helemaal niet, komt doordat warme lucht stijgt en koude lucht daalt, dus de meest vochtige lucht bevind zich bovenin de vriezer voordat deze zich afzet op de elementen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |